”Utryddelsen av de europeiske jødene”

Slides:



Advertisements
Liknende presentasjoner
Elevsamtalen i Færder videregående skole
Advertisements

Det virker utrolig! General Dwight D. Eisenhower hadde rett når han ga ordre om at man skulle filme og ta bilder.
Forside/oversikt Fag / tema Samfunnsfag, Norsk, Engelsk Trinn 5. trinn
«[Revenge is] like a poison, it can take you over
Leseglede i 2 klasse Kjølberg skole, skoleåret 2003/2004.
K 18 En historisk beretning fra 2 verdenskrig Julia 3D.
Historien er hentet fra lang tid tilbake, da en mann straffer sin 5 årige datter, fordi hun har mistet en verdifull gjenstand. Den gang de ikke hadde så.
Hjemmeoppgave 1: Å høre etter NAVN: ……………………………….. DATO: ……………………….
PALS – Skoleomfattende tiltaksmodell
Pedagogisk analyse.
Norservice as - motiverte folk skaper mest Attføringsbedriften Service- og produksjonsbedriften.
Med forskning på timeplanen
GNU Science A Bergartenes kretsløp.
Rita Lucia Endresen. Medlem NFU´s Landsstyre Den første person med utviklingshemming som er medlem i Landsstyret i egen organisasjon.
Foreldresamarbeid Kan vi gjøre det enda bedre ?
Konflikter som preget verden
AP - Arbeidsplan Vi jobber med arbeidsplanen nesten hver dag.
Hvorfor øker bruken av spesialundervisning? Driverne bak økningen i bruk av spesialundervisning i grunnskolen.
Å lykkes eller være lykkelig?
Forside/oversikt Fag / tema
Undervisningsopplegg Uke
Ngitili Sukumaenes løsning for å gjenoppbygge skog og gresslandskap.
2004 Survey galore! Vaya con dios ISUIT for nybegynnere IISUIT for viderekommende IIIStudentsurveyen IVVeien framover.
Polen Polen ligger i Øst-Europa og strekker seg fra Østersjøen i
Nye websider for Sørli skole
Prosjektoppgaven – krav og suksessfaktorer. Suksessfaktorer Bruk biblioteket Bruk veilederen Start skrivingen tidlig Jobb jevnt (lag gjerne tids- og handlingsplaner.
Bokpresentasjon Bergen
Maria Montessori Maria Motessori er født i Italia. Hun var Italias første kvinnelige lege. Senere ble hun professor i antropologi og hun ledet.
Oppgave i nettkommunikasjon Samarbeid mellom HiHm og HVe.
Forside/oversikt Fag / tema Eventyr Trinn 1.trinn
Klart språk og brukerinvolvering Frokostseminar DIFI Oslo 11. juni 2014.
Hverdagen for Ruth og Sissel.
En multimedia presentasjon
Nytt kursadministrasjonsverktøy. Internettsidene for potensiell deltager.
De 100 mest brukte ordene i bøker i klasse..
Av Donald Norman. Normans hovedanliggende: Information appliances An appliance specializing in information: knowledge, facts, graphics, images, video,
PORTEFOLIO Ekrom skole.
ELEFANTKLUBBEN (De eldste barna)
Møte med veiledere og kontaktpersoner Informasjon om en ukes praksis på fjerde semester av Lektorprogrammet.
FADDERBEDRIFT EN ORDNING SOM GJØR AT ELEVER BLIR KJENT MED EN BEDRIFT OG EN FADDER GJENNOM LÆRINGSOPPDRAG.
Anne Karin Larsen, Høgskolen i Bergen INTERNASJONALT SAMARBEID Utvikling av et deltidsstudie om sosialt arbeid i Europa.
Kvalitative og kvantitative metoder
Innføring i økonomi Hans O. Melberg.
Redd Barna og Sinna mann
Og.
Kapittel 36 Reza forteller om sin arbeidserfaring.
Sammensatte tekster ?.
Digitalt prosjektrom og samarbeidsteknologi Muligheter for meningsskaping og relevans i et «kombinert klasserom» Jorunn Thortveit og Hans Erik Bugge IGIS.
Nettbaserte multimediepresentasjoner Må en til Hollywood for å lage pedagogiske multimediabaserte presentasjoner? Arne B. Mikalsen 9. juni 2006
UKEPLAN FOR 3. KLASSE UKE mars 2015
Prosjekt - studenttett post av Kirsten Halse. Hensikten med presentasjonen... å informere om hvordan prosjektet er utviklet og spesielt å gi en forståelse.
Hovedprosjektpresentasjon for gruppe 57 FAGNETT.ORG Kim Erik Oppheim & Trond Iversen.
Kulturelle skolesekken Satsingen er oppdatert og ny for sesongen Oppgaver er satt opp av fagpersoner innen skole og geologi. Den tar utgangspunkt.
Nettsider som sjanger Vibeke Bjarnø, IT-seksjonenIT-seksjonen Avdeling for lærerutdanning, Høgskolen i Oslo A03 – våren 2004.
Velkommen som student Anne-Beathe Mortensen-Buan
Ap Arbeiderpartiet mener at vi skal fortsette oljeboringen på en konsekvent måte, de vil ta i bruk ressursene vi har. De mener oljepengene skal gå til.
Hvordan gjøre BABED-studiet mer kjent for potensielle studenter?
Using To Teach English?. Background The value of authentic communication Practice, 2013: – Exchange – Present themselves – Get information about.
Hvordan knytte refleksjon til faglitteratur?
Multiplikasjon – Om flipped classroom-opplegget – Kompetansemål og læringsmål Denne PowerPointen vil gi deg en oversikt over dette flipped classroom- opplegget.
Hvordan knytte refleksjon til faglitteratur?
Velkommen til Newton-rommet
Modul 1 Modeller B – Samarbeid.
Modul 1 Modeller B – Samarbeid.
Prinsipper for god underveisvurdering B – Samarbeid
Prinsipper for god underveisvurdering B – Samarbeid
Velkommen til Newtonrommet
Modul 1 Modeller B – Samarbeid.
Forside/oversikt Fag / tema Kunst og Håndverk Trinn Ungdomstrinnet
Dybdelæring – regneark B – Samarbeid
Utskrift av presentasjonen:

”Utryddelsen av de europeiske jødene” En interaktiv lærebok Av Bitten Koch og Stian Nordskog

Strukturen i undervisningsopplegget: Læreboken er delt inn i 4 moduler Alle ord/begreper som antas å være vanskelige, er klikkbare Det er satt inn forklarende lydsnutter/videoer som er klikkbare Det er satt inn linker til websider som er relevante

Elevene skal få mulighet til å studere i eget tempo Elevene skal få mulighet til å bli kjent med Holocaust gjennom tidsvitner Elevene skal ha et differensiert opplegg

Elevene skal aktivt bruke nettet for å studere videre Elevene skal få mulighet til å velge hva de vil fordype seg i Forventet tidsbruk: ca en uke per modul

Presentasjon av modulene Modul 1 omhandler perioden år 76 til den første verdenskrig. Denne modulen tar for seg jødisk historie for å gi elevene forkunnskaper som er nødvendige for å forstå Holocaust. Eksempel:

Modul 2 Modul 2 tar for seg tiden 1914-1933. Her vil nazismen bli grundig presentert og vi tar for oss hvordan jødenes situasjon i Tyskland sakte ble forverret. Eksempel:

Modul 3 Modul 3 vil se på perioden 1933-ca 1941. Modulen stanser i 1941, da det er startpunktet for Holocausts siste del; den fysiske tilintetgjørelsen. Eksempel:

Modul 4 Modul 4 tar for seg tiden 1941 til 1945 og ser på hvordan den fysiske tilintetgjørelsen (gassing, ihjelsulting, ”destruksjon gjennom arbeid” og skyting) ble gjennomført. Eksempel:

Noen ord om det faglige: Modulene er i stor grad bygget på Raul Hilbergs bok ”The Destruction of the European Jews”. Hilberg er nestoren innen fagfeltet. Firedelingen av destruksjonsprosessen er hentet fra ham.

Litt om firedelingen: Vi har delt opp destruksjonsprosessen i fire: Definisjon: hvem er jøde Ekspropriasjon: tyveriet av jødenes eiendom og penger Konsentrasjon: jødene samles på bestemte steder Destruksjon: jødene myrdes

Noen ord om det tekniske: Vi valgte å lage opplegget i .pdf-format fordi: Lett å konvertere fra forskjellige formater til .pdf Opplegget kan benyttes også av skoler som ikke har Classfronter Acrobat Reader er gratis På denne måten er vi ikke avhengige av Classfronter om denne ikke skulle fungere

Erfaring så langt Vi har testet ut opplegget en gang Elevene brukte ca 5 uker på å bli ferdige Ingen trengte å bruke det differensierte opplegget Den tekniske biten fungerte bra, med unntak av at Classfronter ikke tillot store videofiler. Disse måtte da komprimeres svært mye, noe som førte til dårlig billedkvalitet.

Litt om internasjonalt samarbeid Haugenstua skole er knyttet til HEFRES-programmet For tiden samarbeider vi med en skole i Polen og en i Litauen Prosjektet vi har sammen med disse skolene er konsentrert rundt LSE (Life Skills Education) Dette er et begrep hentet fra WHO og brukes om egenskaper som barn skal utvikle for å kunne bli selvstendige, ansvarsfulle og voksne mennesker

“Life skills education is designed to facilitate the practice and reinforcement of psychosocial skills in a culturally and developmentally appropriate way; it contributes to the promotion of personal and social development, the prevention of health and social problems, and the protection of human rights” Vårt bidrag til dette samarbeidet er blant annet modulene om tilintetgjørelsen av de europeiske jødene