Vi sikrer dine verdier…

Slides:



Advertisements
Liknende presentasjoner
Trykk på mus eller tastatur for neste bilde…
Advertisements

Ørnulf Wiig Installasjon AS
Kjøpte produkter - Rabatter - Budsjett 3 moduler som er integrert i SuperOffice Påfølgende bilder vil vise en enkel forklaring og noen skjermdumper om.
Radon.
Litt om meg selv Faglærer for Klima, energi og miljø på Tangen VGS i Kristiansand Utdannet rørleggermester i Tyskland Jobbet i 7 år for en stor messingprodusent.
IK-Bygg på web: Formål IK-Bygg web skal bidra til å avdekke avvik i forhold til helse, miljø og sikkerhet. Det stilles strenge krav til hvilken forfatning.
Høytrykkspyling av avløpsledninger
Hva kan brannvesenet bidra med - før, under og etter en brann?
Krav til dokumentasjon i kap
Brannvern for hjemmeboende eldre og funksjonshemmede
Hva skjer med BA-avfallet etter at det har forlatt byggeplassen?
Brannforebyggende tiltak
SIKKER VANNinstallasjon
Presentasjon for Byggevareindustrien
Utvikling.org Teambuilding – Lederutvikling - HMS
Brann i metaller Presentasjonen er identisk med en artikkel som er trykket i Tidsskriftet Brannmannen Artikkelforfatter: Jan Erik Andersen Oslo brann-
Brann som grunnlag for design
"Nye oppdagelser" av miljøgifter i bygg
Brannvern Møllehagen skolesenter Internskolering 08/09
SIKKERHETSTILTAK Fysiske sikkerhetstiltak Tekniske sikkerhetstiltak
Revisjon ved Rikshospitalet den 11. – 18. desember 2007.
Brukermøte 2007 Stavanger Forum.
Base system MODELL Q1 Base enhet Extern manøver panel
Hva skal vi snakke om? Hva er IK – Akvakultur? Hva er internkontroll?
ROCKWOOL.
Resultater fra drop-tester
Defo – Distriktenes energiforening1 Erik Winther Innspill fra Defo for drøftinger i samarbeid med NVE, Konkurransetilsynet, Forbrukerombudet.
Engia.
Kabler til de fleste formål
Ønsker dere velkommen til presentasjon av SIVACON BD01 metallkapslede strømskinner.
Hovedprosjekt våren 2007 Sentralisert sikkerhetskopiering hos Safetec Prosjektet utføres av Eivind Olden.
Grunnkurs gesisPLAN - Del 8
Arkivutstyr og arkivlokale
Utført av: Jeppe Flensted HiST Vår 2009
Registrering av kjemikalier i Kromatografigruppa, Fürst Medisinsk laboratorium. Database laget med bruk av teknologiene PHP, MySQL og Apache Prosjektoppgave.
Energieffektivisering – fokus på bygget eller systemet ?
Feil i nye elektriske anlegg
Trykkavlastning som sikkerhetssystem
Einar K. Gjessing, tidligere brannsjef i Bergen
Presentasjonen er identisk med en artikkel som er trykket i Tidsskriftet Brannmannen Artikkelforfatter: Einar K. Gjessing, tidligere brannsjef i Bergen.
Presentasjonen er identisk med en artikkel som er trykket i Tidsskriftet Brannmannen Artikkelforfatter: Odd Jørgensen, Oslo brann- og redningsetat Transport.
Hegg Kraft Årsrapport Morselskapet Administrerende direktør InformasjonsstabPersonalstab HMS Lønn Personal- administrasjon Personalutvikling Økonomistab.
Trender innen sjøtransport kontra landtransport
Asak Miljøstein AS.
Undersøkelse om undervisningsmateriell for psykisk helse
velkommen til presentasjon av SIVACON LX metallkapslede strømskinner
…når resultater betyr noe
Sand i vann, det går an - Abrajet
Presentasjon rev 5.0 Kompetanse, ansvar og sikkerhet!
Forelesningsnotat 7 OEE/TAK
Norges branntekniske laboratorium as 1. 2 AKTØRENE I BYGGEMARKEDET PRODUSENTER PROSJEKTERENDE KOMMUNALE MYNDIGHETER SENTRALE MYNDIGHETER EIENDOMSBESITTERE.
Sikkerhetsforskriften – status og fremdrift v/Arild Tømte
N O R P R O F F Quality Management SAMARBEIDSPARTNER FOR
Generell brannforebygging Erik Markhus og Ragnhild Ø. Mortensen
Avd for klinisk kjemi Regionsykehuset i Trondheim
Nye rutiner for ID-kontroll av utenlandske arbeidstakere
Hovedprosjekt RIS og SUS ved Q-Free ASA av Øyvind Lystad Rune Storm Sivertsen.
Engia.
JM Hansen Installasjon AutomasjonMaritim Kommunikasjon til vegg:
Organisation for Economic Cooperation and Development (OECD) Arbeider for å fremme økonomisk vekst i og handel mellom medlemslandene. Om OECD:
BRANNVERNOPPLÆRING Grunnleggende branninformasjon til studenter og nytilsatte ved Høgskolen i Sør-Trøndelag.
ANLEGGSLEDER KAIA CONRADI ENTREPRENØRBRANSJEN.
til Newton energi- og havbruksrom i Midt-Troms
Oslo, 2016.
BRANNVERN i EGET HJEM.
Kabelinstallasjoner.
Vår kompetanse Maskinlinjen LEAN Økonomi CE merking Sertifiseringer
Det handler om å ta ansvarlige valg for energidistribusjon
Bjørn Bakkhaug, Ålesund
Datafangst med PDA i Hafslund v/ Arne Ringstad
Utskrift av presentasjonen:

Vi sikrer dine verdier…

Om Thermax AS Thermax AS ble etablert i 1989 og har opplevd en kraftig og jevn årlig vekst både når det gjelder omsetning og medarbeidere. Våre virksomhetsområder Fra starten av var hovedtyngen av selskapets arbeid knyttet til entreprenørvirksomhet innen passiv brannsikring. Branntetting og isolering av stålkonstruksjoner har hele tiden vært sentrale arbeidsområder, men nye forskrifter og behov i markedet har ført til et utvidet virksomhetsområde. I tillegg til den tradisjonelle entreprenørdelen (som er organisert i avdelingene nybygg og etablerte bygg) er det opprettet avdelinger for brannteknisk rådgivning, tegnetjenester, kontroll og service samt produktsalg. Thermax AS kan med sine samarbeidspartnere tilby et komplett produkt- og tjenestespekter av både praktisk og rådgivende art.

Om Thermax AS Thermax AS er landsdekkende gjennom datterselskap og samarbeidspartnere i Thermax-Gruppen. Thermax-partnere: Oslo/Akershus (Thermax AS) Askim (Thermax AS) Fredrikstad (Thermax AS) Drammen (Bro-Con AS) Tønsberg (Bro-Con AS) Skien/Porsgrunn (JM Montasje AS) Kristiansand (Thermax Brannsikring AS) Stavanger (Lilleland AS) Bergen (Bratex AS) Ålesund (Icuma AS) Trondheim (Thermax Midt-Norge AS) Mo i Rana (Lettbyggteknikk AS) Bodø (Lettbyggteknikk AS) Harstad (Byggsikkerhet AS) Tromsø (Total Brannsikring AS) Alta (Total Brannsikring AS) Kirkenes (Total Brannsikring AS)

Organisasjonskart pr. 01.04.2005

Sentral godkjenning Godkjenningskoder Godkjenningsnr: 1998001745    Godkjent til: 23.12.2006    Organisasjonsnr: 953568381 Thermax AS Postboks 76 1471 SKÅRER Tlf: 67972600   Faks: 67973101 Foretaket er godkjent innenfor følgende godkjenningsområder: Ansvarlig prosjekterende for bygninger og installasjoner, tiltaksklasse 2 Ansvarlig kontrollerende for prosjektering av bygninger og installasjoner, tiltaksklasse 2 Ansvarlig utførende for bygninger og installasjoner, tiltaksklasse 2 Ansvarlig kontrollerende for utføring av bygninger og installasjoner, tiltaksklasse 2

Vi setter kunden i sentrum!

Avdeling Kontroll & Rådgivning

Brannvernopplæring Kurs i praktisk bruk av slokkeutstyr Grunnkurs i brannvern Brannvernlederkurs 1 dag/ 2 dager Sikkerhetskurs i varme arbeider Sertifiseringskurs rød godkjenning Sertifiseringskurs grønn godkjenning Kurs i branntetting Spesialkurs

Brannøvelser Eksempler på øvelsesmomenter Kjentmannsrunde m/ risikovurdering Evakuering med og uten røyk Evakuering av personell som trenger bistand Praktisk bruk av slokkeutstyr Bruke markører Kombinere brann / førstehjelp Simulere brann/ eksplosjoner

Branntegninger Vi lager alle typer branntekniske tegninger og områdekart

Rømningsplaner Vi tilbyr rømningsplaner til alle typer objekter. Eks. Sykehus Hoteller Kjøpesentre Kontorlokaler Industrilokaler

Produkter Brannvernutstyr Førstehjelpsprodukter Sikkerhetsskilter og ledesystemer Absorbenter og beredskapsutstyr

Avdeling entreprenør

Branntetting: Hensikten med branntetting er å forhindre brann- og røykspredning fra en branncelle eller en brannseksjon. Krav til brannklassifiserte vegger finner man blant annet i Teknisk forskrift, REN veiledning til teknisk forskrift 1997 og Forskrift om brannforebyggende tiltak og brannsyn. Det stilles her krav om at kabler, rør, ventilasjonskanaler m.m. som føres gjennom en branncelle- eller seksjoneringsvegg/dekke ikke skal svekke brannmotstanden.

Produktene som Thermax benytter er alle testet i branntekniske laboratorier, slik at de skal tilfredstille de kravene som stilles til dokumentasjon.

Sporbarhet - Man skal ha et sett branntegninger før branntetting settes i gang. Tettingen utføres etter gjeldende montasjeanvisning.

Sporbarhet - Tetting merkes med unik strekkode Strekkode avleses med håndholdt PC (PDA) - Rom, etasje, type vegg, brannkrav og brukt materiell blir notert på PDA

Sporbarhet Hver dag blir alle gjennomføringer som er notert på PDAen overført til en minnebrikke Minnebrikken blir lastet inn på stasjonær PC hvor videre behandling av informasjonen blir gjort. Rapportlister til dokumentasjon og fakturaunderlag kan fås i papir eller fil format (PDF, Excel og lignende.) Rapporter kan fås fordelt på bygg, fag eller begge deler. Siden alle gjennomføringer er digitalt registrert har vi en unik mulighet til sortering, filtrering og analyse av bygget som ikke var mulig før.

Rapportlister

Produkter Conlit Brannstopp gipsmørtel består i hovedsak av gips, glassfiber og perlite. Når den blandes med vann dannes en herdbar termisk branntettemasse for bruk til tetting av tekniske gjennomføringer som bryter brannklassifiserte vegger og dekker. Mørtelen ekspanderer med cirka 1% under herding, og sikrer derfor at tekniske gjennomføringer og tilstøtende vegg og dekke blir tett. Våre fugemasser er produsert for å forhindre spredning av brann og røyk gjennom fuger og åpninger i brannklassifiserte vegger og dekker, samt rundt tekniske gjennomføringer. De er tilgjengelig som patroner med silikon- eller akrylbaserte produkter, som velges avhengig av tilstøtende materialer, fugebredde og grad av bevegelse. Etter at fugemassen er herdet dannes en robust og varig elastisk branntetting.

Vår Brannplate brukes til branntetting rundt tekniske gjennomføringer, som f.eks kabler, el-bruer, rør, kanaler etc, og er også like egnet i åpne gjennomføringer. Brannplaten er en mineralullsplate med densitet på 160kg/m3 påført en dekkmaling med tykkelse på 800 my. Denne dekkmalingen fungerer som ett motstandsdyktig brannskille som effektivt demper temperaturøkningen i mineralullsplaten og de tekniske gjennomføringer. Platen leveres brannmalt på èn eller to sider, avhengig av krav til brannmotstand til veggen eller dekket. Ettertrekksrør er et fleksibelt system for fremtidig ettertrekking av kabler i betong- og gipsplatekonstruksjoner. Våre ettertrekksrør leveres i sirkulær eller rektangulær utførelse i størrelse fra 30 - 95 mm. De kan støpes eller fuges inn direkte i alle typer gjennomføringstettinger. Er godkjent i gjennomføringer med brannmotstand A60 - A 120 (EI 60 - EI 120)

Sikring av PVC-rør Vi kan også levere Thermax Branntape for brannsikring av plastrør, en svellende matte som monteres rundt røret og støpes inn i vår gipsmørtel. Kan også benyttes direkte mellom rør og betong dersom det er mulig å få på plass rørstruperen. Etterpå må det fuges/tettes mot røyk. Branntape kan benyttes til tetting av plastrørgjennomføringer i branncellebegrensende vegger med brannmotstand opp til 120 minutter og rundt plastrør med diameter fra 22 mm t.o.m 160 mm Branntape er godkjent for tynn- og tykkveggede plastrør av PVC, PP, PE og PVC/ABS.

Presentasjon av FirePro aerosol slokkesystem

Historie Aerosol generatorer opprinnelig utviklet av romfartsindustrien for å bekjempe branner i tekniske installasjoner på avfyringsramper for raketter

FirePro egenskaper Består av gass og finfordelt pulver (1-5 mikron i diameter) Pulverpartiklene (aerosol) svever i gass Snitt av generator

FirePro egenskaper Består av kalium og bindemiddel som omdannes til ca.40% faste partikler (aerosoler) og 60% gasser. FirePro griper inn i selve forbrenningsprosessen ved å hindre de kjemiske reaksjonene i brannen. FirePro (inerte aerosoler) har mange likheter med Halon, men bidrar ikke til å bryte ned ozonlaget.

Fakta om brann kilde: DSB Elektrisk feil og feil bruk av elektrisk utstyr årsak til 50 % av alle branner. Elektrisitet årsak til hver 4.boligbrann Brann i TV apparater og sikringskap fører årlige til store skadeutbetalinger Over 60 mennesker omkommer i Norge hvert år som følge av brann.

Transformatorrom, tavleskap og elskap kan representere relativt store brannbelastninger. Med rom for tavler og elskap menes kontrollrom, datamaskinrom, sambandsrom, driftssentral, relerom, rom for styreutrustning, etc.

’FirePro vs. andre system kilde: Sintef Inertiserende gassblandinger – Inergen og Argonite Omfattende installering Krever større plass – mindre fleksibelt Krever mer vedlikehold av trykkbeholdere, rør og dyser Kostbart i forhold til aerosol Krever større slokkekonsentrasjon (10 ganger > Halon) Halonsubstitutter Forventet forbud på grunn av miljøhensyn ?

FirePro vs. andre system kilde: Sintef Karbondioksyd (CO2) Kan være livsfarlig å oppholde seg i p.g.a lav oksygenkonsentrasjon Lav slokke-effekt pr. masse-enhet. Krever 20-30 ganger mer mengde enn aerosol Kan være noe korrosiv Skum Dårlig gjennomtrengingsevne Elektrisk ledende Store rengjøringskostnader Pulver

FirePro vs. andre system kilde: Sintef Vann Store rengjøringskostnader Skader utstyr Vanntåke Avhengig av at det har oppstått en større brann for at fordamping av de finfordelte vanndråpene skal bli effektiv Kostbart fordi det trengs høyt trykk og mange komponenter De fine dyseåpningene kan tettes i smussige miljøer

Brannklasser A – Brann i faste organiske materialer som tre, papir, tekstiler etc. B – Brann i væsker som bensin, olje, lakk, maling, etc. C – Brann i gasser som propan, butan, metan etc. D – Brann i metaller (lite brukt)

Begrensinger D-branner Store forsamlingslokaler Brann i eksplosjonsfarlige områder (EX-områder) Skip (IMO-sertifisering) Imo test skal gjennomføres 2005

Fordeler Minimalt vedlikehold i forhold til andre slokkesystemer– ingen trykkbeholdere, rør og ventiler Enkel installasjon Lav installasjonskost Enkel å demontere ved flytting Lite plasskrevende

Fordeler Lang levetid – opptil 15 år Ikke korrosiv (dokumentert pH-verdi mellom 7-8) Små rengjøringskostnader Skader ikke objektet som skal beskyttes Leder ikke strøm – egnet til bruk på el.anlegg opp til 24000 volt

Fordeler Egnet til å slokke de fleste branntyper Høy pålitelighet Kort slokketid. 10-60 sekunder Lang holdetid i tett rom Tåler temperaturer mellom –55 og +150 grader C. samt relativ luftfuktighet opp til 98 %

Noen bruksområder Sikringsskap Elektriske styreskap Transformator Datarom Telefonsentraler Lagerrom

Flere bruksområder Fyrrom Heisrom Generatorrom Offshoreinstallasjoner Motorrom i bil og båt TV Tørketrommel

Sitat fra Sintef (Norges Branntekniske Laboratorium) ” Den lave vekten i forhold til slokke-effektiviteten er kanskje den største fordelen til disse slokkemidlene. Der hvor egenskaper som transport, mulighet for utvidelse, enkelhet og robusthet spiller en rolle, skal disse slokkemidlene være overlegne alle andre slokkemidler”.

FirePro Stor bredde i sortimentet = mange bruksområder Innehar mange viktige sertifikater ISO 9001 (Det Norske Veritas) ECB (European Certification Burau, Netherland) LPC (Loss Prevention Council, London) Green Label (Israel) Certificate of Non Toxicity (Austria) Kema, Nederland ( Non Toxicity) Dansk Brannteknisk Institutt (Typegodjennelse Søfartsverket) HMS-datablad utarbeidet av Norsk Hydro

CEN-European Committee for Standardization ”Fixed firefighting systems – Aerosol extinguishing systems” Part 1: Components for aerosol extinguishing systems Part 2: Design installation and maintenance of Aerosol extinguishing systems Planlagt ratifisering av standarden 27.oktober 2004

Oppsummering Enkelt å installere Minimalt vedlikehold Tar liten plass Lav vekt Ikke giftig for mennesker Lett å flytte Ødelegger ikke utstyr Skader ikke ozonlaget

FirePro egner seg spesielt til Sikringsskap Elektriske styreskap Transformator Datarom Telefonsentraler Offshoreinstallasjoner Generatorrom Lagerrom

Takk for oppmerksomheten www.Thermax.no