Prinsipp- og handlingsprogrammet Debatt frem mot landsmøtet 2014.

Slides:



Advertisements
Liknende presentasjoner
Tariffavtale – vi? Informasjon til medlemmer i barnehager som ikke har tariffavtale Utdanningsforbundet februar 2011.
Advertisements

Styrenes ansvar – utfordringer og utviklingstrekk
Solidaritet i praksis for Zimbabwe. ”Vi oppfordrer alle organisasjonsledd i NTL til å støtte Norsk Folkehjelps prosjekter i Zimbabwe. Dere kan bidra til.
Innvandrerbefolkningen, utvikling
Forbundet arbeid med Landsmøtet 2014 Presentasjon per 27. mai
Landsmøtet 2014 NTL har landsmøtet hvert fjerde år. Neste landsmøte er i år, 3. – 7. november, og skal avholdes i Oslo. NTL vil bruke hele året på å forberede.
Noen valg er viktigere Arbeidslivet etter Stortingsvalget 2013.
Retten til hel stilling Sammen om en bedre kommune Siv Karin Kjøllmoen Rådgiver Gardermoen 13.februar 2013.
Språkpraksis Hvor har du språkpraksis?
Ledersamling på Klækken Mars 2011 NTL Forening Landsforening Gruppe Avdeling Gruppe NTL Sentralforvaltningen.
START. Debatt for mer mangfold, mer aktivitet og bedre demokrati i Norges største parti..
Oppgaver for tillitsvalgte
Idrettspolitisk dokument
HTV- konferanse 5. – 6. desember 2011
Markedsstyring i staten Oppsummerer NTLs kritikk Markedsstyring: Styringsmåter av offentlig sektor hentet fra privat sektor, ofte ved bruk av.
ANSETTELSER! Kort gjennomgang av ansettelses – rutinene
10Velstand og velferd.
Arbeidsliv og utdanning
Fusjonsprosessen UiA/HiT Larvik 6. juni 2011 John W. Viflot Høgskolen i Telemark.
Presentasjon av NTL NAV
Velkommen til Nettverkssamling Hurdalsjøen Hotel mai 2012 Informasjon fra landsforeningen.
Overenskomst mellom NHO/Abelia og LO/NTL
Informasjon om oss stiftet februar Ut på tur..
Velkommen til tariffkonferanse og nettverkssamling Holmenkollen Park Hotel
NTL Forskningsinstitutter Konferanse og nettverkssamling Voksenåsen mai 2009.
Presentasjon av NTL stiftet 1. november NTL Partipolitisk uavhengig Organiserer alle ansatte uavhengig av utdanning og stilling.
EN KORT PRESENTASJON OM UNGDOMMER, LÆRLINGER OG
Ekspertgruppe for finansiering av universiteter og høyskoler Kort om mandatet og gruppens arbeid Torbjørn Hægeland 14. mai 2014.
MEDBESTEMMELSE OG ROLLEN SOM TILLITSVALGT PÅ ARBEIDSPLASSEN
Samfunnsviterne - hvem er vi?
Mental Helse 20. September 2014 Lisa Haug Hvordan arrangere kurs ?
Fagforbundets Internasjonale Trepartssamarbeid Arbeidsseminar august 2014 Anne K Grimsrud.
2 3 Vær med å utvikle Fellesforbundets fremtid! En organisasjon som er rigget for fremtiden Lønns- og arbeidsvilkår som fortjent En samfunnsaktør med.
SI DIN MENING OM LØNNSOPPGJØRET! TARIFFPERIODEN DM
Tillitsvalgtes medvirkning i budsjettarbeidet
Politisk streik den 28.januar Forsvar arbeidsmiljøloven!!
Handlingsplan Utdanningsforbundet Karmøy.
Lokaldemokratisk handlingsrom Strategikonferansen 2010 Inge Johansen, rådgiver, KS Nord-Norge.
Medlemsmøte 11.november 2004 Regjeringens moderniseringsarbeid Moderniseringsarbeidet startet med regjeringen Stoltenberg i 2001.
Avdelingsstrukturen i Nord-Trøndelag. Hva har hendt siden 1988 Siden etableringen av Fellesforbundet i 1988 har avdelingsstrukturen vært et sentralt tema.
Meldemsmøte 11. november 2004 Inkluderende arbeidsliv Bakgrunn for arbeidet er et høyt og økende sykefravær, stadig lavere reell pensjonsalder, en avtakende.
NTL – akkurat nå Aktuelle saker fra forbundet. Hva skjer? Aktuelle politiske saker for NTL Aktuelle saker i LO Tariffoppgjøret 2012 Arbeidet på forbundskontoret.
Regional skulering for ATB Hordaland Oktober/november 2011 Aktuelle saker.
Verdiskaping gjennom mangfold Statssekretær Oluf Ulseth (H) Oslo, 6. november 2002.
Velferdstjenester i offentlig eller privat regi?
Lønnsstatistikk og bruk av slik statistikk i lønnsforhandlinger
Om lokallaget og skoleringstilbudet til arbeidsplasstillitsvalgte Skolering av nye tillitsvalgte Lokal introduksjon Utdanningsforbundet Bergen 2014.
FAGFORBUNDET Oppland Organisert? Hvorfor det?. Hva forsikrer du i livet ditt?
LO-kongressen 2017 Program og prosess. LO-kongressen 2017 Avholdes 8. – 12. mai 2017 på Folkets hus i Oslo. NTL vil delta med en delegasjon. Endelig antall.
Utdanningsforbundet Nord-Trøndelag 1S PARTSSAMARBEIDET Kurs for styrere og tillitsvalgte i Steinkjer kommun April 2016.
Stemmer teller – ressurser avgjør Arbeid med politisk påvirkning.
Fagforbundets lønnspolitikk er en viktig del av forbundets prinsipp- og handlingsprogram. I prinsipprogrammet heter det:. Fagforbundets lønnspolitikk.
Individuelle tilpasninger eller kollektive avtaler – står vi ved et veiskille? Advokat og direktør for arbeidsrett, Birgit Abrahamsen.
Organisasjonsmessig behandling. Tariff 2016 Hva blir det viktigste for Utdanningsforbundet i vårens hovedoppgjør? Tariff 2016s2.
Organisasjonsbygging Sørmarka 21. april 2016 Ved forbundssekretær Tonje Karenina Pettersen.
Nye former for deltakelse Fortsatt bruker rundt tre av fire velgere stemmeretten ved stortingsvalg, men valgdeltakelsen er på et lavt nivå sammenliknet.
ISKAs kvalitetskampanje Vedtatt på verdenskongressen i 2002 Hovedmål - å sørge for at offentlige tjenester: - har tilstrekkelig.
Samfunnsviternes etiske retningslinjer. Hva er etikk? Etikk er begrunnelser for våre valg og handlinger. ”Man kan skille mellom etikk og moral. Moralen.
Skranker i arbeidslivet
Ledelse - pasientens helsetjeneste og behovet for et paradigmeskifte ?
Parat ved (fyll inn navn på arbeidsplass her)
Hvordan skal landet bygges videre – og hvem skal gjøre det?
Hva jobbet vi med i går? Kommunen i systemet Rollene og spilleregler
Fra NSF formålsparagraf
Frivillighet Organiser og motiver dine frivillige
NSF lønnspolitikk Påstander om NSFs lønnspolitikk – riktig eller galt?
Verving Thorbjørnrud
TARIFFOMRÅDER SPEKTER, OSLO KOMMUNE, VIRKE, NHO
NTLs prinsipp- og handlingsprogram for perioden 2019 – 2022
NTLs prinsipp- og handlingsprogram for perioden 2019 – 2022
Utskrift av presentasjonen:

Prinsipp- og handlingsprogrammet Debatt frem mot landsmøtet 2014

Prinsipp- og handlingsprogrammet er det viktigste styringsdokumentet for NTL. Det skal vedtas på NTLs landsmøte i november 2014, og gjelde til neste landsmøte i november 2018 Før landsmøtedelegatene skal vedta det endelige programmet, vil hele organisasjon kunne være med å påvirke det i flere runder.

Vår visjon for samfunnet NTL bygger sitt arbeid på arbeiderbevegelsens prinsipper om frihet, likhet, solidaritet og et demokratisk samfunn. Prinsipp- og handlingsprogrammet NTL bygger sitt arbeid på arbeiderbevegelsens prinsipper om frihet, likhet, solidaritet og et demokratisk samfunn. Prinsipp- og handlingsprogrammet

Våre krav overfor myndighetene - NTL vil påvirke samfunnsutviklingen. Politiske beslutninger har mye å si for våre medlemmers livsvilkår. John Leirvaag, leder NTL - NTL vil påvirke samfunnsutviklingen. Politiske beslutninger har mye å si for våre medlemmers livsvilkår. John Leirvaag, leder NTL

VELFERD En sterk offentlig sektor Hvordan skal vi sikre at offentlig sektor har nok ressurser til å utføre samfunnsoppdraget på en god måte? En sterk offentlig sektor Hvordan skal vi sikre at offentlig sektor har nok ressurser til å utføre samfunnsoppdraget på en god måte? Organisering og utvikling av offentlig sektor Hvordan skal offentlig sektor organiseres? Hvordan skal offentlig sektor utvikles og fornyes på en positiv måte?

ARBEIDSLIVET Arbeidstid Arbeidsgiverorganisasjoner snakker om et arbeidsliv hvor man skal kunne jobbe til alle døgnets tider. Hva skal NTL gjøre med dette? Arbeidstid Arbeidsgiverorganisasjoner snakker om et arbeidsliv hvor man skal kunne jobbe til alle døgnets tider. Hva skal NTL gjøre med dette? Markedsstyring Styrings- og måleprinsipper fra privat næringsliv har blitt innført i offentlig sektor i stor skala de seneste årene. Hva mener du om målstyring som verktøy? Markedsstyring Styrings- og måleprinsipper fra privat næringsliv har blitt innført i offentlig sektor i stor skala de seneste årene. Hva mener du om målstyring som verktøy?

Internasjonal solidaritet og samarbeid Hvordan kan NTL bidra til økt rettferdighet internasjonalt? Internasjonal solidaritet og samarbeid Hvordan kan NTL bidra til økt rettferdighet internasjonalt? Utdanning og forskning NTL er opptatt av at overordnet styring og finansiering av utdannings- og forskningssektoren skal være et offentlig ansvar. Hvordan mener du vi kan styrke høyere utdanning og forskningen i Norge? Likestilling Lønns- og arbeidsmessig likebehandling mellom kjønnene er dessverre fortsatt ingen realitet. Hvordan mener du NTL skal jobbe for økt likestilling? Likestilling Lønns- og arbeidsmessig likebehandling mellom kjønnene er dessverre fortsatt ingen realitet. Hvordan mener du NTL skal jobbe for økt likestilling? Miljø og klima Hensynet til miljøet og kravet til rettferdig fordeling må sette rammen for økonomisk utvikling og forbruk. Hvordan kan NTL være en drivkraft for dette? Miljø og klima Hensynet til miljøet og kravet til rettferdig fordeling må sette rammen for økonomisk utvikling og forbruk. Hvordan kan NTL være en drivkraft for dette?

Våre krav overfor arbeidsgiver Vi krever et arbeidsliv som legger vekt på et godt arbeidsmiljø for å utnytte alles ressurser til beste for den enkelte og hele samfunnet. Prinsipp- og handlingsprogrammet Vi krever et arbeidsliv som legger vekt på et godt arbeidsmiljø for å utnytte alles ressurser til beste for den enkelte og hele samfunnet. Prinsipp- og handlingsprogrammet

LØNN OG PENSJON Pensjon Trygghet for alderdommen er viktig. Hvilke prinsipper mener du NTL skal følge for fremtidens pensjonsordninger? Pensjon Trygghet for alderdommen er viktig. Hvilke prinsipper mener du NTL skal følge for fremtidens pensjonsordninger? Lønn NTLs medlemmer kommer fra alle sjikt i forvaltningen. Hvilken lønnspolitikk mener du vi bør føre? Hvordan kan vi sikre lik behandling av medlemmene uavhengig av utdanningslengde eller stilling? Lønn NTLs medlemmer kommer fra alle sjikt i forvaltningen. Hvilken lønnspolitikk mener du vi bør føre? Hvordan kan vi sikre lik behandling av medlemmene uavhengig av utdanningslengde eller stilling?

ARBEIDSVILKÅR Midlertidige stillinger På mange statlige arbeidsplasser er det storstilt bruk av midlertidige ansettelser. Hva kan NTL gjøre for å hindre dette? Midlertidige stillinger På mange statlige arbeidsplasser er det storstilt bruk av midlertidige ansettelser. Hva kan NTL gjøre for å hindre dette? Medbestemmelse Tillitsvalgte opplever økt press på den reelle medbestemmelsen på arbeidsplassen. Hva bør gjøres for å sikre fortsatt medbestemmelse i offentlig sektor? Medbestemmelse Tillitsvalgte opplever økt press på den reelle medbestemmelsen på arbeidsplassen. Hva bør gjøres for å sikre fortsatt medbestemmelse i offentlig sektor?

Si din mening på NTLs facebooksider, på eller skriv ned og gi til din tillitsvalgte. Alle som gir innspill innen 15. november er også med på trekningen om en iPad! Forslag til nytt prinsipp- og handlingsprogram sendes ut i februar 2014, og alle organisasjonsledd kan komme med konkrete forslag til endringer. Les mer på ntl.no/php