“Historien om historien om Teskjekjerringa”

Slides:



Advertisements
Liknende presentasjoner
SERIE: Bønn som forvandler Ikke tenk for smått om bønn. luk
Advertisements

Ikke noe sykehjem for meg, nei !
Den vesle gutten og julenissetoget
For å sitte og ikke gjøre noen ting
I.
Fra Ord til liv August 2009 “Han hadde elsket sine egne som var i verden, og han elsket dem helt til det siste.” (Joh. 13,1)


… som skulle arrangere en løpekonkurranse.
Riktig eller galt? Eller nesten riktig?. Det var elskere som skiltes seg med den største vanskeligheten. (2 feil) Jentene fikk ingen eller veldig litt.
Fra geometriske former til abstrakt design.
Ei dramatisering Mathias– fritt etter Johan Herman Wessel
Hjemmeoppgave 1: Å høre etter NAVN: ……………………………….. DATO: ……………………….
MAURTUA`s RIM OG REGLER
Fransiscas unger Katten ble borte fra nyfødte unger. Men Jim tok vare på dem og en hektisk tvilling tid begynte. De var to stykker. Begge hankatter. Vi.
FLYTÅRN Vi fikk ei stor eske inn på avdelinga, som Rainer foreslo

Kapittel 28 Norgeskartet
Julemesse, Misjonssalen Sandnes 30. november 2013 Asbjørn Kvalbein
Å skrive en god innledning
Åpenbaringen av Jesus Del 1. Jesu lengsel.
Med sekken full av penger!
SETT INN RIKTIG FORM AV SUBSTANTIVENE, MED ARTIKKEL HVIS NØDVENDIG Kapittel 10 oppgave a.
"Ting er ikke altid slik, de synes å være."
Kapittel 5 oppgave g Sett inn å sette (seg,) å sitte, å legge (seg), å
Richard Dawkins ”Hvisker du en hemmelig bekjennelse til deg selv? Ville du ikke likt å bli klonet? Jeg har aldri innrømmet det før, men jeg tror jeg ville.
Tilbake til livet på ØKS I et rom i biblioteket i Egypts Alexandria kan vi som oss unna har sneket få livet så tåli bra Fritt etter Rudolf Nilsen.
Geitekillingen som kunne telle til ti av Alf Prøysen.
Vi dro til Sverige med store forhåpninger – ikke bare forhåpninger om det å få kunnskap om det vi skulle gjøre på skolen, men også det å få være litt.
Oppgave 1 ”Mannen som skulle stelle hjemme”
”Vi vil gjerne se Jesus”
Kjære Pappa. Rart å tenke på at du startet på bunnen en gang du også.
Sang: Ballongvisa (May Britt Andersen)
Til Noas ark.
Kapittel 27. Minoriteter i Norge
ONSDAG  1.økt fra  Vi var i klasserommet og sang sanger med bevegelse og rytmer. Konsentrerte oss veldig om puls-slag. Pulsen i.
Kapittel 4 oppgave j Skriv om slik at setningene betyr omtrent det samme.
”Mannen som skulle stelle hjemme”
Kapittel 19 Hva er klokka? Vet du hvor mye klokka er? Har du klokke?
Hvis du dør i natt, tror du at du kommer til Himmelen?
HVEM ER GUD, EGENTLIG? Salem
Jeg heter Yasmin Meralli Jeg er invitert hit på grunn av mine erfaringer som Konsernsjef for mangfold og likestilling i et av Canadas største finanskonsern,
Av ”De riv ruskende studentpilotene” IKT førskole (F2B) Tommy Liverød, 2001.
Quiz 4 våren mars 2014 Svar til temaet: ”Singapore og Hong Kong”
De 100 mest brukte ordene i bøker i klasse..
EVENTYRGÅTER.
Hvem bestemmer, du eller sjefen?.
… som skulle arrangere en løpekonkurranse.
Praksissamling for fjerde semester praksis på Lektorprogrammet.
Levende vann Joh 4,10 Jesus svarte: "Om du hadde kjent Guds gave og visst hvem det er som ber deg om drikke, da hadde du bedt ham, og han hadde gitt deg.
100 lure ord å lære.
100 høyfrekvente ord Trykk F5 for å starte, deretter klikker du på ønsket hastighet 2 sekunder 1 sekund Blink Randi Orten og Thomas Melby, Stenbråten skole.
Samarbeide for å overleve? Mulighetene er der…og MÅ tas 5 September 2014 Grafisk bransjeforenings landsmøte 2014.
Å kjøre bil og å stå i bilkø
Grammatikk tirsdag 14. oktober Læringsmål: - Lære når du bruker og - Lære når du bruker å.
Sett inn preposisjoner eller adverb som passer
Og.
Prosjektsamarbeid eDialog24 og Telehuset. Telenor Telehuset AS 100% eid av Telenor i eget AS Mer enn 10 års erfaring i markedet Markedsleder på SMB og.
Kapittel 2 oppgave c Preteritum eller perfektum?
Trivselsundersøkelse 2014 Brukerundersøkelse høst 2014 (utdrag) Skoler som ble kontaktet Alle 882 trivselsskolene som var aktive høsten Besvart av.
Besøk på Beracah barnehjem som ligger i Kerala i India
Treningsmentalitet -Hva kjennetegner de som ble best?
Fins det noen kjekke kvins som vil værra med meg hjem i kåken min, hæ?
Agent for rettferdighet
Sett inn preposisjoner eller adverb som passer.
Tekstlingvistikk 2 ALU
”Amerikabrev” Sett inn et pronomen som passer. Kjære venner! Jeg vil ganske kort sende dere noen ord fordi jeg vet at flere landsmenn kunne tenke seg.
Oppgave 10 Sett inn riktig form av substantivet. Du må også sette inn bestemt / ubestemt artikkel der det er nødvendig. Torbjørn Egner - en folkekjær barnebokforfatter.
Mulig.
Hvem er dummest? Eventyr fra Thailand.
Utskrift av presentasjonen:

“Historien om historien om Teskjekjerringa” Bibliotekdagene 2014 Anne Skaret, Høgskolen i Hedmark

“’Du får hente beinet sjøl,’ sa kjerringa, ‘je har itte tier tel å oppvarte krøtter og kveg.’” (Kooperatøren, nr. 9, 1955, s. 22) “’Du får hente beinet sjøl,’ sa kjerringa, ‘jeg har ikke stunder til å varte opp krøtter og kryp.’” (Prøysen 1957, s. 9) “− Du får hente beinet sjøl, sa kjerringa, − jeg har ikke stunder til å varte opp krøtter og kryp.” (Magasinet for alle, nr. 18, 1961, s. 38)

“’Je har levd i mange dager og år,’ sa kjerringa, ‘men aldri har je sett det så tørt som nå. Kommer det ikke snart ei regnskur, så blir det vel både uår og pestilens.’ Dette satt kjerringa og sa oppatt og oppatt, tel slutt ble regnskya så sint at den bestemte seg tel å drukne hele kjerringa.” (Kooperatøren, nr. 9, 1955, s. 22) ‘“Jeg har levd i mange dager og år,’ sa kjerringa, ‘men aldri har jeg sett det så tørt som nå. Kommer det ikke snart ei regnskur så blir det vel både uår og pestilens.’ Dette satt kjerringa og sa oppatt og oppatt. Til slutt ble regnskura så sint at den bestemte seg til å drukne hele kjerringa.” (Prøysen 1957, s. 9-10) “− Jeg har levd i mange dager og år, sa kjerringa, − men aldri har jeg sett det så tørt som nå. Kommer det ikke snart ei regnskur så blir det vel både uår og pestilens. Dette satt kjerringa og sa oppatt og oppatt, til slutt ble regnskura så sint at den bestemte seg til å drukne hele kjerringa.” (Magasinet for alle, nr. 18, 1961, s. 38)

“Kjærringa sto akkurat og skulle pynte den siste kaka med jordbær, og hu hadde akkurat de siste jordbæra på skjea da hu merket at hu ble mindre og mindre. Hu fikk ikke engang tid tel å legge fra seg jordbæra på en asjett før hu var så lita som ei teskje. Og jordbæra trilla under kjøkkenbenken. Og så banka det på døra.” (Kooperatøren, nr. 7, 1959, s. 6) “Teskjekjerringa sto og skulle legge jordbær over kremen … og akkurat da … ble kjerringa så lita som ei teskje. Hu fikk ikke engang lagt i fra seg skjea før hu ble mindre og mindre. Og så trilla jordbæra under kjøkkenbenken. Og akkurat da banka det på døra.” (Magasinet for alle, nr. 27, 1961, s. 38) “Nå skulle hu bare legge jordbær i en krans omkring bløtkaka, å, det ble så fint − ‘og så et stort jordbær i midten,’ sa kjerringa til seg sjøl. ‘Det blir fin bløtkake på bursda’n min, det, tenker jeg.’ Og så plukka hu ut det største jordbæret hu fant og tok bæret forsiktig i klypa og skulle måle ut akkurat midten på bløtkaka, MEN AKKURAT DA BLE KJERRINGA SÅ LITA SOM EI TESKJE!! ‘Trill trall og trullomrundt,’ sa det, og der trilla både bæret og kjerringa under kjøkkenbenken.” (Prøysen 1965: 44)

“’Katte, katte, sleik reint i kopper og kar, ellers sladrer je til bikkja.’ Og katta sleikte reint i kopper og kar.” (Kooperatøren, nr. 9, 1955, s. 22) “’Katte, katte, vask opp kopper og kar, ellers sladrer jeg til bikkja.’ Og katta vaska opp kopper og kar.” (Prøysen 1957, s. 9) “− Katte, katte, vask opp kopper og kar, ellers sladrer jeg til bikkja. Og katta vasket opp kopper og kar.” (Magasinet for alle, nr. 18, 1961, s. 38)