Vurdering av behovet for verneplan for Sørkedalen

Slides:



Advertisements
Liknende presentasjoner
Høgskolen i Buskerud Konkretisering av prosjekt organisering av administrasjonsfunksjonen 29. november 2006.
Advertisements

Levanger kommune Revidering av skolebruksplan - Orientering DK – Øystein Lunnan Revidering av skolebruksplan Orientering DK
På vei mot NMBU sekretariatsleder Knut Moksnes
Overgangsvinduer, kurs og opplæring, lov og reglementer, ekstranett Presentasjon på NTFs medlemsmøte 2. juni 2007 Grand Hotell, Oslo.
Bakgrunn og rammer for revisjon av rammeplan for ingeniørutdanning Seniorrådgiver Ole Bernt Thorvaldsen.
KOMMUNESAMARBEIDET I VESTFOLD (9-K) LAHOLMEN 14. MARS 2003 Oppsummering Referat styringsgruppen vedlegg 6.
Den ideelle kommunesammenslåing
Nordisk GIS – konferanse 2003 Lillestrøm GisLink – kart og fagdata på nett Et samarbeidsprosjekt mellom Fylkesmannen i Møre og Romsdal og Fylkesmannen.
Verneområdene i Forollhogna – muligheter og utfordringer sett fra et lokalt ståsted. Erling Aas-Eng, Vingelen Utvikling ,
Ved Svein Helland Sivertsen SLT- koordinator
Kommunale foretak, hva og hvorfor?
Sykefravær 2014 PSU Kort rapport 1.kartal 2014.
Levanger kommune - Dialogsemninar – ISK - Forsøket går mot slutten, hva nå? – Hans Heieraas INNHERRED SAMKOMMUNE Forsøket går mot slutten, hva nå.
BEHANDLING AV BYGGESØKNADER I MARKA
Etablering av en kulturetat og en idrettsetat
Brit Kyrkjebø, antikvar
Planstatus Orientering – Innherred samkommune – Samkommunestyret sak 16/04, – Johannes Bremer INNHERRED SAMKOMMUNE PLANSTATUS LEVANGER Kommuneplanens.
Naturvernets utvikling
Delprosjektets status og framdriftsplan Prosjektleder Hilde Skyvulstad.
Sikkerhetsforum ”Tap anker og posisjon” Morten Bøhlerengen Norges Rederiforbund.
Mini-gaiden, fokus på NAV Pensjon
Mini gaiden Informasjon fra Arbeidsutvalget Nr. 15 uke 22, Ansvarlig redaktør: Jarle Berge Redaktør/produksjon: Hans Olav Kirknes Et produkt fra.
Skien, onsdag 30. november 2005 Norge og Den europeiske landskapskonvensjonen Audun Moflag Seniorrådgiver Miljøverndepartementet Tlf E-post:
Opplæring for pasienter og pårørende Samlet oversikt over tilbud.
Hvordan skal bydelsstyrene jobbe med budsjett for 2009?
Endringer i Bydrift Bergen KF Pressekonferanse 12. desember 2007.
Landsmøte i Medisinsk teknisk forening april 2006 Stavanger Rådgiver Bård Skage Informasjon fra Nasjonal kompetansegruppe for behandlingshjelpemidler.
ORGANISERING AV NMBUs ADMINISTRATIVE APPARAT
Tema D: Aktuelle omstillingsprosjekter, erfaringsdeling og informasjon: Ny IKT-organisering Elektronisk bestillings- og fakturasystem Oslo kommune Utviklings-
Rollen som ”ansvarlig søker”
Forvaltning og skjøtsel av kulturlandskapet
Elektronisk saksbehandling og arkiv
Samarbeidsrådet for Naturvernsaker Vassdragsvern og kantsone- forvaltning Jan Olav Nybo Samarbeidsrådet for Naturvernsaker.
Skolebruksplan - Driftskomiteen 24.mai 2006 – Øystein Lunnan SKOLEBRUKSPLAN Orientering Driftskomiteen 24.mai 2006.
Endringer i byråd Byrådsleder Monica Mæland Pressekonferanse 28. september 2009.
Markaloven og Maridalen Fem fylker – 19 kommuner 310 km2 i Oslo 850 km2 i Akershus 325 km2 i Buskerud 210 km2 i Oppland 5 km2 i Østfold Til sammen 1700.
Folkevalgtopplæring for Bydelsstyremedlemmer Reglement for bydelsstyrene.
Kulturstrategi for Oppland
Byrådsavdeling for klima, miljø og byutvikling (BKMB)
K10 samarbeid IKT Møte med programkomiteen for ASSS 10. juni 2010.
Naturmangfoldloven og plan- og bygningsloven
© Bergen kommune Hvordan styres Bergen kommune? Presentasjon v/ byrådsleder Monica Mæland.
Sykefraværsrapport 4. kvartal 2014 Sykefraværsrapport år 2014
Orientering og oppfølging av forsøksprosjekt for bestilling og samordning av TT fritidsreiser PRØVEPROSJEKT BYDEL ØSTENSJØ OG BYDEL NORDSTRAND Arbeidsgruppe.
Kommunedelplan for kulturminner i Randaberg Samarbeid om Kommunedelplan for kulturminner i Randaberg kommune.
Lørenskog kommune PUBLISERT: OMRÅDE: TEMA: TEKNISK Folkevalgtopplæringen PRESENTASJON, TEKNISKE OMRÅDER KNUT E HELLAND.
NVF-seminar Forvaltningsreformen og samferdsel Plan- og beslutningsprosesser KVU/KS1-prosesser og planprosess etter plan- og bygningsloven Marit Winther.
Foto: Bjørn Erik Olsen Gode oppstartsmeldinger Geir Davidsen, fagleder plan
Ny organisering av LVSH Hamar, 24 og 25 september 2015 Anita Ihle Steen Styreleder LVSH.
Kommunedelplan for kulturminner og kulturmiljøer Høringsfrist: 31. mars.
Dialogmøte vedrørende utredning skolestruktur Skarnsundet Redigert
Forventningene fra Fylkesmann « Fylkesmannen forventer at det er gjort en vurdering av hvorvidt kommunen, gjennom ny kommune eller på egen hånd, er i stand.
Hvorfor og hvordan gjennomføre interkommunalt samarbeid?
Organisering av arbeidet Planutvalg og styringsgruppe Fylkesrådet Prosjektgruppe Fylkesmannen i Nordland, KS, NHO Reiseliv, Norges vassdrags- og energidirektorat.
Hva har skjedd i Forollhogna siden området ble vernet for 11 år siden – verneverdier, næring, bosetting. Utfordringer videre Forollhognakonferansen 29.
Prosjekt betre læringsresultat
kommuneplanens areal- og samfunnsdel
Forum for natur og friluftsliv - bakgrunn for etablering - kort om utviklingen - litt om miljøutfordringer Introkurs september 2016.
Forventningene fra Fylkesmann
Plan for universell utforming i Asker kommune
Dovrebanen gjennom Hamar – videre prosess kommunedelplan
Regionalisering i NAV Erfaringer
KVU – hva er nå dét? Samferdselsskolen
NTP prosessen og samarbeid med andre fylker
Aktiviteter i campusutvikling høst 2017
Samarbeidet mellom rådet for funksjonshemmede og kommunen
Seniorråd og ny Kommunelov
Utskrift av presentasjonen:

Vurdering av behovet for verneplan for Sørkedalen Informasjonsmøte Evaluering av bebyggelse oppført i samsvar med Disposisjonsplan for Sørkedalen og Vurdering av behovet for verneplan for Sørkedalen

Tema for møtet Orientering om arbeidet Naturverdier i Sørkedalen Kjersti Granum, Plan- og bygningsetaten Naturverdier i Sørkedalen Terje Blindheim, Siste Sjanse Landskapsvern i Sørkedalen: Registrering av kulturminner Morten Stige, Byantikvaren Forvaltning og skjøtsel av kulturlandskapet Knut Samseth, Regionkontor landbruk Informasjon om arbeidet med vassdragsplan for Sørkedalsvassdraget Karoline Bredland, Friluftsetaten Evaluering av bebyggelse oppført i samsvar med Disposisjonsplanen Mads Jørgen Lindahl, Plan- og bygningsetaten

Innledning Hensikten med informasjonsmøtet v/Leder for styringsgruppen Avdelingsenhetsleder Kjersti Granum

Orientering om arbeidet Bestillingen fra Rådhuset Mandatet Produktet Prosessen Videre prosess Organisering

Bestillingen fra Rådhuset I byrådets budsjett for 2006, under pkt. 6 Byutvikling, heter det i åttende avsnitt at: ”Byrådet vil utarbeide sak for å sikre kultur- og landskapsverdier i Sørkedalen” Plan- og bygningsetaten er gitt i oppdrag av Byrådsavdeling for byutvikling i brev av 05.04.2006 å lede en styringsgruppe for å sikre koordineringen av evalueringen av bebyggelse oppført i samsvar med Disposisjonsplanen for Sørkedalen (vedtatt 22.01.1986), og vurderingen av behovet for en bevaringsplan for verneverdier i Sørkedalen. Det skal også tas stilling til om det skal tas et initiativ overfor statlige myndigheter om vern av Sørkedalen som landskapsvernområde etter naturvernloven. Gruppens arbeid og konklusjoner skal resultere i en sak som kan fremmes av byrådet i inneværende år.

Mandatet ”Å utarbeide en sak for å sikre kultur- og landskapsverdier i Sørkedalen som Byrådet vil fremlegge i løpet av inneværende år. Som en del av dette skal det utarbeides en evaluering av bebyggelse oppført i samsvar med Disposisjonsplanen for Sørkedalen, samt vurdere behovet for en bevaringsplan for verneverdier i Sørkedalen. Det skal vurderes om det skal tas et initiativ overfor statlige myndigheter om vern av Sørkedalen som landskapsvernområde etter naturvernloven.”

Produktet Todelt oppgave; - to delrapporter: Evaluering av bebyggelse oppført i samsvar med Disposisjonsplan for Sørkedalen Vurdering av behovet for verneplan for Sørkedalen

Prosessen Byrådet vil legge frem utredningen til politisk behandling i løpet av 2006 Arbeidsgruppen vil levere utredningen til styringsgruppen innen 20.november Registreringene i forbindelse med evalueringen av Disposisjonsplan vil være utført innen uke 38 Registreringene i forbindelse med vurderingen av behovet for verneplan vil være utført innen utgangen av september

Videre prosess Politisk behandling Utredning Plan-prosess Nye planer

Organisering STYRINGSGRUPPEN Plan- og bygningsetaten: Leder: Kjersti Granum Byrådsavdeling for byutvikling Byrådsavdeling for miljø- og samferdsel Friluftsetaten Byantikvaren Vann- og avløpsetaten Regionkontor landbruk

Organisering ARBEIDSGRUPPEN Plan- og bygningsetaten: Leder: Mads J. Lindahl Birgitte R. Høyland (Sunniva Jakhelln) Friluftsetaten: Jan M. Fredriksen Byantikvaren: Solveig Olaisen Gry Eliesen Regionkontor Landbruk: Knut Samseth Roy Johansen