Retningslinjer fra NTBF Serve - Oppførsel NBTF - Dommerkomiteen.

Slides:



Advertisements
Liknende presentasjoner
PowerPoint laget av Bendik S. Søvegjarto Konsept, tekst og regler av Skage Hansen.
Advertisements

Innføring i basketball
DAMEKAMPER SPILLES F.O.M. DENNE SESONGEN OGSÅ SOM 9`ER SPILLES PÅ 11`ER BANE VANTENE LEGGES INN 5 METER PÅ HVER LANGSIDE 2 X 35 MINUTTER 3 – 6 MINUTTER.
utnytte ledg rom/medløpspasning
Regiondommerkurs Norges Bordtennisforbund. UTSTYR -bordet Midtlinje Spilleflate Endelinje Side.
RIL Fotball Fair play Regelendringer april 2014
En innføring i spillet: Lag En Setning
PowerPoint laget av Bendik S. Søvegjarto Konsept, tekst og regler av Skage Hansen.
PowerPoint laget av Bendik S. Søvegjarto Konsept, tekst og regler av Skage Hansen.
Antall spillere, inntreden på banen - feil og konsekvenser, samt nyheter bl.a. etter NFF’s ting sist helg.
PowerPoint laget av Bendik S. Søvegjarto Konsept, tekst og regler av Skage Hansen.
PowerPoint laget av Bendik S. Søvegjarto Konsept, tekst og regler av Skage Hansen.
Vårkurs 2008  Jørn Egelund  Straffesparkreglementet Brukes kun ved straffesparkkonkurranse
En innføring i spillet: Dobbeltkrig – Grønn
Velkommen til foreldremøte Håndball Jenter 2005
Felles plattform dommer og veileder
Dommerens oppgaver ved barnefotball
Velkommen til dommerkurs
Retningslinjer for sesongen H E N S I K T •TYDELIGGJØRE REGELVERKET PÅ NOEN OMRÅDER •GI SIGNALER OM HVILKEN VEI VI ØNSKER Å GÅ •LUKE BORT NEGATIVE.
Hvordan spille Yukigassen snøballkamp
Basisferdigheter Sarpsborg, 14. – 15. november 2009 Morten Høgberg.
Velkommen til dommerkurs
Norsk toppfotball Retningslinjer Grunnlaget for sanksjoner er forankret i spillereglene.
Regel 12 Feil- og overtredelser Jørn Egelund
Disiplinære forføyninger Sarpsborg, 7. mars 2010 Morten Høgberg.
Siste forsvarer Rune Nordby. Innhold Teoretisk tilnærming –Grunnlaget i regelboka Videosituasjoner –Begrunnelsen for avgjørelsene.
AD SIGNALER Innkast Ad markerer når ballen er ute av spill.
Retningslinjer og regelnytt Fair play og respekt  Viktig område for NFF – og fotballens omdømme  Felles ansvar – bevissthet på ulike.
Utfordringer i lavere divisjoner og aldersbestemte klasser.
Norsk toppfotball Retningslinjer Presiseringer er tatt inn. Grunnlaget for sanksjoner er forankret i spillereglene.
Norsk toppfotball Retningslinjer Det påhviler alle å ha kjennskap til og samarbeide om holdninger og NFFs policy. Fair Play skaper positivitet.
Velkommen til futsalsamling av Omar Rafiq
OBSERVATØRKURS 18. NOVEMBER Innledning Formål med kurset Krav til observatørene Tallkarakterene Mer om karakterene Rapportskjemaet.
© NBF 1998 §9. FREMGANGSMÅTEN ETTER EN UREGELMESSIGHET A PÅTALE AV UREGELMESSIGHETER 1.UNDER MELDINGSFORLØPET Enhver spiller kan påtale en uregelmessighet.
© NBF 1998 §80. ARRANGERENDE ORGANISASJON En arrangerende organisasjon som leder en turnering i samsvar med disse lover, har følgende plikter og myndighet:
PowerPoint laget av Bendik S. Søvegjarto Konsept, tekst og regler av Skage Hansen.
PowerPoint laget av Bendik S. Søvegjarto Konsept, tekst og regler av Skage Hansen.
PowerPoint laget av Bendik S. Søvegjarto Konsept, tekst og regler av Skage Hansen.
PowerPoint laget av Bendik S. Søvegjarto Konsept, tekst og regler av Skage Hansen.
PowerPoint laget av Bendik S. Søvegjarto Konsept, tekst og regler av Skage Hansen.
Mikro, mini- og småbasket cup
Mini (U12)og småbasket (U14) cup i BRMN sesongen
SPILLEREGLENE av Regelhjelp for trenere, spillere, dommere, delegater og tidtaker/sekretær Oversatt og redigert i norsk versjon av Terje Anthonsen.
FAIR PLAY CHARLOTTENLUND SPORTSKLUBB. FAIR PLAY – HVA ER DET? Fair play dreier seg om mer enn å unngå gule og røde kort! FAIR PLAY HANLDER OM HVORDAN.
Fair Play Nytt i sesongen 2014: Fair play møte før kampen
RETNINGSLINJER FOR SESONGEN 2009 RUNE PEDERSEN, NFF.
Regelnytt og Retningslinjer 2008 Rune Pedersen, NFF.
Rød 1 Dette skal Stavanger TKs spillere klare etter tennistimer Ballkontroll * Sprette ball på racket * Sprett ball ned i banen * Rackethodekontroll.
RETNINGSLINJER FOR SESONGEN 2009 RUNE PEDERSEN, NFF.
FAIR PLAY og holdningsskapende arbeid i vår klubb
Lovrevisjonen – Idrettstinget 2015
1 Stavanger Tennisklubb Et av Rogalands største og sterkest voksende idrettslag Sportslig utvikling 2008.
Trio / Samarbeid Hva innebærer det?. Dommeren Trygghet Kontroll Ro Engasjement/ Entusiasme Motivere Rettferdighet Fysisk styrke.
Voldsom opptreden og alvorlig brudd på spillereglene.
© UNIVERSITETETS SENTER FOR INFORMASJONSTEKNOLOGI UNIVERSITETET I OSLO USIT Side 1 Patching En patch er en fiks for en eller flere feil i et program/operativ.
FAIR PLAY ogholdningsskapende arbeid hos oss FAIR PLAY ogholdningsskapende arbeid hos oss.
Mentale og taktiske ferdigheter Betydning, sammenheng og praksis.
Fair play-møte med trenere og dommer før kamp.  Det skal ikke være høyt press ved igangsetting fra motstanders keeper (pressfri sone)  Når kampen er.
Klikk for å redigere tittelstil Klikk for å redigere undertittelstil i malen Klikk for å redigere tittelstil Spilltilbud 11 års klassen NHF Region Øst.
Regler: Presiseringer Nytt i 2014 Barnefotball ->12 år =5-er og 7-er Ungdomsfotball år 7-er, 9-er og 11-er Jan Tore Bjørnhaug.
Nors Bridgeforbunds kurs for turneringsledere Innledning med opplegg for kurset Per Nordland.
Rumpeldunk. Hvert lag – 7 spillere på banen O 3 jagere (spiller i gule vester)– prøver å score mål med sluffen O 1 keeper – prøver å redde mål O 2 knakkere.
KLUBBDOMMERKURS Barnefotball, 6-12 år Orstad IL/ sesongen 2016.
TD-seminar Norges Bordtennisforbund  NBTFs nasjonale arrangementer - der TD benyttes  NM  NM for yngre  NM for juniorer  NM for seniorer.
NYHETER I ISSFs VILTMÅLREGLER 2017
Presiseringer / endringer i reglement
TD-kurs NBTF – Øivind Eriksen/Karl Børre Reite
Regelbrudd og usportslig opptreden; bestrafning
Dreiebok siste 30 sekunder
Innføring ny kamprapportering i FIKS Breddefotball
Utskrift av presentasjonen:

Retningslinjer fra NTBF Serve - Oppførsel NBTF - Dommerkomiteen

SERVEREGELEN Et område DK ønsker å sette fokus på i den forstand at dommerne nå blir nå instruert i om å håndheve denne regelen strengere.

Tiltak blir innført Innstramning av serveregelen NBTF oppfordrer klubbene om å sette serveregelen på dagsorden ved å instruere spillerne og trenerne om å trene på utføring av lovlig serve.

Råd til dommere Håndheve regelen med fornuft. Ved opplagte brudd på regelen skal dommeren tilkjenne motspilleren ett poeng. Ved en tvilsom utført serve skal dommeren advare spilleren ved å gi en muntlig advarsel. Ved gjentatte overtredelse av regelen skal dommeren ikke nøle med å tilkjenne motstanderen ett poeng.

SERVEN Ved start av en serve skal ballen være i ro, fritt hvilende på den flate, åpne håndflaten på serverens frie hånd (som skal holdes i ro). Serveren skal så kaste ballen nær vertikalt oppover, uten å gi den skru, slik at den stiger minst 16 cm opp etter å ha forlatt håndflaten til den frie hånden, og så faller uten å berøre noe før den slås. Mens ballen faller, skal serveren slå den slik at den berører først hans/hennes bordhalvdel, og så, etter å ha passert over eller rundt nettutstyret, berører direkte mottakerens bordhalvdel. I double skal ballen i rekkefølge berøre den høyre halv-bordhalvdelen til server og mottaker. Fra det øyeblikk serven starter til ballen blir truffet, skal ballen være over spilleflatens nivå og bak serverens endelinje. Ballen skal ikke på noe tidspunkt være skjult for mottakeren av serveren eller hans doublemakker eller av noe de har på seg eller bærer. Så snart ballen er kastet opp, skal serverens frie arm og hånd fjernes fra området mellom ballen og nettet. Området mellom ballen og nettet er definert av ballen, nettet og dets uendelige forlengelse oppover. Det er spillerens ansvar å serve på en slik måte at dommeren eller hjelpedommeren kan kontrollere at han/hun utfører serven i tråd med lovbestemmelsene, og hver av dem kan avgjøre om en serv er ulovlig. Dersom dommeren eller hjelpedommeren er i tvil om lovligheten av en serve, kan han/hun, ved første anledning i en kamp, advare serveren uten å gi poeng. Men alle senere server av spilleren, eller doublepartneren, som ikke klart er lovlig skal betraktes som ulovlig. Unntaksvis kan dommeren lempe på kravene til en lovlig serve når han/hun vurderer at dette blir hindret av fysisk funksjonshemming.

OPPFØRSEL Spillere og lagledere skal ikke vise usportslig oppførsel som kan distrahere en motspiller, fornærme tilskuere eller bringe sporten i vanry, slik som stygt språk eller overdreven roping, ødelegge ballen eller slå ballen ut av spilleområdet med vilje, sparke i bordet eller i barrikader og vise manglende respekt for kampfunksjonærer. Dersom en spiller eller lagleder begår en alvorlig overtredelse, skal dommeren stoppe spillet og rapportere umiddelbart til overdommeren. Ved mindre alvorlige overtredelser kan dommeren ved første anledning vise opp et gult kort og advare overtrederen om at et hvilket som helst nytt tilfelle kan føre til straff. Bortsett fra slik som beskrevet i og , dersom en spiller har mottatt advarsel og begår en ny forseelse i den samme individuelle kampen eller lagkampen, skal dommeren gi 1 poeng til motstanderen, ved andre tilfelle skal han/hun gi 2 poeng. Hver gang skal dommeren holde opp gult og rødt kort sammen. Dersom en spiller i samme individuelle kamp eller lagkamp har mottatt 3 straffepoeng og fortsetter den dårlige oppførselen, skal dommeren stoppe kampen og umiddelbart rapportere til overdommer. Dersom en spiller bytter racket i en individuell kamp uten at den har blitt skadet, skal dommeren stoppe spillet og rapportere til overdommer. En advarsel eller straff gitt til den ene eller den andre spilleren i et doublepar skal gjelde for paret, men ikke for den av spillerne, som ikke har gjort noen forseelse, i en senere individuell kamp i samme lagkampen. Ved starten av en doublekamp skal paret anses for å ha mottatt den høyeste advarsel eller straff gyldig for hver av spillerne i den samme lagkampen. Bortsett fra slikt som beskrevet i , dersom en lagleder har mottatt en advarsel og begår en ny forseelse i samme individuelle kamp eller lagkamp, skal dommeren holde opp et rødt kort og vise ham bort fra spilleområdet inntil lagkampen er over, eller i individuell kamp inntil den individuelle kampen er over. Overdommer skal ha myndighet til å diskvalifisere en spiller for alvorlig dårlig oppførsel, enten dette er rapportert av dommeren eller ikke. Slik diskvalifikasjon kan være fra en kamp, en klasse eller fra en hel konkurranse. En spiller som er blitt diskvalifisert i 2 individuelle kamper i en lagkamp eller en individuell klasse, skal automatisk diskvalifiseres fra lagkampen eller den individuelle klassen. Overdommeren kan diskvalifisere enhver spiller fra resten av konkurransen som 2 ganger har blitt sendt bort fra spilleområdet under konkurransen. Ved 4 akkumulerte ikke beståtte offisielle rackettester, uansett årsak, over en periode på 48 måneder, skal spilleren suspenderes i 12 måneder fra å delta i hendelser arrangert av ITTF. Dersom en spiller er diskvalifisert fra en kamp, hendelse eller konkurranse uansett årsak, skal han miste assosiert tittel, medalje, prispenger og ranking poeng. Saker med svært alvorlig grad av dårlig oppførsel skal rapporteres til NBTF´s domsutvalg.