Presentasjon lastes. Vennligst vent

Presentasjon lastes. Vennligst vent

Oppgave 1 ”Mannen som skulle stelle hjemme”

Liknende presentasjoner


Presentasjon om: "Oppgave 1 ”Mannen som skulle stelle hjemme”"— Utskrift av presentasjonen:

1 Oppgave 1 ”Mannen som skulle stelle hjemme”
Substantiv i bestemt og ubestemt form Les om substantiv side 225 – 226 i arbeidsboken

2 Oppgave 1 Det var en gang (mann) en mann
som var så sur og gretten, og han syntes aldri at (kjerring) kjerringa / kjerringen gjorde nok i huset. Da han kom hjem en kveld etter (slåttonn) slåttonna / slåttonnen, skrek og bante han så det lyste om ham. – ”Kjære vene, vær ikke så vond, far”, sa (kjerring) kjerringa /kjerringen ”i morgen skal vi bytte arbeid; jeg skal gå med (slåttekar) slåttekarene så kan du stelle hjemme”.

3 Oppgave 1 Ja, det var (mann) mannen godt fornøyd med, og det ville han gjerne. Tidlig om morgenen tok kjerringa (ljå) (en ljå) /ljåen på nakken og gikk i (eng) enga / engen og skulle slå, og (mann) skulle da til å stelle (hus) huset. Først ville han til å kjerne (smør) smør /smøret, men da han hadde kjernet en stund, ble han tørst og gikk ned i (kjeller) kjelleren

4 Oppgave 1 for å tappe (øl) øl. Mens han holdt på å tappe i (ølbolle) ølbollen fikk han høre at (gris) grisen var kommet i stua. Han la i vei med tappen i (hånd) hånda / hånden opp igjennom (kjellertrapp) kjellertrappa / kjellertrappen det raskeste han kunne for å se etter (gris)

5 Oppgave 1 så den ikke veltet (smør) smøret, men da han fikk se at (gris) grisen alt hadde slått over ende (smør) smøret og sto og smattet så det rant utover (gulv) gulvet, ble han så flyende sint at han rent glemte (øltønne) øltønna / øltønnen og satte etter (gris) det raskeste han kunne. Han nådde den igjen i (dør) døra/døren

6 Oppgave 1 og ga den et dyktig (spark) spark så den ble liggende på (gulv) gulvet. Nå husket han at han gikk med (tapp) tappen i (hånd) hånda / hånden, men da han kom ned i (kjeller) kjelleren var (øltønne) øltønna tom.


Laste ned ppt "Oppgave 1 ”Mannen som skulle stelle hjemme”"

Liknende presentasjoner


Annonser fra Google