Tenk deg en landsby der det bor 100 mennesker. Tenk deg også at disse representerte verdens befolkning slik den er i dag i alle sine variasjoner. Da ville.

Slides:



Advertisements
Liknende presentasjoner
LIKEVERD Bevar ditt hjerte!.
Advertisements

Hvorfor skal du stemme? Skrevet av Hallvar Furø, Digital Medieproduksjon i Halden
Livsfilosofi for moden alder
Vokste du opp i eller i 70-årene ? Hvordan har du greid å overleve ?
Fra ord til liv Mars 2011.
Historien er hentet fra lang tid tilbake, da en mann straffer sin 5 årige datter, fordi hun har mistet en verdifull gjenstand. Den gang de ikke hadde så.
«SØNDAG FOR DE FORFULGTE» 2011
“Tenk over dette...” Klikk med mus eller piltaster for neste bilde...
Et mangfoldig Rotary En god vei inn i det norske samfunn er gjennom kontakt og vennskap med nordmenn Kanskje Rotary er noe for deg?
Les meilleures photos de L'année 2005 D'après NBC Livet fortjener virkelig en kjærlig omtale, slik at vi strekker oss mot himmelen, ser hvor godt vi har.
FAKTA om barn i Norge: mottok tiltak fra barnevernet
Fra ord til liv april 2011 «Men ikke som jeg vil, bare som du vil.» (Mark 14,36)
Spøken som gir deg lykke!
Møre og Romsdal. 2 Ligger det et bedehus eller et kristelig forsamlingshus (ikke kirke) i nærheten av der du bor? (n=502) i prosent.
Da er du rikere enn 75% av verdens befolkning Om du har mat i fryseren, klær til å ha på deg, tak over hodet og en seng å sove i...
Da er du rikere enn 75% av verdens folk. Om du har mat i kjøleskapet, Klær å ha på deg, tak over hodet og en seng å sove i...
Om du har mat i kjøleskapet, klær å ha på deg, tak over hodet og en seng å sove i ... Da er du rikere enn 75% av jordens befolkning.
Velkommen til skolegudstjeneste
Fra ord til liv Juli 2009.
Med sekken full av penger!
Om du har mat i kjøleskapet, klær å ha på deg, tak over hodet og en seng å sove i ... Da er du rikere enn 75% av verdens befolkning……
Kildesortering! La tingene gå i.
Velkommen til gudstjeneste
Utdanning for utvikling Utdanning gir mange ringvirkninger Her følger noen: Send ADRA til 2468.
Hva er vitsen med å gifte seg?
Befolkningsutviklingen i verden.
Johannes 16, Om sorg og glede
Mangfold og det flerkulturelle samfunn
Buskerudregionens incestsenter
Svein Ivar Hansen Halden Rotary Klubb
Presidentsamling/PrePETS Momenter Første formelle samling for innkommende presidenter rotaryåret Formål med samlingen – –(For.
Priviligerte mennesker, lever livet uten grenser, graver og pumper opp
NKIs erfaring med Læringspartnere
PÅ SAMME LAG for å bedre læringsutbytte for alle
Fra ord til liv April 2010.
Fra ord til liv Fra ord til liv februar 2012 februar 2012.
Ungdomsbevegelsen til Kirkens Nødhjelp
Ungdomsbevegelsen til Kirkens Nødhjelp
De 100 mest brukte ordene i bøker i klasse..
Rotary Distrikt 2260 Noen tanker om: Hvordan kan vi best beholde de medlemmene vi allerede har? Åge Bjor August 2009 Medlemsseminar 26. og
Rotary Distrikt 2260 Midtveismøtet Utfordringer i vårt distrikt v/ Åge Bjor.
"Rotaryskolen i D2250"1 Velkommen til informasjon om Rotary Klubb Bilde av klubbens banner/vimpel.
"Rotaryskolen i D2250"1 Velkommen til informasjon om Rotary Klubb Bilde av klubbens banner/vimpel.
GENERELL INFORMASJON OM ROTARY
 Dersom jeg ikke får se naglemerkene i hendene hans eller får legge fingeren i dem og stikke hånden i siden hans, kan jeg ikke tro.
PETS DISTRIKT 2290 ROTARY ÅRET MÅL OG STATEGIER.
Svein-Eirik Jensen Tel: , Mob: SEJ Rotarys etiske grunnlag.
De 10 bud 10 måter å elske på.
mottok tiltak fra barnevernet vokser opp i fattigdom opplevde at foreldrene skilte seg barn vokser opp med alkoholmisbruk.
PROSJEKT: UADRESSERT REKLAME Omnibus: 23. august – 30 august 2006
Familie og hverdagsliv
100 lure ord å lære.
Tenk deg en landsby der det bor 100 mennesker
VANN FORANDRER ALT SLIDE 1: Introduser deg selv og avtal om du vil ha spørsmål underveis eller på slutten av presentasjonen. Med TV-aksjonen NRK 2014 skal.
HIV/AIDS Merk: Flere svar kan være riktige - En quiz om hiv og aids
Og.
Joh 14,6 Jesus sier til ham: Jeg er veien, sannheten og livet
Innbyggerundersøkelsen Forutsetninger 2012 antall svar % 2010 antall svar 39513,4% Samme fordeling kjønn 59 % kvinner – 41% menn Høyere andel.
1 Kirkens Nødhjelps Fasteaksjon Det er ikke rettferdig at over 1 milliard mennesker fortsatt lever i ekstrem fattigdom. Sammen kan vi bekjempe.
1 SKAL DU HJELPE KFUK-KFUM NÅR VI SLUTTER?. 2 VI FIKK SÅ MYE GLEDE I KFUK-KFUM I Y’S MEN FORTSATTE DET.
Tanker og utfordringer D Mitt Rotary Medlem fra 2001 President i Huseby -Flatås 2007 – 2008 District Trainer i Distrikt 2280 i
Innvandring og migrasjon - Nøkkeltall -
Kjærlighet – mellom søsken
Åsane Rotary Klubb Velkommen til informasjon om
Kapittel 2 oppgave i Kjenner disse personene ansvarsfølelse?
Religionen og det levde livet Noen fortellinger og tanker om maskulinitet, familieliv og islam i Norge Elise Skarsaune, Reform.
Kapittel 13 I begravelse.
BARN PÅ FLUKT Veldig mange mennesker er på flukt i verden. Og veldig mange av disse er barn, omtrent 14 millioner. Vi skal lære litt om barns rettigheter,
INNSAMLING TIL REDD BARNAS ARBEID
BARN PÅ FLUKT Veldig mange mennesker er på flukt i verden. Og veldig mange av disse er barn, omtrent 14 millioner. Vi skal lære litt om barns rettigheter,
Utskrift av presentasjonen:

Tenk deg en landsby der det bor 100 mennesker. Tenk deg også at disse representerte verdens befolkning slik den er i dag i alle sine variasjoner. Da ville det i denne landsbyen bo Asiater 21 Europeere 14 Amerikaner (nord, sentral og sør) 8 Afrikanere

Det ville være: 52 kvinner og 48 menn 30 hvite og 70 med annen hudfarge 30 kristne og 70 med andre religioner 89 heteroseksuelle and 11 homoseksuelle

6 av dem ville eie 59% av verdiene og alle ville være fra USA 80 av dem ville leve i fattigdom 70 av dem ville være analfabeter 50 av dem ville lide av hungersnød og underernæring 1 av dem ville være døende 1 av dem ville være i ferd med å bli født 1 av dem ville eie en PC og 1 ville – ja, faktisk bare en av dem – ville ha en universitetseksamen

Dersom vi så på verden på denne måten, ville betydningen av aksept og forståelse være åpenbar. Så reflekter igjen over følgende:

Dersom du våknet opp ved god helse i dag morges, så er du heldigere enn en million mennesker som ikke engang vil klare seg gjennom resten av uken med livet i behold.

Hvis du aldri har erfart krigens redsler, fengselets ensomhet, torturens helvete eller har vært døden nær p.g.a. sult, så er du bedre stilt enn 500 millioner mennesker.

Dersom du kan bevege deg fritt uten frykt for at noen overfaller eller dreper deg, da er du heldigere enn 3 milliarder mennesker (jo da, det stemmer faktisk). Dersom du har en fryseboks full av mat, klær på kroppen, tak over hodet og et sted å sove, så er du rikere enn 75% av jordens befolkning.

Dersom du har penger i banken, i lommeboka og noen slanter i lomma, da er du 1 av 8 privilegerte blant de 100 i den globale landsbyen.

Dersom foreldrene dine fortsatt lever og fortsatt er gift med hverandre, er du et sjeldent individ. Dersom noen gir deg dette budskapet, er du ekstremt heldig fordi det betyr at noen tenker på deg og at du ikke omfattes av de 2 milliarder menneskene som ikke kan lese.

Et av Rotarys mål er å gangne andre Skaff deg forståelse for utfordringene gjennom aktivt medlemskap

I er det du som setter målene: Hold fast ved vårt varemerke : Service above self

I er det du som setter målene: Hold fast ved vårt varemerke : Grunnlag for våre handlinger: Gjennom foredrag og diskusjoner På tvers av yrker, alder, kjønn og etnisk bakgrunn, Etiske retningslinjer skal vi skaffe oss bedre forståelse og få et bedre grunnlag for egne beslutninger. Skape nettverk på tvers av yrker Skape vennskap og fred

I er det du som setter målene: Hold fast ved vårt varemerke :