Wikipedia Wikipedia er leksikon på Internett. Wikipedia blir utgitt av den ideelle organisasjonen Wikimedia Foundation. Wikipedia har over 18 millioner.

Slides:



Advertisements
Liknende presentasjoner
Blogg En blogg kan sammenlignes med en nettbasert dagbok. Her kan du publisere tekst, bilder, videoer. Leserne kan kommentere det du har skrevet i din.
Advertisements

Ny ordlyd på rapportene i avdelingen og nye rutiner for registrering av skyteaktiviteter For nye brukere: Du må først være registrert med en e-postadresse.
Få nyheter fra Legemiddelverket som RSS-strøm Du kan hente inn en RSS-strøm (feed) på forskjellige måter, både i e-postprogrammer og i ulike nettlesere.
Nedlasting av apper på Apple
Nedlasting av Adobe Reader Adobe Reader brukes bl.a. for å åpne vedlegg i en E-post. Åpne Internett og skriv, adobe.no i adressefeltet, klikk Enter. Rull.
HVA ER ?.
Datakurs i heimesida Skei hotell 15.mai  Søk opp på internett  Last ned Google Chrome – gratis  Gå inn via Google Chrome når du skal inn på pensjonistforbundet.
Hvordan lager du en konto (blir en Facebookbruker) ?
Hvordan bruke Lions medlemsregister?
YouTube Amerikansk nettside Gratis Video og musikk
Bygg web på Opplæring Presentasjon Idium AS Bygg web på Opplæring.
Antalis-HQ BRUKERVEILEDNING FOR BESTILLINGER. Antalis, Europas ledende distributør av papir, emballasjeløsninger og dekor & display produkter, presenterer.
Registrering 1.åpne din Galaxy. 2.trykk på Programmer som du finner oppe til høyre på skjermen. 3.trykk på ikonet Samsung App. 4.når du kommer inn på siden.
Hvordan etablere nettbutikk med GoOnline Commerce
GoOnline publisering Hvordan komme i gang med GoOnline. Denne presentasjonen tar deg steg for steg gjennom oppsett av nettsted med bruk av GoOnline Proffesional.
Opprett avansert nyhetsbrev Oppgave: Opprette et nyhetsbrev med flere underliggende sider. Underliggende sider vil vises med tittel, ingress og ingressbilde.
Brukerveiledning for gruppeledere
Nedlasting av Adobe Flash Player Adobe Flash Player brukes for å se video på Internett, YouTube, nett-TV osv. Åpne Internett og skriv, adobe.no i adressefeltet,
Elektroniske verktøy Diakonhjemmet nov 2011.
Opprett enkelt nyhetsbrev Oppgave: Opprette et enkelt selvstendig nyhetsbrev uten link til undersider. All tekst som skal presenteres skal ligge på samme.
Kontoinnstillinger Slik kommer du til «Kontoinnstillinger»:
Kontoinnstillinger Slik kommer du til «Kontoinnstillinger»:
Hvordan lager du en konto?
Kreativ bruk av tankekart
Bruke Gmail 3a Gmail er et e-postprogram.
Nedlasting av Java Java bruker du til bl.a. å logge deg inn i nettbanken. Åpne Internett og skriv, java.com i adressefeltet, klikk Enter. Klikk på Free.
TIBE EDIT brukerveiledning Etter gjennomgang av denne presentasjonen skal du være i stand til å opprette nye sider, sette.
Enkel brukerhåndbok for NFUs redaktører Versjon 1, 3. februar 2013.
Slik kommer du til «Personverninnstillinger»: Logg inn på Facebook.
Elektroniske verktøy Diakonhjemmet nov Verktøyene Disse verktøyene blir brukt på Diakonhjemmet •Epost •PPS •Studentweb •Its learning.
Last ned apper fra Google Play (Android) Åpne Internett på din enhet og søk deg inn på siden trykk på Play, som du finner på menylinjen.
Manual for bruk av Storylineverktøykassa Laget av Åse Skiftun.
Surfing sosial media - Bilkjøring Her lærer vi hvordan du kan bruke Sosiale medier til å se på et bestemt tema - Bilkjøring Vi skal se på Twitter, Facebook,
HVA ER ?.
Opprette Gmail-konto Lærer/ledsager 3i Opprette Gmail-konto
For å åpne Internett trykker du på i startskjermbildet. Når du klikker i adressefeltet, blir det en blå bakgrunn på den nettadressen som står der, og det.
Begrenset redigering “Klubbjournalister” For web ansvarlig klubb.
Forsiden til som du møter førstwww.pssi.no.
Idrett valg av programfag til Vg3. • • Du får tilsendt brukernavn og passord på epost • Det er viktig at du forandrer passordet og at du husker hva du.
Visma Enterprise introduksjonspresentasjon Hvordan bruke ny meny i Visma Enterprise HELHETLIG LØSNING FOR NORSKE VIRKSOMHETER Moderne og effektiv tjenesteproduksjon.
1 E-Site 3.2 Webmaster introkurs. 2 Innhold •Generell informasjon om E-Site •Funksjoner •Adminsider.
Elektroniske verktøy Diakonhjemmet nov Verktøyene Disse verktøyene blir brukt på Diakonhjemmet •E-post •PPS •NEL •Studentweb •Its learning.
Surfing sosiale medier - kjendiser Om du lurer på om sosiale medier er noe for deg kan du titte på en del av inneholdet før du bestemmer deg. Vi skal se.
Musikk valg av programfag til Vg3. Du får tilsendt brukernavn og passord på epost Det er viktig at du forandrer passordet og at du husker hva du endret.
Høgskolen i Oslo Strukturering av studie- og vurderingsopplegget (SU) Samarbeid på nettet ved hjelp av programmet Task 2.0 En kort innføring laget av Sissel.
Høgskolen i Oslo Nettbasert samarbeidslæring i 2.studieår Felles forfatterskap på nettet ved hjelp av Task 2.0 En kort innføring laget av Sissel Eeg-Larsen.
+ Wiki i klassen Tonje Hilde Giæver og Louise Mifsud TOS IKT1.
Elektroniske verktøy Diakonhjemmet nov Verktøyene Disse verktøyene blir brukt på Diakonhjemmet Epost PPS NEL Studentweb Its learning.
Elektroniske verktøy Diakonhjemmet august Verktøyene Disse verktøyene blir brukt på ditt studium Epost Studentweb Its learning.
Hvordan lager du en konto?
Ctrl-taster (2 stk.) har flere funksjoner sammen med bokstaver, For eksempel: hold nede Ctrl pluss et lett trykk på bokstaven A for å merke alt.
Bruk av iPad. Bruk av berøringsskjerm Det anbefales å bruke fingrene eller en digital penn, IKKE bruk skarpe gjenstander da det kan ødelegge skjermen.
Blogging med Google Blogger
Bildebehandling i Paint
1 Brukerveiledning for Klubben onlines medlemsarkiv – en enkel innføring.
Lag din egen blogg - en enkel oppskrift. Gå på blogger.comblogger.com Klikk på pila og følg anvisningene.
Hvordan kan foreldre bruke de vangligste funksjonene i Itslearning.com
Hvordan bli medlem av vår WIKI En bruksanvisning.
Wikipedia Den frie encyklopedi Nina Aldin Thune administrator Wikipedia.no.
Høgskolen i Oslo Nettbasert samarbeidslæring Deltid studieår Felles forfatterskap på nettet ved hjelp av Task 2.0 En kort innføring laget av Sissel.
Harald Kaasa Hammer: Manual til redigering av nettstedet Først forklares hva de ulike elementene på nettsidene betyr. Så ser vi på mappene.
KUNST & HÅNDVERKSBLOGG
23. Spillere For spillere i Postenligaen og 1.div.
Klubbjournalister Haslum IL, Håndball. Hva kan du gjøre? Artikkler Du kan lage og publisere artikler på de områder du har tilgang til. Artiklene vil komme.
Lions hjemmeside Slik legger du som hjemmeside- redaktør ut en enkel artikkel Medlemsregistret.
Registrering av testresultater fra mobiltelefon
Registrering av testresultater Trinnene i prosessen Logg deg inn på Admin-sidene Opprett en ny test Legg til testresultater Registrer.
Å bruke VOFO Oslo-bloggen Ingvar B.. Hvorfor blogg? En blogg er først og fremst et sosialt medium. Innleggene er gjerne lengre og mer forseggjorte.
Brukerhåndbok versj. 1, 3. februar 2013
Utskrift av presentasjonen:

Wikipedia Wikipedia er leksikon på Internett. Wikipedia blir utgitt av den ideelle organisasjonen Wikimedia Foundation. Wikipedia har over 18 millioner artikler på mer enn 200 språk. Det er over artikler på norsk.

For å logge deg på Wikipedia, skriver du wikipedia.no i adressefeltet på Internett og klikker på lenken hvor det står: Wikipedia på bokmål og riksmål. I søkefeltet skriver du inn det du søker etter og klikker på Enter- tasten. Som du ser ut av bildet har jeg søkt på Leif Juster.

Her har jeg rullet litt ned på siden for å lese om Leif Juster. Du vil se flere blå ord. Ved å klikke på disse kan du lese om for eksempel Sagene brannstasjon.

Opprette en Wikipedia konto Om du ønsker å bidra med artikler i Wikipedia, kan du klikke på som du finner oppe til høyre på siden. Når du kommer inn på siden, klikker du på Opprett ny konto.

Her fyller du ut skjemaet Opprett konto. Her skriver du inn de bokstavene du ser over dette feltet. Her skriver du inn ønsket brukernavn, passord og din e- postadresse. Klikk på Opprett konto.

Du vil nå få en e-post hvor du skal bekrefte at det er du som har opprettet en Wikipediakonto, klikk på lenken i din e-post. Om du får spørsmål som du ser nedenfor Vis innhold | Vis alltid innhold fra klikker du her. Du er nå ferdig med registreringen.

Redigering For å endre en artikkel, klikk på fanen Rediger øverst til høyre på siden. Skriv inn ny tekst, skriv noen ord om hva du har gjort i feltet Forklaring og huk av for Dette er en mindre redigering (om det er en mindre redigering på siden), klikk på knappen Lagre siden under redigeringsvinduet. Din redigering er nå synlig for alle brukere av Wikipedia. Husk at alt i Wikipedia lagres i databaser, og teksten må godkjennes av en administrator hos Wikipedia. Alle tidligere versjoner av en artikkel ligger under fanen Vis historikk øverst til høyre på siden. Endringer kan lett tilbakestilles ved å klikke på Fjern denne endringen.

BeskrivelseKodeKnappResultat Kursiv“Bok i kursiv”Bok i kursiv Fet skrift‘’’Oslo’’’Oslo Seksjonsoverskrift == Overskrift 2 == === Overskrift 3 === ====Overskrift 4 ==== Oslo Lenke til en annen artikkel på Wikipedia, såkalt intern lenke. [[Henrik Ibsen]]Henrik Ibsen Lenke til annen artikkel med ulik tekst vist[[Nidarosdomkirke | domkirken]]Domkirken Lenke utenfor Wikipedia[ VG]VG Punktlister * En stjerne for ett innrykk ** To stjerner for to innrykk  En stjerne o To stjerner Nummerlister # Nummerlister ## To tegn gir ekstra innrykk 1.Nummerliste 2. Nummerliste Bilde med bildetekst [[Fil:Norsk flag.svg|mini|Flagg] Flagg Legge inn referanse ( htm samfunnsliv.no: Opprøret i Kautokeino 1852] Dommen mot opprørerne Markerte starten på en periode med sterkere fornorsking av det samiske… Referanseseksjonen i artikkelen {{reflist}} Referanser 1.^samfunnsliv.no: Opprøret i Kautokeino 1852 Ved innlegg på diskusjonssider brukes signatur~~~~Ulf Larsen 6. apr 2011 kl. 21:00 (CEST) Du finner mer informasjon om du klikker på valg for Hjelpesider i menyen øverst til venstre på hver side. Husk at du også kan se hvordan artikler er formatert ved å åpne de med fanen Rediger øverst på siden. Flagg