Under huden Øyvind Hjelle & Halvar Ellingsen

Slides:



Advertisements
Liknende presentasjoner
LIKEVERD Bevar ditt hjerte!.
Advertisements

Løpeteknikk - Økt fart, færre skader.
Enkle regler for koking av kjøtt (1)
Eller hvor gode er de til å beskrive smaken
Dyrene og sex i tegneserie
COINCO North Presentasjon for Den Skandinaviska Arenaen 20 mars 2009 Knut Halvorsen Daglig leder, Oslo Teknopol osloteknopol North.
© Atmel Norway 2005 Webinteface for presentasjon av lisensbruk Hovedprosjekt 003E.
WACS – 6. JULI Wacs 2014 i Norge og Stavanger •2 – 6 juli er det Wacs kongress i Stavanger •Vi ønsker alle hjertelig velkommen til spennende.
Verdens 7 underverk.
Bokanmeldelser..
EnergiForvaltning+ •Et produkt for Deg som –ønsker stabile, forutsigbare og lave elpriser –syns spotpris og fastpris er altfor risikabelt –ønsker å bruke.
Lilandspeiderne Informasjon.
NERVER OG HUD.
…for deg som liker nye og spennende reisemål…
Layout - utforming - design i
DYR.
fra helsemyndighetene
Spikerpistol Spikerpistoler får du i forskjellige størrelser som skyter forskjellige spiker. De 3 mest brukte typene pistoler er: 4tomspistol, krampepistol.
Hvordan drive landbruk?
Valg av boplass? Vi valgte Den Franske Rivieraen – bl.a. fordi….. • Behagelig klima vår og høst, • Fastlands-Europa – kan nås på alternative måter, • Norsk.
Kroatia Et ferieparadis.
Smak av kje Smaksopplevelse knyttet til kjøtt fra kje med ulik slaktealder v/Jørgen Todnem, Bioforsk Øst (Gol 1. februar 2013)
Nye klubber - medlemsutvikling Hvorfor nye klubber ? •Det eneste som gir betydelig medlemsvekst •Vi må få Rotary ut til de yngre generasjoner.
Matkultur.
Arbeidskrav 3 Del 2 Idéutvikling for illustrasjon, dekor eller kunstnerisk uttrykk. Jobb med ett av de to temaene dine. Arbeidet skal hovedsakelig foregå.
Globale mattrender 1.
Omstilling og kompetanseutfordringer
LOG530 Distribusjonsplanlegging
Kurs om Mukulamesse for barn og familier i Voie kirke torsdag 13
Formings oppgave i forbindelse med operaprosjektet:
Geometriske figurer… Beregnet på småskoletrinnet, 1. eller 2. klasse
Kurstreff 5 Siste kurstreff med kort repetisjon og samtaler om oppnådde mål og veien videre.
Mars 2014 BOLIGLÅNSKUNDENE OG UTNYTTELSE AV KONKURRANSEN.
Mål og prioriteringer for rekrutteringsarbeidet Svein-Erik Dippner Klubb- og medlemsutvikling, D2260.
Smarison AS. Smarison AS er et hotell med aksjekapital på som oppnår kravet til å starte et aksjeselskap. Samarbeider med Radisson Blue hoteller.
Figgjo hotellporselen mellom marked og laboratorium Kjetil Fallan Institutt for byggekunst, form og farge ntnu.
Finland 6. november-11. november Comenius prosjekt.
M. kort viktig ellers minst fortsatt opp veien.
Johanne Molnes Harkjerr
Bakgrunn og formål Bakgrunn:
De 222 mest brukte ordene i det norske språket..
Tove Sleipnes Norges Sjømatråd Markedssjef 12. februar 2015
Grunnleggende ernæring
Hovedprosjekt RIS og SUS ved Q-Free ASA av Øyvind Lystad Rune Storm Sivertsen.
Den miste verdensdelen
Ny barnehage – ny førskolelærerrolle?
Du har to øyne.
Teori mat&helse 1 Emne: Mat og livsstil Måltider HVORDAN: 4-6 måltider pr dag. 3-4 timer mellom hvert måltid. Variert kosthold Minst mulig sukker og.
Arctic Food – Best i verden! Er det en myte, eller kan det dokumenteres? Nordområdekonferansen 2007 Bodø 8.-9.november Espen Haugland Bioforsk Nord.
Kosmetikk (gresk) ● Vi kan oversette dette ordet som skjønnhetsmiddel eller kunsten å pynte seg ● Mange forskjellige ingredienser brukes i kosmetiske produkter,
Målgruppe Kjetil Aukland - BI Kristiansand. Kjetil Aukland Faglig leder BI Kristiansand PhD stipendiat Aalborg Universitet –Merkevare og Opplevelsesøkonomi.
DOMMERMANUAL TEMA NORDEN NM 2016 Trondhjem mars.
Kapittel 35 Hans forteller om jobben som sosionom Hans ønsker å hjelpe andre mennesker.
1 Lekens betydning for barn på sykehus Støttende tiltak for barn med smerter.
UKE 38 – 41: SKOGUKA,BRANNVERN. PERIODEPLAN FOR LEKESTUA UKE 38 – 41: HØST, SKOGUKA,BRANNVERN. Mål for perioden: Barna skal få kjennskap til barnehagens.
Periodeplan for Minsten Uke Skoguke, brannvernuke. Periodeplan for Minsten Uke HØST; Skoguke, brannvernuke. Mål for perioden: Barna skal.
Kjemikaliehåndtering
Dette er Storvik i vest- Agder.
Oktobernytt Nå er virkelig høsten her med alt av vær som det kan tilby! Barna får mange ulike erfaringer med været gjennom at vi går ut hver dag- uansett.
Snah Shahin.
Smak på maten!.
Hva vet vi om barn og smak
Smak på maten!.
Biogass i landbruket. Gjødsla kan bli mer verdt enn kjøtt og melk.
The Power of We The power of action. We Serve
Denne slide fungerer sånn:
Gruppeoppgaver.
HVORDAN PROMOTERE ROTARACT?
Foreldremøte SFO høsten 2019
Utskrift av presentasjonen:

Under huden Øyvind Hjelle & Halvar Ellingsen Telemark kua Under huden Øyvind Hjelle & Halvar Ellingsen

”11 år gammel Fjellku” Delikatesse eller skjellsord?

Nordisk Vind

Trender Den nordiske vinden blåser fortsatt hardt Toppkokkene vil ha ”egne” varer De vil aller helst kvæle sin egen ku. Restaurantene vil gjøre det umulige mulig Mest for eget alibi og litt for gjesten… Sanselighet, smak, lukt, teksturer, visuelle opplevelser Gamle arter og sorter hentes og løftes frem

Sanselighet- Faviken

Det umulige

Presentasjon

Råvarefokus

Smaker Tartar. Egensmak og konsistens Lårtunge. Seigt, tørt og grått? Speket. Smaksrikt.

Kjøttkvalitet Mye smak. Naturlig beite-naturlig smak Alder-fett Mørkere Godt fett rundt musklene Økt intramuskulær marmorering med alder Mørt kjøtt

Kunder og marked Topprestauranter som bruker små mengder. Palace-Ylayali-Maemo Større restauranter med bevissthet. Olympen-Smalhans-Arakataka Markeder, delikatesse og kjøttdisker. Jacobs, Mathallen, Machmann, Centra.

Utfordringer Alle disse bruker forskjellige stykkingsdeler Det krever kontinuitet på levering. Kontinuitet på klassifisering-merking-sortering Det kreves fersk kjøtt. Det er vanskelig og komme ”ovenpå” i markedet med så få slakt som eksisterer nå.

Kjør på!! Av de 50 beste restaurantene i Norden ville minst 45 valgt fersk Telemarksfe fremfor verdens dyreste Waguyokse…….