+ Følgende innlegg inneholder ingen ny teknologi eller dristige fremskritt av teknologisk art. Tvert i mot gjør prosjektet, som i aller høyeste grad er.

Slides:



Advertisements
Liknende presentasjoner
Hvor står vi Hva gjør vi Hvor går vi
Advertisements

PROBLEMBASERT LÆRING VED MEDISINSTUDIET I OSLO
NOFA 2011 Tonje Hilde Giæver Bård Ketil Engen Leikny Øgrim
Utdanningsleder Svenning Bjørke • Med utdanning forstår vi virksomheter som har studentenes danning og kvalifisering som sikte. • De nasjonale.
Teknologi i klasserommet
Fremtidens studenter og deres forventninger til IKT-støtte i utdanningen Gløshaugen
Nina K. Vøllestad Avdeling for helsefag Institutt for helse og samfunn Det medisinske fakultet TRANSFORMASJON AV VITENSKAPELIGE TENKE -, ARBEIDS- OG VURDERINGSMÅTER.
Høgskolen i Sør-Trøndelag Evalueringen sett fra de evaluertes side.
Bruk mediene - hvis ikke, vil mediene bruke deg Medieseminar Aurland 20. april Audun Tjomsland.
Om praktisk tilrettelegging av fjernundervisningen Eksempel fra Praktisk Pedagogisk utdanning ved UMB Nasjonalt studieveilederseminar 2007 Hans Erik Lefdal.
Pilotprosjektet så langt
Det digitale læringsmiljø – for alle?
Eksamen med tilgang til Internett. Forsøk våren 2012
Erfaringer med akkreditering av masterprogram ved HiAk Oversikt over de masterne (og en ph.d.) HiAk har fått akkreditert fra 2004 – d.d. ■Læring i komplekse.
Helseforum – 27. Januar 2004 Allan Andreassen Februar 2004.
NVU – aktører De som presenteres her er: •HiA •HiB •HiNT •HiST •UiS.
Tannpleiernes tannpine -podcasting ved Odontologisk fakultet.
Pedagogikk 102 Våren 2008 Arbeidskrav og vurdering.
Hvorfor vurdere av avstandsoverbyggende medier.
Inga Bostad / Viserektor Arbeid med kvalitet i undervisning og utdanning ved UiO Seminar: Evaluering av kvalitet i undervisning og utdanning, 23. april.
Jonas Bakken EdTech, UiO,
Barns språkutvikling og språkarbeid i barnehagene
Barns språkutvikling og språkarbeid i barnehagene
Praksisoppfølging i GLU Organisering, ressurser, fordeling… Avdeling for lærerutdanning og internasjonale studier, Vibeke Bjarnø
Innlegg på arbeids- og temamøte Thon Hotel Oslo Airport ved Anders Tveit Innlegget finnes i sin helhet på:
Ra i første rekke ? læring med IKT Presentasjon ved Berit Bratholm , Høgskolen i Vestfold.
Page 1 Utviklingstrekk i høyere utdanning Bjørn Stensaker.
Norgesuniversitetet:
Utredning om digital tilstand i høyere utdanning – om forhold knyttet til bruk av IKT i undervisningssammenheng.
Kim Orlin Kantardjiev Studie- og forskningsansvarlig Studentparlamentet ved UiO.
Læring prosjektpraksis Førsteamanuensis Prosjektledelse,
Didaktiske analysekategorier
Den realfaglige skolesekken Hva kan museene gjøre for å styrke interessen for realfag? Statssekretær Lisbet Rugtvedt.
Nettbasert læringssystem Evaluering av LUVIT i bruk ved HiO
Lærerutdanning 2005 Leikny Øgrim, Monica Johannesen IT-seksjonen Personalseminaret, LU
Stedbunden undervisning med fjernundervisningsteknolgi - tilrettelegging for åpen og fleksibel læring Monica Johannesen og Leikny Øgrim Høgskolen i Oslo.
IKT i undervisningen Science camp Halmstad 12. april 2011 Torgeir Selle.
LISBET BERGEN KUL på Kringlebotn
Podcasting på odontologi. Kort om hva podcasting er. Mer om hvorfor vi podcaster. Deretter hvordan vi podcaster. Til slutt: Funker det???
Anne Stein Bankgata ungdomsskole Eksempler på vurdering i;
Innledning NJFF lang erfaring med utdanning av instruktører og kursledere Kursheftet utarbeidet for å gi deg informasjon og kunnskap om det å utøve veilederrollen.
Spillbasert læring Hugo Nordseth.
Kurs nye praksislærere 28. oktober 2014 Toril Hanssen 1.
Kompetente barn og unge 4.Samling April 2008 Organisasjonslæring.
Studenthjemmeside- etikk Noen tanker og ideer om studenthjemmeside-produksjon.
Rekruttering til lærerutdanningene Akademisk kvalitet Profesjonskvalitet.
Drop-In metoden i skolen
Høgskolen i Oslo Den digitale hverdagen – fagdag for de uavhengige forlagene Valg og vurdering av digitale læringsressurser Vibeke Bjarnø, IKT-seksjonen,
Donald + NetCom Av Mira. Bakgrunn Barn er stadig yngre når de introduseres for teknologi – viktig med gode vaner Eget blad rettet mot barn i barnehage.
Læring på egne vilkår og økt læringsutbytte Omlegging av undervisningsmetoder på Det teologiske fakultet på Det teologiske fakultet Hva lærer studentene?
Høgskolen i Oslo Videre om Oslomodellen Integrering av IKT i allmennlærerutdanninga med vekt på flerfagsdidaktikk IKT-utvalget ved LUI Vibeke.
Å skape noe helhetlig og helt nytt ----sammen Norgesuniversitetet Mike Moulton: Grete Jamissen:
Høgskolen i Oslo Samling 1: Norgesuniversitetets mentorordning for lærerutdanning Hvordan jobbes det med IKT i undervisning ved LUI, HiO? Allmennlærerutdanninga.
Sakprosa (NOR ) Hva bør vi lære av evalueringen?
Småbarnspedagogikk Fordypningsenhet vår 2007 Pedagogisk arbeid med barn fra null til tre år.
Veiledning av nyutdannede i videregående skole Noen tanker med utgangspunkt i gruppeveiledning.
FoU i Praksis 2004 Trondheim Berit Bratholm og Kristin R. Tholin.
Innledning om implementering av nasjonalt kvalifikasjonsrammeverk ved Høgskolen i Sør-Trøndelag Studiekvalitetsdagen 7. april 2011 Gun Svartaas.
Om TPO: Utdrag fra artikkel Berit Bratholm:
STUA seminar 11. februar 2016 Marianne Jacobsen Veiledning hos MN-studieinfo.
Ambisjoner og arbeidsmåter 24. september2013.   Uformell samtale og samhandling  Formell samtale og samhandling  Faglitteratur  Forelesninger  Skriving.
Om praksis - praksisplan og vurderingsrapport Samarbeids- og vurderingsmøte TOSBA/TOS Studieleder Vibeke Bjarnø 11. JANUAR 2016.
LINK Lokale informasjonsnettverk i Numedal/Kongsberg August 2001 Visjon Et Lærende Lokalsamfunn.
Revidering av Bachelor i Pedagogikk: allmennpedagogisk søyle v/Kirsten, Tone, Sophie, Mette, Sten, Harald, Kristinn.
Studenters forventninger til IT og E-læring Rica Hell
Den energiske læreren Vil du bli noe stort? En lærer har stor påvirkning på andres liv. Som lærer kan du gi barn og unge de beste forutsetninger for å.
Hvordan skrive egne dilemma
Opptakskrav til master i pedagogikk
Undervisning og læring
Fellesmøte Overordnet del av læreplanen! Fellesmøte.
Utskrift av presentasjonen:

+ Følgende innlegg inneholder ingen ny teknologi eller dristige fremskritt av teknologisk art. Tvert i mot gjør prosjektet, som i aller høyeste grad er å betrakte som «work in progress», bruk av høyst allmenn teknologi tilpasset vår diffuse og allsidige målgruppe. Det vi har brukt tid på er å vurdere pedagogisk potensial og tilpasse valg av teknologi til ulike læringsmål for å gjøre dem mer fleksible. Fleksibiliteten skulle gjennomføres med velbegrunnet pedagogisk faglighet. Pedagogene i prosjektgruppen ble aldri helt enige om hva velbegrunnet pedagogisk faglighet er, men vi har likevel gjort våre valg. Dette er historien om FLÅKU

+ Fleksibelt årsstudium i kirkelig undervisning (FLÅKU) Norgesuniversitetets høstkonferanse 2014 Tromsø Brynjulv Norheim, Prosjektleder.

+ Prosjektgruppa: et veldig lærende fellesskap

+ Bakgrunn: Ny og diffus yrkesgruppe Trosopplæringsreformen i Den norske kirke. Ca nye undervisningsstillinger i ulike prosenter 2003 – 2014 spredt over hele landet Målgruppe: Ansatte med et mangfold av bakgrunner (som studenter på FLÅKU har vi hatt bl.a. sykepleier, interiørdesigner, barnevernpedagog, hotellfagutdannet, maskinfører, folk med bachelor i språkfag, handelsutdannede osv.) Vi utdanner til ikke-formelle læringspraksiser (til forskjell fra lektorprogrammet på UiO og lærerutdanningen på HiVolda), altså til virksomhet som innebærer organisert læring utenfor det formelle utdanningssystemet, men hvor resultater ikke blir målt eller sjekket på individnivå: kirkelig undervisning

+ undervisning/

+ Alle har lang erfaring med utdanning til praksisfeltet kirke Begge har gode ressurser på fleksibel læring HiVolda har lang, mens TF har kort erfaring med utdannelse til praksisfeltet kirkelig undervisning Vi har laget et fleksibelt årsstudium tilpasset kompetansekravene for menighetspedagog (bachelor med minst 30 studiepoeng kristendom og 30 studiepoeng ped/didaktikk) Studiet skal “snakke med” praksisfeltet,være profesjonsdannende og bygge nettverk som går ut over kursperioden

+ Hva slags pedagogisk potensiale kan økt fleksibilisering og bruk av IKT gi denne gruppen?

+ Pedagogisk skjønn Generelle valg: - Samlingsbaserte kurs. - Alminnelig teknologi (podcast i mp3, Facebook, Fronter) - Fokus på universell utforming (ikke bare tilrettelegging men prinsipper om enkelhet, brukbarhet og pedagogisk tilgang)

+ Pedagogisk skjønn Spesifikke valg; Emner 2014 Religionspedagogikk: Casearbeid, bygge opp kunnskapsbank – wiki Filmdidaktikk: Nettleksjoner, snøgg film Kirkehistorie: Ekskursjon, artefakter, Lukket Facebook gruppe

+ Kristendommens historie i trosopplæringen – erfaringer Blended learning: Samlinger og nettbasert interaksjon før og etter samling med forelesninger og feltobservasjon i Wittenberg under reformasjonsfestivalen. Podcastbank med forelesninger på ekvivalert “standardemne”. Sluttsamling med forelesninger. Tidligere EVU-studenter har uttrykt misnøye med Fronter, fordi de mister diskusjoner og ressurser som de har jobbet opp og hatt glede av Fronter er designet for formell læring, vi har supplert dette med Facebook, som er en uformell kommunikasjonsplattform

+ Grensesnitt for medie/lenkedeling som virker tiltalende

+ Største utfordringer! Studieadministrative forhold… STOR velvilje fra begge hold, og det er bra! Utfordring: Institusjoner med ulike systemer, ulike rutiner, ulike årshjul Å finne studieadministrative løsninger som ivaretar studenter og begge institusjoner har vært mye mer arbeidskrevende enn vi forutså på forhånd Eksempler, 15 stp eller 10 stp? hvor registreres studentene? Studiepoenguttelling? Fungerer Fronterbroen virkelig? Frist for opptak? Regler for generell studiekompetanse håndteres ulikt.

+ Tilgjengelighet – ressurser og dilemmaer! Enkelt å delta via pc, brett og smarttelefon FB som medierende artefakt endrer læringsprosessen Enkelt og brukervennlig å dele og drøfte lenker, bilder og film Dilemma: Når er lærer på jobb og ikke? Dilemma: Ekstern plattform og eierskap til innhold Dilemma: Privat/profesjonell

+ Studiet som interaksjonsflate mellom aktivitetssystemer Behov i feltet (jfr. tidligere forskningsprosjekt); Historieformidlingen i trosopplæringens forsøksfase var lite kritisk/fagbasert med en tyngde i middelalder og lokale forhold Aktivitetssystem 1: Pedagogisk praksis i lokalmenighet – kan mye om arbeid med barn og unge Aktivitetssystem 2: Akademia – kan mye om kritisk, faglig historieforståelse Vi som lærere må “oversette” og tilpasse oss hva historiefaget kan bety i praksisvirkeligheten Prøvingsform (semesteroppgave i stedet for klausurprøve) som legger vekt på evne til selvstendig og kritisk kildekartlegging og – vurdering, både lokal og global historie og formidling med bevissthet om at historieformidling er minnepolitikk

+ Hva er pensum/innhold? Mer enn tradisjonelle medierende artefakter som lesetekster og forelesninger (live og podcast) Engeström/Mwanza: E-læring endrer forutsetningene for hvordan “læringsinnholdet” blir mediert Deling og drøfting av bilder, film, minner (fra ekskursjonen), lenker, filmer Lærerne må re-tilpasse seg både måten vi forbereder oss, interagerer med studentene og evaluerer studentene Dette må vi tenke mer over!

+