Oppfølging av studenter: Kontroll av registrering og betaling Det er nødvendig å føre kontroll med registrering av studenter hvert semester. Vi har rapportering.

Slides:



Advertisements
Liknende presentasjoner
Ny ordlyd på rapportene i avdelingen og nye rutiner for registrering av skyteaktiviteter For nye brukere: Du må først være registrert med en e-postadresse.
Advertisements

Håndbok til Studweb LES DENNE! Du får en side-for-side veiledning med forklaringer og tips…
Brukerveiledning i FS ved UiN
Hvem er de frafalne? Skal vi redde dem fra fortapelse? Tanker om hvordan vi beskriver og behandler studenter som ikke gjør som vi vil! Nasjonalt samarbeidsmøte.
Utlandsprosessen Studiestøtteonferansen i Stockholm 1. – 3. juni 2014.
VEILEDNING FOR OPPMELDING TIL ORDINÆR EKSAMEN
Kvalitetssikring av utdanning - ITK NTNU ønsker å tilby best mulig studier til sine studenter –> hvordan få det til?
Semesteravgift Typer og fordeling TypeBeløp Agresso kontering Videre overføring og fordeling SIBU avgiftKr Overføres til SIBU 2.ganger pr.
Forstandere i trossamfunn
Rapportering til departementet Seminar NPH, 16. januar 2007.
Levende HMS-system – hva betyr det i praksis?
Stavanger offshore tekniske skole Kalhammarvn. 54, 4007 Stavanger
Private høyskolers rapportering til departementet
Studiestart 2013 Lektorprogrammet Mandag 12. august :30 – 14:00.
Vibeke Bjarnø, Avdeling for lærerutdanning og internasjonale studier
Personalseminar Avdeling for IT Høgskolen i Østfold 18.mars 2005
TILskudd ikke-kommunale barnehager i Fauske kommune
Informasjon om hva det vil si å være teknologistudent i Oslofjordalliansen Studieåret
Faglig informasjonssøking for protokollstudenter (IIC/IID)
Orientering til klubbenes sekretærer Mjær ungdomsskole 20. mars 2010
Velkommen til informasjonsmøte for studenter på profesjonsstudiet i psykologi – 6-årig løp.
Institutt for spesialpedagogikk Velkommen til Informasjonsmøte SPED1010 Vår 2011.
1 Innkommende utvekslingsstudenter. 2 Søknadsprosess Student søker gjennom vårt nettbaserte søknadsskjema Hovedkategorier: Erasmus/Bilateral - Fra partnerlærested.
Informasjonsmøte onsdag 24. november 04 Bachelorprogrammet i utviklingsstudier.
2005 Velkommen til Bachelorprogrammet i Utviklingsstudier!
Bachelorprogrammet i Utviklingsstudier
Rapportering til Lånekassen Fagskoler 30. og 31. januar 2013
Eksamensordninger Ordinær eksamen Ny eksamen. Ordinær eksamen 1.Vurdering underveis i studiet. Hele, eller en vesentlig del av, prøvingen skjer underveis.
Grunnlaget Opptak – INTUTVEINN Søknadsalternativer – 9627 – 9633 Kan eventuelt utvides dersom vi har enkelte institusjoner/avtaler som er mye brukt Avtaler.
IT – språk, logikk, psykologi Høst StudentWeb   StudentWeb brukes til utdannings-
2005 Informasjonsmøte mandag 5.12 Bachelorprogrammet i Utviklingsstudier.
2005 Informasjonsmøte torsdag Bachelorprogrammet i Utviklingsstudier.
Utdanningsplaner og valg av valgkurs. Prosjekt IT-støtte bachelorreform Velge valgkurs på nett Individuelle utdanningsplaner på nett – Implementeres i.
Orienteringsmøte for TOOL bachelor 13/ Velkommen ved programrådsleder Jens Kaasbøll Presentasjon av emner i første semester Praktiske opplysninger.
VALPRAKS PRAKSISORDNINGEN En gjennomgang av –Opplegget –Frister –Informasjonskilder.
For studieinformatører og –veiledere Tirsdag 30. juli 2013 Studiestarten 2013.
Erfaringer fra semesterstart V15 læring til høst 15 Mål: Studenter få samme svar uansett hvor de henvendelser seg mht tilgang til emner i lys av studentenes.
Begrepsavklaring Workshop godkjenning godskriving innpassing jevngodhetsvurdering faglig godkjenning erstatte i utdanningsplan fritak fullt fritak.
Innpassing/godkjenning IHR studentutveksling Leangkollen.
Velkommen til bachelorprogrammet i Europastudier (EU)
2005 Velkommen til Bachelorprogrammet i Europastudier (EU)
Mottak og oppfølging av internasjonale studenter
Lisa Utnem, Lektorprogrammets administrasjon Praktisk informasjon om uken.
November 2015 AF/SSD FS og studentbetaling ved UiO Rutinen for semesteravgift og privatistgebyr Avdeling for fagstøtte / Seksjon for studieadministrative.
KIN2010 – Kinesisk C Praktisk informasjon om studieoppholdet i Kina.
Institutt for Informatikk ønsker alle nye studenter velkommen! Bachelorprogrammet Informatikk: språk og kommunikasjon.
Informasjonsmøte for SPED3000 Høst Kontakt Administrativ ansvarlig Andrey Belovodskiy Kontor: 440 Faglig.
Studentbetalinger FS-seminar 25. nov Studentbetalinger -rutiner ved en privat høyskole Bakgrunn Hvordan bruker Westerdals betalingsløsninger Utfordringer.
Institutt for Informatikk ønsker alle nye studenter velkommen! Bachelorprogrammet Informatikk: programmering og nettverk.
Institutt for Informatikk ønsker alle nye studenter velkommen! Bachelorprogrammet Informatikk: språk og kommunikasjon.
Institutt for pedagogikk Praktisk informasjon om bachelorprogrammet i pedagogikk.
Lisa Utnem, Lektorprogrammets administrasjon Praktisk informasjon om uken.

Status HP Utdanning og læringskvalitet
KOSTRA arbeidsgruppe IPLOS
NTNUs kvalitetssystem for utdanning
7 erfaringer Hvordan går vi videre i forsøket med Coursekeeper med utgangspunkt i erfaringene?
| TP-NETTVERKET Eksamensplanlegging.
Lisa Utnem, Lektorprogrammets administrasjon
Midtøsten-studier med arabisk Utenlandsoppholdet våren 2018 ARA2010
Internkontroll Pilotnettverk
Studiestart vår 2018 Velkommen til det integrerte tannlege, medisin- og ernæringsstudiet ved Universitetet i Oslo! Tolesa Tilahun Hafte Modulkoordinator.
Velkommen til BA og årsenhet i religionshistorie!
FS-Seminar - Leangkollen
Institutt for Informatikk ønsker alle nye studenter velkommen!
VELKOMMEN TIL JAPANSK MED JAPAN-STUDIER
Søknadsweb for utreisende
Gjennomgang av forslag til
Bienvenido.
Informasjonsmøte for italiensk (bachelor og årsenhet)
Utskrift av presentasjonen:

Oppfølging av studenter: Kontroll av registrering og betaling Det er nødvendig å føre kontroll med registrering av studenter hvert semester. Vi har rapportering til både lånekassen og DBH basert på korrekt registrering. Det er derfor av økonomisk betydning både for studenten (i forhold til lånekassen) og for NTNU (i forhold til bevilgninger) at registertall stemmer. Hva er en korrekt registrert student? Departementet (DBH) har fastsatt dette: Definisjon: Dette er samtlige registrerte studenter ved institusjonen. Studentene må ha registrert seg og betalt semesteravgift for rapporteringssemesteret. Når en student har en utdanningsplan, skal denne være bekreftet før studenten er å betrakte som registrert student. NTNUs forskrift: 1. Studenter med studierett ved NTNU plikter å registrere seg og betale semesteravgift ved NTNU hvert semester innen de frister rektor fastsetter. Fristene skal kunngjøres i studiehandboka og på NTNUs nettsider. Studenter som ikke betaler semesteravgift innen fristen, i samsvar med forskrift 12. februar 2001 nr. 153 om studentsamskipnader § 10, mister studieretten. Fakultetet selv fatter vedtak om opphør av studierett på grunn av manglende betaling av semesteravgift. 2. For studenter som har inngått utdanningsplan, skal registreringen fastsette og bekrefte opplysningene i utdanningsplanen for inneværende semester om - hvilke emner studenten skal følge undervisning i - hvilke emner studenten melder seg til vurdering i - eventuelle andre aktiviteter, fastsatt i studieprogrammet som studenten skal delta i - andre opplysninger som kan justeres og har betydning for progresjonen i eget studium. 3. Studenter som ikke er pålagt å inngå utdanningsplan eller ennå ikke har inngått utdanningsplan, har tilsvarende plikt til å registrere seg. Registreringen skal vise hvilke emner studenten skal følge undervisning i og skal vurderes i det semesteret. 4. Registrering gir adgang til de ressursene NTNU tilbyr for at studenten skal kunne gjennomføre sine emner det semesteret.

Konsekvenser av mangelfull registrering Mangelfull eller for sent oppdatert informasjon har mange følger: Studenten får problem med lånekassen. Studenten mister sine tilganger til ressurser, for eksempel e-post og e-læringssystem Studenten mister rett til å gå opp til eksamen NTNU taper penger Statistikker stemmer ikke Det er heller ikke likegyldig når registrering skjer: NTNUs finansiering er i denne sammenheng basert på at korrekt informasjon er på plass i FS innen og Registreringer etter dette vil eliminere studentens vansker, men i forhold til innrapportering er de tapt og NTNU mister finansiering. Spesielle forhold knyttet til utveksling: Både inn- og utreisende studenter må være registrert som dette innen frister over fordi oppfølging er avhengig av dette. Innrapportering til DBH skjer imidlertid påfølgende semester, så i denne forbindelse har vi bedre tid for å lage korrekte data.

Hvordan kontrollere? Rapport gir utmerket informasjon. Rapport kan kjøres for program og enkeltkull eller alle samlet. I denne sammenheng viktig å hake av for aktive. Forklaring til koder. Denne har kun betalt men ikke bekreftet plan og er ikke semesterregistrert. Denne har verken betalt eller registrert seg. Studierett skal termineres. Denne har permisjon men også registrert seg og betalt. OK. Denne har permisjon uten å registrere seg eller betale. OK. Normalstudent som har gjort alt rett. OK.

Studenter som reiser ut Alle studenter som reiser ut skal registreres i bildet Utvekslingsperson. Dette er viktig fordi: Det er bare disse vi vil få tilskudd for over Statsbudsjettet. Det er herfra all statistikk vedr. utvekslingsforhold vil bli hentet. Det er vesentlig for oppfølging av studenter på utveksling i forhold til kontroller av registrering og i forhold til kontaktinformasjon. Studenter på utveksling og forhold til utdanningsplan. I utgangspunktet bør studenter på utveksling også få en utdanningsplan som er korrekt. Dette har imidlertid vist seg vanskelig og studenten får problem med å bekrefte denne. Vi har derfor en rutine der vi ser på studenter som er på utveksling og setter inn at registrering er ok hvis de har betalt. Hvis det ikke er registrert utveksling på studenten i dette bildet, så vil konsekvensen være at studenten ikke er registrert. Følgene vil være problem i forhold til lånekassen og at tilgang til ressurser ved NTNU vil bli stoppet.