Hva skjer hvis jeg skriver her

Slides:



Advertisements
Liknende presentasjoner
Innflytterkvinners fortellinger om ”De viktige kvinnfolkan”
Advertisements

Norges Bondelag - vi lager maten din
Norges speiderforbund
Arbeidet med rekruttering i Fiskeri- og kystdepartementet Årsmøte FOSFOR - 4. desember 2007 Politisk rådgiver, John Erik Pedersen.
PROSJEKTET OM KOKO OG FLYPLASSEN SOLSTRÅLEN
Det offentlige som premissleverandør for utviklingen av norsk idrett. Trøndelagsrådets idrettspolitiske konferanse mai 2006, Rica Hotell, Stjørdal.
Trebåt for alle.
Endring av formidlingspraksis i samarbeid med skolen Tvangsgifte eller ekte kjærlighet? Museer som ressurs i Den kulturelle skolesekken Alta,
Slektsforskerdagen Til slektsforskerdagen 2006.
Venner som hjelper andre
Et mangfoldig Rotary En god vei inn i det norske samfunn er gjennom kontakt og vennskap med nordmenn Kanskje Rotary er noe for deg?
Norsk Filatelistforbund
Regionale sentra for omsorgsforskning Kunnskapsutvikling, kunnskapsforvaltning og kunnskapsformidling med kommunenes pleie- og omsorgstjeneste som målgruppe.
1 Aktivitetsplan 2009 Evenes kystlag. 2 PLAN 2009 MarsAprilMaiJuniJuliAugustSept.Okt – 9.8: Sommerkafé 9. Årsmøte 8./10./11. Påske- arrange- ment??
Foredrag på konferansen Blå bevegelser, Oslo 2004 Kulturell basiskompetanse - - og utdanningen Førsteamanuensis Aud Berggraf Sæbø.
Naturvernforbundetskolen: Kyst Tema på foredrag: Kystsatsingen Tid: ca 20 min For mer info om foredraget kontakt: Lene på
En orientering om FFO og FFO Finnmark
STORE ER DE OG UTE STÅR DE En undersøkelse om oppbevaring av store løse gjenstander ved SIKA-museene.
Vern og bevaring av kystkultur
Kongsberg Orienteringslag Presentasjon for Kongsberg Kommunes kulturavdeling 13. Februar 2004.
v/adm.direktør Stig Morten Nilsen
Japan Karate Association Norway
Sandvika BY 10 år juni 2013 Prosjektleder: Hege Stangeland Sørensen.
Presentasjon av Studieforbundet Funkis. Studieforbund Studieforbundene i Norge bygger på en 150 år gammel tradisjon for opplysningsarbeid gjennom frivillige.
Til dere som bor i nærheten av Styrimarka Kartet på innsiden av folderen er en gave til dere fra Styri Vel - som har bekostet utgivelsen av kartet.
Norges kulturvernforbund Kulturminnemeldingen Høring i Energi- og miljøkomiteen 23. mai 2013.
Slåstad Vannskiklubb Stiftet i 1969
Matendo Kreativ Ungdom (MKU)
Pensjonistene i Utdanningsforbundet Hamar, 6. april, 2011.
Medlemskap og mangfold
Tromsø, den 23. oktober 2012 Reidar Nilsen Norges Fiskarlag Bør næringa selv ta ansvaret for en effektiv fiskeriforvaltning?
Fiskeri- og Havbruksnæringens Landsforening (FHL) Landsomfattende nærings- og arbeidsgiverorganisasjon. Tilsluttet NHO. Organiserer mer enn 500 bedrifter.
Nord-Trøndelag Administrasjon for flere virksomheter Norsk kulturråd 512 mill kr Kulturfondet, 224 mill kr Post 74, 25 mill kr Museum og arkiv.
FIRM Forum for forebyggende infeksjonsmedisin og reisemedisin Skal fremme kunnskap om forebyggende infeksjonsmedisin og reisemedisin i forståelse med sentrale.
Hva betyr festivalen lokalt og regionalt? Camilla Brattland februar 2007.
Profil og omdømme Modul 2 Profilbygging Mål for denne modulen:
Regionskontorenes historie… 1 av 6 norske regionskontorer i Brussel - Stavangerregionens Europakontor Midt Norges Europakontor Nord Norges.
Humanetisk forbund Av Karina Schjølberg.
Fiskeriministeren Fiskeriministeren ønsker
GODE RÅD TIL STYRELEDER Birgitte Brekke, Frivillighet Norge.
Hva er NBU?. Av og for ungdom Levende bygder Alle muligheter NBU er et sosialt nettverk av og for bygdeungdom, som jobber for levende bygder og for å.
Presentasjon av Studieforbundet Funkis. Hva er et studieforbund? Studieforbundene i Norge bygger på en 150 år gammel tradisjon for opplysningsarbeid gjennom.
Glomdalsmuseet som formidler av vårt kulturelle mangfold.
Rotary lys langs kanalen. Hva skal til for å lykkes?
V/ Sigvald Persen Sjøsamisk kompetansesenter Lokal kunnskap, fjorder og økologi i endring.
Maritim strategi - ubalanse mellom tilbud og etterspørsel etter maritim kompetanse 17. September 2014 Ove Trellevik. Maritimpolitisk talsmann. Næringskomiteen.
Lillehammer 26. januar 2009 Annette Kollungstad. Rotaract i dag  Verden: medlemmer fordelt på klubber i 150 land  Norge: ca.140 medlemmer.
Idrettsårbok 2013 Byråd for kultur, næring, idrett og kirke Helge Stormoen Tirsdag 30. september.
SINTEF Fiskeri og havbruk AS 1 Hvordan oppnå økt deltakelse på Tromstrygdskolen? Signe Sønvisen og Trine Thorvaldsen SINTEF Fiskeri og havbruk.
International Water Association (IWA)  Vverdensomspennende medlemsorganisasjon og globalt nettverk for virksomheter og fagfolk som arbeider med vannrelaterte.
Norges Jeger- og Fiskerforbund Innføring i organisasjonen Norges Jeger- og Fiskerforbund Innføring i organisasjonen.
Kommunenettverk for miljø og samfunnsutvikling Nettverk natur og kulturbasert nyskaping i Nord-Trøndelag? Turid Haugen, KS.
Distriktspresident Charlotte Ruste.  Verden: Ca medlemmer fordelt på nesten 7800 klubber i 164 land.  Norge: Ca. 200 medlemmer fordelt på 15.
LaH Akershus Rapport 2014 Aktiviteten tar utgangspunkt i landsmøtevedtak, LaHs målsettinger og egen virksomhetsplan.
Gruppe 4 Rekruttere flere voksne medlemmer. Netto tilvekst skal økes med 10%
Oslostudentenes Idrettsklubb Langtidsplan Vedtatt første gang årsmøtet 8.mars 2007.
Vitenskapelig revolusjon ESST august Shapins fokus Ending i kunnskap om virkeligheten og hvordan sikre denne kunnskapen: –Mekanisering av naturen.
Regionalavdelingen Foto: Bragdøya kystlag Finansieringsmuligheter og prosjektutviklingsstøtte til Blå Vekst-relaterte satsinger – Interreg Presentasjon.
FRILUFTSLIV FRA Naturopplevelser for livet.
Trænafestivalen, langt te havs. langt te havs Træna, Nord-Norges minste kommune –418 øyer, holmer og skjær –15 km2 –4 bebodde øyer –456 innbyggere –3.
METTE VÅRDAL, KULTIVATOR TREBÅTBYGGER - LANGSOM LÆRING.
Sesjon Stisatsing Anne-Mari Planke, DNT og Morten Dåsnes, FL Presentasjon stisatsing Ivaretaking av sti i kommunal planlegging, Kristin Nordli,
LaH Akershus Rapport 2014 Aktiviteten tar utgangspunkt i landsmøtevedtak, LaHs målsettinger og egen virksomhetsplan.
Gode venner som hjelper andre
KOMMUNALE BOLIGADMINISTRASJONERS LANDSRÅD
FOTELLINGER OM KYST-NORGE.
HMS-faglig forum.
Hvilke plattformer bruker dere?
Kurs for tillitsvalgte i Norges Husflidslag
Næringspolitisk organisasjon Partipolitisk uavhengig
Utskrift av presentasjonen:

Hva skjer hvis jeg skriver her Forbundet KYSTEN

Forbundet KYSTENS formål Forbundet KYSTEN er en organisasjon for vern av norsk kystkultur.Formålet er å styrke vår identitet som kystfolk og samarbeide med andre kulturverninteresserte for å: Fremme bevaring og bruk av eldre fartøyer og kystmiljø. Spre informasjon om vår kysthistorie. Vedlikehold og utvikle tradisjoner i næring og håndverk. Øke den faglige standard i vedlikehold og sikkerhet ved bruken av fartøyer og anlegg. Mottoet for organisasjonen er ”Vern gjennom Bruk”.

Historikk Stiftet i 1979 – 25 år i 2004 Var allerede flere lokale foreninger Kystkulturen var i fare Trebåter brent på bålet Ingen norske seilskuter igjen Motvekt mot den gjeldende fokusering på odelsbonden Ingen nasjonale museum for kystkultur

Forbundet Har ca. 9.200 medlemmer Fordelt på 115 kystlag 8 fylkeslag Ca. 80 tilsluttede foreninger Eget sekretariat – 4 ansatte Utgir et tidsskrift Omsetning på ca. 4.5 mill

Arbeid overfor myndighetene Miljøverndepartementet - Kulturvern og friluftsliv Utenriksdepartementet - Arrangementer Fiskeri – og kystdepartementet - Miljøhandlingsplanen Kulturdepartementet - museer Norsk kulturråd - Prosjekter

Forbundet KYSTENs Landsstevner Bilde fra seilasen på Landsstevnet i Bodø i 2006

Størrelsesorden på landsstevnet De første båtene kommer på torsdag og stevnet varer til søndag Kommer rundt 200-300 fartøyer av ulik størrelse og over 1500 deltakere Over 20.000 besøkende på stevneområdet Konserter, utstillinger, foredrag og salgsboder åpne for lokal-befolkningen og tilreisende Mange avis og fjernsynsoppslag

Landsstevnet Hvert år arrangeres Forbundet KYSTENs landsstevne. Begivenheten er et høydepunkt for mange av våre medlemmer som gjerne reiser langt for å delta med sine kulturhistoriske båter og fartøyer. Landsstevnets havneområde blir for noen dager den største og mest varierte utstilling av Norges flytende kulturarv. Tusenvis av besøkende kommer for å se og oppleve det fantastiske skuet, skapt av frivillige som har lagt ned en uvurderlig innsats gjennom mange års arbeid. Landsstevnet tildeles lokale lag etter søknad. Forbundet KYSTEN

Kveldstemning på landsstevnet på Bragdøya

Landsstevnet Vega Hvert år arrangeres Forbundet KYSTENs landsstevne. Begivenheten er et høydepunkt for mange av våre medlemmer som gjerne reiser langt for å delta med sine kulturhistoriske båter og fartøyer. Landsstevnets havneområde blir for noen dager den største og mest varierte utstilling av Norges flytende kulturarv. Tusenvis av besøkende kommer for å se og oppleve det fantastiske skuet, skapt av frivillige som har lagt ned en uvurderlig innsats gjennom mange års arbeid. Landsstevnet tildeles lokale lag etter søknad. Forbundet KYSTEN

Besøk fra Vestlandet Hvert år arrangeres Forbundet KYSTENs landsstevne. Begivenheten er et høydepunkt for mange av våre medlemmer som gjerne reiser langt for å delta med sine kulturhistoriske båter og fartøyer. Landsstevnets havneområde blir for noen dager den største og mest varierte utstilling av Norges flytende kulturarv. Tusenvis av besøkende kommer for å se og oppleve det fantastiske skuet, skapt av frivillige som har lagt ned en uvurderlig innsats gjennom mange års arbeid. Landsstevnet tildeles lokale lag etter søknad. Forbundet KYSTEN

Oslo Kystkulturstevne Hvert år arrangeres Forbundet KYSTENs landsstevne. Begivenheten er et høydepunkt for mange av våre medlemmer som gjerne reiser langt for å delta med sine kulturhistoriske båter og fartøyer. Landsstevnets havneområde blir for noen dager den største og mest varierte utstilling av Norges flytende kulturarv. Tusenvis av besøkende kommer for å se og oppleve det fantastiske skuet, skapt av frivillige som har lagt ned en uvurderlig innsats gjennom mange års arbeid. Landsstevnet tildeles lokale lag etter søknad. Forbundet KYSTEN

Oslo Kystkulturstevne Hvert år arrangeres Forbundet KYSTENs landsstevne. Begivenheten er et høydepunkt for mange av våre medlemmer som gjerne reiser langt for å delta med sine kulturhistoriske båter og fartøyer. Landsstevnets havneområde blir for noen dager den største og mest varierte utstilling av Norges flytende kulturarv. Tusenvis av besøkende kommer for å se og oppleve det fantastiske skuet, skapt av frivillige som har lagt ned en uvurderlig innsats gjennom mange års arbeid. Landsstevnet tildeles lokale lag etter søknad. Forbundet KYSTEN

Oslo Kystkulturstevne Hvert år arrangeres Forbundet KYSTENs landsstevne. Begivenheten er et høydepunkt for mange av våre medlemmer som gjerne reiser langt for å delta med sine kulturhistoriske båter og fartøyer. Landsstevnets havneområde blir for noen dager den største og mest varierte utstilling av Norges flytende kulturarv. Tusenvis av besøkende kommer for å se og oppleve det fantastiske skuet, skapt av frivillige som har lagt ned en uvurderlig innsats gjennom mange års arbeid. Landsstevnet tildeles lokale lag etter søknad. Forbundet KYSTEN

”Våghals” – ex. Barcode 6 Hvert år arrangeres Forbundet KYSTENs landsstevne. Begivenheten er et høydepunkt for mange av våre medlemmer som gjerne reiser langt for å delta med sine kulturhistoriske båter og fartøyer. Landsstevnets havneområde blir for noen dager den største og mest varierte utstilling av Norges flytende kulturarv. Tusenvis av besøkende kommer for å se og oppleve det fantastiske skuet, skapt av frivillige som har lagt ned en uvurderlig innsats gjennom mange års arbeid. Landsstevnet tildeles lokale lag etter søknad. Forbundet KYSTEN

Grønt område – OMK Rødt område – Arealbehov for Forbundet Kystens landsstevne

Landsstevnet Forbundet KYSTEN 17 - 20 Landsstevnet Forbundet KYSTEN 17 - 20. juli 2014 Gruppebemanning – planlegging Kystlaget Viken Styret Organisasjon 2014 Havn, Leder: Restauration Leder: Informasjon/ Media Leder: Økonomi/ Sponsor Leder: Faglig innhold, Musikk, Utstill Leder: Damp/Norden Leder: Brann, Redning, Elektrisk Leder:

”Båten, Norges nasjonsbygger” Landsstevnet 2014 ”Båten, Norges nasjonsbygger” FK landsstevne i 2014 skal formidle Norsk kystkultur og dens betydning for Norge som nasjon, ved de båter som er representert på stevnet, og gjennom utstillinger, foredrag og tradisjonelle håndverkere knyttet til kystkultur. Stevnet vil vise sjøens betydning for Oslos utvikling. Publikum vil bli tilbudt opplevelser med båtene i form av turer med historiske passasjerbåter og bruk av historiske bruksbåter. Stevnet vil favne bredt og invitere alle typer tradisjonelle og historiske båter som er en del av Norges og Oslos historie. Stevnet er et samarbeid mellom Kystlaget Viken, kystlagene i Oslofjorden, NVSK og Norsk Maritimt Museum. Kystlaget Viken

Landsstevnet 2014 Det vi sloss for å forandre er dette: ”De tidlige nasjonsbyggerne skjelte imidlertid ikke så mye til norgeskartet som de burde, om de skulle ha gått vitenskapelig til verks. I så fall ville kanskje fiskeren ha spilt en like vesentlig rolle som bonden i norsk nasjonalromantikk. I stedet fulgte de kjerreveiene fra Kristiania oppover i de delvis ukjente fjelldalene i det indre av Østlandet. Norsk kultur ble dermed ved et slag gjort til en innlandskultur i stedet for en kystkultur -- forstå det den som kan”. (Thomas Hylland Eriksen) Kystlaget Viken