Vegdirektoratet 4 mars 2005. Siri Legernes RIF ”Utenfra” erkjenner vi at: Omstillingen i SVV har kostet – både på organisasjons- og individnivå. Det tar.

Slides:



Advertisements
Liknende presentasjoner
Bygge-, Anleggs- og Eiendoms-rådet  Etablert 16. juni 1998  De tyngste bransjeforeningene i bygge-, anleggs- og eiendomsnæringens verdikjede  Representerer.
Advertisements

Forskningsrådets policy for FoU ved høgskolene Møte med Høgskolen i Telemarks styre 19. september 2013 Spesialrådgiver Berit Hyllseth.
Byggherreprosjektet i Statens vegvesen Oppfølging av tiltaksplan
Forventninger til Statens Vegvesen  Bransjemøte 2. april  Trond Johannesen  adm. direktør  Maskinentreprenørenes Forbund (MEF)
Årets beste forbedringsgruppe
Erfaringer fra innkjøp av forvaltningsrevisjon Lars Normann Mikkelsen, avdelingsdirektør, Oslo kommune Kommunerevisjonen.
Om attføringsbedriftenes fremtidsmuligheter etter NAV reformen og AVI meldingen ………… men også litt om organisasjonen, politikk mm Årskonferansen 2007,
OPPFØLGING AV PROSJEKTERENDE Hoved – og totalentreprise
Det nye mobilmarkedet John Olve Andersen
Finansiering og risikodekning
Asfaltdagen 2008 Harald Lausund
Tore Hoven Avdelingsdirektør Teknologiavdelingen Vegdirektoratet
Statens legemiddelverk
VIANOVA NETWORKMEETING 2013, 25 YEARS WITH CIVIL&SYSTEM ENGINEERING Knoppskyting i Trondheim Firmakultur Roar Paulsen.
NABin fagmøte 2005 Hvordan velge riktig bindemiddel? Oslo 11. oktober 2005.
Morgendagens kompetanse – til virksomhetens beste og til innbyggernes beste! Gudrun Haabeth Grindaker Direktør 19. mars 2012.
Bransjemøte Statens Vegvesen 2. April 2008 Liv Kari Skudal Hansteen Avministrende direktør RIF.
Er frivillig, ideell sektor flink nok til å fremheve sitt særtrekk? Innlegg på HSH’s frivillighetskonferanse 2008, Oslo Kjell Erik Øie Statssekretær
– en faglig støttetjeneste for statlige og kommunale virksomheter for å innarbeide samfunnsansvar og miljøhensyn i offentlige anskaffelser Ansvarlige innkjøp.
1 St. meld. nr. 20: Vilje til forskning En tilbakemelding ved Unni Steinsmo, SINTEF NHOs forskningspolitiske konferanse 7. april 2005.
”A-Team” Gruppeoppgave. Har din klubb et rekrutteringsproblem / avtagende medlemsmasse? JA Problemet er å beholde elevene / medlemmene Rekruttering generelt.
Naturressurser og infrastruktur: - Hva er det offentlige eierskapet verdt? Linn Herning, Rådgiver, For velferdsstaten Velferdskonferansen september.
Senter for omsorgsforskning ved Høgskolen på Gjøvik Prosjektbasert fra 2005 Offisielt åpnet høsten 2006 Viktigste oppgaver –Et større forskningsprosjekt.
Lederen som coach Jeg kan ikke lære noen noe,
1 Norge Hva slags byggherre ønsker bygg- og anleggsnæringen i Norge? Adm. dir. Petter Eiken.
Bransje – og kontaktmøte Vegdirektoratet 4. mars 2005 Åpning, forholdet til bransjen Olav Søfteland.
1 1 Møte med Statens vegvesen Vegdirektoratet 2. mai 2007 Tilbakemeldinger fra drift- og vedlikeholdsutvalget i EBA Kjell Inge Davik.
Bransjekontaktmøte Vegdirektoratet 9. mai 2006 Bransjesamarbeid etatsnivå Statens vegvesen.
1 Statens Vegvesen som byggherre Hanne Rønneberg, (avtroppende) styreleder EBA ((Nyvalgt) styremedlem RIF) eller får vi lov til å vi kalle dere kunde??
Lavere byggekostnader og bedre bygg! Siri Legernes Adm.dir. i RIF
Drammen 20.september 2009 NAV Drammen – Mangfold og omdømme Elisabeth G. Holen NAV – leder Drammen.
”Selbuseminaret” 2011 SAS Radison Blue Værnes 9-10 mars 2011 Tore Hoven Avdelingsdirektør Virksomhetsutvikling Vegdirektoratet.
BIT-avtalene Versjon 7.0 bransje, juni 2005 BIT-programmet – Elektronisk forretningsdrift i verdikjeder.
Timebox AS Timebox er et rådgivningsselskap som er spesialist på å bistå organisasjoner med Innovasjonsledelse, Etablering og Virksomhetsutvikling. Vi.
Peace Research Institute Oslo Fordommer Fordummer Oslo, 23. november 2010 Rojan Ezzati.
Teknologi for et bedre samfunn 1 Trondheimsregionens andel av BNP skal tilsvare befolkningsandelen innen 2020: DET BETYR AT DEN SKAL ØKE MED 17MRD!! Trondheimsregionen.no.
Eller: hvem skal bygge landet? Gode valg i utdanningssystemet.
Nærmere om prosess og vurderingskriterier. De følgende sidene beskriver helt stikkordsmessig hvilke forhold som blir vurdert og vektlagt. I tillegg til.
På Borregaards vis Bedriftskultur og verdigrunnlag Juni 2014.
Øving 1 - Forretningsideen
ASSS-RÅDMANNSMØTE Drammen, 7. september 06. ADMK 2006 Mange store pågående saker Forvaltningsreformen NAV-reformen Konsultasjonsordningen m.m. Oppfølging.
Fra 1. generasjon til 2. generasjon FoU strategi. Regionen har et helt annet ståsted nå enn i 2008 UiA åpnet 1. september 2007 SFI og SFU i 2014 Nærings.
Sentral vs. desentral økonomifunksjon
Verdiskaping gjennom mangfold Statssekretær Oluf Ulseth (H) Oslo, 6. november 2002.
Borregaard – et innovasjonsdrevet selskap Norsk Rådmannsforum 26
Politisk påvirkning.
OPPGAVER MÅL TEKNOLOGI.
Bransje – og kontaktmøte Vegdirektoratet 4. mars 2005 Vegen videre, innspill til diskusjon Bjørn Erik Selnes.
Kunnsign TBH Forretningsplanen For å holde orden i sysakene - Forretningsplanen hjelper til med å strukturere, videreutvikle og planlegge din nye.
Kveldskurs for nybegynnere 16. januar 2016 Geir Egil Paulsen Arkitektbedriftene i Norge Hvor kommer oppdragene fra? Ulike måter å anskaffe arkitekt Oppdragsgiver.
Juni 2009 Regional FoU-strategi for Østfold ”Samspill og synergi”
Nordisk Vegteknisk Forbund Direktør Michael Bors.
Hvordan vi jobber med innovasjon ved MN Gunnar Dick.
Statens vegvesen Ny organisasjon fra 1. januar 2010.
Bygging av organisasjon for styring av regionale forskningsmidler: fra VRI til midtnorsk forskningsfond Case – presentasjon Ny offentlig ledelse Stiklestad.
Tilbudskonferanse Rv 23 Linnes - E18. Planområdet Rv. 23 binder sammen E6 i Akershus og E18 i Buskerud Hovedinnfartsåren mot Drammen fra Røyken og Hurum.
Noen refleksjoner og innspill
På borregaards vis Kultur & verdier i Borregaard.
Arkitektbedriftene i Norge
Småskala produksjon Potetsprit Ferdigvare Besøksmål - Kulturminne/historiske - Drikke- og matkultur - Opplevelser/kultur.
Skolebasert kompetanseutvikling
Klimaveikart Agder Presentasjon for kommuner og regionråd
Klimaveikart Agder Presentasjon for kommuner og regionråd
Sammendrag av resultater fra FoU-prosjektet:
Arnhild Dordi Gjønnes, advokat, NHO
Skolebasert kompetanseutvikling
Presentasjon av forretningsplan
Presentasjon av forretningsplan
Utskrift av presentasjonen:

Vegdirektoratet 4 mars Siri Legernes RIF ”Utenfra” erkjenner vi at: Omstillingen i SVV har kostet – både på organisasjons- og individnivå. Det tar tid å endre, særlig for store organisasjoner. Vi er likevel utålmodige. Dere begynner å komme i gang igjen, stor aktivitet nå Dere har tapt mye kompetanse og trenger spesielt styrking av bestillerkompetansen framover.

Vegdirektoratet 4 mars Siri Legernes RIF RIF sier om og om igjen: Vi trenger en kompetent bestillerfunksjon. Vi trenger en oppdragsgiver som har nok kompetanse til å vite hva som bestilles, kunne være en dialogpartner, med i utvikling og avgjørelser som er avgjørende for prosjekt- og produktkvalitet. SVV sier: rådgiverne må ha høy kompetanse, og blir sterkere til å bistå med bestillerfunksjonen.

Vegdirektoratet 4 mars Siri Legernes RIF Vi har behov for at dere er tydelige på hvor dere skal, hva dere ønsker av samarbeidet med oss. Hvilken rolle ønsker dere at vi skal ha framover? Hvilke samarbeidsformer foretrekker dere med vårt miljø? Totalentrepriser løser ikke alt………

Vegdirektoratet 4 mars Siri Legernes RIF Hva mener dere med sektoransvar? Hva innbefatter dette fram til 2020? Rekruttering Faglig utvikling Innovasjon Samarbeidsarenaer FoU ?

Vegdirektoratet 4 mars Siri Legernes RIF Egenprosjekteringens omfang Omfanget kan utgjøre en trussel for deler av bransjen. Hva er fakta nå på volum i forhold til tidligere? Hvor stor andel skal foregå i egen regi? Er det mer effektivt og lønnsomt med egenprosjektering enn kjøp av eksterne konsulenter? Stilles det krav til interne som til eksterne?

Vegdirektoratet 4 mars Siri Legernes RIF Sitat fra et stort RIF-firma: ”Statens vegvesen er en av våre viktigste oppdragsgivere, men også en av våre største konkurrenter”

Vegdirektoratet 4 mars Siri Legernes RIF FoU Hva er ”unike forskningsmiljø”? Hva er kriterier for valg mellom offentlig anbud eller forskningsprosjekt? For oss er det viktig at disse grenseflatene defineres.

Vegdirektoratet 4 mars Siri Legernes RIF Hva slags oppdragsgivere ønsker vi oss? En oppdragsgiver som har nok kompetanse til å være dialogpartner En som forstår at langsiktighet er viktig og som deler erfaring og kompetanser, har åpne kort En som vi kan samhandle med på flere oppdrag. En som forstår at det å tyne kortsiktig på pris gir dårlige resultater på sikt. Som har et realistisk forhold til hva som gjør at konsulentmiljøer kan bestå En som fokuserer på teamarbeid, er løsningsorientert – ikke kontroll-orientert.