UT PÅ TUR I RAMMEPLANEN FOR BARNEHAGER HETER DET AT NATUREN SKAL GI ROM FOR ET MANGEFOLD AV OPPLEVELSER TIL ALLE ÅRSTIDER OG I ALL SLAGS VÆR, OG AT DET.

Slides:



Advertisements
Liknende presentasjoner
Om å plage en rød fisk..
Advertisements

Den vesle gutten og julenissetoget
Vi har kjøpt en liten hytte på fjellet, og lurte på om du ville ta med deg familien eller noen venner og komme en tur i påsken for en liten påskepils med.
I.
Skjønnlitterær fortelling
Fra tegning til fortelling


De dårige følelsene. Veiene ut..
Bli en bedre fisker ! Av Ulf Skauli
Min hund Min hund heter Kofi og er 4 år.
Vokste du opp i eller i 70-årene ? Hvordan har du greid å overleve ?
… som skulle arrangere en løpekonkurranse.
PROSJEKTET OM KOKO OG FLYPLASSEN SOLSTRÅLEN
FLYTÅRN Vi fikk ei stor eske inn på avdelinga, som Rainer foreslo
Månedsevaluering desember Spennende å telle ned til jul. Vi trakk et pepperkakehjerte hver dag og hang opp et rødt hjerte med datoen på, i vinduet. Antall,
Året var 1987, i en liten by med navn Sussex, ble et lite hus totalt til intetgjort. Alt ble kastet ut, inkludert en liten brun bamse... Den ble liggende.
Hvordan intervjue en forsker?
Sett inn riktig tid/form av verbet
En kar fra St. Louis i USA kjørte til jobb en dag, da han plutselig hørte en lyd som sa 'pop'. Han syntes det hørtes ut som et punktert hjul, selv om bilen.
Turene i November har gått til:
MÅNEDSEVALUERING FEBRUAR
Vurdering av mai måned I mai måned har barna vært på mange små turer. Noen har fanget maur, de puttet vi i et glass med blå gele- som mauren spiste. Andre.
Vi dro til Sverige med store forhåpninger – ikke bare forhåpninger om det å få kunnskap om det vi skulle gjøre på skolen, men også det å få være litt.
EN DAG I UKA GÅR VI PÅ PIRATEN PÅ TUR. VI ER SÅ HELDIGE SOM HAR EN EN LITEN SKOGHOLT RETT VEDSIDEN AV BARNEHAGEN, OG DER HAR VI OGSÅ EN KJEMPE FIN BÅLPLASS.
Lorax. Det var en gang et vakkert sted med fargerike planter og lekne dyr. Lorax passet på dette stedet og snakket for trærne, dyrene og andre som ikke.
Månedsbrev Smørblomst
God morgen.
Månedsevaluering november rød avd
Vår spennende barnehagehverdag på Rød VI OPPLEVER FIN LEK, KOSER OSS VELDIG, OG DANNER STADIG NYE VENNSKAPSBÅND PÅ RØD AVDELING. HER ER SMÅ GLIMT FRA VÅR.
Vannressurser i Norge og verden!
Ett skritt foran 4 © Iréne Johansson 1 Kursmøte 6Adverb Adverb.
Kim er en jente som er fem år gammel. Hun bor i et land som heter Vietnam sammen med familien sin. Kim har tre storesøstre og en lillebror. I huset til.
VERDENSROMMET VI HAR NÅ JOBBET MED VERDENSROMMET I HELE NOVEMBER, OG DET HAR VÆRT KJEMPE VELLYKKET. DET HELE BEGYNTE MED AT TO GUTTER HADDE FUNNET BØKER.
Er uglen smart? Vi har forsket litt og her er svarene.
EN STOR, FIN SEI VI MÅTTE BRUKE HÅVEN, SÅ IKKE FISKEN SLET AV SNØRET. UNGENE FULGTE NØYE MED NÅR HANNA BLØGGET FISKEN.
FJØSHAUGEN BARNEHAGE UTSIKTEN
FJØSHAUGEN BARNEHAGE UTSIKTEN
Oppgave 12 side 117 – 121 i arbeidsboken
Og.
Lysekrone fra sykkelhjul til lysekrone
Carina Fjelldal-Soelberg
Tilbakeblikk fra desember på Rød. Natur, miljø og teknikk Barna har fått erfare hvordan teknikk kan brukes i leken.
Felles Blåbukk Da er den første måneden i 2015 ferdig alt. Vi har opplevd mye moro med barna deres, kong vinter kom på besøk, hvilket gjorde at vi fikk.
Avdeling: Gul Tema: Luft og påske.
Månedsplan for Froskene – Februar 2015
Myter – organisasjon og ledelse i barnehagen
Tekstlingvistikk 2 ALU
Månedsplan for Froskene Mai 2015
Undervarmeanlegget kommer til Bjøråsen Onsdag 23/9-09 ankom paden Paden er laget av resirkulert materiale Rørene hvor varmen skal transporteres skal legges.
Pytten 0-3 år Pytten har 20 barn. De er delt i 3 grupper etter alder. Mus som er ettåringene, Katt som er de yngste 2 åringene og Hund som er de eldste.
Kapittel 20 Å reise kollektivt Kjører du kollektivt?
Oppstart oppstart. Hva er matematikk for små barn? Barn er opptatt av og nysgjerrige på det meste, også på matematikk. Størrelser, alder, former, tall.
Observasjonstema: Glede av hverandre. Denne gangen har vi valgt å lage en power point presentasjon, vi håper dette gir dere enda bedre mulighet til å se.
FORELDREMØTE Fugleredet Sept. ‘13 i. Fugleprosjekt vår/sommer.
Månedsbrev fra Kløverhumlene Her kommer litt om det vi har gjort på i november og skal gjøre i desember.
Månedsbrev fra Kløverhumlene Her kommer litt om det vi har gjort på i september og skal gjøre i oktober Som dere ser på bildet var noe av det mest spennende.
Oktober måned med hovedfokus på høsten og barn i andre land har vi nå lagt bak oss. Vi har studert hva som skjer i naturen om høsten- vinden som har tatt.
UKE 38 – 41: SKOGUKA,BRANNVERN. PERIODEPLAN FOR LEKESTUA UKE 38 – 41: HØST, SKOGUKA,BRANNVERN. Mål for perioden: Barna skal få kjennskap til barnehagens.
Periodeplan for Minsten Uke Skoguke, brannvernuke. Periodeplan for Minsten Uke HØST; Skoguke, brannvernuke. Mål for perioden: Barna skal.
Februarnytt for Titt i hålå 2017
Aprilnytt! Hva gjorde vi i Mars: Månedens Jubilanter:
Februarnytt! Dinglebein Så var vi kommet til februar måned.
… når vi trenger litt perspektiv for å samle trådene?
Tittel Å være redd Eliessa Rivas Oslo
Periodeplan for Sommerly Uke Skoguke, påske og våren.
Månedsbrev for januar og februar
Periodeplan for februar 2019
LEK d EVALUERING OG OPPSUMMERING AV APRIL Grønn hverdag:
BARNEHAGEÅRET 2019/2020  SEPTEMBER HUSK: MERKEDAGER:
Utskrift av presentasjonen:

UT PÅ TUR I RAMMEPLANEN FOR BARNEHAGER HETER DET AT NATUREN SKAL GI ROM FOR ET MANGEFOLD AV OPPLEVELSER TIL ALLE ÅRSTIDER OG I ALL SLAGS VÆR, OG AT DET ER PERSONALETS ANSVAR Å IVARETA DETTE OPPLEVELSESMANGEFOLDET I BARNEHAGEHVERDAGEN

VI VI VOKSNE VAR LITT MER OPPTATT AV DYRESPOR, MEN DET VAR IKKE BARNA. VI VOKSNE VILLE GJERNE ”UNDERSØKE” HVA BARNA VAR OPPTATT AV DA DE GIKK PÅ TUR. PÅ VEIEN OPP VAR DE OPPTATT AV DET DE SÅ RUNDT SEG: biler,lastebiler,grave-maskiner,kattepus,skogen,snøen,pipp-pipper. I SKOGEN VAR DE OPPTATT AV: pinner,fugler,klatre/skli/ rulle i snøen, leke. PÅ VEIEN NED VAR DE OPPTATT AV: å ake og at alle var litt slitne. VI VI VOKSNE VAR LITT MER OPPTATT AV DYRESPOR, MEN DET VAR IKKE BARNA. SÅ DA VAR DET BARE Å FØLGE DET BARNA VAR OPPTATT AV.

AKING OG PRØVESMAKING AV SNØEN.

VI FANT EN BARHYTTE. DEN VAR LITT SKUMMEL Å GÅ INN I, MEN ETTER HVERT BLE DET GANSKE SPENNENDE. KANSKJE HAR DET BODD BÅDE MUS OG REV HER.

SPENNENDE!!

SPOR I SNØEN. HVA HAR GÅTT HER TRO?

AKING HØRER OGSÅ MED, NÅR MEN ER PÅ TUR I SKOGEN

HVA BLE SAGT UNDER TUREN. LASSE SÅ EN HENGER, DEN VAR STOR, OG EN BIL MED SNØ PÅ SOM STOD I GRØFTEKANTEN.”DEN VIRKER IKKE, ØDELAGT. MÅ HA NYTT BATTERI”, SA LASSE. PÅ TUREN NED IGJEN VAR HAN FORTSATT VELDIG OPPTATT AV DEN ”ØDELAGTE”BILEN. SÅ VI MÅTTE HA EN STOPP, OG SE LITT MER PÅ DEN. ALEN SÅ EN ”PAPPA-BIL”. JONAS SYNES DET VAR LITT SKUMMELT MED REVEHI OG REVESPOR. HAN SYNTES AT SPORENE KUNNE TILHØRE EN KATT ELLER EN HUND I STEDE.