Forsvarssektorens egen eiendomsekspert

Slides:



Advertisements
Liknende presentasjoner
Ubemannet rengjøring og rensing av tunnelbasseng
Advertisements

1. 2 Vi er selskapet som går nye veier Vi bygger og vedlikeholder veier og infrastruktur 2011 etablerte vi Svevia Norge AS Vi er den største entreprenøren.
FORSVARSBYGG Forsvarssektorens egen eiendomsekspert.
Markedsinfo fra Bergen kommune – vann- og avløpsetaten
Om Alcoa Lista Start 1971 Elkem/Alcoa - 100% Alcoa i 2010
Kommunal eiendomsvirksomhet
Import og distribusjon av varer i et miljøperspektiv
Grunnfondsseminar Oslo, 21. september Gode og stabile rammebetingelser •Sterk økonomisk vekst •Høy befolkningsvekst –Stavanger-regionen Norges tredje.
Cicignon – Fra gammelt sykehus til ung bydel i Fredrikstad
Even Mengshoel Evenstad Skog- og trenæringen er en av bærebjelkene i næringslivet i Innlandet. Verdiskapingsanalysen utført av Norsk institutt.
Innføring av husleie i forsvarssektoren – hvordan har det gått ? Masterprogram i eiendomsutvikling og forvaltning/Facilities Management NTNU
Byggsektorens muligheter
ANALYSE AV DET REGIONALE POTENSIALE FOR
Resultatpresentasjon pr 4. kvartal 2010
Valgkamp Byggenæringen Norges største distriktsnæring.
50 millioner til etablering av ladestasjoner i 2009 Camilla Nørbech
Etikk, ansvar og god praksis Direktør Dag Westby Byggeavfallskonferansen 2012.
Partnerne bak Næringsbarometeret: Presentasjon 18. januar 2006 Sogn og Fjordane Presentasjon 18. januar 2006 Hordaland.
Tilskuddsordning for støtte til innovative anskaffelser av miljøteknologi i Framtidens byer for 2013.
HKØ AS OG / ELLER Motorsenter.
ORIENTERING FRA FORSVARSBYGG Eiendomssjef Rune M. Røen
Tore Fredriksen, Eiendomsdirektør, Undervisningsbygg Oslo KF
Leverandørutviklingsprosjekt
Utfordringer i forhold til kompetanse Gjøvik kommune tjenesteområde Helse og omsorg.
Hvordan utfordrer NoBio regjeringen i arbeidet med statsbudsjettet 2010? Årsmøte i Norsk Fjernvarme, Fredrikstad 28. mai 2009 Kari Asheim, NoBio.
Miljøutfordringer løst i andre land ? VRI Rogaland Sola 20. januar 2012.
1 Kommunal selskapsstatistikk Kilde Brønnøysund, september 2009 Bedriftsstyret Marianne B. Skou.
Oppdrag: FILMKRAFT ROGALAND SKAL UTVIKLE FILM- OG DEN AUDIOVISUELLE BRANSJEN I ROGALAND TIL Å BLI EN BÆREKRAFTIG NÆRING.
Sparebankforeningens årsmøte 2003 Pressekonferanse Adm. direktør Arne Hyttnes.
ByggArena Byggebørs Haugesund. 12. november 2010
Markedspuls 2012 Næring Bolig.
Norske håndverkere – en saga blott? Byggarena, Haugesund
Forsvarssektorens egen eiendomsekspert FORSVARSBYGG PROSJEKTER PÅ VESTLANDET
Forsvarsbygg Vest Vestlandske EBA dager 04 november 2010.
Forsvarssektorens egen eiendomsekspert
Vestlandske bygg- og anleggsdag 2010 Torsdag 4. november 2010 Kjell Senneset, Prognosesenteret Full fart inn i fremtiden!? Går det sånn….. Eller sånn…..???
Energieffektivisering av bygg mot viktigere enn noensinne! -
Hovedkontoret og de sentrale kontorene flyttet fra Majorstua til nye lokaler i Drammen Vår virksomhet i Drammen omfatter: Hovedkontoret Strategikontoret.
Utfordringen Tidligere presentert: Best case: Bufferfond mill i minus i 2012 Worst case: Bufferfond 1 milliard i minus i 2012 Anslag pr 20. mai:
Energipolitikk Utfordringer for framtida
Den anbefalte banken! Presentasjon på RAFF Seminar V Erik M Throndsen.
NTS-KONSERNET Resultatpresentasjon pr 3. kvartal november 2011 kl 0800.
Kvartalsrapport per 3. kvartal 2004
Marit Jakobsen Leganger direktør
Veien fra offentlig til sivil Roger Jenssen, Skifte Eiendom.
Å p e n h e t e n g a s j e m e n t Stiftet ansatte 10 milliarder NOK 9 prosessindustribedrifter 250 Mill NOK til FoU Investert 9,3 milliarder.
Erfaringsutveksling fra fylkespolitikken - Innledning ved Lars Salvesen Drøfting.
Presentasjon av Undervisningsbygg
Levanger kommune enhet Bygg og eiendom Driftskomiteen 1 Presentasjon av Bygg og eiendom.
Sørlandsbanen i Agder-fylkene - Kristiansandsområdet og jernbane
1 Ledersamling SIVA 6. og 7. november 2013 Ordfører Bjørn Iversen.
Budsjettundersøkelse 2015 – rådmannens forslag Basert på et utvalg på 78 kommuner 5. desember 2014.
ExxonMobil Gründercamp Oppgave
Innvandring og migrasjon - Nøkkeltall -
Høyres kunnskapspolitikk - Kvalitetsbegrepet sett ut i fra tidlig innsats Utdanningsforbundet Nordland, 17. november 2015 Kristin Vinje Colourbox.com.
Forsvarsbygg En offentlig eiendomsaktør som bygger, drifter og selger eiendom for Forsvaret.
Litt om Stavanger eiendom. Oktober -15. STAVANGER KOMMUNE Bestiller – utfører – kunder. STAVANGER EIENDOM BYGGDRIFT / NATUR OG IDRETT VIRKSOMHET Driftsavtale.
SF Kino AS Cecilie Trøan Kjelsaas. Om SF Kino AS Etablert som datterselskap av SF Bio AB i Norge i Er i dag nest største kinoaktør i Norge: 1,7.
Forsvarsbygg En offentlig eiendomsaktør som bygger, drifter og selger eiendom for Forsvaret.
SLIK FUNGERER FORVALTNINGS- MODELLEN Rina Brunsell Harsvik.
Konfidensielt UTKAST 1 Orstad Eiendom AS u.s. Eiendom på Orstad utleid til Interstil November 2006.
Regjeringens tiltakspakke – hovedtrekk Sterk vekt på sysselsetting og klima – 20 milliarder i nye tiltak arbeidsplasser Skattelette er tonet ned.
Rekommunalisering eller en entreprise?
Hvordan styrke bestillerkompetansen
Fossilfrie maskiner.
Fjordlaks AS - konsernet
Tall og fakta om reiselivsnæringen
Stabsdirektør Inger Vold Zapffe
Velkommen til Trondheim kommune!
Utskrift av presentasjonen:

Forsvarssektorens egen eiendomsekspert FORSVARSBYGG Regionsjef Bjørn T Rognstad PROSJEKTER PÅ VESTLANDET TIDLIGFASE 2012 - 2015 Forsvarssektorens egen eiendomsekspert

”En profesjonell, offentlig eiendomsaktør som bygger, drifter og selger eiendom for Forsvaret.” Dette er Forsvarsbygg i korte trekk. Vi ble opprettet i 2001 og er altså fortsatt en ganske ung virksomhet. Før det var vi en del av Forsvaret, og noen av oss var kjent som Forsvarets Bygningstjeneste. Vi ble opprettet som resultat av et politisk vedtak. Målet er å forvalte Forsvarets store eiendomsmasse så effektivt og profesjonelt som mulig, og bidra til et moderne Forsvar. En profesjonell, offentlig eiendomsaktør som bygger, leier ut, drifter og selger eiendom for Forsvarsdepartementet

Forsvarsbygg Vi forvalter ca 4,5 mill kvm bygningsmasse fordelt på ca 14 500 bygg og anlegg Vi leier ut 3,8 mill kvm bygningsmasse til forsvaret Vi omsetter for ca 6,5 mrd kroner i året Vi sysselsetter 1436 årsverk VI MODERNISERER FORSVARET ETTER OPPDRAG FRA FD. Vi driver en virksomhet av betydelig størrelse. Eiendomsmassen har et omfang gjør oss til Norges største eiendomsforvalter (gå gjennom punktene). Disse tallene er fra 2009. Det er ikke noe poeng i seg selv å være stor, og det er tvert i mot en av våre oppgaver å redusere eiendomsmassen. Men vi vil alltid drive en virksomhet av betydelig omfang og være en ledende aktør i vår bransje.

Dette er det militære treningsanlegget som vi åpnet i fjor høst Dette er det militære treningsanlegget som vi åpnet i fjor høst. Siden den gang har treningsaktiviteten økt med 500% på Haakonsvern. Dette betyr at Forsvarets ansatte og menige både blir i bedre form, men at Forsvaret også er enda mer fysisk i stand til å gjennomføre de oppgaver som de møter «ute i felten».

Ved bryggeanlegget er det etablert en scenarioplattform for klatring og entring. Anlegget ivaretar et stort mangfold av aktiviteter både på sjø og land. Kaien er utformet slik at sjø- og landbaserte aktiviteter skal kunne knyttes sammen og samtidig være et godt sted for opphold.

Her ser øvelse i skipssiden vi har bygget i innendørsbassenget.

Her trenes det på livredningsoppgaver

Her demonstreres en skarp situasjon på øvingsplattformen som er bygget på bryggekanten.

I mai i år fikk prosjektet som et av to prosjekter, hedrende omtale for byggeskikken som MTA representerer. Vi er veldig stolte av dette, og må kreditere Longva arkitekter som var arkitekt i prosjektet.

NYE PROSJEKTER I VEST BERGENHUS FESTNING: Rehabilitering utført for 60 millioner. Nye prosjekter dukker opp forløpende. Vernepliktsverket vestlandet 30 millioner Nye prosjekter Bergenhus: ca 10 mill pr år frem til 2015

NYE PROSJEKTER I VEST HAAKONSVERN frem mot 2015: Helikopterdetasjement for NH90 Bygg for marinejegerkommandoen Nytt administrasjonsbygg FLO Infrastruktur Haakonsvern Sjøvarmeanlegg Utrustningskai AVA – sikkerhet Fleksible kaier - 500 t slipp Boliger - kvarter Veisystemer og ny adkomst Sikringstiltak Haakonsvern

NYE PROSJEKTER I VEST ØVRIGE OMRÅDER: Modernisering av skyte- og øvingsfelt, miljø. Ubåtbunker Laksevåg Miljøtiltak Vatneleiren – Sandnes Kjevik – Kristiansand Madla – Stavanger Skyte- og øvingsfelt Ulven/Brandset/Mjølfjell

NYE PROSJEKTER I VEST Produksjon for 400-600 millioner hvert år frem til 2015 Prosjekter i Vest for ca to milliarder frem mot 2015 95% av bevilgede midler settes bort til det private markedet Fokus på miljø: Alle nye bygg bygges i energiklasse A Pilot Haakonsvern, nullenergibygg. Fokus på innovasjon: Alle nye prosjekter skal anvende buildingSMART

TAKK FOR MEG!