KAMPKUNST V.S. TOPPIDRETT Avstand mellom liv og lære???

Slides:



Advertisements
Liknende presentasjoner
NÆRMILJØANLEGG.
Advertisements

Inkluderingsarbeid i idrettslaget. INKLUDERINGSKONFERANSE januar – 2011 Svein Femtehjell.
Betingelser for motorsykkelkjøring for barn
Alkohol | SVØMMING.
ALKOHOL | IDRETT ALKOHOL|RYTTERSPORT Foto: Hesteguiden.com.
ALKOHOL|IDRETT.
ALKOHOL|IDRETT. IDRETTEN – EN ALKOHOLFRI SONE ALKOHOL | IDRETT.
Inge Andersen Idrettens organisering og viktigste oppgaver.
Inkludering i idrettslag Børre Rognlien 2. visepresident
KITING SOM EN DEL AV NSF. BÅT OG SAMFUNN: NSF arbeider mot myndighetene for å sikre områder/vannspeil å seile i. På lik linje vil vi kunne jobbe for områdene.
Retningslinjer for klubben – og foreldrevettregler
TOPPIDRETT PÅ IDRETTSLINJA
Er grensene for selvdømmet klare nok i NIFs lov? v/Niels R. Kiær.
”Laget med størst aktivitet på Nordmøre”. Strategi Styrker (Strength)Svakheter (Weakness) Muligheter (Opportunities)Trusler (Threats) 1.Engasjement.
”Et felles løft for breddeidretten i Stavanger”
Idrettens barnerettigheter og Bestemmelser om barneidrett
Bestemmelser om barneidrett og Idrettens barnerettigheter
Norsk idrett – et speilbilde av samfunnet
 Non- profit selskap - ”eid av idretten for idretten”  Selskapets styre skal inntil videre bestå av 4 personer. • Tommy Olsen, styreleder • Eskil Ervik,
Vi har alle rett til en aktiv fritid!
Musikkens studieforbund Fredag 29. oktober 2010 Anja Rynning Veum, Utviklingssjef NIF.
Olympiatoppens ansvarsområder
Kongsberg Orienteringslag Presentasjon for Kongsberg Kommunes kulturavdeling 13. Februar 2004.
Idrettspolitisk dokument
Pause INFORMASJON FRA ADMINISTRASJONEN Rica Hotel Hamar 17. sept 2011.
Større idrettsarrangement til Nord-Norge
Japan Karate Association Norway
Treningslære fredag Jim-Cato Johnsen 11IDA 2006/2007
Presentasjon av Studieforbundet Funkis. Studieforbund Studieforbundene i Norge bygger på en 150 år gammel tradisjon for opplysningsarbeid gjennom frivillige.
Er farlig avfallsbransjen kvalitetsbevisst nok
Strategi og handlingsplan
Idrett for alle! Anne-Britt Nilsen 16. april 2008 NORGES IDRETTSFORBUND OG OLYMPISKE OG PARALYMPISKE KOMITÉ.
Toppidrett og utdanning
Den Gode Prestasjon. Den gode prestasjon Prestasjon som prosess – Individuell og kollektiv forbedring Prestasjon som resultat – Beste praksis.
Den norske idrettsmodellen
Idrettsglede for alle – en åpen og inkluderende idrett
Er funkiser en glemt gruppe i volleyballen? Eller kan vi være en ressurs? Oslo Vigdis Mørdre Fagkonsulent NIF.
Er farlig avfallsbransjen kvalitetsbevisst nok? Forstår vi risikoen vi har tatt? Nordisk Bedriftsutvikling AS Interesserte partnereØnske og forventninger.
Presentasjon av Studieforbundet Funkis. Hva er et studieforbund? Studieforbundene i Norge bygger på en 150 år gammel tradisjon for opplysningsarbeid gjennom.
CSK allianse Formål og mandat versjon pr. juni 2014.
Store utfordringer Store muligheter Som leder i kampsport, enten man er sitter i klubbstyre, stilartstyre eller i seksjonsstyre har man bare en oppgave….
HISTORISK TILBAKEBLIKK Ulike stilarter i karate gikk sammen og dannet Norges Karate Forbund på første halvdel av 70-tallet Sterk rivalisering mellom.
Positiv fritid!. Hovedmål for NIF Å organisere idrettsaktivitet for alle funksjonshemmede ved at alle særforbundene tar det fulle ansvar for å gi et tilbud.
Idrettsårbok 2013 Byråd for kultur, næring, idrett og kirke Helge Stormoen Tirsdag 30. september.
Økonomi og pengestrømmer i idretten
1 Kombinasjonen toppidrett og utdanning ved NTNU Jan Erik Tangen, NTNU Studentservice Miniseminar_Tr.lag_som_toppidr.reg._
TALENTUTVIKLING UNGE UTØVERE NKF - PROGRAM
Stavanger Turnforening Hvorfor samarbeide med STF i merkevarebyggingen? Stavangers desidert største idrettslag –Pr. dato medlemmer. Disponerer.
Tanker og utfordringer D Mitt Rotary Medlem fra 2001 President i Huseby -Flatås 2007 – 2008 District Trainer i Distrikt 2280 i
Velkommen til oppstartmøte Klubbutviklingsprosess A3.
Vågsfjord videregående skole Heggen
FORSLAG TIL VERDIGRUNNLAG IL HOLEVÆRINGEN (utdrag av versjon 3 med innspill fra undergruppene) ÅRSMØTE ILH SVENDSRUD 01 MAR 10.
Lederkurs for nye ledere/ tillitsvalgte/ansatte Norges Svømmeforbund.
Lokale Aktivitetsmidler Sak til årsmøte i Sola Idrettsråd 17.februar 2011 Revidert etter vedtak i årsmøte SOLA IDRETTSRÅD
Agenda 18:00 – 18:15 Velkomst, spilleregler. 18:15 – 18:45 Orientering om Midt Norsk ved Trond Søvik 18:45 – 19:15 Orientering om prosess vedrørende gradering.
Oppsartsmøte Byåsen IL. ALLSIDIG TRENING, HVA ER DET? Finnes ingen regler Treningen i seg selv er lite forutsigbar Må være motiverende og utfordrende.
Klubbesøk Pr mai Klubbutvikling UtviklingsprosesserVerktøykassa Kurs Klubbesøk Startmøte Oppfølging.
Trygghet Aktivitetene skal foregå innenfor rammer der alle opplever trygghet. Det innebærer klare holdninger og retningslinjer relatert til trafikksikkerhet,
KLUBBEN FOR ALLE. VÅR VISJON FL Fart – «klubben for alle på og utenfor banen» Fart jobber bevisst med holdningsskapende arbeid, og tenker Fair Play på.
Elverum Håndball Yngres - Visjon ”Ekte idrettsglede i et mestringsorientert læringsmiljø!”
Samfunnsviternes etiske retningslinjer. Hva er etikk? Etikk er begrunnelser for våre valg og handlinger. ”Man kan skille mellom etikk og moral. Moralen.
Innovasjon og inkludering i internasjonal toppidrett: Kvinneboksing i de Olympiske Leker Anne Tjønndal, Fakultet for Samfunnsvitenskap.
Scenarier Bryting, Judo og Kampsport
Ski Svømmeklubb Ski Svømmeklubb – klubben for topp og bredde gjennom mestring og trivsel!
Klubben for alle.
Mange gode og glade skiløpere
Fellesmøte Overordnet del av læreplanen! Fellesmøte.
Karate seksjonen Visjon: Verdier: Vi skaper vinnere/mestring!
Hovedmål ITF 5000 flere medlemmer sammenlignet med
Hovedmål: 2200 nye medlemmer den
Utskrift av presentasjonen:

KAMPKUNST V.S. TOPPIDRETT Avstand mellom liv og lære???

SPORT, IDRETT, KAMPKUNST OG KUNGFU Kjært barn har mange navn…

IDEOLOGI Konkurranser sees på som en av flere arenaer for mestring, på veien mot selvutvikling

ETISKE RETNINGSLINJER Konkurranser bør betraktes som en arena for mestringsmuligheter, og ikke som en arena der en sammenlikner seg selv med andre eller måler seg selv ensidig i.f.t. plassering Lenke

STÅSTED ”NKF skal legge til rette for fokus på mestring på likt eller høyere nivå sammenliknet med prestasjoner/ medaljeoppnåelse. Det betyr at forbundet blant annet må oppfatte individuell mestring som likeverdig eller mer nyhetsverdig enn plasseringer i konkurranser, samt informere om at utøvere må ha innstillingen om å nå mål om mestring framfor medaljeoppnåelse i konkurranser. Dette vil derfor også ivareta de kampsporter som det ikke konkurreres i.” Lenke

IDRETTSFORBUNDET NIF skal arbeide for at alle mennesker gis mulighet til å utøve idrett ut fra sine ønsker og behov, og uten å bli diskriminert på grunn av livssyn, seksuell orientering eller etnisk opprinnelse. Med idrett menes aktivitet som oppfyller følgende vilkår: a) det er fysisk aktivitet av konkurranse-, trenings- og/eller mosjonskarakter b) aktiviteten er som konkurranseaktivitet målbar etter godkjent regelverk c) aktiviteten tilfredsstiller de etiske normer idretten i Norge bygger sin aktivitet på Lenke

PRESTASJONSNIVÅER Hvor:Mål: 4.Toppidrett og bevegelseskunst (ballett, kampkunst) Høyeste prestasjon, grensesprengende 3.Alminnelig konkurranseidrett (eks. fotball) og prestasjonsaktivitet Prestasjonsøkning innenfor prestasjonsklasser/nivåer 2.Breddeidrett (konkurransefri og konkurranserettet) Forbedring og vedlikehold av prestasjonsevne (mosjon) 1.Rehabilitering og idrett for funksjonshemmede Forbedring/vedlikehold av begrenset prestasjonsevne

KONKURRANSER Har alltid vært en del av menneskets natur Prestasjoner blir honorert i alle kulturer og er en del av vårt samfunn Trening og konkurranser er tett knyttet til hverandre Fordi det er frivillig aksepterer og underordner utøveren seg regler Konkurranser motiverer utøvere (både nederlag og gode resultater) I breddeidretten kan motivet være vurderingen av å se at man har evnen til å prestere: At man klarer prestasjoner man aldri trodde man kunne klare At man presterer under skiftende betingelser At man lærer og utvikler seg (selvutvikling) At det gir glede, mestringsfølelse og tilhørighet (Kilde: Olympiatoppen)

DELTAKELSE OG KOSTNADER Karate WKF Karate shobu ippon Karate full- kontakt Tae- kwon- do WTF Tae- kwon- do ITF JujutsuWushuKendo Kali/ arnis/ eskrima 28%22%74%63%97%22%40%100% 42% , , , ,-8.250,-

TOPPIDRETT «Prestasjoner og forberedelsesarbeid på nivå med de beste i verden i sin idrett, som fører til, eller gjennom en langsiktig progresjonsplan kan føre til, internasjonalt toppnivå.» Kilde: Olympiatoppen Offisiell og uoffisiell toppidrett samt kampkunst på elitenivå

TILSKUDD OG REPRESENTASJON -Toppidrett innen de internasjonale særforbund (IF) NKF står tilsluttet er tilskuddsberettiget fra Olympiatoppen - NKFs aktivitet defineres også av IF som ikke tillater konkurrende aktivitet og medlemskap -Representasjon (landslag, dommere, delegater) begrenses til IF -Ovennevnte er ikke til hinder for anerkjennelse av uoffisiell toppidrett og kompetanseoverføring til/fra stilartslandslag

DE GODE SPØRSMÅLENE? Er det samsvar mellom kampkunst/selvutviklingsperspektivet og NKFs toppidrett? Hvorfor/hvorfor ikke? Noe vi bør gjøre i så fall? Er konkurransene attraktive nok? Har vi tilstrekkelig grunnlag for å tilrettelegge for talentutvikling og landslag i alle grener? Hvorfor er det ikke flere som deltar (som arrangører, dommere, funksjonærer, utøvere)? Er det riktig å subsidiere konkurranser eller bør det være selvkost? Konsekvenser? Hvor mye koster toppidretten og for hvem? Hvordan står ressursbruken i.f.t. ambisjoner? Er målsettingene og ambisjonene riktige? Hva får medlemmene, klubbene, stilartene og forbundet som helhet igjen for toppidretten? Kan toppidretten utnyttes bedre til vår (medlemmer/klubber/stilarter/forbund)fordel?

KLUBBENES BEHOV FOR FORBUND Stilartsmessig og tverrfaglig samarbeid; Pensum, treningsleirer, graderinger, int. representasjon Konkurranser, dommerutdanning og stevnesystemer Trenerutdanning, kompetansetiltak Medlemsforsikring Profilering/ omdømme (bl.a. oppvisninger/kampsportgallaer) Overordnete rammebetingelser (klubbdrift, medlemssystem, tilskudd, anlegg, treningstid, konflikthåndtering, rådgivning, representasjon)