Laste ned presentasjonen
1
Oslo kommune Sykehjemsetaten ERNÆRING I SYKEHJEM
2
DOKUMENTASJON Hva som er planlagt Tiltak som er satt i verk
Hvor lang er vi kommet (evaluering) __________________________________ Kartlegging – hvor er vi – hvor skal vi
3
Hjelp til kartlegging – finnes i PPS
Hva slags mat spiser pasienten normalt? Er det mat pasienten ikke tåler eller ikke liker? Bør det tas kulturelle og religiøse hensyn? Hvor ofte spiser pasienten? Når pleier pasienten å spise? Hvor pleier pasienten å spise? Er det spesielle faktorer som virker inn på appetitten? Har pasienten spesielle vaner knyttet til måltidet? Benytter pasienten noen form for hjelpemidler under måltidene? Har pasienten gått opp eller ned i vekt i løpet av de siste månedene? Har pasienten behov for spisehjelp?
4
Matvaretabell Vi har funnet litt ut om hvordan pasienten spiser og hvordan måltidene har forløpt
5
…..men hva spiser pasienten egentlig
Finnes som vedlegg til prosedyren i Kvalitetslosen Kosthåndboken side 90-91 Side finnes hjelp til å lage et enkelt registreringsskjema
6
Hva er behovet….. Energi: 30 kcal pr. kilo kroppsvekt pr. døgn (anbefalt kcal) Protein: 1 g pr. kilo kroppsvekt pr. døgn (anbefalt 0,8-1,5 g) Væske: 30 ml pr. kilo kroppsvekt pr. døgn (anbefalt ml) Beregning ut fra dagens vekt
7
Hva gjør vi……. Ta utgangspunkt i det pasienten allerede spiser og liker Berike maten , hjelp til dette finnes i verktøykassen Kosthåndboken fra side 101 Måltid er også en hyggelig aktivitet…..
8
Dokumentasjon Vær konkret
Det hjelper lite å vite at vi har satt i gang gode tiltak når vi ikke finner de dokumentert Det er lettere å gjøre en god evaluering når vi har et konkret utgangspunkt, og ikke bygger på synsing
Liknende presentasjoner
© 2024 SlidePlayer.no Inc.
All rights reserved.