Matteus 2,1-12.

Slides:



Advertisements
Liknende presentasjoner
Åpenbaringen om Jesus Hvem er Jesus Kristus?.
Advertisements

I.
Profetene i Det gamle testamente
Tro & Tilhøre, Tilbe & Tjene 4 verdier å bygge livet og menigheten på.
Barnet som gave og oppgave
FRIHET Galaterne 5,1 ”Til frihet har Kristus frigjort oss. Stå derfor fast, og la dere ikke igjen legge under trelldommens åk.”
Gudstjeneste med Skattejakt.
”Se, vi går opp til Jerusalem”
”Ærligere sammen” Anne Brigitta Langmoen Kvelland.
”For se, fra nå av skal alle slekter prise meg salig”
Bibeltime onsdag 8.januar Anne Birgitta L.K.. Luk.1, Men da Elisabet var i sjette måned, ble engelen Gabriel sendt fra Gud til en by i Galilea.
MBS OmsorgsSkolen - Vennesla
Salme 45. Salme 45 Min tunge er som griffelen til en dyktig skriver. Mitt hjerte strømmer over av gode ord, jeg vil synge min sang for kongen. Min.
Julemesse, Misjonssalen Sandnes 30. november 2013 Asbjørn Kvalbein
Jesus – kilden til glede
Bibelskolen Bildøy Bergen
Hvem er Jesus?.
En måte å lese Bibelen på
lig velkommen til gudstjeneste og juletrefest i Hof menighetshus
Seierherren. Seierherren på korset seierherre Kolosserne 2,13-15 … Men han gjorde dere levende sammen med Kristus da han tilga oss alle våre misgjerninger.
Sterkere: Normisjons diakonale mulighet v/ Arne Kristian Rokseth.
Matteus 17,1-9 ”Forklarelsens berg”
Tenn lys. Et lys skal brenne for denne lille jord
Å vokse i erkjennelse og erfaring
Gudstjeneste 1.søndag i advent 2008 i Gruben kirken Dra ut, dra ut gjennom portene og rydd en vei for folket! Bygg, ja, bygg en kongsvei og rens den vel.
Tro - å komme til tro. Tro - å komme til tro Sakkeus og morbærtreet.
”Vi vil gjerne se Jesus”
Kong David Salmene.
Velkommen til ettårssamling
Velkommen til Barnas gudstjeneste!
”Fra utsiden og inn, og innenfra og ut”
Hvis du dør i natt, tror du at du kommer til Himmelen?
Getsemane – Matteus 26,36-56.
Lukas 18,35-43 Den blinde mannen ved Jeriko
Jesus, døperen Johannes og jul
Tro & Tilhøre Gode vaner for å pleie forholdet til Jesus.
Åndenes og Åndens makt.
”Fra utsiden og inn, og innenfra og ut”. Forandring fryder Ap.gj. 9,1-20 Saulus fnyste ennå av trusler og mord mot Herrens disipler. Han gikk til ypperstepresten.
Lukas 9,57-62, Jesus krever alt
Alle hjerters dag… 14.feb ..Den dag han skulle ledes ut til sin død, han etterlot et brev i sin celle adressert til henne. Det var undertegnet «Din Valentin».
De 100 mest brukte ordene i bøker i klasse..
Første søndag i adventstiden 2012
Levende vann Joh 4,10 Jesus svarte: "Om du hadde kjent Guds gave og visst hvem det er som ber deg om drikke, da hadde du bedt ham, og han hadde gitt deg.
Jes 40,13 Hvem har målt Herrens Ånd, og hvor er mannen som kunne gi Ham råd og tilføre Ham kunnskap? Rom 11,34 For hvem har kjent Herrens sinn? Eller hvem.
Joh 10,36 kan dere da si om Ham som Faderen helliget og sendte til verden: Du taler gudsbespottelig, fordi Jeg sa: Jeg er Guds Sønn? Joh 5,18 Derfor forsøkte.
Jesu Kristi Gud Ef 1,17 Jeg ber om at vår Herre Jesu Kristi Gud, herlighetens Far, må la dere få den Ånd som gir visdom og åpenbaring, så dere lærer Gud.
Vær meg nådig, Gud. Vær meg nådig
Matt 1:23: Se, jomfruen skal bli med barn og føde en sønn, og de skal gi ham navnet Immanuel - det betyr: Med oss er Gud. For et barn er oss født, en sønn.
100 lure ord å lære.
Bibeltime på Sørlandssommer 2014
Og.
Kroppen som Gud har villet
1.samling: Jesus Kristus
“Disippel-høring”.
Johannes 3, påsken i Det Gamle Testamentet
Den store forsoningsdagen, 3.Mos.16
JESUS FRA ” LANDSBYGDA ” I M IDDELHAVS - SAMFUNNET Problemet med å beskrive Jesus Hvilke modeller bruker vi? Hvilke forutsetninger har vi mht menneske-
Kristne høytider Foreleser: Petter Hagen Fredag
På jakt etter julen i Det Gamle Testamentet. 25 Da sa han til dem: Så uforstandige dere er, og så trege i hjertet til å tro alt det som profetene har.
Matteus 1,18-25 Matteus 1, Gud tenner lys i mørket.
Det gamle testamentet. 1) Loven - 5 Mosebøkene 2) Profetene - «de tidligere profetene» - «de senere profetene» 3) Skriftene - historier, - visdomsord,
Det gamle testamentet. 1) Loven - 5 Mosebøkene 2) Profetene - «de tidligere profetene» - «de senere profetene» 3) Skriftene - historier, - visdomsord,
Juleevangeliet Juleevangeliet er fortellingen om Jesu fødsel. Vi finner fortellingen i Lukas- og Matteus-evangeliet i Bibelen. Bilde: De tre vise menn.
© Nelly Bube/Bibelselskapet
ADAM (1) Det første mennesket. Ble til en levende sjel.
Matteus 2,1-12.
Den store forsoningsdagen, 3.Mos.16
På jakt etter julen i Det Gamle Testamentet
“Disippel-høring”.
Det gamle testamentet.
Utskrift av presentasjonen:

Matteus 2,1-12

Matteus 2,1-12 Da Jesus var født i Betlehem i Judea, på den tiden Herodes var konge, kom noen vismenn fra Østen til Jerusalem og spurte: «Hvor er jødenes konge som nå er født? Vi har sett stjernen hans gå opp, og vi er kommet for å hylle ham.» Da kong Herodes hørte det, ble han svært urolig, og hele Jerusalem med ham. Han kalte sammen alle overprestene og folkets skriftlærde og spurte dem ut om hvor Messias skulle bli født.  «I Betlehem i Judea», svarte de, «for slik står det skrevet hos profeten:                 Du Betlehem i Juda land er slett ikke den ringeste av fyrstene i Juda.For fra deg skal det komme en fyrste som skal være hyrde for mitt folk Israel.» (Mika 5,1)

Matteus 2,1-12 Da kalte Herodes vismennene til seg i all stillhet og spurte dem nøye ut om tiden da stjernen hadde vist seg. Så sendte han dem til Betlehem og sa: «Dra av sted og forhør dere nøye om barnet! Og når dere har funnet det, så meld fra til meg, for at også jeg kan komme og hylle det.»  Da de hadde hørt kongens ord, dro de av sted. Og se, stjernen som de hadde sett gå opp, gikk foran dem inntil den ble stående over stedet der barnet var. Da de så stjernen, ble de fylt av jublende glede. De gikk inn i huset og fikk se barnet hos moren, Maria, og de falt på kne og hyllet ham. Så åpnet de skrinene sine og bar fram gaver til barnet: gull, røkelse og myrra. Men i en drøm ble de varslet om at de ikke måtte vende tilbake til Herodes, og de tok en annen vei hjem til sitt land. 

Betlehem Mika 5,1: ”Du, Betlehem, Efrata, minst blant slektene i Juda! Fra deg lar jeg en hersker over Israel komme.  Hans opphav er fra gammel tid, fra eldgamle dager.” Matteus 2,6: ”Du Betlehem i Juda land er slett ikke den ringeste av fyrstene i Juda. For fra deg skal det komme en fyrste som skal være hyrde for mitt folk Israel.» Lukas 2,4: ”Josef dro da fra byen Nasaret i Galilea opp til Judea, til Davids by Betlehem…”

Betlehem

Kong Herodes

Vismenn fra Østen

”Folkeslag skal gå mot ditt lys, konger gå mot din soloppgang.” Vismenn fra Østen Jesaja 60,3: ”Folkeslag skal gå mot ditt lys, konger gå mot din soloppgang.” Salme 72,10: ”Konger fra Tarsis og fjerne kyster skal sende skatt til ham. Kongene i Saba og Seba skal komme med gaver.”

Vismenn fra Østen

Betlehemsstjernen

Betlehemsstjernen 4.Mos.24,17: ”Jeg ser ham, men ikke nå, jeg skuer ham, men ikke nær. En stjerne stiger opp fra Jakob, en kongsstav løfter seg fra Israel.           Han skal knuse Moabs tinninger og skallen på alle sønner av Set. Hebreerne 1,1: ”Mange ganger og på mange måter har Gud i tidligere tider talt til fedrene gjennom profetene.  Men nå, i disse siste dager, har han talt til oss gjennom Sønnen….”

Hva passer best på Gud – ”nytt” eller ”gammelt”? ”Den som er i Kristus, er en ny skapning. Det gamle er borte, se, det nye er blitt til!”  2.Kor.5,17