Evaluering inntak 2012 Vedleggsskjema 2013. «Rett skjema til rett elev» Skjema A: Det var inntaksåret 2012 et ønske om å få riktige søkere til særskilt.

Slides:



Advertisements
Liknende presentasjoner
Inntak og søknad om spesialundervisning
Advertisements

FYLKESMANNEN I HEDMARK Oppvekst- og utdanningsavdelingen
Rådgiversamling på Stiklestad
SPESIALUNDERVISNING INNENFOR VOKSENOPPLÆRINGEN
Minoritetsspråklige søkere
Vest-Agder fylkeskommune en drivkraft for utvikling
INNTAKSFORSKRIFTEN KAPITTEL VI
VALGETS KVALER ER: Elevens valg!
Tilpassa opplæring Utdanningsavdelingen v/Anne Marie Strømhaug
Rådgiversamling januar 2011 Fag –og yrkesopplæring.
TELEMARK FYLKESKOMMUNE Skoletilbudet i Telemark Startkurs for rådgivere 19.sept 2012.
Hadeland arbeidsgruppe for næringsliv og skole Hvor står vi og hvor vil vi.
Rådgiverdager 2013 Per-Kristian Storstad Marit Størvold Damås.
Regional samling med veiledning Forvaltningskompetanse
Inntak etter individuell vurdering Skoleåret 2009/2010.
Orientering om søking til skole og læreplass Informasjon ved overgang grunnskole – videregående opplæring.
Orientering om inntaket
Inntak og søknad om spesialundervisning
Søkere med særskilte tilretteleggingsbehov
Minoritetsspråklige søkere
Her skal elevene logge inn.
februar-søkere Utdanningsavdelingen Rådgiversamlinger 2012.
Regionale rådgiversamlinger Desember Kirsti M.H. Mæland Bakgrunn for endringer særinntak Tilpasning til gjeldende lov og forskrift Fylker har fått.
RISØR VIDEREGÅENDE SKOLE 2010/2011 PROGRAMFAG TIL VALG Fag og timefordeling i programfagene Vg1Vg2Vg3 Fellesfag 30timer/uke Fellesfag 12/15 timer/uke Fellesfag.
Rådgiversamlingen høsten 2009
Program Karrieresenteret i Vesterålen Arbeidsmarkedet Nettsteder til bruk i karriereveiledninga Muligheter i ungdomsskole og vgo til helt eller delvis.
Tilbudstrukturen 2012/2013 Elevkullet er omtrent som inneværende år Tilbudet stort sett som inneværende år NY GIV vil/bør føre til færre omvalg og sluttere.
Særskilt inntak skoleåret 2011/2012 Målsettingen er å medvirke til en god prosess mellom grunnskole og videregående opplæring for elever med særskilte.
Velkommen til rådgiversamling ! 6.januar 2012
Utvekslingsår En del av din videregående opplæring.
Vest-Agder fylkeskommune en drivkraft for utvikling Folkestyre – kompetanse - samarbeid.
Godkjenning av fag til fag-/svenneprøve Styremøte NOOS-nettverk
Træleborg konferansesenter Velkommen! Rådgiversamling 2013.
Endring i forskrift til opplæringsloven 30. september 2014
Fortrinnsrett til videregående opplæring
Minoritetsspråklige elevers og voksnes rettigheter etter opplæringsloven
Struktur for tilpasset opplæring i forhold til minoritetsspråklige elever.
Antall 1.februar søkere: 578 Antall tatt inn i individuelt inntak: 416 Antall søkere overført til ordinært inntak: 157 Antall søkere som fikk avslag på.
Inntakskontoret bidrar med tall og erfaringer Fagopplæringen bidrar med tall, prognoser og erfaringer (innhentet fra arbeidslivet, intensjonsavtaler) Skolene.
Hotell Klubben Velkommen! Rådgiversamling.
Foto: Bjørn Erik Olsen Fag-/nettverkssamling Bygg og anleggsteknikk Utdanningsavdelingen, Anne Engan Djupvik Foto: Thor-Wiggo Skille.
Forskrift til oppl. §6 og 6A– (rundskriv) (DLG )
Inntak Inntakskalender 2015
Minoritetsspråklige søkere til videregående opplæring skoleåret
Evaluering av inntaket ( DLG ).
Foto: Bjørn Erik Olsen Fag-/nettverkssamling Helse og oppvekstfag Utdanningsavdelingen, Anne Engan Djupvik Foto: Thor-Wiggo Skille.
Søke videregående opplæring Søkere med fortrinnsrett etter § 6-17.
Samlinger november 2014 Før inntaket 2015/16 Søknadsfrist 1.februar Meldingsskjema 1.mars Spesialundervisning.
Info-dager 2014 Søking skoleåret Fortrinn og individuell vurdering 1.marssøkere med vedtak om spesialundervisning Bruk av overgangsskjema ved tilretteleggingsbehov.
1 Inntak for søkere med fortrinnsrett Rådgiversamling 17. november 2015.
Vest-Agder fylkeskommune en drivkraft for utvikling Folkestyre – kompetanse - samarbeid.
Skulpturlandskap Nordland - Ballangen Foto: Vegar Moen Samling for rådgivere i videregående skole Merethe Schjem mars 2016.
februar-søkere med behov for spesialundervisning Utdanningsavdelingen
Loven og prosedyrar ved søking til vidaregåande skole Orienteringsmøta hausten 2010.
Rett til vg opplæring  Rett til tre års videregående opplæring i løpet av fem år (oppl § 3-1)  Retten må tas ut i løpet av en sammenhengende periode.
Rådgiversamling i Vrådal nov
Minoritetsspråklige søkere til videregående opplæring skoleåret
Inntak med søknadsfrist 1.februar
Vest-Agder fylkeskommune en drivkraft for utvikling
Inntak , fortrinn og individuell behandling
Inntak med søknadsfrist 1.februar
Samarbeidsrutiner mellom videregåendeskoler, SMI-skolen, PP-tjenesten og Utdanningsavdelingen i forbindelse med innsøking til vgs. Rådgiversamling
Lærekandidatordningen
Fortrinn, individuell behandling og minoritetsspråklige
Nytt og nyttig Rådgiverkonferanse oktober 2017 Foto: Thor-Wiggo Skille.
Velkommen til foreldremøte 10. trinn
Vest-Agder fylkeskommune en drivkraft for utvikling
Søknads- og vedleggsskjemaer
Utdanningsprogram/programområde over 2 år
Utdanningsvalg 10. trinn -valg av videregående opplæring
Utskrift av presentasjonen:

Evaluering inntak 2012 Vedleggsskjema 2013

«Rett skjema til rett elev» Skjema A: Det var inntaksåret 2012 et ønske om å få riktige søkere til særskilt prioritert Vg1 178 ble tatt inn til Arbeidslivstrening og Hverdagslivstrening med skjema A I tillegg fikk 12 elever innvilget særskilt prioritert Vg1 Få klagesaker i år og bare en gikk til fylkesmannen Tettere samarbeid mellom fylkeskommunal og kommunal PPT

Spesialundervisning Det var noe nedgang i antallet elever som søkte spesialundervisning i forbindelse med inntaket, inkludert grunnkompetanse, ca 385 (skjema B) Elever med behov for omfattende tilrettelegging veiledes til å søke spesialundervisning (skjema B) Oppfordre til at flere søker med melding (I-skjema) fremfor B, for å prøve ut skolens allmenpedagogiske tilrettelegging dersom det er mulig

Tendenser sett etter årets inntak Fra A B I Det er nå flere riktige A søkere. Færre avslag. Søknadene bidrar til å få eleven på rett plass Nedgang i antall B søknader, men fortsatt noen «sikringssøknader». (Flere kan søke med melding) Det var en økning i bruk av meldingsskjema i Skolen følger opp disse i samarbeid med PPT (skjema I) Det er behov for god informasjon om allmenpedagogiske styrkingstiltak på de ulike skolene De videregående skolene lager en plan for tilpasset opplæring som gjøres tilgjengelig på skolens hjemmeside

Kriterier i henhold til loven: Behov for spesialundervisning og mestrer kun ett utdanningsprogram. Dette gjelder kun få elever fra ungdomsskolene. Viktig å begrunne i søknaden hvorfor bare dette ene programmet. I tillegg skal alle som søker hverdagsliv og arbeidsliv bruke skjema A. Skjema A - Søknad om særskilt prioritert inntak til Vg1 Elever som ikke har tilfredsstillende utbytte av ordinær opplæring, og som har behov for spesialundervisning Alle elever som søker seg til grunnkompetanse programfag eller grunnkompetanse annet på vg1. Skjema B - Søknad om spesialundervisning Elever som har behov for tilrettelegging. Dette kan være elever som har hatt noe spesialundervisning i grunnskolen, og som har behov for tilrettelegging/tilpasset opplæring. Elever som ønsker å melde om fysiske eller psykiske forhold Skjema I - Melding om behov for tilrettelegging Elever som har behov for spesialundervisning og som mangler vurdering i ett eller flere fag Vg1 og Vg2. Eleven må søke seg til et programområde som bygger på det videregående trinn eleven har gjennomgått. PPT skal gjøre en helhetsvurdering sammen med skolen i forhold til realisme. Skjema C - Søknad om individuell vurdering til Vg2 og Vg3 Vedleggsskjemaene

Elever som har rett til spesialundervisning kan søke om inntil to år ekstra når eleven trenger det i forhold til opplæringsmål. Elever som har rett til opplæring i og på tegnspråk, i punktskrift og rett til særskilt språkopplæring. Skjema D- Søknad om utvidet opplæringstid utover 3 årSkjema E - Søknad om lærekandidat Brukes for elever som mangler karakterer i mer enn halvparten av fagene. Inntaket skjer da ut fra en skjønnsmessig vurdering, jf. § Skjema H - Individuell vurdering for søkere til Vg1 uten karaktergrunnlag Brukes av søkere som ikke har vitnemål fra norsk grunnskole Brukes av nyankomne minoritetsspråklige elever som har behov for/ønsker et innføringstilbud (nytt) Skjema G – Vedleggsskjema for minoritetsspråklige Vedleggsskjemaene

Nytt lovverk fra 1. august 2012 Åpnet for å gi nyankomne minoritetsspråklige særskilte innføringstilbud Kan organiseres i egne grupper/klasser Tidsbegrenset (inntil 2 år, men med vedtak for 1 år av gangen) Kan avvike fra fag- og timefordelingen og læreplaner i fag så lenge man er i et innføringstilbud Skolen kartlegger, vurderer og fatter enkeltvedtak NB! Kommunen/fylkeskommunen er ikke pålagt å opprette innføringstilbud, og eleven har heller ikke plikt til å gå i et slikt tilbud Innføringstilbud for nyankomne minoritetsspråklige elever

Fra skoleåret tilbyr vi innføringsklasser ved de 4 største skolene: Horten, Greveskogen, Sandefjord og Thor Heyerdahl Thor Heyerdahl fortsetter et år til med forsøket med utvidet grunnskoleopplæring og følger de prosedyrene de har for inntak her De andre elevene med rett til videregående opplæring tas inn til en av de andre skolene som har innføringstilbud På Greveskogen tas elevene inn etter hvilken rettighet de har, men samarbeidet med kommunene fortsetter Innføringstilbud (forts.)

Elevene søker et yrkesfaglig utdanningsprogram ved skolen og blir tatt inn til Vg1 over 2 år med vekt på fellesfagene og ekstra norskopplæring det første året. Etter år 1, kan elevene fortsette på Vg1 på det utdanningsprogrammet de er tatt inn til, eller gjøre et omvalg Elever som har behov for/ønsker et slikt tilbud må få god veiledning av rådgiver, eventuelt ta kontakt med en av skolene som tilbyr innføringsklasser Det kommer mer informasjon om organisering og innhold så fort dette er klart Mer om innføringstilbud