Vår visjon: Større livsglede og en friskere hverdag for alle

Slides:



Advertisements
Liknende presentasjoner
Mat som Medisin 1.
Advertisements

Utviklingshemmede hos fastlegen
ERNÆRING HIL FOTBALL.
Foredrag eldrerådskonferanse 5/9 2011
VELKOMMEN TIL KURS | |.
Hjerneslag Primær- og sekundærprevensjon
Forvandle livet ditt på 90 dager
Kosthold og trening med fokus på syklister
Utvikling av Idrettsforeningen ØTI – Meningsfull fritid for alle
• De første månedene: – lesere • Fra november 2012: fra besøk pr måned.
LIVSSTILSYKDOMMER Hjerte- og karsykdommer Diabetes Fedme Kreft
fra helsemyndighetene
Tone L. Bie, 2014.
Sunn Livsstil Sunne matvaner!.
Ravneberghaugen rehabiliteringssenter Dagrehabilitering
Hverdagsrehabilitering
«3 muffins i døgnet» - Hva inneholder maten?
Kosthold og ernæring ved revmatisme
Et sunt kosthold.
Fit tilbyr en annerledes, og smartere, tilnærming til endring av kroppsfasong. Med Fit handler det ikke om tallene på vekten, eller om telling av kalorier..
Tiril Gaare Mikkelsen Klinisk ernæringsfysiolog
Generelle ernæringsanbfalinger
Oslo universitetssykehus består av de tidligere helseforetakene Aker universitetssykehus, Rikshospitalet (inkl. Radiumhospitalet)
Marianne Dahlum Helsesøster
Sykehuset Innlandets satsingsområde
Kurstreff 2 Kroppen trenger mange forskjellige stoffer for å fungere optimalt! Denne kursøkten skal gi en kort introduksjon til hvilke næringsstoffer som.
Helsenettverk Lister Lindring i Lister Møte i prosjektgruppen Mandag
Innføring i behovet for ernæring i et fysiologisk perspektiv
FamilY Åshild Skulstad-Hansen Helsesøster/prosjektkoordinator
Gratulerer NSF Sør-Trøndelag 100 år Bårdshaug 23 mai 2013 Diabetessykepleier Anna Kristoffersen Frøya kommune.
Mat i barnehagen Forskrifter og andre dokumenter
Forebyggende kostholdsråd mot hjerte- og karsykdom
Overvekt Konsekvenser, årsaker, behandling Serena Tonstad, OUS
Avdeling for Barn og ungdom, St Olavs Hospital
Kurstreff 5 Siste kurstreff med kort repetisjon og samtaler om oppnådde mål og veien videre.

prof. dr. med., leder av HUNT
FORDØYELSE EN FORNØYELSE
Skole helsetjeneste Helsestasjon og skolehelse tjenesten har som mål å nå alle foreldre, barn og unge fra 0 –20 år individuelle og grupperettede tiltak,
”Da klokka klang, så fort vi sprang og ingen sto igjen og hang”
Bjørnar Allgot generalsekretær
Kosthold og ernæring ved revmatisme
Helseetaten Forskrifter og andre dokumenter
Hva er det viktigste i livet ditt? Betyr det mye å ha god helse?
Samtale 3.
Samtale 2.
v/Marianne Farstad Gjermo
FoU-dag 4.juni 2014 Copyrights prosjektleder Gunnbjørg Furuset 2013.
Kosthold og Livsstil v/Jorunn E. Hauso
Status barn og unge Barnevekststudiet: hver 6. elev i 3. klasse er overvektig Etablert overvekt i 4. klasse gir økt risiko for varig vektproblematikk i.
Kostholdsforedrag Sterkenilsdagen
Presentasjon Tema 2: Kosthold og helse Forholdet mellon mat og helse og hvordan komme i form Cristina Andrea Lydia.
Grunnleggende ernæring
Søvn, hvile og aktivitet
Atrieflimmer Pasientopplæring:
1 Legen som kvalitativ forsker – en studie om arvelig høyt kolesterol Jan C. Frich Institutt for allmenn- og samfunnsmedisin Universitetet i Oslo / Nevrologisk.
Livea Xpress - Tallerkenmodellen -.
Eldreomsorgens ABC Ernæring Marthe Sollien. Aldersforandringers betydning for kostholdet Mange faktorer påvirker de eldres kosthold. Vanlig: Endret smak,
LIVSSTILSYKDOMMER Hjerte- og karsykdommer Diabetes Fedme Kreft Tannråte.
Livea Xpress Tallerkenmodellen. Måltidsrytme 3 hovedmåltid 2 mellommåltid Hver 3-4 time.
Idrettsernæring. Agenda ● Kort om karbohydrater, fett, proteiner, vitaminer og mineraler. ● Måltidsvaner ● Hva spiser vi før trening? ● Hva spiser vi.
Samfunnskunnskap Emne 4: Helse. Hva er god helse? Jeg er frisk Jer er ikke syk Fysisk eller psykisk Jeg har det bra Jeg trives Jeg sover godt Jeg spiser.
Diabetes 2 - kurs Kursinformasjon Deltakelse på kurs krever henvisning fra lege. Henvisningen sendes til: Lovisenberg Diakonale Sykehus Medisinsk Poliklinikk.
Livea Xpress Tallerkenmodellen.
TA STYRING! FRISKLIVSKURS
Hva gir oss energi i maten
Livea Xpress Tallerkenmodellen.
MAT FOR GLEDE OG GOD HELSE
Utskrift av presentasjonen:

Vår visjon: Større livsglede og en friskere hverdag for alle 1

Dr. Fedon Alexander Lindberg Lege, spesialist i indremedisin Leder for Dr.Lindbergs klinikk i Oslo Spesial kompetanse - sammenheng kosthold, insulinresistens , diabetes og overvekt/undervekt Pådriver for innføring av glykemisk indeks og belastning og ”kost i balanse” som begreper i Norge

Dr. Fedon Lindbergs klinikk Behandling og veiledning av pasienter med livsstilsrelaterte sykdommer gjennom fokus på et balansert kosthold og en sunn livsstil Oslo, Riddervoldsgate 4 ( bak slottet ) Bergen Arendal Stavanger

Dr. Fedon Lindbergs Klinikk Behandling / forebygging av overvekt og livstilsrelaterte sykdommer Tverrfaglig Helhetlig Høy faglig kompetanse Individuelt / grupper Fokus på livsstilsendring Positiv ernæring Hjelp til mestring Mosjon

Mat som medisin

Behandlingstilbud Spesialisert på: Det metabolske syndrom Insulinresistens Diabetes Overvekt Undervekt

Behandlingstilbud Ernærings - og livsstilsendring ved: Mage- / tarmsykdommer Hjertesykdom Høyt blodtrykk Høyt kolesterol Migrene PCO ( polycystisk ovariesyndrom ) Menstruasjonsforstyrrelser / Fertilitetsproblemer / Svangerskap Astma og allergi Psoreasis og eksem Muskel- / leddplager Fibromyalgi og kronisk utmattelses syndrom Betennelsestilstander

Dr. Lindbergs Klinikker i 4 norske byer Klinikken har behandlet 12.000 pasienter fra hele Norge og har avdelinger i Oslo, Bergen, Stavanger og Arendal leger Fedon Lindberg, indremedisiner Elisabeth Ottesen Trude Hetland Brynjulf Barexstein Paal Norheim Ernæringsterapeuter Hege Barhaugshøgda, diabetes s.pl. / kostveileder Ann-Kristine Rolland, ernæringsfysiolog Merete Frafjord, diabetes spl / kostveileder Julita Andreassen, Sykepleier / kostveileder

Behandlingsforløp (30 el. 60 min ) Pasienten bestiller time hos behandler – vanligvis lege (30 el. 60 min ) Legen rekvirerer blodprøver, sendes til Fûrst ( pris ca. 40 kr.) Pasienten tilbake etter 3-4 uker – 30 min konsultasjon/gjennomgang av prøver Planlegger videre forløp hos lege / ernæringsterapeut / diabetes sykepleier

Lager behandlingsopplegg i samarbeid med pasienten! Kartlegging Individuelle råd, basert på pasientens mål, preferanser, vaner, hverdager og ønsker Sykehistorie Familieanamnese Kostanamnese / Vektanamnese Mosjonsfrekvens/type Adferds anamnese (livsvaner, søvn, forhold, stressmestring, prioriteringer, avhengighet) Blodprøver Impedanse vekt Lager behandlingsopplegg i samarbeid med pasienten!

Kartlegging Pasienten får tilsendt detaljert spørreskjema inkludert 1-3 dagers kostregistreringsskjema som fylles ut og tas med under første konsultasjon Under konsultasjonen benyttes elektronisk journal mal inkl. bioimpedanse måling - SWOT analyse (personlige styrker, svakheter, eksterne muligheter og trusler) - Personlig målsetningsskjema (S.M.A.R.T. prinsippet) - Personlig prioriteringsskjema Avhengig av problemstillingen fylles ut TFEQ (Three Factor Eating Questionnaire) og/eller SL90-R (Kartlegging av problem og mestring), MADRS etc.

Utredning av overvekt og insulinresistens Antropometriske data :Høyde-Vekt-Fettprosent (impedanse)midjemål 4 dagers kostregistrering og analyse Screening for søvnapné Evt. ultralyd lever og galleveier evt. AEKG evt. 24 t BT måling

Helsecoaching- Strukturert oppfølging Ett års oppfølging 9 konsultasjoner, 3 hos lege, resten hos ernæringsterapeut, mestringsterapeut, matfaglig ekspert etter behov

Kursvirksomhet Ved klinikken: Eurodiet Vektcoach Eurodiet oppfølgingskurs Kost og Vekt i Balanse Naturlig Slank Motivasjon – og Mestring Kost og Trening i Balanse Ulike matlagingskurs Det holdes også kurs utenfor klinikken, se hjemmeside!

Besøk oss på: www.fedon.no

Kostreform i Norge 1 av 4 nordmenn (23%) har endret kostvaner de siste 2 årene som resultat av nye kostholdsråd og kostholdsdebatten. 12,9% følger Fedon Lindbergs kostholdskonsept. Av de 23 % som har endret kostvaner: 9 av 10 spiser mer frukt og grønnsaker 3 av 4 mindre fett 3 av 4 mindre sukker 63 % mer hvitt kjøtt som kylling 65 % mer fisk 44 % mindre brød/poteter/pasta Norsk Gallup for TV2, februar 2004

Sunn livsstil – som smaker godt Mer lavglykemiske matvarer Moderat mengde umettet fett Høyere proteininntak Mer fiber og frukt/grønt + Mindre salt Hyppig aerob mosjon Stressmestring Røykfrihet

Fedons Metode: Naturlig slank med kost i balanse Ingen kaloritelling Ingen slankekur Mer proteiner Færre karbohydrater Lav glykemisk indeks Riktig type fett Hyppige måltider Middelhavsinspirert mat Over 150.000 solgt i orge

Oversatt til 14 språk og utgitt i 20 land og 5 kontinenter Published in: UK, Ireland, Australia, New Zealand, Mexico/South America, Brazil, Portugal, Poland, Norway, Sweden, Finland, Denmark, Greece. To be published in 2007 in USA, Germany, Holland and Israel

Naturlig slank Kokeboken Over 120 oppskrifter Lav GI matlagings prinsipper Utkom mars 2002, revidert utgave september 2003. Gyldendal Fakta

GI lister for kost i balanse Mai 2003 Gyldendal Fakta

Sukkerbiten Helt Gresk

Barn i Balanse September 2008 Gyldendal Fakta

Kost i balanse- for et bedre liv