Orientering om utfordringer i legevaktsamarbeidet Situasjonen rundt legevaktsituasjonen har endret seg siden evalueringen fra 6K og Agenda K ble gjort.

Slides:



Advertisements
Liknende presentasjoner
Arbeid Trygd Bistans Attføring Trygdekontorprogrammet
Advertisements

HISTORISK OG FREMTIDIG OVERSIKT OVER:
I.
Nesodden Tennisklubb Mandat/ramme for halldriftskomitè (arbeidsgruppe) Mandat, ramme og retningslinjer vil kunne endres og utvides frem til hallen står.
Arbeid og fritid i helge- og høytidsdager
Motivasjon og begeistring. Foreldre er viktige i skolen
Helseforum – 27. Januar 2004 Allan Andreassen Februar 2004.
Individuell plan: ”Gjør det så enkelt som mulig”
LOVGRUNNLAG LOV OM PASIENTRETTIGHETER § 2-5: Pasient som har behov for langvarige og koordinerte helsetjenester, har rett til å få utarbeidet individuell.
Tillitsvalgte og administrasjon - roller og ansvar Børre Rognlien 15. Mars 2012.
Eksempel på å løse en rettstvist
Ambulerende team sykehjem/ÅPEN OMSORG
Den ideelle kommunesammenslåing
Orientering om NFFs budsjett for 2009 relatert til 1. divisjon kvinner.
KØH Døgnopphold Østre Agder
Oppgave 42 Finn feilene i setningene, og gi forslag til riktige setninger. Her finnes det selvsagt mange muligheter og ikke én fasit.
Bosetting Nina Gran.
Tjenestekonsesjon for Brukerstyrt Personlig Assistanse - BPA
- muligheter og utfordringer
KS Konsultasjoner HVORFOR NY BOSETTINGSMODELL :Vanskelig å få kommuneplasser ÅRSAK: -Regjeringen: kommunene var uvillige. Stort.meld nr 17.
Lokalisering og minimum maxavstand. LOG530 Distribusjonsplanlegging 2 2 I mange situasjoner ønsker en å finne lokaliseringer som minimerer maksimalavstanden.
Allmennlegens rolle i en bedre primærhelsetjeneste Årsmøtekurs Norsam/LSA Bodø 31/ Trond Egil Hansen.
samkommune.no ISK, Levanger kommune og Verdal kommune - Dialogseminar , Røros – Egenevaluering – Ola Stene 1 Innherred samkommune.
Samarbeidsutvalgets møte 9. juni 2011 Helse og omsorgsleder Håkon Kolstrøm 9. juni 2011.
Medieanalyser Helse Midt- Norge Oppsummering
Mini gaiden Informasjon fra Arbeidsutvalget Nr. 15 uke 22, Ansvarlig redaktør: Jarle Berge Redaktør/produksjon: Hans Olav Kirknes Et produkt fra.
Mini-Gaiden Informasjon fra Arbeidsutvalget Nr. 28 uke 42, Ansvarlig redaktør: Jarle Berge Redaktør/produksjon: Hans Olav Kirknes Et produkt fra.
Skriv om slik at setningene betyr omtrent det samme
Kapittel 5 oppgave b Sett inn riktig form av substantivene, med artikkel hvis nødvendig.
s. 1 Evaluering av rådgivningstjenesten Foto: Crestock.com.
Presseinformasjon fra Distriktenes energiforening1 Kontaktinformasjon: Distriktenes energiforening, defo. Postboks 1497 Vika 0116 Oslo Daglig.
Samarbeid om helse i Nord-Gudbrandsdal
Hvilken betydning har etikksatsningen hatt? Reidar Pedersen Senter for medisinsk etikk, Universitetet i Oslo Avslutningsseminar for etikkprosjektet, Bærum,
Vurdere deltidsstillinger omgjort til heltid
FOTBALL – GUTTER ÅSVANG FORELDREMØTE Sportslig status : Treninger vinteren 2009 Spillersamtaler Holdninger Treningsplan etter påske.
Interkommunalt legevaktsamarbeid i Sogn og Fjordane
Avdeling for øyeblikkelig hjelp, Jæren
Det norske velferdssamfunnet
Vest-Agder fylkeskommune en drivkraft for utvikling Folkestyre – kompetanse - samarbeid.
Spørsmål og aktiviteter på ulike nivåer
Hvilke familietilbud trenger de yngste
Etikk i Haugesund Kommune
Viktigst seier for Udf Beholde fleksibilitet IKKE ble økt tilstedeværelse ”Ikke ett minutt mer”…. 
Start lysbildefremvisning for å se veilederen
Prosjekt Barn som pårørende SI somatikk 2014
Brukerundersøkelsen 2011 Bergen. NAV, Side 2 Hovedkommentarer til resultatene for Hordaland  Brukerundersøkelsen 2011 viser at brukerne i Hordaland.
”Deltid – et steg videre” KS-Sør-Trøndelag 25.februar 2009 VIKNA –MODELLEN ” 3+3”
Politisk streik den 28.januar Forsvar arbeidsmiljøloven!!
Samarbeidsavtale med tjenesteavtaler og rutiner
LANDSORGANISASJONEN I NORGE Seminar om effektivisering 14. november 2002 Det tekniske beregningsutvalg for kommunal og fylkeskommunal økonomi Hva mener.
Dokumentasjonsdag Torsdag 17.mars :00 – 15:00 Oppsummering fra gruppearbeid.
1 Statsråd Erna Solberg, Utfordringer for kommunesektoren: Strukturreform, regionalisering og moderniseringsbehov.
Fokusgrupper Komité Helse og omsorg 25. februar 2015.
Etiske dilemmaer i en leders hverdag
Brukerundersøkelsen 2010 Bergen. NAV, Side 2 Brukerundersøkelse Bergen uke Respondenter (fjoråret i parentes) Totalt antall besvarelser:
Kommunalt ansvar for overgrepsmottak Høstkonferansen KS Sør-Trøndelag, Røros Leif Edvard Muruvik Vonen, ass. kommuneoverlege.
Samhandling Ambulerende team - Åpen omsorg Holmen
Fagartikkelen Arbeidskrav for å få gå opp til muntlig eksamen våren 2009.
© Bergen kommune Hva er god eldreomsorg? Bjørn-Frode Schjelderup Fraksjonsleder helse og sosialkomiteen (H) Bergen kommune 15. Mai 2007/Radison SAS Royal.
«Saman om ein betre kommune» Mål for prosjektet: FAGFORENINGENE VIL HA EN HETIDSKULTUR I ELVERUM KOMMUNE.
Personalpolitisk omstillingsplan Monica Nordnes, Søgne kommune
Arbeidstidsordninger Fagforbundets politikk 24.februar 2015 Jorunn Iversen Bente Stokker Knutsen.
Arbeidstid – hvor utfordres Norsk Sykepleierforbund i 2011 Kan det gå på forsvarligheten løs?
Legevakt i Røros, Os og Holtålen (ROH) og ambulanser
Utforskende undervisning i matematikk B – Samarbeid
Utforskende undervisning A – Forarbeid
Utforskende undervisning i matematikk B – Samarbeid
Styremøte 20. juni 2018.
Målet med DMS Sikre et godt helsetilbud til befolkningen på Sør-Helgeland ikke minst for de mest sårbare pasientene For Helgelandssykehuset – beholde og.
Tjenesteyting i en brytningstid
Utskrift av presentasjonen:

Orientering om utfordringer i legevaktsamarbeidet Situasjonen rundt legevaktsituasjonen har endret seg siden evalueringen fra 6K og Agenda K ble gjort. Legevaktsituasjonen på Dovre er alvorlig. Situasjonen ble drøftet i Rådmannsutvalget (RU) RU bad da daglig leder ved NGLMS om å innkalle legevaktgruppa for å gå igjennom dagens situasjon med vaktbelastning for legene som betjener legevakta i Nord-Gudbrandsdal (LVNG). Legevaktgruppa hadde møte og har utarbeidet notat som omtaler situasjonen, konsekvenser og forslag til løsninger.

Dagens ordning LVNG Legevakt alle hverdager fra kl til 08.00, og hele helge- og høytidsdøgn med 1 lege i vakt på NGLMS. I tillegg har 1 lege bakvakt i samme tidsrom for Lesja og Dovre, og 1 lege bakvakt i samme tidsrom for Lom og Skjåk. Til sammen 3 leger er i vakt til en hver tid når LVNG er betjent. Alle kommunene i NG er med på å finansiere bakvakta i tråd med inngått avtale. LVNG har fra blitt døgnkontinuerlig legevaktsentral for kommunene i NG og for kommunene Sør- Fron og Nord-Fron. Legevaktsentralen betjenes av helsepersonell, fortrinnsvis sykepleiere.

Status – vakt i høytider I enkelte høytider og helger har det vært så stor pågang ved legevakta at det har vært vanskelig for 1 lege å betjene alle pasientene. Dette tok vi konsekvensen av ved siste julehøytid. Det ble da leid inn 1 lege i bakvakt ved LVNG. (Altså 4 leger i vakt til sammen i regionen). For påsken i 2014 planlegges liknende opplegg.

Status - vaktbelastning Vertskommunen fikk for noen uker siden henvendelse fra Dovre kommune med spørsmål om bistand for å løse vaktbelastningssituasjonen til legeektepar i kommunen. Dovre kommune er i en alvorlig situasjon der de står i fare for å miste legeekteparet dersom ikke vaktbelastningen blir redusert pr. omgående. Vertskommunen og legene i Dovre kommune møttes for å drøfte situasjonen. Vertskommunen stilte seg villig til å bistå med aktuelle navn og/eller byrå som kunne avhjelpe situasjonen for Dovre på kort sikt. Alle var enige om at situasjonen er svært prekær og vanskelig

Status - vaktbelastning NGLMS har også tidvis fått tilbakemelding om stor vaktbelastning fra andre leger, som går både i bakvakter og legevakter ved LVNG. Det har vært konsensus i legegruppa å hjelpe hverandre kommunene i mellom i sårbare situasjoner. Det er også enighet om at legeektepar skal ha legevakter for 1 ½ person. Det er i snitt ca. 25 leger som går i vakter, ikke alle i legevakt, noen bare i bakvakt. Dette tilsier at alle legene som går legevakt skal i løpet av 1 år dekke: Ved LVNG = 365. Bakvakt for Dovre/Lesja= 365. Bakvakt for Lom/Skjåk = 365. Til sammen 1095 vakter. Dersom en eller flere leger faller ut av vaktturnusen vil det naturligvis på kort sikt tilsi at det blir flere vakter på de øvrige legene, og på lengre sikt må respektive kommuner leie inn vikarer.

Vaktbelastning NGLMS har også tidvis fått tilbakemelding om stor vaktbelastning fra andre leger, som går både i bakvakter og legevakter ved LVNG. Det har vært konsensus i legegruppa å hjelpe hverandre på tvers kommunene i sårbare situasjoner. Det er også enighet om at legeektepar skal ha legevakter for 1 ½ person. Det er i snitt ca. 25 leger som går i vakter, ikke alle i legevakt, noen bare i bakvakt. Dette tilsier at alle legene som går legevakt skal i løpet av 1 år dekke: Ved LVNG = 365. Bakvakt for Dovre/Lesja= 365. Bakvakt for Lom/Skjåk = 365. Til sammen 1095 vakter.

Kvalitet Kvalitetsutvalget ved LVNG har gjennom hele driftsperioden for LVNG sett forskjell på kvaliteten når det leies inn vikarer som er dårlig kjent med geografi, rutiner og systemer. Kvalitetsutvalget har uttalt ved flere anledninger at det bør tilstrebes at LVNG betjenes mest mulig av våre faste leger for å sikre god kvalitet på tjenesten.

Drøfting i legevaktgruppa Viktig å ha med seg i drøfting hva som er et forsvarlig medisinsk beredskapsnivå lokalt og innbyggernes subjektive opplevelse av trygghet der de bor. Det var enighet om at to alternativer bør utredes: 1.Vaktordning uten bakvakt 2.Vaktordning med bakvakt

Legevakt med bakvakt Fordele vaktbelastningen bedre på alle legene i regionen Prosentandel pr. kommune. Martinmodell – et forslag som handler om fordeling av leger etter noen prinsipper på helg og deling av vaktbelastning i løpet av et døgn. Fast ansatt ambulerende vikar. Vikarpool. En modell med dagens vaktfordeling er ikke et alternativ å utrede videre.

Legevakt uten bakvakt Vurdert som fremtidsretta. Beholde stabil legedekning i regionen. Legge frem konkrete resultater fra legevakter uten bakvakt – fordeler –ulemper. LVGN bør utvide til å ha 2 leger i vakt – ulik vaktbelastning gjennom døgnet – en hele tiden i beredskap. Ambulansesituasjonen – styrke den? Kompetanse blant ambulansepersonell – er den god nok? Luftambulansens medisinske leder har signalisert bekymring for luftambulanseberedskapen hvis bakvaktene forsvinner. Det er derfor viktig at vi innhenter uttale både fra luftambulanse og prehospitale tjenester SI.

Videre fremdrift RU – støttet i møte 20.3 arbeidsgruppens forslag. Arbeidsgruppen foreslår følgende: Arbeidsgruppe bestående av kommuneoverleger, tillitsvalgte for legene, medlemmer fra 6 K-helse og administrasjonen v/LVNG utreder forslag til ny modell, som tar utgangspunkt i de 2 alternativer som er vist foran. Utredning leveres RU innen 15. mai.