Presentasjon lastes. Vennligst vent

Presentasjon lastes. Vennligst vent

Torsdag 21. juni 2012. BIE Sommerskole ved Wenche (W) og Ulf (U)

Liknende presentasjoner


Presentasjon om: "Torsdag 21. juni 2012. BIE Sommerskole ved Wenche (W) og Ulf (U)"— Utskrift av presentasjonen:

1 torsdag 21. juni 2012

2

3

4

5

6 BIE

7 Sommerskole ved Wenche (W) og Ulf (U)

8

9 Innleveringer

10 ANNONSER

11

12

13

14

15 SPØRSMÅL TIL TEKSTEN: 1.Hva slags stilling er ledig? 2.Hvem utlyser denne stillingen? 3.Hvor er denne stillingen ledig? 4.Hva arbeider dette firmaet med? 5.Nevn to ting som kreves for at du skal kunne få jobben. 6.Nevn to ting som firmaet kan tilby deg dersom du får jobben. 1.Det er ledig stilling som tømrer. 2.Det er Rygehus ved Stein M. Stangeland som utlyser denne stillingen. 3.Stillingen er i Rogaland. 4.Firmaet prosjekterer, selger og bygger boliger. 5.Man må ha gode norskkunnskaper og ha evne til å arbeide selvstendig. 6.Firmaet kan tilby bilordning og prestasjonslønn.

16 ·Annonse er en betalt melding som gjengis i en avis, et blad, på Internett eller et annet offentlig sted. · ·Annonser inneholder oftest reklame, men kan også være ikke-kommersielle bekjentgjørelser. · ·Annonsene kan være både store helsides annonser og mindre enspalte- eller rubrikkannonser.

17 · · De fleste aviser har sine egne annonseavdelinger som tar imot tekst og budskap og lager enkle annonser for annonsørene. · ·Større annonser utformes gjerne av reklamebyråer. · ·Dødsannonser er små kunngjøringer ved dødsfall. · ·Stillingannonser er ofte annonser som følger annonsørens grafiske profil. Dette kan være en effektiv for merkevarebygging. Stillingsannonser i avis er fortsatt populært selv om digitale medier har vist seg å være en effektiv alternativ kanal. http://no.wikipedia.org/wiki/Annonse

18

19 Spørsmål til teksten: 1.Hvem henvender denne annonsen seg til? 2.Hva er en hjemløs gutt? 3.Hvor gammel er denne gutten? 4.Hvor bor gutten? 5.Hvor skal man henvende seg viss man er interessert? 1. Annonsen henvender seg til et sosialt interessert barnløst ektepar. 2. En hjemløs gutt mangler hus og foreldre. 3. Han er 13 år gammel. 4.Han bor i Trondheim. 5.Man skal henvende seg til forsorgssjef Gran ved Trondheim sosialkontor

20 SUBSTANTIV ubestemt form entall ubestemt form flertall bestemt form flertall en hatthattenhatterhattene ei jentejentajenterjentene et arkarketarkarka/arkene

21 Hva i teksten stemmer ikke overens med bildet?

22

23 Familien Hansen Familien Hansen består av 5 mennesker, to mammaer, en pappa og to barn. Barna er ca 15 år gamle. Familien Hansen består av 4 mennesker, en mamma, en pappa og to barn. Det er en gutt og ei jente. Gutten har langt hår, og jenta har kort hår. Gutten har kort hår, og jenta har langt hår. Jenta har på seg en rosa genser og hvit bukse. Jenta har på seg en rød genser og hvit bukse. Gutten har noe blått på sin genser. Moren liker røde klær. Moren liker hvite og lyseblå klær. Moren har langt hår, som hun har samlet i fletter. Moren har langt hår, som hun har samlet i en hestehale. Mannen er typisk norsk, med lyst, slett hår. Mannen er typisk norsk, med mørkt, slett hår. Alle har på seg shorts. Alle har på seg bukse. Moren har en katt på fanget. Moren har en jusboks i fanget. Hele familien er sur denne dagen. Hele familien er blid denne dagen. Det regner. Det er fint vær./ Det er sol. De spiser ute. De spiser middag. Til maten drikker de vann. Familiemedlemmene har en vannflaske hver. Familien har to flasker vann. De sitter på duken mens de spiser. Nesten all maten er spist opp.De skal begynne å spise. Duken ligger på verandaen. Duken ligger på bakken. Den er hvit- og rødstripete. Den er hvit- og rødrutete.

24 SPØRSMÅL TIL TEKSTEN: 1.Hva slags pris er Amanda-prisen? Amanda-prisen er en filmpris. 2.Hodejegerne er nominert til flere priser, hvor mange tilsammen? 3.Hvem er nominerte til beste skuespiller? Sven Nordin er nominert til beste skuespiller. 4.Hvorfor kan få kvinner få Amanda-prisen? Det har vært få kvinnelig roller, bare to kvinnelige hovedroller.

25 5. Hva heter jurylederen? Han heter Jan Eggum. 6.Hvor mange kvinner som har hovedroller er nominerte? De er kun to kvinner som har hovedroller som er nominerte. 7.Hvilken nasjonalitet har disse kvinnene? De er svenske. 8.Hva heter programlederen når Amanda-prisen skal deles ut? Hun heter Ingrid Bolsø Berdal.


Laste ned ppt "Torsdag 21. juni 2012. BIE Sommerskole ved Wenche (W) og Ulf (U)"

Liknende presentasjoner


Annonser fra Google