BESKRIV HVA DU SER PÅ BILDET

Slides:



Advertisements
Liknende presentasjoner
Den vesle gutten og julenissetoget
Advertisements

I.
Skjønnlitterær fortelling

Tro & Tilhøre, Tilbe & Tjene 4 verdier å bygge livet og menigheten på.
Fra ord til liv April 2009.
Min hund Min hund heter Kofi og er 4 år.
FRIHET Galaterne 5,1 ”Til frihet har Kristus frigjort oss. Stå derfor fast, og la dere ikke igjen legge under trelldommens åk.”
PROSJEKTET OM KOKO OG FLYPLASSEN SOLSTRÅLEN
Hjemmeoppgave 1: Å høre etter NAVN: ……………………………….. DATO: ……………………….
Bokanmeldelser..
”Se, vi går opp til Jerusalem”
”Ærligere sammen” Anne Brigitta Langmoen Kvelland.
Året var 1987, i en liten by med navn Sussex, ble et lite hus totalt til intetgjort. Alt ble kastet ut, inkludert en liten brun bamse... Den ble liggende.
Torsdag 21. juni BIE Sommerskole ved Wenche (W) og Ulf (U)
Kapittel 28 Norgeskartet
En tilrettelegging av teksten på
Autopilot av Martin Nygaard
Jeg elskede sjøen i fra jeg var ung
Camilla Collett
HISTORIEN OM DE 4 LYSENE.

O PPGAVE 38 Side 165 – 169. FN S KLIMAPANEL MENER DET ER MER ENN 90 % SIKKERT AT KLIMAENDRINGENE ER MENNESKESKAPT. N OEN MENER FORSKNINGEN TAR FEIL. likevel:
O PPGAVE 21 Side O PPGAVE 21 Da Mor (bli) ble sammen med Jan, (flytte) flyttet vi inn i det store huset hans nede ved sjøen. Jeg (få) fikk.
Hurra for Barns rettigheter! De blir 23 år i år
En presentasjon av: Kyrsten, Denise, Dove, og Jess
Florry Sandsmark
KNUT HAMSUN Gruppe 4: Austen, Erik, Eva og Rese.
"Ting er ikke altid slik, de synes å være."
Presentasjon av «Tordivelen flyr i skumringen»
Richard Dawkins ”Hvisker du en hemmelig bekjennelse til deg selv? Ville du ikke likt å bli klonet? Jeg har aldri innrømmet det før, men jeg tror jeg ville.
Å vokse i erkjennelse og erfaring
Bodøs store komponist.
Amalie Skram «Karens jul».
Hva er vitsen med å gifte seg?
LIVET I KLOSTERET:.
Elizabeth I.
Hvem er Findus og Robot?.
Lorax. Det var en gang et vakkert sted med fargerike planter og lekne dyr. Lorax passet på dette stedet og snakket for trærne, dyrene og andre som ikke.
God morgen.
Kapittel 39 Samlivsformer.
O PPGAVE 31 Side 155 Fyll inn riktig form av det refleksive pronomenet.
Hai ! Hai !.
Et drageeventyr Av barna på Soria Moria.
”Fra utsiden og inn, og innenfra og ut”
Johannes 21,11-19.
”Fra utsiden og inn, og innenfra og ut”. Forandring fryder Ap.gj. 9,1-20 Saulus fnyste ennå av trusler og mord mot Herrens disipler. Han gikk til ypperstepresten.
Henrik Ibsen Norsk verdensberømt forfatter
Kim er en jente som er fem år gammel. Hun bor i et land som heter Vietnam sammen med familien sin. Kim har tre storesøstre og en lillebror. I huset til.
NYREALISMEN Realismen på 1800-tallet ble avløst av nyromantikken og heimstaddiktningen på slutten av 1800-tallet og begynnelsen av tallet.
KJÆLEDYRENE VÅRE 3. trinn
Maria Gripe.
RUBEN ELIASSEN >.
Faren til Ariel leter etter Ariel
Familie relasjoner Far Sønn Sønn Bestefar Søstre Brødre Ektepar Far
Jesu Kristi Gud Ef 1,17 Jeg ber om at vår Herre Jesu Kristi Gud, herlighetens Far, må la dere få den Ånd som gir visdom og åpenbaring, så dere lærer Gud.
Oppgave 12 side 117 – 121 i arbeidsboken
Og.
Kapittel 36 Reza forteller om sin arbeidserfaring.
Kapittel 2 oppgave c Preteritum eller perfektum?
Side 156 – 158 Hvilke pronomen mangler?
Kjærlighet – mellom søsken
«Verden er grunnleggende urettferdig.»
ÅSATRO Gud = ås, flertall – æser
Kapittel 2 oppgave i Kjenner disse personene ansvarsfølelse?
Henrik Wergeland.
Trollkrittet av Zinken Hopp
Kapittel 13 I begravelse.
Han sier: Jeg kaller dere ikke lenger tjenere, men venner.
AMTMANDENS DØTRE - Den første norske tendensromanen Camilla Collett.
Utskrift av presentasjonen:

BESKRIV HVA DU SER PÅ BILDET -EN GUTT - HAN HAR BRUN HUD. -HAN HAR BLÅ TRENINGSDRESS. - HAN HAR SVART HÅR. -JEG SER EN HUND.

- HAN HAR HVITE/GRÅ SPORTSSKO. -HAN HAR HVIT T-SKJORTE. -HAN GÅR PÅ TUR MED HUNDEN. -HAN HAR ETT ØYE. -HAN HAR EN LITEN NESE.

- (HALS) KJEDE HALSBÅND menneske -dyr HUNDEBÅND

Anne-Catharina Vestly (født 15. februar 1920 på Rena i Åmot, død 15. desember 2008 i MMjøndalen i Nedre Eiker) var en norsk barnebokforfatter og skuespiller Biografi Hennes foreldre var Mentz Schulerud (1877 – 1931) og Aagot Schulerud (1875 – 1957). Hun var gift med Johan Vestly (1923 - 1993), og de fikk to sønner sammen - Jo og Håkon. Hun var søster av Mentz Schulerud (jr.). Anne-Cath ble aller mest kjent for å skrive barnebøker om blant andre Ole Aleksander Filibom-bom-bom, Mormor og de åtte ungene, Lillebror og Knerten, Aurora og Guro. Til sammen skrev hun godt over femti bøker, elsket like mye av store som små. I Norge er hun sett på som den aller største forfatteren blant barneklassikerne. http://no.wikipedia.org/wiki/Anne-Cath._Vestly

5. Hva het foreldrene hennes? Spørsmål til teksten: 1. Når var Anne-Cath. Vestly født? 2. Hvor var hun født? 3. Når døde hun? 4. Hvor døde hun? 5. Hva het foreldrene hennes?

9. Hva er hun aller mest kjent for? 6. Hvem var hun gift med? 7. Hva het barna hennes? 8. Hva het broren hennes? 9. Hva er hun aller mest kjent for? 10. Hvor mange bøker skrev hun?

Til sammen skrev hun godt over femti bøker, elsket like mye av store som små. I Norge er hun sett på som den aller største forfatteren blant barneklassikerne, sammen med svenskenes Astrid Lindgren. Hun var også kjent fra Barnetimen for de minste, særlig fra 1950-tallet. Da hun flyttet til Oslo som ung satset hun på en skuespillerkarriere, og hun spilte i Barne-tv-serien Kanutten og Romeo Clive mot Alf Prøysen. I en rekke filmer gav hun også liv til Mormor i skikkelsen fra sine egne bøker om Mormor og de åtte ungene. Vestly var kjent for sin «snille» stemme og varme fortellerstil. Likevel evnet hun å ta opp emner som brakte nåtiden og dagliglivet i byen inn i barneboklitteraturen. Samtidig sto hun for å snu opp-ned på vante forestillinger og var ikke redd for å utfordre barnas, og ikke minst voksnes, fordommer. Anne-Caths bøker er oversatt til en rekke språk, og hennes verk kan sammenfattes som en stor kjærlighet til barna og barndommen. Ikke før i en alder av 83 år kom Anne-Cath med sin første voksenbok. Hun var klar med satiriske tekster om samfunnet. Filmen om Knerten hadde kinopremiere høsten 2009, og fikk jevnt over gode kritikker i mediene. Filmen har fått to oppfølgere, Knerten gifter seg (2010) og Knerten i knipe (2011). http://no.wikipedia.org/wiki/Anne-Cath._Vestly

2. Hva het foreldrene hennes? Spørsmål til teksten: 1. Hvor ble hun født? 2. Hva het foreldrene hennes? 3. Hva het broren hennes? 4. Hvem giftet hun seg med? 5. Hva het barna hennes?

7. Nevn to av bøkene hennes som har blitt filmet? 6. Hvilke barnebøker ble hun mest kjent for å ha skrevet? 7. Nevn to av bøkene hennes som har blitt filmet? 8. Hva het barne-tv-serien som hun spilte i ? 9. Når skrev hun sin første voksenbok? 10. Hvilken sykdom fikk hun i 2008?

Hun var den første som brakte storbyen inn i barnebøkene, og vakte skandale mer enn én gang. Særlig på 1950-tallet da hun fortalte barna gjennom radioen at barna kom fra mammaens mage, og ikke fra «storken». Det førte til drapstrusler og protester, fordi små barn ikke skulle få vite noe så «skittent». Neste serie var om Mormor og de åtte ungene, der drabantbyen også innførtes i barnelitteraturen. Så kom fortellingen om Lillebror og Knerten. På 1960-tallet var hun igjen i kritikernes søkelys, fordi faren til Aurora ble hjemmeværende far. Dette førte til massiv kritikk fra menn, men aller mest fra kvinner som syntes synd på den stakkars mannen som trillet barnevogn. Vestly var kjent for sin «snille» stemme og varme fortellerstil. Likevel evnet hun å ta opp emner som brakte nåtiden og dagliglivet i byen inn i barneboklitteraturen. Samtidig sto hun for å snu opp-ned på vante forestillinger og var ikke redd for å utfordre barnas, og ikke minst voksnes, fordommer. I november 2008 gikk Anne-Cath. Vestlys sønn, Jo Vestly ut i media og fortalte at hun led av demens (Alzheimers sykdom)[1], og at hun derfor hadde flyttet inn på et sykehjem i Mjøndalen. Hun døde 15. desember samme år.[

2. Hva het foreldrene hennes? Spørsmål til teksten: 1. Hun het egentlig Anne-Catharina, men hva kalte hun seg? 2. Hva het foreldrene hennes? 3. Familien hennes bodde flere steder. Hvor flyttet de til slutt? 4. Hvem giftet hun seg med? 5. Hvilke barnebøker ble hun mest kjent for å ha skrevet?

8. Når skrev hun sin første voksenbok? 6. Hvilke av bøkene hennes har blitt filmet? 7. Hvorfor reagerte folk da hun i radioen fortalte at barn kom fra morens mage? 8. Når skrev hun sin første voksenbok? 9. Hvilken sykdom fikk hun i 2008? 10. Hvor gammel ble hun?