HrU Hamarregionen Utvikling (HrU) ble etablert i 2006 som et frittstående og selvstendig rettssubjekt stiftet av kommunene Hamar, Stange og Løten HrU.

Slides:



Advertisements
Liknende presentasjoner
Strategi for Kom vekst AS og Kom vekst
Advertisements

SIO- Folkehelse.
Regionale sentra for omsorgsforskning Kunnskapsutvikling, kunnskapsforvaltning og kunnskapsformidling med kommunenes pleie- og omsorgstjeneste som målgruppe.
Velkommen til Biblioteksentralen AL og Bibliotekenes Hus Besøk fra bibliotekarutdanningen ved Høgskolen i Oslo, fredag 1.april 2005.
Universell Utforming – regional samling Gruppeoppgaver.
Hvorfor ble Steinkjerhallen utvidet ? • Steinkjer videregående skole og Egge videregående skole skulle slås sammen til å bli Nord-Trøndelags største videregående.
UH-nett Vest og Profesjonalisering gjennom internasjonalisering Det 72. norske bibliotekmøte på Hamar Lene Bakke.
Informasjon fra fylkeskommunene
Presentasjon av Studieforbundet Funkis. Studieforbund Studieforbundene i Norge bygger på en 150 år gammel tradisjon for opplysningsarbeid gjennom frivillige.
1 benchmarkingN F-lovens endres – hvordan skal kommunene informere Håkon Jentoft Norsk renholdsverks-forening.
Samrådsmøte for Hamarregionen, 28. mai 2013
Regionalt Utviklingsprogram Møte med kommunene Vigdis Hjulstad Belbo RUP 2003 Fylkeskommunen – ny og forsterket rolle Den nye fylkeskommunen.
1 Regionalpolitikken – en balansert regional utvikling Statssekretær Just Hjalmar Johansen, Kontaktkonferansen med fylkeskommunene, Bergen, 5. april 2005.
Strategi og handlingsplan
Youth Olympic Games (YOG) Ungdoms-OL 2016
Lovens formål Rundskriv Q-21/2012
Dialogseminar Åre 15. og 16. februar GRUPPEOPPGAVER Drøft: Roller og kritiske suksessfaktorer for næringsutvikling med.
Forvaltningsnivåenes roller i planleggingen
Bruk av ulike plantyper og utredninger
Økt regionalt ansvar – Om den politiske situasjonen i landbruket nasjonalt og regionalt Konferanse: Agderlandbruket på dagsordenen. Statssekretær, Ola.
1 Dag Henrik Sandbakken statssekretær, 12 K strategiseminar, Langesund 2006 Nye regioner, kommunenes muligheter?
Side 1 Veier videre for 9K Jørund K Nilsen Laholmen 14. mars 2003 Veier videre for 9K.
Kommunenettverk for miljø og samfunnsutvikling. Presentasjon 2008 Bakgrunn Livskraftige kommuner –Samarbeidsavtale KS og Regjeringen ved Miljøverndepartementet.
Handlingsplan for økt tilgjengelighet gjennom universell utforming Satsingen på pilotkommuner (tiltak BU 31) Forventninger til pilotkommunene Ekspedisjonssjef.
Innlegg på konferanse, Tromsø,
Oppdrag: FILMKRAFT ROGALAND SKAL UTVIKLE FILM- OG DEN AUDIOVISUELLE BRANSJEN I ROGALAND TIL Å BLI EN BÆREKRAFTIG NÆRING.
Hvordan kan Utenriksdepartementet støtte norsk næringsliv ?
Norge Digitalt i Hedmark og Oppland Organisering, status og tiltak Utdrag fra Geodataplanen for Hedmark og Oppland v/Fylkeskartsjef Georg Langerak.
Nettverk for kulturminner og verdiskaping
En virtuell organisasjon, tuftet på et samarbeid mellom Institutt for samfunnsforskning (ISF) og Rokkansenteret/UiB, finansiert av Kultur – og kirkedepartementet,
Gauldalskonferansen 2011 Gunnar Sund
Hamar kommunes eierskap i selskaper og foretak Folkevalgtopplæring 23
”En likestilt barnehage” -
Frosta, Levanger og Verdal - felles kommunestyremøte 14.oktober Geir Vinsand Hva er en samkommune og hva er alternativene? Frosta, Levanger og Verdal.
HAR OG KAN«DIALOGEN» HA BETYDNING FOR LOKAL OG REGIONAL NÆRINGSUTVIKLING? torsdag 30. oktober 2014 Bjørn F. Nordmo Daglig leder.
International Water Association (IWA)  Vverdensomspennende medlemsorganisasjon og globalt nettverk for virksomheter og fagfolk som arbeider med vannrelaterte.
Kommunenettverk for miljø og samfunnsutvikling Nettverk natur og kulturbasert nyskaping i Nord-Trøndelag? Turid Haugen, KS.
Tilsyn med kommunale helse- og omsorgstjenester til voksne personer med psykiske lidelser og samtidig langvarig rusmiddelmisbruk. Seniorrådgiver Arild.
1 Odd Godal Seniorrådgiver Norske kommuner og fylkeskommuner som internasjonale aktører – har det noen betydning.
Ordførermøte i november.. God prosess Lokalt lederskap har ansvar for å få til en god debatt. Det handler om å bygge framtida Fakta kunnskap Få fram dagens.
Kortere reisetid - hvilke effekter kan vi forvente for Hamarregionen? Atle Hauge, ex ØF nå HiL.
1 Fylkesplan for Østfold med fokus på klima og energi Fylkesplan  Tre grunntemaer  10 satsingsområder  6 mål og indikatorer for miljø Levekår.
Økonomistyring Kjell Magne Baksaas, Øystein Hansen og Trond Winther (2015) Gyldendal Akademisk Introduksjon til bedriftsøkonomi © Gyldendal Akademisk Innholdet.
Styrearbeid Tromsø 29. september. Vi som er her Innlogg.
Fra stupetårn til innlandshovedstad Bjørn Gudbjørgsrud, rådmann.
Velkommen til dialogkonferanse Hvordan styrke de mellomstore byene på Østlandet som motor for regional vekst og næringsutvikling? Roger Ryberg Fylkesordfører.
Kontaktutvalget Arbeidsgruppe regionreform Knut Sletta, 5. juni 2015.
 Skal hete ”Sentraler”  Utvikles av mennesker tilknyttet sentralen  Kraftsenter og kontaktpunkt for mennesker, foreninger/lag og det offentlige.
En kort presentasjon Presentasjon på Medlemsmøte 1.
Byregionprogrammet for Namsosregionen «Infrastruktur som grunnlag for økt samhandling og økonomisk vekst»
Bygging av organisasjon for styring av regionale forskningsmidler: fra VRI til midtnorsk forskningsfond Case – presentasjon Ny offentlig ledelse Stiklestad.
Velkommen til Hamar! Morten Aspeli Ordfører. Mjøsbyen.
Bosetting, integrering og radikalisering
Problemstillinger FoU-prosjektet har hatt tre hovedproblemstillinger
Forum for natur og friluftsliv - bakgrunn for etablering - kort om utviklingen - litt om miljøutfordringer Introkurs september 2016.
Regionrådet for Hamarregionen
Gjennom verktøyet Næringvennlig region Finansiert av Innovasjon Norge
Jul på Hedmarken Jul på Hedmarken
Regionrådet for Hamarregionen
Fartøyvernets ABC 2017 Organisering og organisasjonsarbeid
BAKGRUNN STORTINGSMELDING 18 (2015–2016)OM FRILUFTSLIV:
Regionreformen – status og veien videre
Problemstillinger FoU-prosjektet har hatt tre hovedproblemstillinger
Samling for FFU 26. oktober
Administrasjon og ledelse og organisasjon og forvaltning høst 20167
Administrasjon og ledelse og organisasjon og forvaltning høst 2016
Regionalt samarbeid/ partnerskap
Regional plan for internasjonalisering i Nordland
Folkehelse - et felles ansvar
Motor for vekst og opplevelser i Hamarregionen
Utskrift av presentasjonen:

HrU Hamarregionen Utvikling (HrU) ble etablert i 2006 som et frittstående og selvstendig rettssubjekt stiftet av kommunene Hamar, Stange og Løten HrU er kommunenes næringsetat samtidig som de er en medlemsorganisasjon bestående av virksomheter med tilknytning til næringslivet i Hamarregionen

HrU etablert Bred prosess i forkant (2002 – 2005) med kommunene, Fylkesmannen og Hedmark fylkeskommune De regionale myndighetene var sentrale pådrivere for opprettelsen og fylkeskommunen tok regien på selskapets vedtekter og organisasjonsform Dette fikk til slutt tilslutning fra kommunene Hamar, Stange og Løten, mens Ringsaker kommune valgte å stå utenfor Nærings- samarbeidet Hamar-Stange Prosessen initiert av både politikere og næringsliv

HrUs roller: Være næringsetat for kommunene Løten, Stange og Hamar (regionalt næringssenter) Være en forening og en møteplass for næringslivet i Hamarregionen Være en idéskapende, intitiativtakende og et koordinerende organ for næringslivet i regionen Være en aktør som fremmer samarbeid mellom næringsinteresser og næringsutviklingsaktørene i regionen

HrUs formål: