Lys til verden 2013/2014 Årets tema: Forfulgt tro  7 misjonsorganisasjoner sammen om felles prosjekt i Nidaros  Kristne blir forfulgt for sin tro i mer.

Slides:



Advertisements
Liknende presentasjoner
PowerPoint nr 1 Hva vil det si å være kristen? Av Karina Schjølberg
Advertisements

Barn har rett til trygg oppvekst
VESTEN.
Fra ord til liv August 2012.
«SØNDAG FOR DE FORFULGTE» 2011
MUV i Asker menighet Årsmøtet 28. april MUV I Asker menighet • 4. september 2012 besluttet Asker menighetsråd at vi skulle delta i prosjektet Menighetsutvikling.
Fra ord til liv November 2008.
Bli med på fakkeltog i solidaritet med forfulgte kristne.
SAMMEN FOR DE FORFULGTE
Arbeidstilsynet Arbeidstilsynet Sør-Norge Park Hotell, Sandefjord 8. Mars Unni Seim Hans Blaafjell.
Karitativt fokus 2013 Snit Ghebriel.
i lys av spørsmål knyttet til vann, konflikter og kvinners levekår.
15 En urolig verden.
1.
Allmektige Gud, Far, Sønn og Hellige Ånd,
En måte å lese Bibelen på
Brasil bilde 1 Presentasjon:
Konflikter som preget verden
Om du har mat i kjøleskapet, klær å ha på deg, tak over hodet og en seng å sove i ... Da er du rikere enn 75% av verdens befolkning……
Lys til verden 2009/2010  6 misjonsorganisasjoner sammen om felles prosjekt i Nidaros  I den mørke årstid, la oss tenne lys og være med og gjøre Jesus.
Lys til verden 2008/09 6 misjonsorganisasjoner sammen om felles prosjekt i Nidaros I den mørke årstid, la oss tenne lys og være med og gjøre Jesus kjent.
Lys til verden 2010/2011  6 misjonsorganisasjoner sammen om felles prosjekt i Nidaros  I den mørke årstid, la oss tenne lys og være med og gjøre Jesus.
Se Verden – Se Livet.
Oppsummering 101 things to do and know. 11.oktober Bibelen som rettesnor Bibelmixen Mennesker har verdi, hvem bestemmer verdien? Har man samme verdi som.
Kristiansand Frikirkes visjonsdokument Vedtatt av menigheten 28. september 2011, redigert sept
De usynlige Hva vet vi om situasjonen i Oslo i dag? Noen inntrykk fra Kirkens Bymisjons virksomheter Sturla J. Stålsett Generalsekretær.

Ungdomsbevegelsen til Kirkens Nødhjelp
Ungdomsbevegelsen til Kirkens Nødhjelp
Ungdomsbevegelsen til Kirkens Nødhjelp
Fortellinger fra India. Mursan i Uttar Pradesh, Nord- India. Mursan i Uttar Pradesh, Nord- India.
Kapittel 8 Hovedpunkter.
Sentral-Asia 2012.
Kenya NLM startet arbeid i Kenya i Mye av NLMs arbeid er integrert i den lutherske kirke i Kenya. De nasjonale kirkene har selv ansvar for arbeidet.
Sentral-Asia NLM har vært i Sentral-Asia siden 1998 og arbeider nå med prosjekter innen evangelisering og bistand. Sentral-Asia er et område hvor evangelisering.
TRO – FELLESSKAP – HANDLING Tro – Fellesskap – handling er NUKs formålsparagraf. Karitativt Utvalg (KUT) har ansvar for NUKs sosiale engasjement. Norges.
18. aug – 9. sept Hvorfor? Stortingsvalget 2013 blir et verdivalg. Jesus sier at hans kirke er verdens lys og jordens salt. Derfor er det ingen.
-tjener verdens forfulgte kristne
Oppgaven Alle får utdelt hvert sitt land i Sør Amerika
Skjønnhetstyranniet og vold Elisabeth og Anne-Bente
Det flerkulturelle samfunnet
Tenk deg en landsby der det bor 100 mennesker. Tenk deg også at disse representerte verdens befolkning slik den er i dag i alle sine variasjoner. Da ville.
Utenlandsstudenter, sett fra NSO sitt perspektiv Ved Anders Kvernmo Langset, Leder, Norsk studentorganisasjon Utenlandsstudenter som kompetanseressurs.
Lys til verden 2014/2015 Årets tema: Misjon og demokrati  7 misjonsorganisasjoner sammen om felles prosjekt i Nidaros  Vi har feiret grunnlovsjubileet.
Barn og unge med funksjonsnedsettelser- En folkehelse utfordring? Nick Williams,
MR-utfordringer i migrasjons- og asylpolitikk Styreleder Trygve G. Nordby.
Lys til verden 2015/2016 Årets tema: Disse mine minste …  7 misjonsorganisasjoner sammen om felles prosjekt i Nidaros  Barn er veivisere for oss til.
NLM startet arbeidet i Peru 1977 og Bolivia i I 2013 ble arbeidet i Bolivia og Peru slått sammen til én region (i NLM-samanheng), Sør-Amerika. Tett.
SIKKERHET OG MENNESKERETTIGHETER u lo vlig fengsling som anti-terrortiltak Høydepunkt vår 2010.
 Hvordan har Norden påvirket (og påvirker) likestillingspolitikken i Europa?  Hvordan har EU påvirket Nordens likestillingspolitikk?
I 2000 år har kirken vært til stede i Syria. Nå trues kirkens eksistens av borgerkrig, vold og forfølgelse.
NLM har vært i Sentral-Asia siden Prosjekter innen evangelisering og bistand. Sentral-Asia er et område hvor evangelisering er forbudt og hvor kristne.
Søndag for forfulgte kristne Folketall: 175 millioner Føderal republikk med 36 delstater Hovedreligioner: Kristendom og islam Antall kristne: Ca.
De glemte barna i den forfulgte kirke. Over hele verden lider barn fordi de følger Jesus.
STOPP ULOVLIGE FENGSLINGER! Høydepunkt vår Masood Janjua (c) privat.
-en stor familie av nasjonale kirker
Katolsk og ortodoks kristendom
BARN PÅ FLUKT Veldig mange mennesker er på flukt i verden. Og veldig mange av disse er barn, omtrent 14 millioner. Vi skal lære litt om barns rettigheter,
MIDTØSTEN.
Lys til verden 2016/2017 Årets tema: Urfolk
Bibler til Kina Bibeldagen 2011
I deler av Nord-Afrika er det svært krevende å være kristen.
Ulike kristne skoletradisjoner
Lys til verden 2017/2018 Årets tema: Nåden – ikke til salgs
BARN PÅ FLUKT Veldig mange mennesker er på flukt i verden. Og veldig mange av disse er barn, omtrent 14 millioner. Vi skal lære litt om barns rettigheter,
HÅP I NORD-KOREA.
Lys til verden 2018/2019 Årets tema: Klimarettferdighet og «grønne» misjonsprosjekter 7 misjonsorganisasjoner sammen om felles prosjekt i Nidaros bispedømme.
MIDTØSTEN.
MIDTØSTEN.
LUCIA.
Utskrift av presentasjonen:

Lys til verden 2013/2014 Årets tema: Forfulgt tro  7 misjonsorganisasjoner sammen om felles prosjekt i Nidaros  Kristne blir forfulgt for sin tro i mer enn 65 land  75 % av verdens befolkning bor i land hvor staten pålegger restriksjoner rundt religiøs tro  La oss vise solidaritet med den forfulgte kirke

Forfølgelsens tre faser DESINFORMASJON. Når en gruppe av troende blir baktalt og tillagt synspunkter og handlinger som skaper et usant bilde av dem og gir dem et dårlig rykte DISKRIMINERING. Når troende utsettes for diskriminering i lovgivning og innen offentlige tjenester, i arbeidsliv og utdanning VOLDELIG FORFØLGELSE. Når det er (eller trusler om) fengsling, tortur, fysisk trakassering og voldelige angrep

Nord-Korea er et av verdens mest totalitære og undertrykkende regimer -Vær med og hjelp nordkoreanere som flykter fra hjemlandet -Vær med og gi humanitær hjelp inne i landet

I flere land i Midt-Østen er kristne en religiøs minoritet som lever i en svært vanskelig situasjon. -Vær med i solidaritet ved politisk påvirkning -Vær med i forbønn

Takk for at du tenner lys i verden