ERGO FYSIKK 1 nettsted.

Slides:



Advertisements
Liknende presentasjoner
GoOnline XP publisering Hvordan komme i gang med GoOnline XP. Denne presentasjonen tar deg steg for steg gjennom oppsett av nettsted med bruk av GoOnline.
Advertisements

Nettverksamling i matematikk
Bli kjent med i Powerpoint
Internett for nybegynnere
GoOnline publisering Hvordan komme i gang med GoOnline. Denne presentasjonen tar deg steg for steg gjennom oppsett av nettsted med bruk av GoOnline Proffesional.
“UNDER THE KNIFE” Et planleggingssystem for operasjonsavdelingen Fylkessykehuset i Molde Prototype for planlegging, logistikk, og kostnads estimering.
Kunnskapsdepartementet Norsk mal: Startside Tips for engelsk mal Klikk på utformingsfanen og velg DEPMAL – engelsk Eller velg DEPMAL– engelsk under ”oppsett”.
Skedsmo 12. november 2009 Tonje Hilde Giæver
Elevressurs Basis uten innlogging
Nettstedet – struktur.
Matematikk for yrkesfag
Hva er NDLA? Initiativ fra fylkeskommunene Hensikt:
Kapittel 2: Sammensatte system
Oppsummering og diskusjon
Kap. 3 - Likevekt Statisk likevekt Grafisk Analytisk.
Brukergrensesnitt Navigering Samuel og Martin. Menyer  Unngå store menyer  Oppta mindre enn 20% av siden  De skal være brukervennlige  Menyen er på.
Oppsummering til eksamen Kap.1, 3, 4 og 5
Leksjon 8 - mekanikk - s. 179– 196 Friksjonskrefter mellom glidende flater
Leksjon 7 - mekanikk - s. 179– 196 Friksjonskrefter mellom glidende flater Matematisk verktøy F Fy  Fx.
Arbeid - Kinetisk energi
Nyttig presentasjonsverktøy Basert på lysark / plansjer
1 (Helst) alle, men minst 1 i gruppa oppretter følgende: Personlig hjemmeside (indexside) Lenkeside / Generell faglig ressurside (Side med generelle allmennlærerfaglig.
Kinematikk Beskriver sammenheng mellom posisjon, fart og tid. Kinetikk
Fysikk og teknologi - Elektrisitet
Elektrisk potensial.
Potensiell energi og Energibevaring
Gravitasjon.
TALL I ARBEID Lærebok ● Elevnettsted ● Lærernettsted.
SPINN nettsted.
TIDSLINJER nettsted.
ERGO FYSIKK 1 Lærebok ● Studiebok ● Elevnettsted ● Lærernettsted.
MATEMATIKK 1T Lærebok ● Oppgavesamling ● Elevnettsted ● Lærernettsted
MATEMATIKKNETTSTEDER inkl. lærerressurser
Alt-i-ett-bøker med elevnettsteder og felles lærerressurser.
Læreplanendringene i 1T/1P/2P/påbygging og de nye bøkene
Velkommen til Aschehougs matematikkurs
«Raskt til kjernen av fagstoffet»
Praktisk bruk av Lærerens digitalbok og gratis digitale elevressurser
OTH prosjektet Inger Langseth Program for Lærerutdannning Inger Dolmset Moan Åfjord videregående skole.
Landskonferansen for fysikkundervisning Gol 10. – 13. august 2008
Bruk av digitale stellarium i astronomiundervisningen Olav Holm Kvitsund Gymnas Landskonferansen for fysikkundervisning,
ESøknad - Et webbasert system for elektronisk innlevering av søknader om forskningsmidler Kort presentasjon av systemet beregnet på prosjektledere/forskere.
LIKEVEKT x y F1 > F2 F2 F1 Institutt for maskin- og marinfag.
Valg og vurdering av elektroniske læremidler i matematikk A05 – våren 2007 Lærermanus Et samarbeid mellom matematikkseksjonen, praksisskolene/øvingslærerne.
Angell og Henriksen, Fysisk institutt Prosjekt FYS 21: Empirisk-matematisk modellering i skolefysikken Carl Angell (UiO) Øystein Guttersrud (UiO) Ellen.
Planer og rapportering Som kommunekoordinator for Den kulturelle skolesekken skal du bl.a. levere planer og rapporter Her er noe informasjon og tips: Frister.
SMP = +(F1*L1) = +(10N*2m) = +20Nm
Kraft og bevegelse Kap 9.
Harald Kaasa Hammer: Manual til redigering av nettstedet Først forklares hva de ulike elementene på nettsidene betyr. Så ser vi på mappene.
Utvikling av rettslige beslutningssystemer, oversikt over emnet og presentasjon av ”Fra lovtekst til programkode” Utvikling av rettslige beslutningssystemer,
Regresjon Petter Mostad
Forrige gang lærte dere:
Utviklet av pedagoger i
TIDE Knowledge is only as good as its intelligent application Schmoker, 2006 Kunnskap er bare så god som mottakerens evne til å bearbeide den.
Bygg en kulerullebane - - om Stillingsenergi og Kinetisk energi En praktisk mekanisk øvelse som introduksjon til elektrisitetslæra av Nils Kristian Rossing.
Kunnskapsløftet – fra ord til handling Elevinfo - database for planlegging, gjennomføring og vurdering Elevinfo - database for planlegging, gjennomføring.
1 SKOLELABORATORIET Nils Kr. Rossing En praktisk introduksjon til differensialligninger av Nils Kr. Rossing Skolelaboratoriet ved NTNU.
Egenskaper til krefter
Vurdering for læring i Fysikk 1
KRAFT OG BEVEGELSE Fysikk.
ESøknad - Et webbasert system for elektronisk innlevering av søknader om forskningsmidler Kort presentasjon av systemet beregnet på prosjektledere/forskere.
Newtons lover.
Sett inn bilde av produktet her
Sett inn bilde av produktet her
Velkommen til Newton-rommet
Forside/oversikt Fag / tema Kunst og Håndverk Trinn Ungdomstrinnet
ESøknad - Et webbasert system for elektronisk innlevering av søknader om forskningsmidler Kort presentasjon av systemet beregnet på prosjektledere/forskere.
Fag / tema Samfunnsfag Trinn
Engebråtenmodellen.
Arbeid, energi og effekt
Utskrift av presentasjonen:

ERGO FYSIKK 1 nettsted

Elevnettstedet i fysikk Verkuavhengige innholdsressurser Pedagogisk forankret og tilrettelagt Rikt utvalg interaktive oppgaver Tilrettelagt for bruk av videokanon NOEN EKSEMPLER PÅ RESSURSER Simuleringer, med oppgaver Dra-slipp-oppgaver Flervalgsoppgaver med hint, løsningsforslag og resultatside Kapitteltester Videoklipp Pdf-versjon av studiebok gir tilgang til samtlige studiebokressurser

(Side med nettstedsforsidene) Innholdsressursene i fysikk er verkuavhengige, og kan benyttes som supplement til andre læreverk.

SIMULERINGER Simuleringene bidrar til å visualisere lærestoffet og vise isolerte forsøk i en forenklet versjon av virkeligheten. Eleven blir aktivert ved å arbeide interaktivt, variere ulike parametre og løse oppgaver knyttet til simuleringene. Simuleringene egner seg både til individuelt arbeid og til felles visning og diskusjon i klasserommet.

SIMULERING USIKKERHET Simuleringen tar for seg hvordan vi i forsøk kan arbeide for å redusere usikker-heten. Du kan både lage graf og fylle ut tabell direkte på skjerm. Deretter kan du bestemme usikkerhet både grafisk og ved regning.

SIMULERING SKRÅPLAN Simuleringen tar for seg sammenhengen mellom bevegelse og grafisk framstilling. Du kan variere startfart og helningsvinkel på skråplanet og studere tilhørende veigraf, fartsgraf og akselerasjonsgraf. Hvordan vil det se ut hvis vi forandrer positiv retning?

SIMULERING KJELKETUR Newtons lover på glattisen! Her kan du variere både krefter og masse og så beregne akselera-sjon ved å bruke sporingspunktene i simuleringen. Kan du få kjelken til å bevege seg selv om summen av kreftene er null?

SIMULERING KREFTER PÅ KLOSSER To klosser ligger oppå hverandre. Du kan velge mellom to ulike masser på den ene klossen, og velge om systemet skal være akselerert. Så skal du plassere kraftpilene riktig. Slett ikke så enkelt! Og hvilken av Newtons lover ligger til grunn for hver plassering?

SIMULERING LOOP OG MEKANISK ENERGI Simuleringen viser en gjenstand som beveger seg i en loop og deretter ut på et platå. Du kan velge nullnivå for potensiell energi, starthøyde og friksjonskoeffisient på platået. Hvordan går det med den mekaniske energien i løpet av bevegelsen? Hvor stanser gjenstanden?

Lærerressursene byr bl. a Lærerressursene byr bl.a. på kapittelomtaler og supplerende oppgaver, i tillegg til annet verdifullt bakgrunnsstoff. På lærernettstedet finner du tidligere numre av ERGO-nytt.

Lærerressurser GENERELLE RESSURSER Årsplan, lysark og eksamensløsninger KAPITTELRESSURSER Kapittelomtale med bl.a. metodiske tips Spesialressurser, f.eks. tips til demonstrasjonsforsøk og powerpoint-presentasjoner

Lærerressurser KURSUAVHENGIGE RESSURSER Læreplanen Fagartikler, med både nytt stoff og artikler fra tidligere numre av ERGO-nytt Lenker beregnet på fysikklærere Generelle nyheter knyttet til fysikkfaget i skolen Undervisning med nettressurser Erfaringer fra brukere av Aschehougs fysikkverk

En oppsummering Nettressursene er samlet på nettportalen LOKUS: www.lokus.no. Tilgang til lærerressursene via elevnettstedet, ved lenken ”lærerressurser”. Priser på årsabonnement finner du under fanen ”Priser abonnement” på Lokus startside.