MAT OG MÅLTIDSFELLESSKAP

Slides:



Advertisements
Liknende presentasjoner
v/Trine Aakermann faglig leder Dysleksi Norge
Advertisements

Ikke noe sykehjem for meg, nei !
Bli en bedre fisker ! Av Ulf Skauli
Music: Nightengale Serenade
Velkommen til Vestre Nes Omsorgsbolig
St.meld. nr. 47 ( ) Samhandlingsreformen Rett behandling på rett sted til rett tid Statssekretær Ellen Birgitte Pedersen August/september 2009.
Resultater 2012.
En innføring i spillet: Dobbeltkrig – Grønn
Månedsbrev fra Blåklokka
Hva skjer med pasienten i Tromsø? Avstanden i Nord-Norge er stor, MEN folketallet er over dobbelt så stort i Oslo som i Troms og Finnmark til sammen.
Kapittel mai hos Reza og Heidi.
MATGLEDE.
Innføring av nutritionDay på sykehjem
Presentasjon for diskusjon på foreldremøter m.m
Helseetaten Presentasjon og diskusjon på foreldremøter m.m.
Oslo kommune Sykehjemsetaten ERNÆRING I SYKEHJEM.
University of Tromsø – Faculty of Medicine uit.no NAFKAM Når pasienten beveger seg ut i det alternative, hva da…? Vinjar Fønnebø Professor NAFKAM, Universitetet.
Mat i barnehagen Forskrifter og andre dokumenter
Tradisjonsmat på sykehjemsfat Sykehjemskokkene skriver kokebok
Hilde Berg Bentsen og Rune Myrmell
Livsgledesykehjem- En revolusjon i eldreomsorgen
Velkommen til Aktivitetsskolen Rosenholm 2013
Gå inn på denne internettadressen:
Hosianna, Davids sønn! Velsignet være han! Velsignet Davids sønn som kommer, i Herrens navn! Hosianna i det høye, hosianna, Davids sønn! Velsignet,
NLVI- Nedre luftveisinfeksjon
Overvekt Konsekvenser, årsaker, behandling Serena Tonstad, OUS
Cafédialog – elevmedvirkning
– næringsstoffene omsettes i kroppen Fordøyelsen
Kapittel 19 Hva er klokka? Vet du hvor mye klokka er? Har du klokke?
På barnehagens lunsjmeny!
Hvis du dør i natt, tror du at du kommer til Himmelen?
Getsemane – Matteus 26,36-56.
Tro - å komme til tro - å dele troen i hverdagen - å leve i tro (ut av båten)
Tro & Tilhøre Gode vaner for å pleie forholdet til Jesus.
Ernæringsscreening
De 100 mest brukte ordene i bøker i klasse..
Bilder fra Hviterussland - den gamle og den nye tid møtes.
Eldresenterforum Vigdis Brit Skulberg
Helseetaten Forskrifter og andre dokumenter
TEMADAG OM ERNÆRING OG TANNHELSE I ELDRE ÅR
PROSJEKT ERNÆRING I HALLINGDAL TEMADAG OM FOREBYGGING OG BEHANDLING AV UNDERERNÆRING.
Opplæringspakken for barnerepresentantene Møte med administrasjon, politikere og media Hvordan få fram det jeg vil si.
100 lure ord å lære.
Fysisk aktivitet på Mørkved Sykehjem.
 En modig leder  Mangel på kvalifisert arbeidskraft  Noen så mitt potensial  Noen tok seg tid for å forklare  Noen ble av og til irritert på grunn.
Litterære virkemidler
Å kjøre bil og å stå i bilkø
Og.
Ernæringsarbeid i hjemmetjenesten
Målrettet ernæringsarbeid nytter : NutritionDay i Lekneshagen Bofellesskap Institusjonsoverlege Aglaia Frommholz Hilde Holand, Avdelingsleder.
Cafédialog – elevmedvirkning
Disippel-overføring.
Skolefrokost En del av helheten der hovedmålsetning er trygghet, trivsel og sosial omsorg for alle på skolen Hovedsatsingsområder: – –God fysisk og psykisk.
Hvordan bruke adventstiden best mulig? Hvordan ære Gud i adventstiden?
Konferanse Tromsø mai 2010 Kai Brynjar Hagen 1 Kompetanseutvikling som samarbeidstiltak mellom Nordlandssykehuset og kommunene Kai Brynjar Hagen.
Kapittel 6 Kveldsmat hos familien Dalilah.
Kapittel 43 Emilio forteller om tradisjoner
Myter – organisasjon og ledelse i barnehagen
Kapittel 11 Dåp og konfirmasjon i Den norske kirke
Kapittel 13 I begravelse.
Eldreomsorgens ABC Ernæring Marthe Sollien. Aldersforandringers betydning for kostholdet Mange faktorer påvirker de eldres kosthold. Vanlig: Endret smak,
ELDRES ERNÆRINGSBEHOV Tjenestefeltets utfordringer.
Ann-Marit Tverå Tjærahågen bofellesskap MÅLTID -en viktig aktivitet i sykehjem.
Pensjonistforbundet Buskerud Ledersamling 24.september 2015.
Lage ernæringsplan og sette i gang tiltak
Risikovurdering og individuell kartlegging
Tiltakspakke for forebygging og behandling av underernæring
Måltidsvenn Kurs for frivillige.
Gylne Måltidsøyeblikk
RISØR HELSESTASJON forebyggende helsearbeid
Utskrift av presentasjonen:

MAT OG MÅLTIDSFELLESSKAP Arendal 150114 Anne, Berit og Berit 

Tema for dagen Ernæring Måltider og livsglede Tilrettelegging av måltider Surprise!!!

Hvorfor må vi ha fokus? Underernæring hos pasienter i sykehus og sykehjem varierer mellom 10% og 60% Nasjonal retningslinje for forebygging og behandling av underernæring kom ut september 2010.

Vekt må bli til BMI Pasienter i sykehjem skal veies månedlig KMI under 22 hos eldre er tegn på undervekt (Kilde: Nasjonal retningslinje for underernæring)

Hvilken gruppe er din primærpasient i ? Ernæringsjournal Undervektig Risikosone Normalvektig Overvektig Hvilken gruppe er din primærpasient i ?

Måltider og livsglede Hva betyr mat og måltider for oss? Sosialt Psykologisk Kulturelt Ernæringsmessig Tid/tidspunkt Ro

Ville du spist her?

Eller kanskje her…..?

Hvem pynter? Hvem skaffer pynt? Hvordan bruke dette inn i et livsglede-perspektiv?

Lage en meny for dagen Finne et sted den kan stå Lag ny hver dag

For noen er det kanskje viktig å ha en fast plass? Eller kanskje det er hyggelig å sitte ved siden av noen andre?? Har personalet noen de bør sitte ved siden av?

Livsgledesykehjem og årstidsgleder Hvordan kan du bruke årstidene og høytidene for å markere hvilken tid på året det er? Hvordan gjør vi dette hjemme?

Ingen tvil om når dette er……

Ikke dette heller 

Dette da?

Eller det?

Det?

Bruk kreativiteten!!! Benytt enhver anledning til å lage en liten fest! Er det noen som har bursdag i dag? Eller har et annet land nasjonaldag? Lag en markering!!

Tilrettelegging av måltider Servering på rom Brettene Hvordan dekke Tid…

Eller dette?

Brødmaskin? Ferskt brød…

Brødskivene pynt

Eller denne?

Servering på fellesbord Mengde pålegg Ferskt! Innbydende Personalet sitte ned Dekke etter årstider Stort bord Nok til alle

Spør beboeren! Prøv deg fram! Liker syltetøy, men ikke BARE syltetøy 