Presentasjon lastes. Vennligst vent

Presentasjon lastes. Vennligst vent

Velkommen til informasjonsmøte Kjøvangen va

Liknende presentasjoner


Presentasjon om: "Velkommen til informasjonsmøte Kjøvangen va"— Utskrift av presentasjonen:

1 Velkommen til informasjonsmøte Kjøvangen va
Son Kro 11. Mai

2 FASE 1 Toppen av Stavnesbakken
2008 – TANKEN OM Å ETABLERE PRIVAT VANN OG AVLØP I KJØVANGEN OPPSTO. I LØPET AV 2008/2009 BLE STYRET ETABLERT, MIDLER TIL FORPROSJEKT BLE HENTET INN FRA EIERNE OG SWECO KONSULENTSELSKAP BLE KONTAKTET. ENTREPRENØR BLE VALGT OG MIDLER FRA 147 MEDLEMMER KOM INN. KLARSIGNAL TIL ENTREPRENØR PÅ HØSTEN OPPSTART GJENNOMFØRING FEBRUAR HOVEDLEDNINGER BLE FERDIG FØRST OG EIENDOMMENE BLE KOBLET TIL ETTER HVERT. SISTE EIENDOM I DRIFT - SEPTEMBER Toppen av Stavnesbakken

3 DET KOM NED OMTRENT 19 KABLER AV ULIKT SLAG HER I VADBAKKVEIEN.

4 DRIFTEN I 8 ÅR Det har vært noen pumper på service i løpet av driften. Nesten 40 – av 147 på 8 år. Noen av dem flere ganger. Da må vi spørre.

5 Styreboksen til pumpe Ser slik ut.
På toppen av denne er det en knapp som kan starte pumpa. Den går bare når man holder knappen inne. Da kommer et tall opp på det grå skjermen. Det er antall timer pumpe har gått til sammen. På en hytte som er mye brukt kan det dreie sag om timer i året. Altså svært lite gangtid for en elektromotor. Obs. Ikke tørrkjør pumpe!

6 Alarm Det er dessverre litt mer å passe på med trykkavløp som vi har
Alarm Det er dessverre litt mer å passe på med trykkavløp som vi har. Her kommer noen regler. Om alarmen går! Alarm og gul lampe lyser: Motorvern har slått ut. Pumpen trekker for mye strøm. Kan skyldes tette / fryste rør, eller at det sitter noe fast i kvernen på pumpen. Motorvernet kan resettes ved å gjøre styreskapet strømløst. Skru sikringen av, og så på igjen. Automatikken prøver nå å kjøre pumpen inntil 3 ganger. Sjekk at pumpeledningene er åpne, og at det ikke sitter noe fast i pumpen. Hvis problemet vedvarer, bestill service.

7 Alarm Alarm og rød lampe lyser: For høyt nivå av vann i tanken.
Pumpen klarer ikke å pumpe ut vannet. Om pumpe bare går og går, slå av sikringen. Om pumpe står stille, sjekk om den går på knappen på styreskapet. Sjekk om det er strøm til den. Intet skjer – tilkall service.

8 Slitedelen Det som skjer er at skarpe partikler i det vi slipper i avløpet – sliper en gummipakning slik at den blir for romslig. Da trekker ikke skruen opp vannet lenger.

9 Her ser dere skruen inne i gummipakningen.
Utsnitt Her ser dere skruen inne i gummipakningen.

10 Vaskebøtta med sand og støv!
Ikke i avløpet!

11 Ikke skylle sanden i avløpet eller via klær i vaskemaskin.
Vært på stranden? Ikke skylle sanden i avløpet eller via klær i vaskemaskin.

12 Kaffegrut har også skarpe partikler. Ikke i avløpet.

13 Resirkulert toalettpapir
Ikke bruk resirkulert papir! Det er det lim i, og det løser seg ikke opp i vannet og tetter hovedrørene i en eller annen avgrening. Veldig dyrt og ulemper for andre abonnenter som ikke kan bruke anlegget i perioder.

14 Barn og barnebarn er en velsignelse!
Men de kan fort finne på å kaste ting i toalettet som ikke skal være der! Og når dere låner bort hytta, gjør folket oppmerksom på at ikke noe annet skal i avløpet - enn det som skal i avløpet.

15 Hyggeligere ting! Investeringen i vann og avløp er kostbar.
Fordelen er at hytta blir mye mer brukt av alle familiemedlemmer. Verdien av hytta stiger minst dobbelt så mye som kostnaden av investeringen.

16 Etableringen. Byggeforeningen Kjøvangen VA har refusjonsordning med skattevesenet. Betyr at kostnadene for å grave og koble dere på det eksisterende anlegget – er fritt for MVA. Et slikt selskap vil myndighetene avslutte når vi er ferdig. Men vi har holdt liv i byggeselskapet helt til nå for at dere skulle komme med så rimelig som mulig. For i år eller tidlig neste år, må Kjøvangen VA slettes. Da er det driftselskapet Kjøvangen VA SA som står igjen og sørger for at driften av det private anlegget er i gang. Vannet får vi fra kommunen og avløpet går til kommunen.

17 Vestby kommune Gebyrer til kommunen.
Tilkoblingsgebyr, engangs, kommer i tillegg når man skal koble til. Ca kr ,- Det blir en årlig avgift til kommunen i henhold til forbruk av vann. Kommunen vil ha tall fra vannmåleren i desember hvert år. Tips: Les av vannmåleren på høsten ved siste besøk på hytta – så slipper dere å ta turen bare for å lese av måleren rett før jul.

18 Kjøvangen VA SA Fra driftsselskapet kommer det også en faktura hvert år for å dekke utgifter til strøm i varmekabler i hovedledningene og til vedlikehold og reparasjoner. Størrelsen fastsette på årsmøte og har hittil vært på kr 3200,- Den blir på kr 3300,- i år. Årsmøte holdes, gjerne på pinseaften kl 13 – på Grevlingen Skole i Son – om det er ledig - hvert år. Innkalling kommer til hver og en på e-post.

19 Fiberkabler Mange av de opprinnelige medlemmene er tilkoblet nett og TV via fiberkabel. Vi la ned rør til dette og blåste fiber i rett etter. Dere kan få dette ved å kontakte vår signal-leverandør Son Vision i Son. De må lokalisere nærmeste betongkum med fiber i, legge et rør under kanten av kummen og gjerne i jorda til hytta. Blåse fiber i røret, skru opp en to tre bokser i hytta - så er nett og tv på plass, for den som ønsker det.

20 Arbeidet har begynt i Kjøvangen, nede i bukta.
Entreprenøren som er her, kan si noe om rekkefølgen på arbeidet. I tillegg foreller han i detaljer om hva som gjøres og ev. stengning av veier etc.

21 Tanken med pumpe i. Slik ser den ut – den tanken dere får inn på tomta.

22


Laste ned ppt "Velkommen til informasjonsmøte Kjøvangen va"

Liknende presentasjoner


Annonser fra Google