Hvorfor FRIBU FRIBUs visjon: ”Vi bygger åpne fellesskap der barn og unge blir sett, møter Jesus og utrustes til å leve som hans etterfølgere” FRIBU = FRIkirkens.

Slides:



Advertisements
Liknende presentasjoner
Tør å sette grenser! Diskusjonsopplegg om ungdom og alkohol -
Advertisements

Markedsføring, rekruttering og lojalitet
Verveaksjon mars starter verveaksjonen i morgenrushet på Oslo S • Øke medlemstallet med 1% årlig • 8. – 24. mars ekstra innsats • Filmsnutter.
Lunner Skolefaglig rådgiver Velkommen til UNGDOMSRÅD!
Når skal Ta med troen hjem – samlingene være?! Vi anbefaler å bruke tiden under menighetens faste gudstjeneste til slike samlinger. Samlingen kan holdes.
Retningslinjer for klubben – og foreldrevettregler
Eldsterådets visjonstenkning for Kristiansand Frikirke
Leir-genial trosopplæring
Et mangfoldig Rotary En god vei inn i det norske samfunn er gjennom kontakt og vennskap med nordmenn Kanskje Rotary er noe for deg?
MUV i Asker menighet Årsmøtet 28. april MUV I Asker menighet • 4. september 2012 besluttet Asker menighetsråd at vi skulle delta i prosjektet Menighetsutvikling.
Velkommen til Ungdomstinget i Oslo Bispedømme
lig velkommen til 4års gudstjeneste i Hof menighetshus
KIRKEN – ET MØTESTED PÅ VEIEN I ET FLERKULTURELT MILJØ.
1. En øvelse i kjærlighet Harald Kaasa Hammer Knattholmen
De 10 bud 10 måter å elske på.
Dine sterke sider – slik andre ser dem
HER ER VI NÅ Visjonære tanker.
« gir medlemmene en bedre hverdag». 2 Saker • Kort presentasjon av prosjekt og styringsgruppe • Innmeldingsskjema kvinnenettverk • Kommende seminar/kurs.
Skritt 1 er å bli klar over Guds Plan
Møre og Romsdal. 2 Ligger det et bedehus eller et kristelig forsamlingshus (ikke kirke) i nærheten av der du bor? (n=502) i prosent.
Verveaksjon mars starter verveaksjonen i morgenrushet på Oslo S • Øke medlemstallet med 1% årlig • 8. – 24. mars ekstra innsats • Filmsnutter.
Av Beate Magerholm, Drammen kommune
Lederhelgen mars Fjell-Ly Barne- og ungdomsavdelingen i Midthordland Indremisjon arrangerer:
Foreldresamarbeid Kan vi gjøre det enda bedre ?
3 års rullerende verveplan Skøyen Rotaryklubb 2009/ /2012.
Hundsund Skolerestaurant - et nytenkende kostholdsarbeid som har blitt en suksess! Skolerestauranten er kommet til på ren dugnad i regi av Snarøya kvinne-
Historie og ideologi.
Sør-Afrika KFUM Tensing
”Det som ikke skulle skje” presentasjon av et anti-nasketiltak
Skattejakt-samling på torsdag
Styrket fellesskap Første samling 20. oktober 2009 Melhus bedehus 19:30 Kaffe 20:00 Vi starter presis 22:00 Takk for i kveld.
HISTORIKK Historikk: Solan Gundersen Vinterleker ble første gang arrangert i 1998 etter at hoppanlegget Sandeggbakken ble full restaurert og gjenåpnet.
VELKOMMEN TIL URO OPPLÆRING
TROSOPPLÆRINGSPLAN FOR RØNVIK MENIGHET
Diakoni og trosopplæring
Tre håndfuller vann for livet.
Trosopplæring for alle uansett funksjonsnivå
Velkommen til dåpskurs!
Månedsbrev Smørblomst
HVEM ER GUD, EGENTLIG? Salem
Kristiansand Frikirkes visjonsdokument Vedtatt av menigheten 28. september 2011, redigert sept

RUS OG UNGDOM Jobbet på av: Sarem,Sander,Joakim,Johannes,
Strategiplan
FAU og Styreopplæring Velkommen til opplæring og erfaringsutveksling foreldretillitsvalgte Fra barneskolene er det invitert 3 fra hver skole: FAU.
Problemet og løsningen:
18. aug – 9. sept Hvorfor? Stortingsvalget 2013 blir et verdivalg. Jesus sier at hans kirke er verdens lys og jordens salt. Derfor er det ingen.
VISJON OG VIRKELIGHET RUNDT ”LEKENDE BARN I GUDS VERDEN”
Mange drømmer om: Flere unge familier som begynner å gå jevnlig til gudstjeneste? Barn som får opplæring i kristen tro som en forlengelse av dåpen? At.
Kvalitetsklubb – NFF regi
……………………………………………………………………… ………………….. Hvorfor starte opp Røde Kors RØFF? Røde Kors RØFF er førstog fremst til for ungdommene! Få minneverdige år, og lære.
Skap et godt idrettsmiljø. Innhold i modulen Innledning – Hensikt og mål med modulen – Miljø- og personfaktorer For utøverne – Metoder for et utøvermøte.
De 222 mest brukte ordene i det norske språket..
LP-modellen fra et rektorperspektiv
DELTAKELSE, TILHØRIGHET OG VENNSKAP - muligheter og utfordringer
Arbeidslivet under press Regjeringens forslag til endringer av arbeidsmiljøloven.
Konfirmasjon i Helleland menighet
Missional menighet – missionale kristne Tiden – kallet - veien Hva kommer dette til uttrykk i vår kultur – her hos oss? Fotfeste kan svikte.. Vi kan.
BARNAS BARNEVERN 2020.
Strategi og plan Kopervik Menighet.
Månedsplan for Froskene Mai 2015
BESTILLING AV LOSJI Kristiansand Feriesenter: Ta kontakt på telefon: (man-fre kl ), Kristiansand Feriesenter, Dvergsnesveien 571, 4639.
Kristine Aksøy Leder av seksjon for barn, unge og trosopplæring Kirkerådet.
Kristiansand Frikirkes visjonsdokument Vedtatt i sept. 2011, redigert sept Justert 2015/2016 av stab og eldsteråd.
V Status, utfordringer og strategier. for Den norske kirke 2015 – 2018, vedtatt av Kirkemøtet: Mer himmel på jord Kirken vitner i ord og gjerning om.
(1/3) Samfunnsansvar > Sjekkliste for grønne speiderturer á la ”Sikkerhet på tur”. > Automatisk trekk av CO2-kvoter på reisefordeling! > Bygge/utvikle.
Starten på eventyret Inger Johanne Warholm & Runa Møller Tangstad.
Konnerudmodellen «Av ungdom for ungdom» Et samarbeidsprosjekt om å skape en inkluderende og aktiv bydel for barn og unge Joakim Dokka Nordstad Konnerud.
Velkommen til informasjonsmøte om konfirmantåret 2017/2018
Vi vil være en kirke som Strategi for Stavanger bispedømme
Utskrift av presentasjonen:

Hvorfor FRIBU FRIBUs visjon: ”Vi bygger åpne fellesskap der barn og unge blir sett, møter Jesus og utrustes til å leve som hans etterfølgere” FRIBU = FRIkirkens Barn og Unge FRIBU-arbeidet er misjonsarbeid - Barna og de unge skal bli sett og møtt - Barna og de unge skal bli kjent med eldre ungdom og voksne som 'vet på HVEM de tror' Viktige forutsetninger for å være en FRIBUleder - Å være glad i denne aldersgruppa - Å kunne kommunisere sin livstolkning og sin troshistorie ærlig og enkelt Å modellere et liv - ikke et ideal 1000 krs spørsmålet Hvordan formidle at Jesus er relevant for livet?

Status FRIBU-arbeidet høst ’12 Konfirmantarbeidet: 17 konfirmanter, pastor og 3 voksne ledere + 3 unge ledere Speiderarbeidet: Ca. 30 speidere, aldersgruppe: 7-15, 8 ledere, samling hver/2. hver uke Foreldrekafe arrangeres når flokk og tropp er sammen på Isesjøbråten - oppmøte fra 0-12 Familiekoret – Fullhals: Ca. 55 medlemmer, aldersgruppe: 0-60+, ledere: dirigent og pianist + styre på 4 personer, øvelse 2. hver uke Søndagsskolen: 5-10 deltakere, aldersgruppe: 3-10, 4 ledere, samling nesten hver søndag Footsteps: Ca. 10 deltakere, aldersgruppe: 10-14, 1 leder, samling 1 g/mnd

Status FRIBU-arbeidet forts. høst’12 U: (ungdomssamling) på møtene, ledere: 4 ungdommer, samling 2 g/mnd Six Wings Gospel: Ca. 30 på øvelsene, ledere: dirigent og band + styre, øvelse hver uke Ung: leder: Gjennomført to ganger - vår ’11 og ’12, planlegges vår ’13, i regi av FRIBU Østfold Vår ’11 og vår ’12 deltok tre av menighetens unge, opplegget består av 7 undervisningssamlinger og 7 mentorsamtaler – kandidatene nomineres av FRIBU-leder/leder i virkegrenene Hver andre uke deltar 100+ barn og unge på ett eller flere arrangement i Sarpsborg Frikirke

Status FRIBU-arbeidet forts. høst ’12 Bønnefaddere: FRIBU er i ferd med å etablere et system med forbedere /faddere på tvers av generasjonene – ordningen skal omfatte: • de ulike gruppene/aktivitetene - kor, speider, ungdomssamling… • de unge som er engasjert som ledere og ønsker en personlig forbeder • de unge som nylig har flyttet fra byen

Slik presenterer U seg for sine faddere U er menighetenes virkegren for ungdom i alderen 13 år og oppover. Vi samles ca annenhver fredag, normalt i kirka. Dette skoleåret er vi fire ungdommer på 18 år som har ansvar for samlingene. Vi lager program, inviterer andaktsholdere/holder andakt, ordner med mat og tar et spesielt ansvar for å se og møte de som kommer. På første samlingene i høst har det vært mellom 20 og 40 ungdommer i kirka. Det er en veldig bra oppslutning og det ser ut til at folk trives. U er jo en del av FRIBU-arbeidet og visjonen for arbeidet er derfor klar. ”Vi bygger åpne fellesskap der barn og unge blir sett, møter Jesus og utrustes til å leve som hans etterfølgere” For å gjøre visjonen litt enklere og mer praktisk, men beholde det samme innholdet, har vi følgende motto for U. ”Se og bli sett" Vårt mål er å få ungdommer på vår alder og yngre enn oss til å komme til kirka. Her prøver vi å passe på at de trives, får høre om Jesus og blir kjent med noen som har Jesus som en del av sin hverdag. Mange av dem som kommer vet veldig lite om Jesus og kjenner han enda dårligere. Vi håper at de skal oppleve seg sett, - både av oss andre som er der og av Jesus. Vi mener at U er et viktig arbeid for menigheten, vi tror det kan bety noe for de/oss som deltar og vi synes det kan være utfordrende å være ledere og modeller. Derfor ønsker vi å engasjere noen i vår foreldre- og besteforeldregenerasjon til å be for samlingene, for de som deltar og for oss ledere. Be om at U må bli et sted der noen skal få oppleve at Jesus kan bety noe i deres liv. Takk for at du engasjerer deg, det betyr mye for oss! Hilsen Jon, Johannes, Stine og Ingvild + FRIBU leder Torhild

Det er ”stilling ledig” i speideren og i søndagsskolen • Er du glad i denne aldersgruppa • Synes du det er viktig at barn og unge blir sett og møtt • Har du lyst til å formidle liv og tro ærlig og enkelt Ta kontakt med FRIBU-leder, Torhild Finstad ( ) FRIBU-arbeidet er og vil alltid være basert på frivillig innsats og engasjerer for tiden ca. 30 personer som ledere, musikere og styreedlemmer – men vi trenger flere…

Menigheten skal ansette en Ungdomspastor/-arbeider i minst 50 % stilling Lederrådet arbeider på oppdrag fra menighetsmøtet med stillingsbeskrivelse og ansettelse – nedenfor finner du noen av de mest aktuelle momentene for stillingsbeskrivelsen: • Delta i/lede konfirmantarbeidet • Følge opp og utruste lederne i de ulike virkegrenene • Ha et spesielt fokus utvikling og oppfølging av unge ledere • Være menighetens representant i Ung: leder • Arbeide med å få unge/unge voksne inn i gudstjenestene generelt, kanskje med spesielt fokus på noen gudstjenester • Støtte de unge lederne i U – være til stede i miljøet • Etablere en ny møteplass for de mellom 10 og 15 Den FRIBU-ansatte skal delta på flere arenaer – for å skape trygghet, tydelighet og sammenheng