Karrieresenteret ved Universitetet i Agder

Slides:



Advertisements
Liknende presentasjoner
Høgskolen i Oslo Hvordan matcher studenters trening i kunnskapsbasert praksis med yrkeslivets krav? ved Anett Kristin Kolstad, 1. bibliotekarstipendiat.
Advertisements

Forum for Fagskoler Database for statistikk om fagskoleutdanning – forventninger fra privat sektor Knut Erik Beyer-Arnesen Forum for fagskoler - medlem.
Regionale sentra for omsorgsforskning Kunnskapsutvikling, kunnskapsforvaltning og kunnskapsformidling med kommunenes pleie- og omsorgstjeneste som målgruppe.
Studentutveksling ved UiA Info til studentambassadørene.
2 Er internasjonalisering en garanti for kvalitet? Oslo, Arne Liljedahl Lynngård Direktør, SIU.
Rådgiversamling januar 2011 Fag –og yrkesopplæring.
Karrieresenteret i Nord-Trøndelag
Kjønnsbalanse i utdanning og arbeidsliv - hvorfor og hvordan? Kristina Jullum Hagen, 4. juni 2013.
NRØA møte Oslo november 2008 Mona Majgaard / Theo Schewe Kandidatundersøkelser NRØA.
Kompetanseutfordringer og behov for kvalifisert arbeidskraft i arbeidslivet. Regionleder Arild Sørum Stana.
Om skole og næringslivssamarbeid
Karriereveiledning Gro Dyrhaug Karriereveileder.
Karrieresenterets studietur til Nederland 6. – 12. april 2014.
Presentasjon av Høgskolen i Østfold
Startkurs rådgivere 30 min. om Karrieresenter Telemark:
Nærings-ph.d. Haugesund, august Hva er Nærings-ph.d?  En ordning der NFR gir støtte til en bedrift som har en ansatt som ønsker å ta en doktorgrad.
Campus Kristiansand studenter Campus Grimstad studenter.
NIFU STEP studier av innovasjon, forskning og utdanning Veksten i høyere utdanning. Styrt av arbeidslivets behov eller individenes preferanser?
1 Velkommen til Høgskolen i Østfold. Noen nøkkeltall fra Høgskolen i Østfold Høgskolen i Østfold har ca studenter og ca. 500 ansatte Omsetning.
Undersøkelse om studiegjennomføring og faglig og sosial tilhørighet ved UiB Torunn Valen Mikalsen, 6. november 2009 Torunn Valen Mikalsen.
Campus Kristiansand studenter Campus Grimstad studenter.
Handelshøgskolen ved UMB Lars Mørk. UNIVERSITETET FOR MILJØ- OG BIOVITENSKAP Handelshøgskolen ved UMB 2 Velkommen til Universitetet for miljø.
Fra FLU til BLU Ny barnehagelærerutdanning
Ungdomstrinn i utvikling - Ressurslærersamling
Høgskolen i Telemark Status og videre ambisjoner lokalt og regionalt Kristian Bogen Rektor Høgskolen i Telemark.
Karriereveiledning som virkemiddel?.
Velkommen til samling om rådgiving 23. – 24. oktober 2013.
Arbeidsmarked NHH-kandidater
Regjeringens mål med fagskolesektoren Statsråd for forsknings- og høyere utdannings Tora Aasland 5. mars 2009.
Karriereveiledning i et livslangt perspektiv – sammenhengen mellom NAV og skolesystemet Rune Kristensen, NAV Rana arbeid Tromsø 20. april 2007.
Erfaringer og veien videre Studiesentre i Nordland
Bakgrunn, mandat, oppgaver Oppstartsmøte Universitetsdirektør Tor A, Aagedal Råd for samarbeid med arbeidslivet.
Høgskolen i Bodø – nær, nord og nyttig Høgskolen i Bodø - nær, nord og nyttig.
Frafalls-og mobilitetsundersøkelsen En undersøkelse blant bachelorstudenter ved Universitetet i Oslo Møte i Læringsmiljøutvalget 22. september 2011 Studieavdelingen/Helge.
Forskningssamarbeid i UH-nett Vest: Status, utvikling og perspektiver Sigmund Grønmo Samarbeidsmøte HiB 30. november 2010.
NBU ® Utdanningsvalg Norges befolkningsundersøkelse vår 2014 Manpower.
Samfunnsviterne - hvem er vi?
Fra studier og ut i jobb Kunnskap og rolleavklaring for UH-sektor.
Lærerutdanning ved Universitetet i Agder
Høgskolen i Oslo Bruk av blogg og wiki i arbeid med bokbaser – et komparativt studium Vibeke Bjarnø (IKT) og Eva Michaelsen (norsk) Avdeling for lærerutdanning.
UiO-kandidatenes jobbmuligheter: Hva slags informasjon trenger vi for å kunne svare godt på studentenes spørsmål? Kristin Midttun Nestleder og ansvarlig.
Monika S. Luktvasslimo 12. desember 2013
Fagbrev på jobb + Karriereveiledning = sant Spredningssamling 14. oktober 2014 Lisbeth Pedersen.
Får jeg jobb da? Karrieresenteret. 2 MÅL: styrke deg i overgangen fra studier til jobb.
Bjørn Hallstein Holte på Rådgiverdagen
Terningen Arena NAV Elverum v/ Odd Are Elvebakken
1 Losam utdanning og læringskvalitet Inkluderende arbeidsliv Anne Lise S. Larsen Personalavdelingen Om du ønsker, kan du sette inn navn, tittel.
OVERGANGEN FRA GRUNNSKOLE TIL VIDEREGÅENDE SKOLE.
ENDELIG ER DET DIN TUR!. Nødvendige verktøy Linker herfra til universitetenes egne hjemmesider Fronter –
Invitasjon til samarbeid - om arbeidslivsrelevans i studieløpet.
Studiekomiteen 26. september Kandidatundersøkelsen 2014.
Hva blir jeg – uten en profesjonsutdanning? Erna Synnøve Kjensjord, Karrieresenteret 11.mars 2015.
Faculty of mathematics and natural sciences Master education in ”offshore technology” in the Oslo region Anders Elverhøi Forskningsdekanus MNF.
Kandidatundersøkelsen UiO 2014 Resultater for masterprogrammene ved MN Yvonne Halle.
s. 1 Utdanning og forskning Bodø, 21. april 2015.
INGENIØRSTUDIER utfordringer og muligheter Hvordan er jobbmarkedet for nyutdannede ingeniører i dag? Kan vi anbefale elever til å velge ingeniørstudier?
Velkommen til Det juridiske fakultet Kriminologi Demokorati og rettigheter i informasjonssamfunnet Master i rettsvitenskap.
VELKOMMEN TIL DET MEDISINSKE FAKULTET Karen Oldervik Golmen Rådgiver i studieseksjonen.
Karriereundersøkelse TØH Kull uteksaminert i 2003 Hovedresultater.
Kandidatundersøkelsen 2013 og Studiebarometeret Merethe Westberg Cummings, Karrieresenteret.
Geir Anton Johansen Leder, TeknoVest Nasjonalt Råd for Teknologisk Utdanning Rådsmøte i Førde mai 2007 TeknoVest Utdanningsnettverk på Vestlandet.
Norge i omstilling – karriereveiledning for individ og samfunn RAPPORT FRA KARRIEREVEILEDNINGSUTVALGET AVGITT TIL KUNNSKAPSDEPARTEMENTET 25. APRIL 2016.
Karriereundersøkelse TØH Kull uteksaminert i 2002 Hovedresultater.
Rådgiverdagen 2011 ”Samfunnsvitere i arbeidslivet” Foredrag ved arbeidslivskoordinator Hedvig Bergem.
Internasjonalisering og arbeidslivet – selvutvikling eller karriereutvikling? Kim Orlin Kantardjiev Leder Norsk studentorganisasjon.
Med kunnskap bygger vi landsdelen Foto: Stig Brøndbo, UiT Wenche Jakobsen Prorektor for utdanning Tromskonferansen.
50% NØKKELTALL Studenter 6 fakulteter Avdeling for lærerutdanning Naturmuseum og botanisk hage Av våre studenter blir Ingeniører Lærere Økonomer.
Visste du at: Karrieresenteret i Nord-Trøndelags historie strekker seg 8 år tilbake i tid? Etableringen av senteret var del av et bredt forankret arbeid.
Ole Hjartøy – Regiondirektør – NHO Nordland
Utskrift av presentasjonen:

Karrieresenteret ved Universitetet i Agder 14. november 2011

Karrieresenteret Mål om å lette overgangen mellom studier og arbeidsliv Etablert veiledningstjenester for studenter i forhold til karriereplanlegging og jobbsøking Bevisstgjøre studenter og fagmiljø om den kompetansen arbeidsmarkedet trenger og studentene tilbyr Formidle gjensidig informasjon mellom arbeidsmarked og studenter, legge forholdene til rette for jevnlig kontakt mellom disse

Hva tilbyr vi – og hva driver vi med? Veiledning: Kurs i jobbsøking, søknad/CV- skriving og intervjutrening Workshops i klasser ” Bevissthet om egen kompetanse” Individuelle karriereveiledninger Drop-in Karrieredager i samarbeid med studenter Bedriftsbesøk Formidling av prosjektoppgaver fra næringsliv og studenter Prosjekter Samarbeidspartnere Studieveiledere ved universitetet Faglige ansatte ved universitetet NAV Studentorganisasjon og linjeforeninger Arbeidsplasser i Agderfylkene Andre universiteter og høgskoler (FKH)

Vanlige spørsmål og tema Hvordan skrive søknad og CV Trening i intervjusituasjonen Hvilke muligheter har jeg med min utdannelse på jobbmarkedet? Hvor kan jeg finne jobbene? Hvordan kan jeg beskrive min kompetanse? Karriereskifte – «jeg har valgt feil / jeg vet ikke hva jeg vil gjøre videre…»

KANDIDATUNDERSØKELSEN 2010 Spørreskjema til kandidater som avla en grad i 2007, 2008 og 2009 Sentrale spørsmålsstillinger: Har de fått relevante jobber? Trives de i jobben? Jobber de på Sørlandet? I hvilken bransje? Var utdanningen relevant i forhold til jobben? 5

Hovedfunn i undersøkelsen - arbeidslivstilknytning Arbeidslivstilknytningen har stor betydning for tilfredshet. Er utdanningen relevant, anvendelig og etterspurt? Kandidatene får i stor grad jobb, opplever arbeidet som relevant og flertallet arbeider heltid. 60% i offentlig sektor: barn og unge, pleie og omsorg, undervisning 39 % i privat sektor: Rådgivning, økonomiarbeid og kontor/ administr. 83% er tilfreds med nåværende stilling og opplever utdanningen som relevant. Hvor arbeider kandidatene? 64% på Sørlandet 22% på Østlandet 11% i Vest-Norge Resterende Midt-Norge, Nord-Norge og utlandet.

Yrkesrettet eller disiplinstudie? Kandidatundersøkelsen viser variasjoner i arbeidslivstilknytningen mellom fakultetene og studieprogrammene. Avdeling for lærerutdanning og helse- idrettsvitenskap har kandidater som raskt kommer i relevant arbeid (og mange i regionen her) Ved teknologi og realfag får flere fast jobb. Flere med master får fast stilling – men det kan ta noe lengre tid å få den første jobben. Ved kunstfag er flere selvstendig næringsdrivende (ca 20%). Ved humaniora/ pedagogikk, teknologi/ realfag og kunstfag studerer flere videre andre steder. Et skille mellom yrkesrettede og disiplinstudier i arbeidslivstilknytningen.

Muligheter i Agder - regionen NAV- statistikk viser at hittil i år har det vært over 10 000 ledige stillinger i Agder- fylkene. Uttrykt behov innen helse, pleie og omsorg, ingeniør og ikt-fag, meglere og konsulenter. Sørlandet har landets høyeste vekst i kompetanseintensive arbeidsplasser. «Industrien på Sørlandet er et lokomotiv for å utvikle norsk næringsliv.» (Jens Stoltenberg) Internasjonalt arbeidsmarked innen industri og offshore – den regionen som eksporterer mest ut av landet (bortsett fra olje og gass). Mange finner jobb i offentlig sektor. Regionale forskjeller knyttet til jobbmuligheter… Er en knyttet til en bestemt plass? www.sorlandsliv.no

Kontaktpunkter Nett: www.uia.no/karrieresenteret E-post: karrieresenteret@uia.no Blogg: www.uiakarriere.wordpress.com Facebook: www.facebook.com/UiAkarriere