Presentasjon lastes. Vennligst vent

Presentasjon lastes. Vennligst vent

FEIDE – Felles elektronisk Identitet

Liknende presentasjoner


Presentasjon om: "FEIDE – Felles elektronisk Identitet"— Utskrift av presentasjonen:

1 FEIDE – Felles elektronisk Identitet
v/Bård H.M. Jakobsen GT/SAPP/USIT, UiO

2 Hva er FEIDE Et prosjekt for å forbedre administrasjonen av personer og databrukere i U&H-sektoren. Alle får et brukernavn som virker mange steder. Autentisering gjøres felles. Ledet av UNINETT på oppdrag av UFD. Kjernegruppen er UNINETT og USIT. Programvareutvikling og støtte fra UNINETT og USIT, gjennomføring av sektoren selv.

3 FEIDEs visjon Institusjonen/Skolen vet hele tiden nøyaktig hvem som har sitt virke der, hva de heter, hva de gjør, hvor de bor, og det man ellers trenger og har lov til å vite. Alle får brukernavn og de rettigheter de skal ha, med en gang. Tjenester kjenner samme brukernavn. Brukernavnet gjelder også borte. Personvernet er ivaretatt. Det koster ikke skjorta.

4 FEIDE – Felles Elektronisk Identitet

5 BAS – Brukeradministrativt system
TPSYS SATS IST AD Etc NIS

6 Hva er et Brukeradministrative system (BAS)
Elev register BAS Personer Brukere Personal register

7 Hvorfor BAS? Ønsker ETT synkronisert brukernavn + passord.
Ønsker kun ETT sted å oppdatere informasjon om brukere, uansett hvilket system/OS brukeren bruker. Ønsker ETT synkroniseringspunkt for personinformasjon Ønsker ETT kontaktpunkt for eksterne som ønsker autentiserings- og autorisasjons-informasjon. Ønsker ETT utgangspunkt for levering av informasjon til nye tjenester (Katalog, LMS, osv.)

8 Hva er et Brukeradministrative system (BAS)
Person Fødselsnummer Navn Adresse Tilknytning Type Stedkode etc Bruker Brukernavn/ID Passord E-post adresse Gruppe Gruppenavn/ID Beskrivelse Medlemmer - Brukere - Grupper


Laste ned ppt "FEIDE – Felles elektronisk Identitet"

Liknende presentasjoner


Annonser fra Google