Det ligger 10 minnepenner med materiale som vi skal bruke i løpet av seminaret. Kopier hele mappe Lillehammer2011 over på din lokale harddisk c:\ Installer.

Slides:



Advertisements
Liknende presentasjoner
BILDE SOM TEKST Nytt undervisningsprogram på Rogaland Kunstmuseum.
Advertisements

Teknologi i klasserommet
Samarbeidsseminar om tvangsekteskap
Digital samtid Erfaringer så langt!. ”Fet” og omfattende •Mange mål •Motiverende mål •Elevene går i visningsmodus.
Lillehammer 2011 Se lenker på siste side i presentasjonen
INFORMASJONSTEKNOLOGI
Nettsteder og multimedia
Tema 7 FAG- OG SVENNEPRØVER
Programmering i ActionScript - hva er det, og hvordan undervise?
Pilotprosjektet så langt
Teknisk brukerstøtte system For Noroff Instituttet Avdeling Bergen Oppgave 49E av Gisle Johannessen, HiST V2007.
1 Tilgjengeliggjøring av elektroniske registre – idéer og problemstillinger Seminar om tilgængeliggørelse af elektroniske arkivalier, Skógar, Island,
Forskerspiren Åpne forsøk: nye læringsmål?
Bruk av velferdsteknologi – Hvor trykker skoen?
Databaser Verktøybok om Access med innslag av Frontpage: Snarveien til Access.
Oppdatering for Windows Update Windows Update er viktige oppdateringer for din PC. Disse skal i utgangspunktet komme første tirsdag i hver måned, men de.
Teknologi og forskningslære
Kunnskapsløftet og sammensatte tekster
Digital kompetanse i studiet og praksisopplæringen •Produksjon av sammensatte tekster inkludert digitale presentasjoner (tekst, bilde, lyd, video, animasjon)
Bruk av IKT i skolen - påstand • Bruk av IKT I skolen har generelt sett ikke endret karakter på denne siden av årtusenskiftet. Oppgaver som løses med teknologi.
Videreføring av EFV (EFV-V) Ambisjonsnivå EFV-V prosjektet 4.september 2013.
Øving 6: Med utgangspunkt i Internett/Web teknologi skal vi se på hvordan vi kan opprette nye foretningsmodeller. Vi skal ta utgangspunkt i lærebok-produksjon.
Høgskolen i Oslo INFORMASJONSTEKNOLOGI – PROGRAMFAG I STUDIESPESIALISERENDE UTDANNINGSPROGRAM Leikny Øgrim & Bård Ketil Engen.
1 Veien mot målet: Bakgrunn Mål for oppgaven Litt teori Funn Forslag til forbedring EiT – Jenter og Data – Gruppe 3.
Flash og ActionScript - Nye muligheter Jostein Nordengen.
Oppsummering Seminarene Læremidler - nyheter Seminarene Er du fersk i IT 1-faget? CMS-et Joomla Pulisering av web-løsninger med Dreamweaver og MySQL.
aktuelle problemstillinger knyttet til undervisning i faget
Kjell Arne Iversen, Thore Nilsen
Eksamen i Kunnskapsløftet
”Programfag til valg” En nyskaping innen yrkes- og utdanningsveiledning?
Åskollen skole Drammen
Publisering på verdensveven Kursdag 1 VÅFF, våren 2002.
FOU prosjekt ved Sjøkrigsskolen
”Open Source” som strategisk virkemiddel i kommunen
PRESENTASJON KARRIERESTART -en del av Nye StudentTorget.no.
INF 1500; introduksjon til design, bruk og interaksjon
KONFIDENSIELT. Distribusjon bare til partnere i henhold til avtalen om taushetsplikt. Microsoft gir ingen uttrykte eller underforståtte garantier. © 2012.
Valgfag på Kastellet skole
Specification texts for building, construction and installations
11. Balancing technology with people’s needs Bruk av teknologi.
Høgskolen i Oslo Den digitale hverdagen – fagdag for de uavhengige forlagene Valg og vurdering av digitale læringsressurser Vibeke Bjarnø, IKT-seksjonen,
Filbehandling og digitale mapper Forelesning for F06-Heltid 2006/2007 Utviklet av IT-seksjonen, LU.
© 2012 Microsoft Corporation. Med enerett. Legge til en kontakt Din kontaktliste forenkler kommunikasjonen, og du ser tilstedeværelses- og kontaktinformasjon.
Case 1: Etiske dilemmaer ved bruk av IKT i skolen
Utvikling av et web-basert bestillingssystem for bøker og en tilhørende database for uthenting av statistikk. I tillegg et nytt CSS-basert design for bibliotekets.
OPPGRADERING AV REQUEST TRACKER OG VIDEREFØRING AV PHP WEBSKJEMA.
Av Ole Martin Klausen Ove Stokke Kenneth Hårstad.
Gruppeoppgave – Kort refleksjonsmodell
Nettsider som sjanger Vibeke Bjarnø, IT-seksjonenIT-seksjonen Avdeling for lærerutdanning, Høgskolen i Oslo A03 – våren 2004.
Innrapportering via mobil enhet Hovedprosjekt 2004.
Lundeneset vidaregåande skole kristen internatskole i Nord-Rogaland –eid av Norsk Luthersk Misjonssamband 137 elever skoleåret 2001/2002 –124 elever bor.
Nettsider som sjanger Vibeke Bjarnø, IT-seksjonenIT-seksjonen Avdeling for lærerutdanning, Høgskolen i Oslo Norsk-seksjonen vil.
Kriterier for skolen som lærende organisasjon
REALFAG  Matematikk  Fysikk  Kjemi  Biologi  IT.
Kapittel 1. Tilpasning til samfunnet Del 1: Individ og samfunn Denne delen skal hjelpe elevene til å nå følgende kompetansemål i læreplanen: 2a definere.
Avfallshåndtering Som et eksempel på begrepet bærekraftig utvikling Ekskursjonsted og læringsarenaer.
IT-1.
I den prosessorienterte organisasjon spør man
aktuelle problemstillinger knyttet til undervisning i faget
Digital kunst, kultur og kommunikasjon Arbeidskrav 2b, Hioa høst 2016 WORKSHOP: FOTOGRAFI I SOSIALE MEDIER Elisabeth og Anne Gro.
Nye Medier og kommunikasjon, hva er erfaringene?
Av: Elias, Einar, Emeli, Anna og Marius
Valgfag innsats for andre
Valgfag Bjørnsletta Foreldremøte 8.trinn.
Miljø for kommunikasjon i klasserommet B – Samarbeid
Innføring i datahåndtering
Valgfaget design og redesign
Miljø for kommunikasjon i klasserommet B – Samarbeid
Miljø for kommunikasjon i klasserommet B – Samarbeid
Å få elevene til å argumentere B – Samarbeid
Utskrift av presentasjonen:

Det ligger 10 minnepenner med materiale som vi skal bruke i løpet av seminaret. Kopier hele mappe Lillehammer2011 over på din lokale harddisk c:\ Installer MySQL Workbench – ligger på filområdet Det ligger 10 minnepenner med materiale som vi skal bruke i løpet av seminaret. Kopier hele mappe Lillehammer2011 over på din lokale harddisk c:\ Installer MySQL Workbench – ligger på filområdet

Digital samtid Kjennskap til gjeldende regelverk og etiske normer for bruk av informasjonsteknologi er sentralt. I tillegg inngår datasikkerhet i hoved­området. Hovedområdet handler om hvordan digitalt utstyr fungerer, og hvordan standarder, programvare og grensesnitt muliggjør samhandling mellom datamaskiner og annet utstyr. Videre dreier det seg om hvordan teknologien påvirker og påvirkes av samfunnet, og hvordan den enkelte møter teknologien i hverdagen. Kjennskap til gjeldende regelverk og etiske normer for bruk av informasjonsteknologi er sentralt. I tillegg inngår datasikkerhet i hoved­området. Nettsteder og multimedier utforming, implementering og vurdering tekst, lyd, bilde, video og animasjonerorganisering og helhetlig grafisk utforming bruk av standardløsninger i egenutviklede IT-løsninger Hovedområdet handler om utforming, implementering og vurdering av nettsteder med tekst, lyd, bilde, video og animasjoner. Sentralt i hovedområdet er organisering og helhetlig grafisk utforming av nettstedene, slik at de blir tilgjengelige for brukere. Videre dreier det seg om bruk av standardløsninger i egenutviklede IT-løsninger. Databaser modellering og realiseringutvikling av IT- løsninger med utgangspunkt i databaserdatabaser kan gjøres tilgjengelige på nettsider ved hjelp av spørrespråk og programvare på tjener Hovedområdet handler om modellering og realisering av databaser, og utvikling av IT- løsninger med utgangspunkt i databaser. Videre dreier det seg om hvordan databaser kan gjøres tilgjengelige på nettsider ved hjelp av spørrespråk og programvare på tjener.

Mål for opplæringen er at eleven skal kunne  planlegge nettsteder som inneholder multimediekomponenter  utvikle nettsteder i henhold til planer og vurdere om krav til brukergrensesnitt er oppfylt  redigere nettsteder ved bruk av standardiserte oppmerkingsspråk redigere nettsteder ved bruk av standardiserte oppmerkingsspråk  organisere og begrunne filstrukturen for nettsteder organisere og begrunne filstrukturen for nettsteder  sette opp krav til og vurdere nettsteder

Mål for opplæringen er at eleven skal kunne  planlegge  planlegge nettsteder som inneholder multimediekomponenter  utviklei henhold til planer krav  utvikle nettsteder i henhold til planer og vurdere om krav til brukergrensesnitt er oppfylt kravvurdere  sette opp krav til og vurdere nettsteder

 Hva skal vurderes ? Og hvordan

Databaser Mål for opplæringen er at eleven skal kunne  gjøre rede for  gjøre rede for begrepene primærnøkkel, kandidatnøkkel, fremmednøkkel og atomærkravet  utvikle  utvikle normaliserte datamodeller ut fra problemstillinger og begrunne valgene som er gjort  lage databaser  lage databaser i henhold til gitte datamodeller  utvikle, presentere og begrunne  utvikle, presentere og begrunne databaseapplikasjoner  lage dynamiske nettsider  lage dynamiske nettsider som bruker en database ved hjelp av spørrespråk og programvare på tjener

 MySQL Workbench er installert  Konfigurere Xampp ◦ Beskrevet side 5, 6, 7

Mange ansatte rundt omkring i bedrifter i Norge deltar på Sykle-til-jobben-aksjonen. Her kan ansatte registrere seg selv og aktivitet over periode. Modellen skal ta hensyn til at en person kan delta på mange aktiviteter hver dag. Aktivitetene kan være av ulike type og intensitet. Modellen skal gjøre det mulig å ta vare på denne informasjonen. Mange ansatte rundt omkring i bedrifter i Norge deltar på Sykle-til-jobben-aksjonen. Her kan ansatte registrere seg selv og aktivitet over periode. Modellen skal ta hensyn til at en person kan delta på mange aktiviteter hver dag. Aktivitetene kan være av ulike type og intensitet. Modellen skal gjøre det mulig å ta vare på denne informasjonen.

 Vi fortsetter fra s78 i seminarkompendium