© SYSTEM- OG DRIFTSSEKSJONEN, USIT UNIVERSITETET I OSLO Del-prosjekt BAS.

Slides:



Advertisements
Liknende presentasjoner
Veiledning i gevinstrealisering ved innføring av elektronisk handel
Advertisements

Uni Eiendom FDV Veien videre
Innovative offentlige anskaffelser
FEIDE Felles Elektronisk IDEntifikasjon som tilgangskontroll
Prosjekt: Digital skoleeksamen etter JUS-modellen.
03/13/02 Kva kan UNINETT gjera for meg og mine? FASIT 14. mars 2002, Bergen.
Monica Stamnes Identitetsforvaltning og brukeradministrasjon Introduksjon til identitetsforvaltning og brukeradministrasjon med Cerebrum Monica Stamnes.
FEIDE, BAS og integrasjon
© SEKSJON FOR SYSTEM- OG APPLIKASJONSDRIFT, USIT UNIVERSITETET I OSLO BAS – BrukerAdministrativt System v/ Bård H.M. Jakobsen
© GT/SAPP/USIT UNIVERSITETET I OSLO :00 Katalog, LDAP, distribusjon av personopplysninger...
2003 IT-konferansen 2003 UNIVERSITETET I OSLO Vortex: Skrivbar web for UiO Oddmund Møgedal USIT/UiO.
Semantisk interoperabilitet i det offentlige
BIs bibliotekmodell ved bibliotekdirektør Dagmar Langeggen Åpning biblioteket ved BI Trondheim, 11. november 2008.
Norsk høyere utdannings og forsknings framtid? En kommentar fra landsdel Sør-Vest Torunn Lauvdal, Universitetet i Agder.
© USIT/SAPP/GT, Bård Jakobsen UNIVERSITETET I OSLO USIT :55 Side 1 FEIDE – BAS v/Bård H.M. Jakobsen GT/SAPP/USIT, UiO.
Grensesnitt rundt BAS v/Bård H.M. Jakobsen.
© GT/SAPP/USIT UNIVERSITETET I OSLO Brukeradministrasjon, automagi, og datakvalitet i administrative systemer v/Bård Henry Moum Jakobsen, Gruppeleder,
IPT - Telemark Kartleggingsprosjekt IPT Paul Alfsen Njål Myrseth.
Læringsmiljøutvalgsleder som student - Tanker og erfaringer etter et år i lederstolen Marianne Torp.
Brukerforum Vigdis Heimly, SSP, strategi Av Vigdis Heimly.
Uni Eiendom Næring veien videre
System for administrasjon av aktivitet og kompetanse.
 Sosialtjenestens ansvar etter LOST § 6-1 og § den sier at det koordinerende arbeid i forhold til rusmisbrukere er tillagt sosialtjenesten. - §
UiO – Forskningsadministrativ avdeling FRIDA som felles forskningsdokumentasjonssystem for universiteter og helseforetak ? - Rapportering av vit.
Studieportalen Mine Studier – overgang til UiOs fellesløsninger.
Katalogprosjektet Oppstartsmøte 13. mars Katalogprosjektet Oppstartsmøte 13. mars 2003 Hvor vil vi? Hva skal vi levere? Internasjonale forventinger.
Samdrift av windows-klienter i UH- sektoren Hva, hvorfor, hvordan, og hvilke andre muligheter finnes? Anders Vinger | Seksjonssjef | UiO/USIT/IT-Drift-KD.
© USIT/SAPP/GT UNIVERSITETET I OSLO FS ↔ UREG2000 ↔ CF v/Bård Jakobsen (igjen... )
v/Bård Henry Moum Jakobsen
Isabel Barroso Gomez Overingienør ved USIT
Heiplanen Utarbeidet over flere år…. Plankartet Plankartet ble produsert for PDF-visning Det er hentet noe farge/utforming fra høringsdokumentet til Nasjonal.
Fra forskning til forretning Oslo, 13. Mai 2003 Perler for svin eller gråstein til gull Jo Klaveness Professor i farmasi Innhold: Dagens situasjon Viktige.
PRESENTASJON UT AV TÅKA 2015 NASJONALT CANNABISNETTVERK NORGE (NCNN)
2003 © UNIVERSITETETS SENTER FOR INFORMASJONSTEKNOLOGI Fiberskolen – IKT i flerkulturelle skoler Infrastruktur og drift Cerebrum (en liten BAS i skogen)
Praksisseminar 31.oktober Henvendelse til praksisstedet. Taushetsløfte Praksisperioden Målsetting Formelle krav - roller Forventninger Veiledning Evaluering.
Jasmina Hodzic, Gruppe for grunntjenester, USIT POLS, Cerebrum og Ephorte synkronisering Registrering av brukere i Ephorte ved hjelp av automatiske oppdateringsrutiner.
© SYSTEM- OG DRIFTSSEKSJONEN, USIT UNIVERSITETET I OSLO Studenter og IT Semesterstart høsten 1999.
© UNIVERSITETETS SENTER FOR INFORMASJONSTEKNOLOGI UNIVERSITETET I OSLO USIT Side 1 Kvalitetsreformen og IT- messige konsekvenser Astrid Jenssen XML-gruppa,
Et BAS: Cerebrum.
v/ Margrete Raaum og Bård H.M. Jakobsen
© SYSTEM- OG DRIFTSSEKSJONEN, USIT UNIVERSITETET I OSLO FS: en bærebjelke i UiOs læringstjeneste HowTo: FS-> UREG -> ClassFronter (LMS) v/Bård Henry Moum.
© USIT/SAPP/GT, Bård Jakobsen UNIVERSITETET I OSLO USIT :34 Side 1 FEIDE – BAS – Cerebrum v/Bård H.M. Jakobsen GT/SAPP/USIT, UiO.
© SYSTEM- OG DRIFTSSEKSJONEN, USIT UNIVERSITETET I OSLO UREG2000 Brukeradministrasjon ved Universitetet i Oslo v/Bård Henry Moum Jakobsen Senioringeniør,
© SYSTEM- OG DRIFTSSEKSJONEN, USIT UNIVERSITETET I OSLO UREG2000 Brukeradministrasjon ved Universitetet i Oslo.
© UNIVERSITETETS SENTER FOR INFORMASJONSTEKNOLOGI UNIVERSITETET I OSLO USIT Side 1 Patching En patch er en fiks for en eller flere feil i et program/operativ.
Forprosjekt – nytt skoleadministrativt system Vedlegg 5 - Prosessbeskrivelse Privatistopplæring.
Kompetanseplaner - hva har det med oss å gjøre? - hva er det?
Forprosjekt – nytt skoleadministrativt system Vedlegg 6 – Prosessbeskrivelse Aktivitetsskolen.
EVU på UiO Etter- og videreutdanning av lærere som ‘case’ Utdanningskomiteen 25. januar 2016 Eli Ottesen.
Anna K. Buverud og Anja Gil Spilling Avdeling for fagstøtte.
© SYSTEM- OG DRIFTSSEKSJONEN, USIT UNIVERSITETET I OSLO En oppsummering av brukerbygging Student-IT for høsten 2002 Universitetet i Oslo.
Koordinerende enhet KE er beskrevet i khol kap : Kommunen skal ha en koordinerende enhet for habiliterings- og rehabiliteringsvirksomhet. Denne.
Exchange ved UiO, Quo Vadis v/ Bård Jakobsen (GMT/KD/IT-Drift/USIT)
v/Harald Meland og Bård Henry Moum Jakobsen
FEIDE – Felles elektronisk Identitet
7 erfaringer Hvordan går vi videre i forsøket med Coursekeeper med utgangspunkt i erfaringene?
v/Bård Henry Moum Jakobsen
v/Bård H.M. Jakobsen GT/SAPP/USIT, UiO
v/Bård H.M. Jakobsen GT/SAPP/USIT, UiO
Cerebrum – en liten BAS i skogen
FEIDE, BAS og integrasjon
Feide med venner til GVS Aktivitet 4: Eksport av data til LMS
Tilleggslønn Særavtale om honorering for arbeid på eksternt finansierte prosjekter - faste vitenskapelig ansatte.
Utforskende undervisning i matematikk B – Samarbeid
Gjennomgang av forslag til
Utforskende undervisning i matematikk B – Samarbeid
Prosjektet Office 365 på UiO - Gyda Kjekshus
EValg Totalløsning for gjennomføring av valg. Spesialutviklet for valgreglementene ved norske universiteter og høgskoler. Sikker valggjennomføring med.
Nettskjema.no –sikker datainnsamling på nett
Forberedelser til seminar 6. mars UiOs IT-virksomhet
Utskrift av presentasjonen:

© SYSTEM- OG DRIFTSSEKSJONEN, USIT UNIVERSITETET I OSLO Del-prosjekt BAS

© SYSTEM- OG DRIFTSSEKSJONEN, USIT UNIVERSITETET I OSLO USIT ved UiO

© SYSTEM- OG DRIFTSSEKSJONEN, USIT UNIVERSITETET I OSLO FEIDE

© SYSTEM- OG DRIFTSSEKSJONEN, USIT UNIVERSITETET I OSLO BAS-prosjektet Sørge for at institusjonene får kunnskap om BAS og veiledning i det å etablere ett BAS ved institusjonen. Informere om behovet for maksimalt en BAS ved den enkelte institusjonen og hvordan denne henger sammen med institusjonens personal- og studentregister. Definere en kravspesifikasjon for BAS i FEDIE som institusjoner kan utvikle sin egen BAS innenfor. Med kravspesifikasjon menes her primært en definisjon av et BAS sin datautveksling mot institusjonens øvrige administrative systemer og autentiseringstjeneren (AT). Fastsette et sett med skjema som en AT skal støtte og som må populeres av en BAS. Tilby en fri og gratis (GPL-lisensiert) BAS bygget på UREG2000, UiO sin BAS, som følger kravspesifikasjonen for BAS i FEIDE.

© SYSTEM- OG DRIFTSSEKSJONEN, USIT UNIVERSITETET I OSLO Beskrivelse 1 Spesifisere krav til datakvalitet og hvilke data som skal hentes fra institusjonens personalsystem og studentregister av informasjon om aktive personer knyttet til institusjonen. Herunder ligger også: –en felles definisjon av hva 'aktiv' (student, ansatt, EVU- student mfl) skal være. –en mulighet for å populere de nevnte systemer med informasjon fra BAS (brukernavn, mailadresse mm).

© SYSTEM- OG DRIFTSSEKSJONEN, USIT UNIVERSITETET I OSLO Beskrivelse 2 Etablere mekanismer i BAS for administrasjon av nødvendige data om personer som hverken finnes i institusjonens øvrige administrative systemer, eller i tilsvarende systemer ved noen annen FEIDE- institusjon, men som institusjonen allikevel her knyttet til seg og ønsker å gi rettigheter.

© SYSTEM- OG DRIFTSSEKSJONEN, USIT UNIVERSITETET I OSLO Beskrivelse 3 Definere attributter knyttet til personer, brukere og grupper i en BAS. Dette gjøres ved å etablere en tverr-institusjonell gruppe som gjennom et par samlinger definerer en attributtmengde og ekseplifiserer attributtverdier og bruk av disse.

© SYSTEM- OG DRIFTSSEKSJONEN, USIT UNIVERSITETET I OSLO Beskrivelse 4 For å prøve ut BAS teknologi i praksis for studenter, skal HIOF i samarbeid med USIT gjennomføre en pilot der Høyskolen i Østfold (HIOF) benytter UREG2000 som BAS. Avsluttes med at systemet tas i bruk i produksjon fra høsten Arbeidet medfører at man lager en modul for datautveksling (basert på XML) med HIOF sitt studentregister (de kjører MSTAS). Henger litt på aktivitet 5, og lite kjenskap til MSTAS ved USIT.

© SYSTEM- OG DRIFTSSEKSJONEN, USIT UNIVERSITETET I OSLO Beskrivelse 5 Som en tillegs løsning til den som er beskrevet under siste foil skal man integrere Arkitekthøyskolen i Oslo (AHO) og Norges Musikk- høyskole (NMH) inn i UiO sin BAS, bla for å kunne utstede adgangskort og studiekort ved disse skolene, og for å teste ut autentisering via Radius (for studentbyene tilhørende SiO). Vi utsteder kort nå, og håper at det andre er på plass om ikke lenge. Er avhengig av en formell avtale (igjen).

© SYSTEM- OG DRIFTSSEKSJONEN, USIT UNIVERSITETET I OSLO Beskrivelse 6 USIT skal tilpasse og "pakke inn" UREG2000 som et produkt (GPL-lisensieres) for levering til institusjoner i sektoren slik at de som ønsker det kan ta dette i bruk som sin BAS fra høsten 2002.

© SYSTEM- OG DRIFTSSEKSJONEN, USIT UNIVERSITETET I OSLO Beskrivelse 7 Erfaringer med "selvlagde" eksisterende brukeradministrative systemer fra (mindre) institusjoner skal ved oppsøkende virksomhet samles og bearbeides. En BAS-brukergruppe for utveksling av informasjon til selvhjelp skal opprettes. Det skal gjennomføres minst en fysisk samling av BAS-brukerggruppen. Er ikke dette et første forsøk på å etablere en brukergruppe

© SYSTEM- OG DRIFTSSEKSJONEN, USIT UNIVERSITETET I OSLO Beskrivelse 8 Når et Lønn/Personalsystem (LPS) er valgt og satt i drift for Høyskolesektoren, må BAS også benyttes for disse ansatte. Prosjektet skal forberede for dette, og vil definere en synkronisering mot LPS-en basert på XML. Her er det av interesse å se på det arbeidet som IMS har gjordt knyttet til IMS Enterprise og IMS Learner Information Packaging.

© SYSTEM- OG DRIFTSSEKSJONEN, USIT UNIVERSITETET I OSLO Beskrivelse 9 Informere om delprosjektets aktiviteter nasjonalt, samt skaffe seg en oversikt over hva andre gjør på dette området internasjonalt. Mao. Gjøre det vi gjør i dag