Presentasjon lastes. Vennligst vent

Presentasjon lastes. Vennligst vent

SOLA.

Liknende presentasjoner


Presentasjon om: "SOLA."— Utskrift av presentasjonen:

1 SOLA

2 Solen er en stjerne. Uten solen hadde det ikke vært lys, varme eller dager. Jorden bruker 365 dager på å gå rundt sola.

3 Solformørkelse En fulsdendig solformørkelse er helt fantastisk. Hvert eller andvert år passerer månen rett mellom oss og solen. Skyggen faller i et smalt belte over jorden. I dette beltet ser man att den mørke måneskiven dekker hele solen i noen få minutter. Det er bare den svakere ytre atmosfæren til solen, kalt korana som er synlig.

4 beskrive solen Størrelse: solen er det største legemet i solsystemet.
Varme: flere millioner grader. Mørke flekker: enkelte ganger kommer det flekker på solen. I disse mørke omrødene hindrer magnetiske felt solens gass i å koke og boble. Denne gassen kjøles ned og ser mørkere ut sammenlignet med den strålende solskiven. Flekkene ser ut som små svarte blemmer.

5 plassering av sola Sola er i midten av alle planetene, alle planetene i solsystemet går i bane rundt sola bortsett fra en. Planet x.

6 stjernene Stjernene ble til av en stor sky av gass og støv som driver gjennom verdensromet. Og de begynner å trekke seg sammen. Når skyen krymper blir den varm. Til slutt blir den så varm at fusjonen begynner i midten av skyen, og en ny stjerne blir født.

7 laget av Susanne, Benjamin, Eivor, Thomas.


Laste ned ppt "SOLA."

Liknende presentasjoner


Annonser fra Google