Skolebesøk VG1 Restaurant og Matfag 2012

Slides:



Advertisements
Liknende presentasjoner
Informasjon om søknad til læreplass 2010
Advertisements

Din opplæringspartner
Om tilbud og inntak til våre 44 videregående skoler
Ditt valg! Idrettsfag • Musikk, dans og drama Studiespesialisering
Team Matbransjen Ragnar Holth Jens Erik Dobloug Roger Gustavsen
Matbransjens Opplæringskontor
Øvelse i utdanningsvalg for foresatte i grunnskolen
Velkommen til Service og samferdsel VG2
NYE UTDANNINGSTILBUD INFORMASJONSMØTE 12.FEBRUAR 2014.
Organisering av PTF Vg1RM
Resultater fra spørreundersøkelse • 90 tidligere lærebedrifter invitert til å svare på en nettbasert spørreundersøkelse • Inviterte bedrifter hadde lærling.
Velkommen til en presentasjon av Ventilasjons- og Blikkenslagerfaget
Om tilbud og inntak i våre 46 videregående skoler
FONS TILBYR NÅ GRATIS INSTRUKTØR- OG ASSESSORKURS FOR DEG SOM SKAL JOBBE SAMMEN MED EN LÆRLING - fiskerinæringen satser på fremtiden og utdannet ungdom.
Vardø Videregående skole
Tirsdag 6 november kl Onsdag 7. november kl Torsdag 8. november kl Onsdag 7. november kl der foreldre.
Videregående opplæring Forberedelse til utdanningsmessa
Det vanskelige valget En orientering om muligheter.
Videregående opplæring Veien til fagbrev v/avdelingssjef for fag- og yrkesopplæring Turid Borud Vg1 Vg kontrakter (Lærekontrakter og opplæringskontrakter)
Programfag til valg (PTV) – Restaurant og matfag (RM)
Bygg- og anleggsteknikk.
Ulike veier til fag- og svennebrev Karrieresenteret i Vestfold Liv Marit Meyer Petersen Utdanningsavdelingen, fagopplæringseksjonen.
Rådgiverdager 2013 Per-Kristian Storstad Marit Størvold Damås.
Tirsdag 1 november kl Onsdag 2. november kl Torsdag 3. november kl Onsdag 2. nov. kl der foreldre og ungdom.
Informasjon til minoritetsspråklige elever og foresatte
Dommeropplæring Dommerseminaret 22. januar 2012 Dugnad å gjennomgå opplegg • Kursplan – dommerkurs i friidrett • Instruktørkompendium for kretsdommerkurs.
VEIEN TIL FAG- OG SVENNEBREV
SAMLING OPPLÆRINGSKONTOR FORMIDLING LÆREKANDIDATER STATUS 7. APRIL 2010.
Velkommen til Service og samferdsel VG1
FONS TILBYR NÅ GRATIS INSTRUKTØRKURS FOR DEG SOM SKAL JOBBE SAMMEN MED EN LÆRLING Det kommer et krav som sier at hvis en bedrift/rederi skal ta inn lærlinger,
Illustrasjoner: Ingrid Brennhagen
VEIEN TIL FAG- OG SVENNEBREV Yrkesorientering for ungdomsskolen
Illustrasjoner: Ingrid Brennhagen
NAV Elverum Thor Arne Olsen
Marirosa Seu Stokkmo og Assad Nasir
Møte med opplæringskontor og -ringer 8. april 2011 Fag- og yrkesopplæring Mulighetenes Oppland.
Du har gjort et godt utdanningsvalg – arbeidslivet har bruk for deg
Velg tømreryrket - bruk hodet og kroppen!
Lærekandidatordningen
Fagopplæring i arbeidslivet OpplæringskontorDimensjoneringMarkedsføringFormidling.
Yrkesfag gir mange muligheter
Prosjektet Kommunal Utbredelse(KomUT) Norsk Helsenett SF
Opplæringskontoret for fiskerifagene
Rogaland Fylkeskommune
Demokrati Illustrasjoner: Ingrid Brennhagen Foto: Astrid Brennhagen

Ulike veier frem til et fag-/svennebrev
Gjeldende per Side 1 Ditt valg! Idrettsfag Musikk, dans og drama Studiespesialisering Bygg- og anleggsteknikk Design og håndverk Elektrofag Helse-
har vi gleden av å invitere til
har vi gleden av å invitere til
Mitt Yrke.
Landbruksutdanning er framtida
Videregående opplæring i Follo
Eli Sogn Iversen Hanne Mensner Lerstang
Hvordan lykkes med yrkesfag
Videregående opplæring. Hva er videregående opplæring? Inngangsporten til videre studier og til yrkeslivet:  Studieforberedende opplæring legger vekt.
v/Avdelingssjef Turid Borud.
Herøy vidaregåande skule Avd Herøy Herøy vidaregåande skule Avd Herøy Ligg sentralt plassert. Tett ved: Ligg sentralt plassert. Tett ved: -Herøy.
BARNE- OG UNGDOMSARBEIDERFAGET. Barne- og ungdomsarbeiderfaget er en fagutdanning innenfor videregående opplæring. Fagløpet er to år på videregående skole.
Kokk- og servitørfag Vg2 Videregående skole trinn 1, - Restaurant - og matfag RESTAURANT OG MATFAG: SERVITØR* KOKK* INSTITUSJONSKOKK* BAKER KONDITOR.
Foto: Helén Eliassen Arbeidsuke på 9.trinn Elevene skal ut i arbeidspraksis i uke 3, (13. til 17.januar) PRYO Sverresborg skole.
Foto: Helén Eliassen Arbeidsuke på 9.trinn Elevene skal ut i arbeidspraksis i løpet av 9.skoleår. PRYO Sverresborg skole.
FYLKENES INFORMASJONSTJENESTE FOR SØKERE TIL VIDEREGÅENDE OPPLÆRING Videregående opplæring i Follo Ås ungdomsskole – 14. september 2016.
Videregående opplæring i Follo
Veien videre etter VG2 Elektro.
Facebook: Pro Opplæringskontoret
Velkommen til Service og samferdsel
NOU 2018:2 Fremtidige kompetansebehov
Kompetansebarometeret 2018
Facebook: Pro Opplæringskontoret
Utskrift av presentasjonen:

Skolebesøk VG1 Restaurant og Matfag 2012

Skolebesøk VG1 Restaurant og Matfag 2012 Hvem er vi? Hanne Hoelstad Bjørn Johansen Hans Petter Rasmussen Marit Finseth Løberg Skolebesøk VG1 Restaurant og Matfag 2012

Skolebesøk VG1 Restaurant og Matfag 2012 Agenda i dag: Informasjon om Matbransjens Opplæringskontor Informasjon om de ulike yrkene du kan utdanne deg til i matbransjen etter å ha gått VG2 Matfag: - slakter, kjøttskjærer, pølsemaker og butikkslakter. - fagarbeider i industriell matproduksjon. Informasjon om videre utdanning etter fag- og svennebrev. Skolebesøk VG1 Restaurant og Matfag 2012

Skolebesøk VG1 Restaurant og Matfag 2012 Praktisk yrkesorientering og arbeid i grupper: Utbeining av okse forpart og svinebog Tillaging av hamburger og pølse Tillaging av hamburgerbrød Tillaging av salat Tillaging av Litago produkt og soft-ice Mat m/selvlaget hamburger, pølse og is  Skolebesøk VG1 Restaurant og Matfag 2012

Skolebesøk VG1 Restaurant og Matfag 2012 Kort info om opplæringskontoret: Opplæringskontoret ble etablert i 2000. Dekker fylkene Hedmark og Oppland. Ca. 30 medlemsbedrifter. Opplæringsansvar for ca. 60 lærlinger og voksne opplæringskandidater innen 10 fagområder. De fleste lærlingene innen matfag og tekniske fag. Skolebesøk VG1 Restaurant og Matfag 2012

Skolebesøk VG1 Restaurant og Matfag 2012 Hva gjør opplæringskontoret? Formidler lærlinger ut til våre medlemsbedrifter. Følger opp lærlingene i bedrift under læretiden. Har opplæringsansvaret for lærlingene. Kvalitetssikrer og dokumenterer opplæringen ute i medlemsbedriftene. Arrangerer voksenopplæringskurs for voksne arbeidstakere slik at de får tatt fag- og svennebrev som voksne. Tilbyr kurs og samlinger for lærlingene. Markedsfører fag og bransje på skolebesøk. Skolebesøk VG1 Restaurant og Matfag 2012

Skolebesøk VG1 Restaurant og Matfag 2012 Hvilke bedrifter representerer vi? Skolebesøk VG1 Restaurant og Matfag 2012

Skolebesøk VG1 Restaurant og Matfag 2012 Hvilke lærefag innen matfag tilbyr vi læreplasser i? Skolebesøk VG1 Restaurant og Matfag 2012

Skolebesøk VG1 Restaurant og Matfag 2012 Slakteren Et av de eldste håndverk i verden… Slakteryrket omfatter behandlingen fra bondens fjøs til ferdig skrott. En riktig behandlet slakteskrott danner grunnlaget for all videre behandling og produksjon av kjøttvarer. Skolebesøk VG1 Restaurant og Matfag 2012

Skolebesøk VG1 Restaurant og Matfag 2012 Kjøttskjæreren Gir deg dine beste biffer… Kjøttskjærerens fremste redskap er kniven. Med presise snitt forvandles kjøttet til biffer, fileter og beinfritt produksjonskjøtt. Skolebesøk VG1 Restaurant og Matfag 2012

Skolebesøk VG1 Restaurant og Matfag 2012 Pølsemakeren Skaperen av pølser, posteier og andre godsaker… Som pølsemaker vil det være dine arbeidsoppgaver å foredle råvarene fra slaktet til mange forskjellige kjøttprodukter. Skolebesøk VG1 Restaurant og Matfag 2012

Skolebesøk VG1 Restaurant og Matfag 2012 Butikkslakter Delikatessens mester… Butikkslakteren er butikkens ferskvarespesialist og arbeider i kjøtt- og delikatesseavdelinger i større butikker eller i spesialforretninger. Du jobber med salg, kundeveiledning, oppdeling av kjøtt og produksjon av matretter. Skolebesøk VG1 Restaurant og Matfag 2012

Skolebesøk VG1 Restaurant og Matfag 2012 Fagarbeider Industriell Matproduksjon Faget som fyller butikkhyllene… Fagarbeideren produserer varer du bruker hver dag eller flere dager i uken. Du styrer produksjonsprosessen fra råstoff til kontroll av ferdige produkter. Skolebesøk VG1 Restaurant og Matfag 2012

Skolebesøk VG1 Restaurant og Matfag 2012 Oversikt over ledige læreplasser og inntak av lærlinger i matfag i 2012: Tall fra 2012: LP: LK: Industriell matproduksjon 10 5 Slakter 1 1 Kjøttskjærer 3 2 Pølsemaker 1 0 Butikkslakter 0 1 Skolebesøk VG1 Restaurant og Matfag 2012

Skolebesøk VG1 Restaurant og Matfag 2012 Snart er det tid for å velge…. Vet du hva du skal bli? Hva er viktigst for deg? Hva du gjør, trygge arbeidsplasser, muligheter for høgskole/videreutdanning etter fagbrev, arbeidstid, arbeidssted, sosiale arbeidsplasser, ordnede arbeidsforhold, lønn, muligheter for læreplass, andre ting? Skolebesøk VG1 Restaurant og Matfag 2012

Skolebesøk VG1 Restaurant og Matfag 2012 Kan du se din framtid ?????? Skolebesøk VG1 Restaurant og Matfag 2012

Skolebesøk VG1 Restaurant og Matfag 2012 En framtid i Matbransjen? Matbransjen er Norges nest største industri og sysselsetter ca. 48 000 arbeidstagere i Norge. Innlandet har mye matproduksjon og mange næringsmiddelbedrifter. Bedriftene er stabile og lite konjunkturavhengige. Matbransjen tilbyr mange læreplasser! Mat må vi jo ha! Skolebesøk VG1 Restaurant og Matfag 2012

Skolebesøk VG1 Restaurant og Matfag 2012 En framtid i Matbransjen? Store bedrifter med ordnede arbeidsforhold og fast arbeidstid. Forholdsvis godt betalte jobber og store muligheter for fast jobb etter endt læretid. Bedriftene produserer god mat alle har et forhold til gjennom kjente merkevarer! Skolebesøk VG1 Restaurant og Matfag 2012

Skolebesøk VG1 Restaurant og Matfag 2012 En framtid i Matbransjen? En bransje som verdsetter kompetanse og som ønsker å rekruttere fremtidige medarbeidere gjennom lærlingordningen. Vi har stort behov for faglært arbeidskraft og det er store muligheter for videreutdanning på høgskoler og universitet. Skolebesøk VG1 Restaurant og Matfag 2012

Skolebesøk VG1 Restaurant og Matfag 2012 Eksempler på Høgskoler: Universitetet for miljø- og biovitenskap (ÅS), Høgskolen i Sør-Trøndelag (Tunga), Teknisk Fagskole (Ladejarlen). Tar du en høgskoleutdanning får du en utdanning som gir deg en bachler eller master i matteknologi. Med høgskoleutdanning og fagbrev er du kvalifisert for lederjobber i industrien, jobb i mattilsynet, lærer i videregående skole mm. Skolebesøk VG1 Restaurant og Matfag 2012

Skolebesøk VG1 Restaurant og Matfag 2012 Synes dere dette høres spennende ut? Da må du søke VG2 Matfag og læreplass hos oss! Mer informasjon om fagene og bransjen finner dere på www.matbransjen.no www.restaurantogmatfag.no www.jobbimatbransjen.no Takk for oss  Skolebesøk VG1 Restaurant og Matfag 2012