- SPØRSMÅL - INTERVJU - FAKTA OM TANNLEGE

Slides:



Advertisements
Liknende presentasjoner
Kurs for kulturvertene
Advertisements

SERIE: Bønn som forvandler Ikke tenk for smått om bønn. luk
Demens - Test.
Fader Thomas - -Og de gode hjelperne. Det vil si St. Paul skole. Dere hjelper fader Thomas med nødsarbeid i India.
I.
Bittskinner Hva gjør de ?
De dårige følelsene. Veiene ut..
Hva slags spørsmål skal man stille på hvilke nivåer?
Bli en bedre fisker ! Av Ulf Skauli
Min hund Min hund heter Kofi og er 4 år.
Reaksjonen ved små kutt KvinnerMenn Slutt. ...tenker: „Auuuu“... Kvinner...
Historien er hentet fra lang tid tilbake, da en mann straffer sin 5 årige datter, fordi hun har mistet en verdifull gjenstand. Den gang de ikke hadde så.
Hjemmeoppgave 1: Å høre etter NAVN: ……………………………….. DATO: ……………………….
Bokanmeldelser..
”Ærligere sammen” Anne Brigitta Langmoen Kvelland.
Året var 1987, i en liten by med navn Sussex, ble et lite hus totalt til intetgjort. Alt ble kastet ut, inkludert en liten brun bamse... Den ble liggende.
Hvordan intervjue en forsker?
Bibeltime onsdag 8.januar Anne Birgitta L.K.. Luk.1, Men da Elisabet var i sjette måned, ble engelen Gabriel sendt fra Gud til en by i Galilea.
Lars OpdalHøgskolen i Buskerud Hvorfor Google? ”Jeg lurer på hva som egentlig er bra med en søkemaskin på Internett som kommer tilbake med
Opprettholde akseptabel munnhelse og tannsett
Åpenbaringen av Jesus Del 1. Jesu lengsel.
For munnhygiene og skjønnhet
Tankens kraft Vi blir det vi tenker!.
Nysgjerrigpers lynkurs NKUL 2005
Barnevernsbarns erfaringer- utdanning og helse
SETT INN RIKTIG FORM AV SUBSTANTIVENE, MED ARTIKKEL HVIS NØDVENDIG Kapittel 10 oppgave a.
Litt om stjerner og planeter Klikk deg frem .
DRAMMEN Les og svar på oppgaver
Det var en gang et slott, hvor det bodde en konge
Hva er vitsen med å gifte seg?
Psykiatrisk og psykosomatisk fysioterapi
EN DAG I UKA GÅR VI PÅ PIRATEN PÅ TUR. VI ER SÅ HELDIGE SOM HAR EN EN LITEN SKOGHOLT RETT VEDSIDEN AV BARNEHAGEN, OG DER HAR VI OGSÅ EN KJEMPE FIN BÅLPLASS.
De lever i grupper som heter flokk. Der lever mange hunner og kalver.
Fordøyelsessystemet Næringsstoffene i maten er store molekyler.
Kapittel 10 På treningssenteret.
Bøy substantivene i ubestemt form flertall og forklar setningene nedenfor Ta det piano! Kapittel 1 oppgave c.
Kapittel 19 Hva er klokka? Vet du hvor mye klokka er? Har du klokke?
Hai ! Hai !.
Hvis du dør i natt, tror du at du kommer til Himmelen?
Lage og sende SMS 1a Lage SMS
“ Hjelpesendinger” fikk fikk spørsmål fra Aud Svare i Skjåk om vi ville ha tannklinikken etter hennes mann som nylig var død. ADRA Moldova hadde bruk for.
Hvordan vi fant det ut... Vi søkte først mye på internett og leste i bøker. Når det ikke var noe mer å lese igjen på skolebibloteket, og ikke noe mer.
RUS OG UNGDOM Jobbet på av: Sarem,Sander,Joakim,Johannes,
Hva er det viktigste i livet ditt? Betyr det mye å ha god helse?
VERDENSROMMET VI HAR NÅ JOBBET MED VERDENSROMMET I HELE NOVEMBER, OG DET HAR VÆRT KJEMPE VELLYKKET. DET HELE BEGYNTE MED AT TO GUTTER HADDE FUNNET BØKER.
Er uglen smart? Vi har forsket litt og her er svarene.
I Bekkedalen Læringsmål Eleven skal kunne;
Hvordan bruker ulike aldersgrupper sosiale medier?
Og.
CAKE session no. 8 Do your worst. Så langt … Forrige CAKE session var et samarbeid med Hands On Safety- kampanjen Vi fikk mange gode innspill, og de sender.
Hilde Holen / Svein Liane sept -07
Litt om stjerner og planeter Klikk deg frem .
Johannes 3, påsken i Det Gamle Testamentet
God morgen! Tanker etter i går?
Samtale rundt bruken av MI til barn ved hjelp av noen kasus
TENNER. TANNAS OPPBYGGING Emaljen danner det ytre laget av tanna. den er veldig hard og beskytter tannens krone. Emalje består av store krystaller hydroksyapatitt.
De viktigste himmellegemene LINK: 49&selectedLanguageId=1&title=de_viktigste_himmellegemene.
Hvilken farge ser vi? Hvitt lys har alle farger En sort flate absorberer alt lys En sort flate reflekterer ikke noe lys.
Tannhelsen Vår Bachelor Sykepleie
Bevegelse.
Beveren Vil du bli kjent med en?.
Beina og skjelettet Kroppens byggverk.
Fordøyelseskanalen.
Oral undersøkelse av barn 0 – 2 år
Vitaminer og mineraler
Tannhelseundervisning for innvandrere
Utskrift av presentasjonen:

- SPØRSMÅL - INTERVJU - FAKTA OM TANNLEGE TENNER - SPØRSMÅL - INTERVJU - FAKTA OM TANNLEGE

Hvorfor er tennene hvite? Problemstilling: Hvorfor er tennene hvite?

Hypoteser: Vi har noen hypoteser om hvorfor tennene er hvite? 1. Det er noe med fargestoffer i tenna. 2.Det har noe med kalsium i tennene. 3. Vi pusser tennene hvite med tannkrem.

Planleggingsfase Hvordan skal vi finne ut om problemstillingen? Vi på gruppen har planlagt at vi skal spørre en tannlege som heter Hilde Aas. Vi har laget spørsmål som vi skal stille henne. Vi skal lete i bøker og på Internett for å finne mest mulig fakta om tennene.

Hilde Aas Hilde er en tannlege som jobber i Halden. Vi har sendt en e-post til henne der det er noen spørsmål som vi lurer på. Hilde trengte litt tid på å svare på spørsmålene, men etter hvert fikk vi svar.

Svar på spørsmål Vi har sendt masse spørsmål til Hilde Aas. De hoved spørsmålene er: Har vi fargestoffer i tennene? Hvorfor har vi hvite tenner? Vi har fått svar, og svaret er: Innerst i tannen er det et nervekammer. Der finnes det blod. Blodet er rødt.Om det finnes noen fargestoffer vet hun ikke men: Tennene består av mye kalsium. Kalsium er hvitt. Emaljen som er ytterst på tannen er nesten gjennomsiktig.

Flere spørsmål. Vi sendte flere spørsmål til Hilde, her er noen av de: Hvordan får småbarn tenner? Har dyr flere tenner enn oss mennesker? Hvor store er røttene i tennene våre(fullvoksen)? Hvordan vet 12-årsjekslene når de skal vokse ut? Hvorfor mister eldre mennesker tenner og må derfor bruke gebiss?

Fakta om tenner Tennene er det første stoppested for drivstoffet som kommer i kroppen din. Tennene har flere oppgaver. Fortennene biter og kakker maten til en grøt. De spisse hjørnetennene river og sliter i maten. Grøten blandes med spytt. Deretter moses, knuses og hakkes maten. Grøten blir til en våt klump som er klar til å svelges. Det er de brede, flate tennene som kalles jeksler, de gjør det siste tyggearbeidet. Jekslene er plassert like ved hengslet til kjeveleddet, og de kraftige kjevemusklene gir disse tennene voldsom kraft.

Tenner og bakterier Det andre tannsettet du får består av 32 voksene tenner som er laget for å vare resten av livet. Disse tennene er dekket men hvit eller gult emaljen, kroppen hardeste substans. Emaljen kan tåle fysisk slitasje ved tygging av hard mat i år etter år, men vis gamle matrester og bakterier får anledning til å bygge seg opp i munnen, kan en kjemisk prosess slite ned emaljen. Resultatet kan bli at du får tannverk og hele tannen kan råtne.

Dette var det…. NORA HEDDA MELISSA Vi fikk svar på flere spørsmål som vi lurte på, vi er veldig takknemlig for det Hilde gjorde for oss. Denne powerpointen er laget av: NORA HEDDA MELISSA