MÅL FOR UNDERVISNINGEN. Overordnet mål. Utdanne maskiningeniører med en bred teknologisk kompetanse med høy faglig kvalitet av internasjonal standard.

Slides:



Advertisements
Liknende presentasjoner
Av Reidar Kvalvaag Beerenberg
Advertisements

Fra merkantilist til tekniker. - mitt karrierevalg.
Nina K. Vøllestad Avdeling for helsefag Institutt for helse og samfunn Det medisinske fakultet TRANSFORMASJON AV VITENSKAPELIGE TENKE -, ARBEIDS- OG VURDERINGSMÅTER.
Lederutvikling og skreddersøm
Kan læringsutbytte dokumenteres?
- en eksplorativ undersøkelse
Oppbygning av en nasjonal plan for teknisk fagskole
Forskningsbasert?. StLs definisjoner »Forelesere –Med aktivt forhold til FoU –Som kjenner vitenskapelig metode –Som er oppdatert på sitt fagfelt –Som.
Forskerspiren Åpne forsøk: nye læringsmål?
Teknologi i skolen-prosjekt
Sektoranalyse av private høyskoler NPHs nettverkskonferanse, 11. oktober 2007.
Plan for praksis Studieåret FU – 2 Gro Lise Syversen – HIØ, Praksisseminar FU og
– en faglig støttetjeneste for statlige og kommunale virksomheter for å innarbeide samfunnsansvar og miljøhensyn i offentlige anskaffelser Policydokument.
Teknologi og forskningslære
Vest Buss Gruppen Dialogkonferanse Ruter November
Kvalifikasjonsrammeverket - en pedagogisk reform
MÅL FOR UNDERVISNINGEN. Overordnet mål. Utdanne maskiningeniører med en bred teknologisk kompetanse med høy faglig kvalitet av internasjonal standard.
Eksperiment for TDT25 Tor Stålhane.
Pedagogisk utviklingsarbeid
Veiledning av studenter
Etikk og brukermedvirkning
2. Lærerprofesjonens etiske plattform i et lederperspektiv
Maria Montessori Maria Motessori er født i Italia. Hun var Italias første kvinnelige lege. Senere ble hun professor i antropologi og hun ledet.
NASJONALT FAGSKOLERÅD
Relevant utdanning med høy kvalitet – realistiske forventninger til norsk høyere utdanning Marianne Harg, president i Tekna NOKUT-konferansen
Sogn Arena Forventninger til hva samarbeidsavtalen skal bringe. ”Selbu”-seminaret 2011.
FAGSKOLEUTDANNING.
Norway Rotary Distrikt 2260 Kurs Bevisstgjøring av Rotary’s ledere Utarbeidet av Lillian Johansen og Finn Kolstø, Gardermoen Rotary Club.
NVHs kvalitetssystem Allmøte på NVH: Lov om universiteter og høgskoler Krav til systemet: ▪§ 1-6. Kvalitetssikring (1)Universiteter og høyskoler.
Kvalitetssystemet ved NVH Introduksjon til NVHs kvalitetssystem for nye veterinærstudenter.
"Rotaryskolen i D2250"1 Velkommen til informasjon om Rotary Klubb Bilde av klubbens banner/vimpel.
MEDIE- OG INFORMASJONSKUNNSKAP
Lederutvikling – slipp ideene løs det er krig!
IKT i undervisningen Science camp Halmstad 12. april 2011 Torgeir Selle.
Om å skrive masteroppgave MEVIT4000, vår Skriveutfordringer ifb. med masteroppgave Mengdetrening: tidligere erfaring er viktig Storstrukturens betydning.
MÅL FOR UNDERVISNINGEN. Overordnet mål. Utdanne maskiningeniører med en bred teknologisk kompetanse med høy faglig kvalitet av internasjonal standard.
HVORFOR TRENGER VI FAGLIGE STANDARDER?. FORDI:  ALLE SOM BENYTTER PRODUKTER, TJENESTER, BEHANDLENDE TILBUD ETC. HAR FORVENTNINGER TIL PROFESJONALITETEN.
Krav om ”måltall” - en måte å sikre praksis og oppfylle samfunnets behov for helse- og sosialutdannende?
Ny rammeplan ingeniørutdanningen Høstmøte AITeL Vedtas av Kunnskapsdepartementet Innføres for alle ingeniørutdanninger i Norge fra.
Rekruttering til lærerutdanningene Akademisk kvalitet Profesjonskvalitet.
Yrkespedagogisk tilpasning Praktiske fag vs praktisk teori –Anleggsgartnertekniker –Botanisk design –Eksperimentell formgivning –Driftsledelse Gartner.
Introduksjon til DRI3010 Systemutvikling, offentlig styring og demokrati Dag Wiese Schartum.
«Slik kan vi tenke innad for å bli gode utad»
Ulike perspektiv på læring, «Hverdagspedagogikk»
Nye studiemodeller på Drift av datasystemer, Informasjonsbehandling og IT-støttet bedriftsutvikling Geir Ove Rosvold Svend Andreas Horgen Greta Hjertø.
Innledning om implementering av nasjonalt kvalifikasjonsrammeverk ved Høgskolen i Sør-Trøndelag Studiekvalitetsdagen 7. april 2011 Gun Svartaas.
Sluttvurdering av student i apotek Tips til utfylling av vurderings-skjema Camilla Foss, ansvarlig for apotek-praksis ved Høgskolen i Oslo og Akershus.
Rådgiverdagen 2011 ”Samfunnsvitere i arbeidslivet” Foredrag ved arbeidslivskoordinator Hedvig Bergem.
2014 Studiebarometeret Studiebarometeret Høgskolen i Sør-Trøndelag I denne rapporten er spørsmål om tidsbruk (studieinnsats) ekskludert. Vi henviser.
Introduksjon til DRI3010 Systemutvikling, offentlig styring og demokrati Dag Wiese Schartum.
Samfunnsviternes etiske retningslinjer. Hva er etikk? Etikk er begrunnelser for våre valg og handlinger. ”Man kan skille mellom etikk og moral. Moralen.
Yrkesrollen Faglig mestring og praktisk dyktighet.
ELEKTRO Praksisdager HØST 2017.
KDL – ny struktur og innhold
«Utviklende læring i matematikk»
Utdanning som sprenger grenser
Gjennomføring av tilsynet
Strategi for Nord universitet 2020
Overordnet strategi SV-fakultetet
Program for dagen Velkommen v/Dekan Thrina Loennechen
2-årig masterprogram Energi
جامعة الفيوم كلية التربية النوعية
Rettskilder til fots - Innledning
Fellesmøte Overordnet del av læreplanen! Fellesmøte.
Valgfaget design og redesign
Utdanning som sprenger grenser
Internasjonalisering ved Avdeling for informasjonsteknologi
Ny gjennomføringsløsning for eksamen og prøver
Rettskilder til fots - Innledning
Utskrift av presentasjonen:

MÅL FOR UNDERVISNINGEN. Overordnet mål. Utdanne maskiningeniører med en bred teknologisk kompetanse med høy faglig kvalitet av internasjonal standard. Maskiningeniøren skal utvikle evne til selvstendighet og kreativ tenkning og få et bevisst forhold til miljø og forbruk av ressurser. Maskiningeniøren skal kunne utøve sitt yrke til samfunnets beste.

MÅL FOR UNDERVISNINGEN. Undervisningsmål. Undervisningen skal legges til rette på en slik måte at studentene får mulighet til å utvikle seg faglig, intellektuelt, personlig og etisk i tråd med det overordnede mål. Studentene har selv ansvar for sin egen utvikling.

MÅL FOR UNDERVISNINGEN. Faglige mål. Steel design. Studentene skal kunne gjennomføre analyse og design av ulike bærende konstruksjoner. De skal forstå teorien til regnemaskinbaserte analysemetoder, og skal kunne benytte slike metoder til praktisk dimensjonering. Studentene skal kunne anvende et beregningsverktøy (STAADPro) og kunne dimensjonere i henhold til koden NS De skal kunne anvende et 3-D modelleringsverktøy (Inventor) i designfasen.

MÅL FOR UNDERVISNINGEN. Faglige mål. Piping design. Studentene skal kunne gjennomføre analyse og design av et rørsystem i forhold til krav fra det strømmende mediet, prosessutstyr og andre ytre betingelser. Studentene skal kunne anvende et beregningsverktøy (CAESAR II) og kunne dimensjonere i henhold til koden ANSI B31.3.