Skogforum Honne Er det skrekkeksempler og hendelige uhell som kommer frem i media, eller er vi generelt så dårlige på miljø at vi må belage oss på ytterligere.

Slides:



Advertisements
Liknende presentasjoner
Kirsten Sandberg Avdeling for kvinnerett Institutt for offentlig rett
Advertisements

I.
Arkitekturpolitikk i Oppland fylkeskommune Hvorfor og hva?  Legg til en tekst •Regjeringens handlingsplan fra 2009: Arkitektur Nå!
Kanskje Gud vil at vi skal treffe noen mennesker som er feil for oss før vi treffer den ”rette”, så vi er bevisst på hvor takknemlig vi skal.
Den Glade Internasjonale Vennskaps Uke.
Finansieringsordninger
Er entreprenøren med sin erfaring kvalifisert nok til å ta totalansvar for driftene, eller er det fortsatt behov for tett oppfølging med den kostnad det.
Risikostyring i staten
Hvem ansetter du? •De som har mye til felles med deg selv –…men som ofte er litt mindre erfarne –…og helst litt mindre intelligent/smart enn deg selv!
VIANOVA NETWORKMEETING 2013, 25 YEARS WITH CIVIL&SYSTEM ENGINEERING Hvordan møter VIANOVA'ere kunden sin Hjelpe kunden til å lykkes, Skap fremtid og engasjement.
Risikovurdering Systematisk HMS – arbeid dreier seg om mestring av risiko, for å unngå skader og sykdom Mestring av risiko- redusere eller fjerne.
Standardisert arbeid.
STORE ER DE OG UTE STÅR DE En undersøkelse om oppbevaring av store løse gjenstander ved SIKA-museene.
Hva skal vi gjøre med våre stille avvik? Stille avvik-serien # 3
1 Brønnsikkerhet - oppsummering Hovedpunkter fra dagens foredrag: • Kontinuerlig oversikt over brønnenes integritet og barrierer er mangelfullt • Komplekse.
Skogbruksplanleggingen framover – rapport fra en arbeidsgruppe
Kvalitetsbegrepet, grunnleggende kvalitetsteori
START. Debatt for mer mangfold, mer aktivitet og bedre demokrati i Norges største parti..
Porsanger i utvikling KF
Om smidig brukerkommunikasjon Smidig 2011 Johannes Brodwall Steria Norway.
Frivilligheten en ressurs i folkehelsearbeidet, men til hva og hvordan? • Det offentlige og frivilligheten i et mangeårig og skiftende fellesskap • Veksten.
PetroOnline 2010 Visjon og strategi. Accella styrer depotet •Ved import fra bil, båt og tog •Ved planlegging av lasting •Ved lasting av bil •Ved overføring.
Vest Buss Gruppen Dialogkonferanse Ruter November
Er farlig avfallsbransjen kvalitetsbevisst nok
Steinar Gjerde -lærer ved Fagskolen i Gjøvik
LÆRING Grunnleggende prosesser
Kontroll av foryngelse Skogsamling på Heia 12. April 2013 Fylkesskogmester Rune Saursaunet.
RI´s strategiske plan. Appellen fra Sajuki Tanaka Utrydde polio – vårt høyest prioriterte mål. Fremme anerkjennelse for Rotarys innsats og forbedre Rotarys.
Ungdom i klubb ”neste generasjon”. Ungdom i klubbene  Vil vi ha ungdom i klubben vår?  Hvorfor er det så få ungdom i klubben?  Hvordan ser de unge.
Det er smidig å si nei! André Heie Vik.
Validering Gruppe 9 Anette Kjuus, Skule Notø, Synne Nygaard, Per Ivar Jacobsen, Øystein Rogstad, Alfred Skari.
Klare mål for kvalitets- og miljøarbeidet Nye utfordringer krever nye tanker: Skal vi sertifisere oss? Rica Nidelven Hotel Trondheim, 26. – 27.januar.
EØS-avtalen og kommunalt handlingsrom Innlegg på Åpen landskonferanse, Nei til EU Stavanger 11. mars 2007 Av Seniorforsker Arild Aurvåg Farsund International.
15. jul Kan norske arkitekter bli best i verden på universell utforming? NAL–akademiet Design og tilgjengelighet – universell utforming Geir Barvik.
Miljøinformasjon og skogbruksplanlegging Hva bør vektlegges i utformingen av nye metoder og tilrettelegging av miljødata?
Er farlig avfallsbransjen kvalitetsbevisst nok? Forstår vi risikoen vi har tatt? Nordisk Bedriftsutvikling AS Interesserte partnereØnske og forventninger.
Økonomiske virkemidler Skogkultur –etablering og oppbygging av kvalitetsskog inkl miljøhensyn –distriktsprofil –statlig tilskudd pga langsiktige tiltak,
Mål og virkemidler i den nasjonale skogpolitikken Skogarealene brukes til mange formål og det er mange ulike interesser Skogloven, 1965, rev Grunntanke.
Boligkonferansen 2004 Politisk rådgiver Roger Iversen Kommunal- og regionaldepartementet 24. mars 2004.
Peace Research Institute Oslo Fordommer Fordummer Oslo, 23. november 2010 Rojan Ezzati.
Når mor og far får demenssykdom Astrid Håland sept
Pilotprosjekter – hva er lov og hvordan går man fram?
CAKE session no. 4 Stille avvik. Siden sist … Forrige CAKE session handlet om læring og buddysystem Buddygruppen arbeider nå med å gå gjennom innspillene.
HVORFOR TENKE NYTT? i verdens beste velferdsstat…
Opplæringsordningen for videregående opplæring, -hovedmodell for hhv studiespesialiserende (studiekompetanse) og yrkesfag (fag-/svennebrev) Opplæringslova.
OU-prosess utdanningsavdelinga
Landbruk på dagsorden i Karlsøy kommune Ass. fylkesmann Bård M. Pedersen.
Er det krig mellom meglere og myndigheter? Kjell Erik Øie Statssekretær Barne – og likestillingsdepartementet.
En formel er gyldig hviss den sann i alle tolkninger Utsagnslogikk Tolkning = linje i sannhetsverditabell Altså: En formel er gyldig hviss den har T i.
FAKTA om kommunedelplanen som Nore og Uvdal, Sigdal og Rollag har utarbeida i en parallell prosess til verneprosessen for Trillemarka - Rollagsfjell Kommunedelplanen.
Regional skulering for ATB Hordaland Oktober/november 2011 Aktuelle saker.
Hvilke leger trenger samfunnet i fremtiden, og hva kan det bety for utdanningen av dem?
En formel er gyldig hviss den sann i alle tolkninger Utsagnslogikk Tolkning = linje i sannhetsverditabell Altså: En formel er gyldig hviss den har T i.
Håndheving av diskriminerings- og tilgjengelighetsloven med forskrift Anne-Marie Colban Difi - Direktoratet for forvaltning og IKT.
OMSORG 2020 Omsorg 2020 er regjeringens plan for omsorgsfeltet – Prioritere områder i omsorgsfeltet – Styrke kvaliteten og kompetansen.
Aksjon plantekontroll Landbruksministeren ber om På kort sikt : - iverksette plantekontroller - ta i bruk og håndheve forskriftens bestemmelser om foryngelsesplikt.
Tilskuddsordninger i skogbruket Nærings og miljøtilskudd (NMSK) Skogsveier Skogbruksplanlegging Aktivitet og forbruk 2015 og tildeling 2016.
Skogbruksplanlegging Skogfaglig samling, Sandnes, Rogaland september 2010 Jan-Erik Ørnelund Nilsen Svein Ola Moum.
Fagsamling skogbruk 2011 Helge Grenne ”Hva forventes av landbruksforvaltningen hos FM”
KOMPENSASJONS-ORDNING MED REFUSJON AV MERVERDIAVGIFT FRA (PÅ HØRING NÅ) DIVISJONSDIREKTØR ASKJELL UTAAKER.
1 Endringer i barnehageloven Samling for kommunene i Hordaland 13.sept 2016.
Skogbruksplanlegging - utvikling tilskudd
Oppsett for Skog og landskap Rapportering
Statlig styring av kommunesektoren via rettigheter/minstestandarder/pålegg er for omfattende, (%) (n=88)
Smått og stort fra SLF 2011 Energiflisordningen - revidert satser
Gang.
Arbeidsrettede virkemidler
NIFS rapport om skog og naturfare: Regelverk, problemstillinger
Frogn kommune har i tre avgrensede områder som er definert som hensynsone friluftsliv: Seierstenmarka, Sørmarka (fra Røys og mot Hvitsten) og Fuglesangåsen.
Utskrift av presentasjonen:

Skogforum Honne Er det skrekkeksempler og hendelige uhell som kommer frem i media, eller er vi generelt så dårlige på miljø at vi må belage oss på ytterligere innsats på plansiden for å oppfylle offentlige miljøambisjoner? Avdelingsdirektør Ivar Ekanger, Landbruksdepartementet

Hva kommer fram i media? Hogst på Varaldskogen Skogkomplottet Rettsak fra Vestlandet Solskinnshistorier eller skandaler? Skrekkeksempler eller hendelige uhell? Er det bare medieoppslag som skal styre oss?

Er skogbruksplaner dyrt? Ja, for dem som ikke trenger planen! Nei, for dem som trenger planen! Dårlig innsats og kvalitet alltid dyrt – god innsats kan være billig!

Det offentliges krav?... og de privates? Det siste først Levende Skog har standarder om skogbruksplanlegging og miljøregistrering (+ + +) Staten har en politikk som innebærer miljøambisjoner og virkemidler som omhandler tilskudd til skogbruksplanlegging med miljøregistreringer – krav om kvalitet, men også krav om kostnadsreduksjoner resultatkontroll (aktivitetskontroll og tilstandsovervåking) tilskudd til nærings- og miljøtiltak i skogbruket

Skrekkeksempler/hell eller dårlig kvalitet? Er det avgjørende om det er ubevisste eller bevisste feil? Målet er tilfredsstillende kvalitet på miljøarbeidet og kvalitetssikringa må kunne håndtere både uhell og “regelbrudd” Departementet mener at sikrere kvalitet på miljøinnsatsen må kunne kombineres med reduserte kostnader Ny skogbrukslov vil presisere skogbrukets ansvar for gode løsninger og rolleavklaring mellom staten og næringen Er skogbruksplaner dyrt? Ja, for dem som ikke trenger planen og nei for dem som trenger planen!