Presentasjon lastes. Vennligst vent

Presentasjon lastes. Vennligst vent

Hovedprosjekt våren 2007 Sentralisert sikkerhetskopiering hos Safetec Prosjektet utføres av Eivind Olden.

Liknende presentasjoner


Presentasjon om: "Hovedprosjekt våren 2007 Sentralisert sikkerhetskopiering hos Safetec Prosjektet utføres av Eivind Olden."— Utskrift av presentasjonen:

1 Hovedprosjekt våren 2007 Sentralisert sikkerhetskopiering hos Safetec Prosjektet utføres av Eivind Olden

2 Safetec  Olje og gass  Maritim  Transport  Kraftforsyning  Helse  Annen virksomhet - bl.a. offentlige virksomheter, kommuner og fylkeskommuner Safetec er et selskap som tilbyr konsulenttjenester innenfor sikkerhet, beredskap og pålitelighet. Bedriften har hovedkontor i Trondheim og avdelinger i Oslo, Stavanger og Bergen. I tillegg betjenes Safetecs kunder gjennom datterselskaper i Aberdeen (Storbritannia) og Kuala Lumpur (Malaysia). Safetecs kunder er i dag knyttet til følgende bransjer:

3 Problemstilling Bedriften har et behov for å sikre sine data på en bedre måte. Oppgaven min er da velge et sikkerhetskopieringssystem med egnet maskinvare og programvare som håndterer sikkerhetskopiering på en sikrere og mer effektiv måte. Systemet skal være sentralisert på hovedkontoret og kunne overføre data fra hver enkelt avdeling til en sentral lagringstjener. Alle sikkerhetskopierte data skal også kunne bringes ut på tape, ut av hovedkontor.

4 Hvorfor valgte jeg denne oppgaven Bedriften ga meg muligheten til det. Det er en interessant og viktig oppgave som jeg lærer mye av, og som bedriften har veldig nytte av.

5 Hvordan jeg løste problemet Valgte egnet sikkerhetskopiprogramvare og maskinvare. Programvare/maskinvare som takler store datamengder og lav nettverksbåndbredde mellom hovedkontor og avdelingskontor. (Microsoft Data Protection Manager). Teste systemet, og deretter implementere i bedriften. Sentral lagringstjener med eget harddiskskap og automatisert tapedrev. Inkludering av Linux data i et programvaresystem som ikke er ment for Linux beskyttelse.

6 Hvordan jeg løste problemet Enkel illustrasjon på hvordan sikkerhetskopisystemet ser ut

7 Hvordan jeg løste problemet Maskinvare/Programvare på hovedkontor som beskytter SQL og filtjenere på alle avdelinger. Overføring av kun endrede data blokkvis reduserer nettverkstrafikken betraktelig. Sikkerhetskopiert data lagres også på tape for sikring ut av hovedkontor.

8 Resultater Et system som letter driftsoppgaver for IT-personell Hyppigere sikring av datamengder (flere ganger daglig) Sentraliserer sikkerhetskopier fra avdelinger til hovedkontor Katastrofesikring ved å sikre på tape ut av hovedkontor

9 Videre arbeid Oppgradere til nyere versjoner av sikkerhetskopiprogramvaren. Kjøpe lisenser når fullverdig produkt kommer på markedet. Inkludere resterende avdelinger i den nye løsningen. Benytte seg av mulighetene som programvaren tilbyr i fremtiden. Tilordne mer harddiskplass når nødvendig.


Laste ned ppt "Hovedprosjekt våren 2007 Sentralisert sikkerhetskopiering hos Safetec Prosjektet utføres av Eivind Olden."

Liknende presentasjoner


Annonser fra Google