OPPSUMMERING Den offisielle start i går i kommunelokalet Ca. 75 deltakere Opplegg om kommuneplanprosessen og om kommunens framtidige behov 7 bord med debatt.

Slides:



Advertisements
Liknende presentasjoner
RESSURSER, NÆRINGER OG BOSETTINGER
Advertisements

BÅTSFJORD NYE SENTRUM - FRA PLAN TIL GJENNOMFØRING
Velkommen til konferansen «Hvordan løfte Lillehammerregionens næringsliv mot år 2024?» Spørsmål eller kommentarer underveis: Twitter: #lhmr2024 SMS: til.
Spredt utbygging på jordbruksarealer
Overordnede føringer – arealplan Innspill fra næringslivet i Sarpsborg • Sunn vekst Nærings- og arbeidsplassutvikling må være fokus og drivkraft også i.
Kommunen må være pådriver i boligpolitikken • Hvem ønsker vi å være attraktive for? • Positiv utvikling med attraktive arbeidsplasser i kommunen, men hvor.
Handels- og servicenæringens rolle i sentrumsutviklingen Adm.direktør Gunnar Larssen i Oslo Handelsstands Forening deler sine erfaringer og peker på utfordringer.
MULIGHETSSTUDIER BYREMO
Dialogtorg i Kristiansand
Dialogseminar Åre 15. og 16. februar GRUPPEOPPGAVER Drøft: Roller og kritiske suksessfaktorer for næringsutvikling med.
Språk, Tekst og Kommunikasjon
Framtidsbygda Å skape et sted Evje 17. april 2008 Rådmannskontoret.
1. Gran kommune – planstatus:  Kommuneplanens samfunnsdel: – vedtatt i 1989 – vedtatt i 1998 – vedtatt i 2007  Kommuneplanmelding: – vedtatt i 2008.
FYLKESMANNEN I HEDMARK
Dialogseminar Åre 15. og 16. februar GRUPPEOPPGAVER Drøft: Roller og kritiske suksessfaktorer for næringsutvikling med.
Dialogseminar Åre 15. og 16. februar GRUPPEOPPGAVER Drøft: Roller og kritiske suksessfaktorer for næringsutvikling med.
GODE RÅD TIL STYRELEDER Birgitte Brekke, Frivillighet Norge.
I anledning kommunevalgene lager vi fra sentralt hold hvert fjerde år en lokalpolitisk plattform – et inspirasjonsdokument til de lokale programprosessene.
Arbeidet med ny kommuneplan Karlsøy kommunestyre
Langsiktig arealstrategi
Planer og pågående prosesser som har betydning for næringsutvikling 1 Kommuneplanens samfunnsdel Kommuneplanens arealdel ATP-plan Buskerudbyen.
Noen skeive blikk på byutvikling. Er vi i det hele tatt på ballen?
Møteplasser og handel Grorud Samfunnshus Steen & Strøm Dir. kommersiell utvikling. Henrik Larsen.
Fylkesdelplan Mosseregionen – Regional utvikling Regionalt samarbeid innb i tettsteder (9/10) i kommune- sentrene (4/5) i.
Strategisk næringsplan - Høringsforslag PSN
Sør-Aurdal Arbeiderparti Valgprogram
Lier kommune Sykehus på Gullaug Hvordan vil Lier takle presset? Innledning til debatt Lampeland Ulla Nævestad, Ordfører.
Årsmøte Modum Næringsråd Modum Næringsråd Vi skal bidra til at bedrifter og næringsdrivende i Modum har best mulig rammebetingelser og utviklingsmuligheter.
RPBA – Hvordan har oppfølgingen vært fra kommunene? Kompetansesamling Year of Soils VFK, plansjef Linda Lomeland.
Fylkesmannen i Nordland I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I.
Norwegian Ministry of Fisheries Lokal og regional næringsutvikling – fiskeriforvaltningens rolle Fylkesmannsmøtet i Florø 2. – 4. juni 2004 Fiskeriminister.
Kva må til for at kommunen din skal bli attraktiv? Knut Vareide Landstinget for LNK, Sand 28 april 2011 BosettingBedrift Utvikling Besøk.
Foreløpig rapport om samfunnsmessige utfordringer i Aurskog-Høland mot 2050 Folkemøte 6. mai 2015 Rådmann Siri Hovde.
Fjell-Norge og Innlandets muligheter! LOs representantskap, Hafjell, 9. juni 2015 Atle Hovi, administrerende direktør Beitostølen Resort.
Er det godt for barn å vokse opp i Sigdal? Hva kan kommunen bidra med for at det skal bli enda bedre?
God planlegging Rådgiver Marianne Siiri, seksjon for plan og miljø Dato
Fylkesmannen i Nordland I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I.
Styrker (internt)  Store volum av råstoff (skog og potet)  Sentral beliggenhet (Skandinaviakrysset)  Industrikompetanse  Klyngemiljøer innen bygg og.
Energi- og klimaplaner i Fjellregionen – et overblikk Regionrådgiver Rune Jørgensen, 25. november 2013.
Næringsliv Fokusgruppemøte 9. mai Utfordringer E16 – ferdig stamveg – arealplanlegging står på vent Markedsmessig betydning er liten, økes ved større.
Hvordan vil vi ha det? Trygt og robust oppvekstmiljø! HVEM ER TJØME KOMMUNALE FORELDREUTVALG? MÅ KOMMUNEN OG HOVEDUTVALGET FOR LEVEKÅR FORHOLDE SEG TIL.
Fylkesmannen i Nordland I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I.
Velkommen til dialogkonferanse Hvordan styrke de mellomstore byene på Østlandet som motor for regional vekst og næringsutvikling? Roger Ryberg Fylkesordfører.
Næringslivets utfordringer og muligheter i Namdalen – fra et regionalt perspektiv Terje Sørvik fylkesråd for miljø og regional utvikling.
Gr. 4 Definer særpreget ved din landsby og generelt ved landsbyer. Dokka: Arrangementer i sentrum, trivelig bebyggelse i sentrum, godt handelstilbud, god.
s. 1 Konsekvensutredning og naturmangfoldloven rådgiver Geir Davidsen
Seniorsentre og innbyggertorg Utvikling og organisering.
Er det godt for barn å vokse opp i Sigdal?
Verdensarven Buffersoner og oppsluttende verdier
Sentralisering.
Infomøte Ørland kultursenter 13
Problemstillinger FoU-prosjektet har hatt tre hovedproblemstillinger
Langsiktige utviklingsgrenser i Vestfold – praktisk bruk og erfaring
Presentasjon 14. juni 2017 Rådgiver Magnar Simensen
Boligutvikling i røros tettsted
Trysil- Utfordringer og muligheter.
Bibler til Kina Bibeldagen 2011
Regional plan for bærekraftig arealpolitikk (RPBA)
Pioner på utvikling av bærekraftige løsninger
Problemstillinger FoU-prosjektet har hatt tre hovedproblemstillinger
Høring: Kommuneplanens samfunnsdel
Sentrum for alle Å tilrettelegge sentrum for menneskene som bor der
Ambisjoner for utvikling i Alta
Husbankens boligpolitiske utfordringer
Mulighetenes Oppland i en grønn framtid:
Økonomi Moss kommune som arbeidsgiver
Ramstadtoppen 14 desember 2018.
Porsgrunn kommune.
Plankonferansen 11 desember 2014
Frogn kommune har i tre avgrensede områder som er definert som hensynsone friluftsliv: Seierstenmarka, Sørmarka (fra Røys og mot Hvitsten) og Fuglesangåsen.
Utskrift av presentasjonen:

OPPSUMMERING Den offisielle start i går i kommunelokalet Ca. 75 deltakere Opplegg om kommuneplanprosessen og om kommunens framtidige behov 7 bord med debatt. En fra kommuneadministrasjonen var ordstyrer => god stemning – en god start!

BOLIGBYGGING Jevn befolking og vekst over hele bygda. Spredt bebyggelse. Fortetting – ikke bruk dyrka mark Tilrettelegge for barnefamilier Bygg ut Kjeldås / Galleberg for å styrke skolene Omgjøring av hytte til helårsbolig Boplikt på Nordre Jarlsberg Brygge

NÆRINGSLIV Mye utpendling – skape arbeidsplasser der folk bor Sandes innbyggere må handle i Sande – hindre handelslekkasje Kommunen må skaffe byggeklare næringsarealer ”Næringshage” – kontorer. Et stort område istedenfor flere små Kommunen må styre hvor næringsutviklingen skal skje

SANDE SENTRUM Spredt alderssammensetning i sentrum Flytte teknisk sentral Sande sentrum som servicesentrum og opplevelsessentrum Manglende ”caffe-latte-kultur” og tilbud (butikker, uteliv, Vinmonopol) Bedre fordeling bolig / næring / kultur 2 sentra – Sande sentrum og NJB ”Sande er så mye mer enn sentrum”

FRITID, KULTUR, NATUR God livskvalitet, gode friluftsmuligheter, flott natur (skog, kyst, vann, Sandeelva, kulturlandskap) Hyttebygging i skogsområdene Områder for nærrekreasjon (Bøplassen, kyststi) Kulturhus, svømmehall Videreutvikle eksisterende tilbud Naturbasert opplevelsesøkonomi tiltrekker nye innbyggere. ”Rekreasjonskommune ”

ANDRE TEMAER Bedre kollektivtilbud Universell utforming Flere gang- og sykkelveier Videreutvikle økologisk landbruk Jordvern – ta vare på landbruksarealene Flytte ungdomsskolen Beholde de som vokser opp her (trygg oppvekst, gode boforhold, livskvalitet)