Evaluering av Ansvarlig vertskap-kurs i Trondheim
Ansvarlig Vertskap 14 Kurs Gjennomført i tidsrommet januar 2011 – mars 20143 Det er 249 ansatte i skjenkenæringen som har svart
Ansvarlig Vertskap Kursleder; Rolf Øyen (politiet), på oppdrag fra Trondheim kommune Marte S. Bjørnsen fra Trondheim kommune har også en viktig rolle i gjennomføringen av Ansvarlig Vertskapskursene.
Ansvarlig Vertskap En del av satsningen Ansvarlig alkoholhåndtering. Samarbeid mellom politi, kommune og bransje Mål: Hindre over skjenking, skjenking til mindreårige, og rusrelatert vold på byen
Skjenkested, hvor de arbeidet Hotell; 16 Bar/ pub; 88 Dansested/ nattklubb; 178 Matserveringssted; 41 Studentsted; 5 Festival; 8 Annet; 7 ( det er noen som jobbet ved flere typer skjenkesteder)
«Rolle» / Arbeidssted Resepsjon; 6 Servering restaurant; 51 Skjenkepersonale / Bar; 149 Ordenspersonale; 62 Annet; 45 ( eier, daglig leder, garderobe med mer) Det er flere som har svart at de har flere «roller»
Hvor lenge har du jobbet på et skjenkested/ hotell
Hvor aktuelt mener du at kursets temaer var for deg i ditt arbeid?
Hvor nyttig var kursdelen om alkoholloven
Hvor nyttig var kursdelen om skjenkekontroll for deg?
Hvor nyttig var kursdelen om medisinske virkningen av alkohol for deg ?
Hvor nyttig tror du kursdelen om samfunnets forståelse av rusproblem var for deg ?
Hvor nyttig var kursdelen om samarbeid med politiet for deg ?
Hvor nyttig var kursdelen om narkotika for deg ?
Hvor nyttig var kursdelen om overskjenking for deg ?
Hvor nyttig var kursdelen om konflikthåndtering for deg ?
Hvor fornøyd er du med størrelsen på gruppa ?
Hvor fornøyd er du med kurset totalt sett ?
Tror du at ditt skjenkested har behov for kurs i Ansvarlig Vertskap ?
Hvor viktig er det med kursmateriell? (brosjyre etc..)
Har du hørt noe nytt som du vil prøve på ditt arbeidssted? Konflikthåndtering Kommunikasjon Illegale rusmidler
Savner du noen tema ? Praktisk konflikthåndtering Mer konflikthåndtering Narkotika/gjenger Prostitusjon Førstehjelp Alkoholloven
Andre tilbakemeldinger Positivt med kommunikasjon mellom skjenkested, kommune og politi Positivt med diskusjoner omkring alkoholloven