Formelt brev sakprosa.

Slides:



Advertisements
Liknende presentasjoner
Blogg En blogg kan sammenlignes med en nettbasert dagbok. Her kan du publisere tekst, bilder, videoer. Leserne kan kommentere det du har skrevet i din.
Advertisements

Jobbsøking.
System i sysakene Få skoesken inn i datamaskinen.
Hvordan lager du en konto (blir en Facebookbruker) ?
2 Leseferdigheter og lesevaner
BraWeb Bestilling.
Veien mot arbeidslivet Jobbsøking
Hvordan melde seg på skyteaktiviteter 1.For å kunne melde deg på skyteaktiviteter må du være godkjent av avdelingen som aktiv skytter. Før dette må du.
Hvordan lager du en konto?
Nettevett – utvidet versjon
Slik kommer du til «Personverninnstillinger»: Logg inn på Facebook.
Bruke Gmail 3a Gmail er et e-postprogram.
Her kan du lese om: Hvor finner du de ledige jobbene?
FAKTA om barn i Norge: mottok tiltak fra barnevernet
Slik kommer du til «Personverninnstillinger»: Logg inn på Facebook.
1 Slektsforum Et nettbasert forum hvor man kan få hjelp til slektsforsking.
Last ned apper fra Google Play (Android) Åpne Internett på din enhet og søk deg inn på siden trykk på Play, som du finner på menylinjen.
1. Om postere Når vi her snakker om Postere mener vi vitenskapelige plansjer til bruk på seminarer, kongresser og i andre faglige sammenhenger. Vi snakker.
1.Om postere Postere er vitenskapelige plansjer til bruk på seminarer, kongresser og i andre faglige sammenhenger. Vi snakker altså ikke om plakater som.
Dette er en vitenskapelig plansje i størrelse A1 (594mm x 841mm) laget ved hjelp av PowerPoint. Skriften her er Arial 48pt og fargen er lik streken.
CV Curriculum Vitae.
En repitativ aften Torsdag Oppgave 1 • Hent filen standardbrev.docx fra cappa.hagali.com/utdanningshuset/repitisjon • Flytt avsnitt 3 ned ett.
Ti bud for en lykkelig redaktør Redaksjonelt drivhus - renuion Svolvær, 2.-4.april 2008 Arne Jensen, Norsk Redaktørforening.
Vår tids paradoks Klikk for neste side .
Informasjonsmøte om eksamen
“Think it over...” Klikk på musen og se sidene. I dag har vi høyere bygninger og bredere veier, men kortere lunte og skylapper.
IKT-forkurs IKT-seksjonen LUI 2011 Irene Beyer Log
- du trenger ingen annen!
Dokument med bilde, formatere i Word
1. Om postere Postere er vitenskapelige plansjer til bruk på seminarer, kongresser og i andre faglige sammenhenger. Vi snakker altså ikke om plakater som.
Den store ID-quizen Hvem er du? - Ta testen nå!.
: Elektronisk post Hva er elektronisk post
Innmelding i Euromut I denne briefen er det beskrevet hvordan du skal fylle ut din innmelding i Euromut. Følg kommentarene i blått. Når du melder deg og.
Informasjonsmøte om eksamen
Manual for skoleavis i 6. klasse
Unio Min side Oppdatering av e-post og mobil
Muntlige presentasjoner
Hvordan lager du en konto?
Sammenlikning av resultater på tvers av tjenester (utvalgte skalaspørsmål) Innbyggerundersøkelsen 2013 Prosjektnummer TNS /
Mandag 8. November Powerpoint..
PÅRØRENDE EN RESSURS Hvordan kan vi hjelpe tjenesteapparatet ? AKB-Pårørende en ressurs.
Sponsor og Annonser.
CLASS FRONTER En begynnerinnføring.
Veiledning for innsending av Ferdigmelding på Egenmontasje Telelosji
ESøknad - Et webbasert system for elektronisk innlevering av søknader om forskningsmidler Kort presentasjon av systemet beregnet på prosjektledere/forskere.
Grunnleggende tekstbehandling
mottok tiltak fra barnevernet vokser opp i fattigdom opplevde at foreldrene skilte seg barn vokser opp med alkoholmisbruk.
10 regler for å skrive for web
1. Om postere Når vi her snakker om Postere mener vi vitenskapelige plansjer til bruk på seminarer, kongresser og i andre faglige sammenhenger. Vi snakker.
7. Typography, Readability & Legibility Lesbarhet.
Regelverksutvikling Dag Wiese Schartum.
Bjørnegård skole Nettplakaten. Bjørnegård skole 1. PASSORD Gi aldri passord til venner eller andre. Det er helt privat og bare ditt. Bruk kodelås på pc,
Om det å skrive et dokument for en rådmann Økonomiplan, budsjett, årsmelding, eller tertialrapport.
Oljeskader og forsikring
Hurtigreferanse for © 2013 Microsoft Corporation. Med enerett. Startskjermen i Lync Startskjermen i Lync inneholder fliser i huben til venstre, som du.
Velkommen til foreldremøte.
Skåring av HIT-skjema Frode Svartdal UiT / Diakonhjemmet høgskole NB! Nytt og enklere skåringsskjema!
Skåring av HIT-skjemaet Frode Svartdal UiT / Diakonhjemmet høgskole.
ELLER. Ringe Spille Se TV You tube Ta bilde / video Kommunisere på sosiale medier GPS/kart Handle/bank tjenester Styring av strøm hus bil Nyhetsoppdatering.
RAPPORT saklig og informativ
Velkommen som student Anne-Beathe Mortensen-Buan
23. Spillere For spillere i Postenligaen og 1.div.
Utarbeidet av Sissel Vestre
Klubbjournalister Haslum IL, Håndball. Hva kan du gjøre? Artikkler Du kan lage og publisere artikler på de områder du har tilgang til. Artiklene vil komme.
Lions hjemmeside Slik legger du som hjemmeside- redaktør ut en enkel artikkel Medlemsregistret.
Sakprosa Formelle sakprosasjangre. Følger som regel et fast mønster De tekstene du skal lære om er: Rapport Formelt brev og e-post Søknad og CV.
| Formelle tekster.
Sakprosa Formelle sakprosasjangrar. Følgjer som regel eit fast mønster. Dei tekstane du skal lære om er: Rapport Formelt brev og e-post Søknad og CV.
Studentombud – en oppsummering så langt
Utskrift av presentasjonen:

Formelt brev sakprosa

Hva skal et formelt brev innholde? Brevhode Overskrift – der du skriver hva saken gjelder Hovedteksten, som du ordner mest mulig ryddig og oversiktlig Avslutningshilsen, med navn og plass til underskrift Antall vedlegg, hvis du har noen vedlegg Hva skal et formelt brev innholde?

Formelt brev - regler for tekst Oppsettet for formelle brev er gitt i norsk Standard, NS 4129 Når du skal sende et formelt brev - søknad, bestilling, forespørsel, klage, er det viktig å ha et skikkelig oppsett.  Når du ønsker at brevet ditt skal tas seriøst, må du lage et seriøst brev. Formelt brev - regler for tekst

I OVERSKRIFTEN BRUKER DU STORE BOKSTAVER OG FET SKRIFT Unngå BARE STORE BOKSTAVER Kursiv er vanskelig å lese, bruk minst mulig kursiv Unngå for mye fet skrift Unngå understreking Unngå for lange linjer (for brede spalter) Skrifttype Arial eller Times New Roman Skriftstørrelse 12

http://ndla.no/nb/node/22432 eksempel http://ndla.no/nb/node/20366 forelesning

Du vil søke politiet om tillatelse til å holde en demonstrasjon mot dyre skolebøker. Dere skal demonstrere utenfor rådhuset Du skal skrive en klage på for høy regning fra elektrikeren som la opp nytt sikringsskap i huset til familien din. Det er en feil på regningen. En rørlegger har vært hjemme hos deg og koblet til en oppvaskmaskin. Koblingen lekker, og du skriver en klage på arbeidet som er utført, og krever skaden utbedret. Du vil søke kommunen om støtte for å holde en musikkfestival. Lokale band skal spille, og festivalen er viktig for ungdomsmiljøet der du bor. Du har mottatt en leveranse med varer til bedriften din, med ved en nærmere undersøkelse viser det seg at varene har betydelige feil. Fyll inn de opplysningene du trenger, og skriv et klagebrev. Velg en av OPPGAVENE