Veiledning: Nedpumping av kuldemedium til utedelen.

Slides:



Advertisements
Liknende presentasjoner
Video om verifikasjon – underlag for gruppearbeid/ diskusjon
Advertisements

Komponenter mellom varmekilden og varmeavgiver
Veiledning for knivbytte  Hold tangen som vist  Klem håndtakene sammen, til du ser et lite hull i kniven Lite hull i kniven
Enkle regler for koking av kjøtt (1)
Oslo brann- og redningsetat
Varmepumper Av Snorre Nordal Seksjon for læring og lærerutdanning
Veiledning: Fylling av R-410A på luft-luft varmepumpe
Bruke blits Vi trenger blits når det er for lite lys. Med blits inne: Når du tar bilder inne, er det ofte lurt å bruke blits. Når det er mørkt i rommet,
CO2 -fangst og –lagring: Vet vi nok?
Gjør som følger: - Ditt rett foran skjermen - Se på kameraet med et stødig blikk - Trykk på knappen “Ta bilde” - OBS. Det er viktig å ikke røre seg når.
Høytrykkspyling av avløpsledninger
Klargjøring og tilpassing av utstyret
PLASSERING AV INNEDEL OG UTEDEL
VEDLIKEHOLD GROVFILTER OG ELEKTROSTATFILTER
Forståelse og praktisk bruk av GPS GPS kurs II Norsk Folkehjelp 2008 Del II.
ELEKTRISK ENERGI FRA FORNYBARE OG IKKE-FORNYBARE ENERGIKILDER UNGDOMstrinnet vurderingskriterier til underveisvurdering Navn:____________________________________________________________________.
INSTALLASJON OG IDRIFTSETTELSE AV LUFT/LUFT VARMEPUMPE
Filer til og fra mobiltelefon
Behovsprøvd rengjøring av vannledningsnettet
Viftemotor-Bytte (RAS)
Vedlikehold og reparasjon
Brann i metaller Presentasjonen er identisk med en artikkel som er trykket i Tidsskriftet Brannmannen Artikkelforfatter: Jan Erik Andersen Oslo brann-
Husk å stenge ved avreise. Bruk kjøpevann på kaffetrakter og
TEKNISK INFORMASJON! • Levert energi ca kWh • Drifts-tank 223l • Tank temp C • El. tilsats 0-7,5 kW • Varmtvann C • Varmtvannsslynge.
Kjøkkenet er et koselig sted, ikke sant?
Kombinert kjølemaskin/varmepumpe – Tungregnesenteret, NTNU
Å skrive en god innledning
MINE KJÆRE BARN SPARE STRØM = MER LOMMEPENGER. DERFOR….
Oppgradere monitorer og skiver Megalinksystemet..
SOLA.
Veiledning: bytte av O-RING (kran utedel) versjon hl.
De viktige ting i livet Kilde: Ukjent.
Trykk i væsker Enheter Pascal (1 Pa = 1 N/m2)
Database på forhånd Riktig løype på alle klasser? Riktig løype på alle løpere? KLASSE/OppdaterLøypenr, FARLIG i stafett. Gaflinger lagt inn. STAFETT/Stafett/SkrivUt/StartlisteMedLøype.
Forsøk ved vitensenteret
Lokalisering av samlestasjon for oljebrønner. LOG530 Distribusjonsplanlegging 2 2 StartOil har boret to nye brønner på havbunnen utenfor Midt-Norge, og.
Muntlige presentasjoner
Primuser Triangelheimen, Ord og utrykk Dyse -Et lite hull som sitter midt i brenneren hvor gassen kommer ut fra.
Varmepumpe Innedel og utedel
Jan Erik Andersen, Oslo brann- og redningsetat
Presentasjonen er identisk med en artikkel som er trykket i Tidsskriftet Brannmannen Artikkelforfatter: Einar K. Gjessing, tidligere brannsjef i Bergen.
Makrofunksjon på kamera
Leif Aanderud Yrkesmed.avd. Haukeland Universitetssykehus
Veiledning:Tømmestasjon på luft-luft varmepumpe
Flere har etterspurt et slags rammeprogram for sesongen, dette er et forslag som sendes ut på høring.   Nå er sesongen i gang. Da må vi kutte litt ned.
NÅ SKAL VI LÆRE OM LIKNINGER.
Her kommer vi opp til naustene ved Mourki
Sannheter og myter om tømmervogntog
Hvorfor koker vannet ved lavere tempratur i høyden?
Foreldreansvarets innhold bl. § 30
Reidar Kyllesdal Plugin for NDLA i it’s learning.
Prosjektsamarbeid eDialog24 og Telehuset. Telenor Telehuset AS 100% eid av Telenor i eget AS Mer enn 10 års erfaring i markedet Markedsleder på SMB og.
De 222 mest brukte ordene i det norske språket..
Forslag til årets VA-tiltak ENØK HOLEN RA
ARD2, generelle forhold Husk at  ARD 2 er en generell asp. detektor som på gitte vilkår er godkjent for landbruk. Disse er: - det må benyttes høyfølsom.
Panasonic – Den plasseringsvennlige pumpen
Når skal tette kummer velges
På de høyeste bredde-gadene
Tallinja Audun Merete Veronika. En kort beskrivelse; Målet er å få en større forståelse for tall og tallinja, å kunne plassere hele tal, negative og positive,
Legg elektrisk anlegg i et modellrom
Varmepumpen Forarbeid.
Legg elektrisk anlegg i eit modellrom
En innføring i varmepumpas virkemåte og prinsipp
Avløpsvann som ressurs
6 : Alternativ energi Mål for opplæringen er at eleven skal kunne
Vannrakett med fallskjerm
Varmepumpen Forarbeid
SMART kapp iQ er den eneste Ultra HD-skjermen på markedet som også fungerer som et digitalt og interaktivt whiteboard. Med kapp iQ kan man samarbeide,
Varmepumpe på Newtonrommet 90 minutter, Naturfag Vg1
Velkommen til informasjonsmøte Kjøvangen va
Utskrift av presentasjonen:

Veiledning: Nedpumping av kuldemedium til utedelen. versjon 1.03 (RAS) 130511hl

Nedpumping er aktuelt ved flytting av innedel, utedel eller demontering av anlegg. Viktig før nedpumping: Er det kuldemedium på anlegget, eller ikke? (Manometeret avleses om det er trykk på anlegget). FARE! Hvis nedpumping foretas på et anlegg hvor flensekoblingene, rørene eller innedelen lekker er det fare for eksplosjon! Kompressor kan da suge inn luft som komprimeres i utedel! Så altså: Aldri nedpumping av et tomt anlegg eller et som har lekkasje! Nødvendig verktøy: Manometersett 4mm unbrako Momentnøkler Div. håndverktøy

Start anlegget i kjøledrift (evt Start anlegget i kjøledrift (evt. tvangskjør i kjøledrift : Reset-knapp (front innedel) holdes inne i 10 sek). Starter ikke kompressoren kan det være for kaldt ute. Varm i så fall opp uteluftføler (TO) på utedelen (vann, hårtørrer e.l.). Eller har ikke innedelen et kjølebehov ? Varm i så fall opp romluftsføleren (TA) på innedelen. Skru av mutterhettene for gass-/væskekranene og serviceventilen (Husk mothold!). TO-sensor Skru av mutterhettene TA-sensor Mothold! (hold stille)

Tilkoble manometeret (trykket er nå normalt 7-9 bar med kompressor i drift). Væskekranen stenges (minste kranen hvor det tynneste røret ¼” er tilkoblet). Skru helt i bunn og ganske fast. Væsketilførsel til innedel blir da stengt og kompressoren suger ut gassen av innedel/rørsystem.

Observer at trykket faller fra 7-9 bar til 0 bar. Gasskranen stenges (største kranen hvor det tykkeste røret er tilkoblet (3/8” eller ½”). Skru helt i bunn og ganske fast. Nå er alt av kuldemedium kommet inn på utedelen. Slå nå anlegget av (fjernkontrollen eller sikringskursen). Viktig: Anlegget må ikke kjøres med stengte kraner mer enn maks 1 minutt! Observer at trykket forblir 0 bar, om ikke gjentas prosessen. MERK! Det er normalt at trykket etter noen minutter kan stige litt. Dette skyldes at det ligger kuldemedium løst i oljen som ligger i rørene. Gassen koker ut og gir en liten trykkøkning, men mengden er relativt liten.

Følgende moment skal brukes: 1/4” -6,35mm 14-18N.m Manometeret frakobles og alle 3 mutterhettene skrus til med moment (Husk mothold!). Kobberrørene frakobles på den enheten som skal byttes/flyttes (Husk mothold!). Kraner/rør forsegles så fukt/smuss ikke kan trenge inn (blindhetter eller kapp/klem rørene). Ny plassering eller bytte til ny enhet gjøres som i en vanlig montasje/idriftsettelse. Ved nedpumping av et multisplittanlegg RAS-M18GAV-E (eller tilsvarende), gjøres alt helt likt som i denne veiledningen. Man velger om: Pumpe ned en og en innedel eller begge to samtidig. Den/de innedelen(e) som skal nedpumpes tilkobles manometeret serviceventilen(e). Kobberrørene frakobles utedel (evt. innedel) Ferdig! (utedel frakoblet) Skru til mutterhettene med moment Følgende moment skal brukes: 1/4” -6,35mm 14-18N.m 3/8” -9,52mm 33-42N.m 1/2” -12,7mm 50-62N.m Mothold! (hold stille) Mothold! (hold stille)