Fag / tema Norsk, kunst og håndverk, matematikk, engelsk, samfunnsfag

Slides:



Advertisements
Liknende presentasjoner
Fag / tema Musikk, samfunnsfag og norsk Trinn 2.trinn
Advertisements

Forside/oversikt Fag / tema Samfunnsfag, Norsk, Engelsk Trinn 5. trinn
Hvordan lager du en konto (blir en Facebookbruker) ?
Matematikk-natursti for trinn 1
Fag / tema Matematikk og teknologi Trinn Fra 8-10.klasse
Forside/oversikt Fag / tema Passer i språkfag Trinn Alle alderstrinn
Foreldremøte for 2A, 7.mars Kl
Manual for bruk av Storylineverktøykassa Laget av Åse Skiftun.
Hva skal vi lære? TEMA: Sør Amerika Hvilke hav omgis verdensdelen av
Powerpoint, noen kreative tips v/ Terje Høiland april 2007
Forside/oversikt Fag / tema Historie Trinn 9. trinn
Forside/oversikt Her kan du sette inn et bilde som illustrerer
Foreldresamarbeid Kan vi gjøre det enda bedre ?
Fag / tema Natur- og miljøfag Trinn 2. – 7.trinn
Illustrasjoner: Ingrid Brennhagen
Storyline Fag / tema Historie/samfunnsfag – engelsk - norsk Trinn
Forside/oversikt Fag / tema
Informasjon om undervisningsopplegg om «språk og læring»
Praksislærermøte GLSM-praksis
DIDAKTISK OPPLEGG I GEOMETRI FOR 2.KLASSE
Geometriske figurer… Beregnet på småskoletrinnet, 1. eller 2. klasse
Litteraturuke i et tverrfaglig perspektiv.
Forside/oversikt Fag / tema Eventyr Trinn 1.trinn
Forside/oversikt Fag / tema Matematikk Trinn 1 & 2. trinn
Forside/oversikt Fag / tema Forming, matematikk, symmetri, geometri
Forside/oversikt Fag / tema Kroppsøving og Excel Trinn trinn
Fag / tema Matematikk Trinn 1.klasse
Forside/oversikt Fag / tema Sosial kompetanse, Norsk og KRL Trinn
Forside/oversikt Fag / tema Matematikk Trinn 1. – 2. klasse
Evaluering av november på Blå avdeling:
Trinn 6 Skape et klasserom der en diskuterer tekst og skriving.
i:SEE ”MATTEBOKSEN” Plastkoffert med cuisenairestaver som vi bruker
Norsk - lytte, tale, lese, skrive - eventyr og fortellinger om dyr
 Format?  Layout?  Estetikk?  Program?  Visuell kommunikasjon?  Produsere, ikke bare konsumere?  Lage/gjøre, ikke bare se/høre?  Blir elevene.
En presentasjon av Elvis Presley
Foreldremøte Delt kontaktlæreransvar
UKEPLAN FOR 3. KLASSE UKE mars 2015
Foreldremøte 2. klasse Velkommen.
Velkommen til foreldremøte!
Utviklet av pedagoger i
Velkommen til foreldremøte 1. rød. Informasjon om 2. klasse  Klassene fortsetter slik de er nå.  Jeg fortsetter som kontaktlærer.  Anbjørg fortsetter.
Uke okt.-30.okt. Uke okt.-30.okt. Ord å forklare: Klokhet/ visdom Ord å forklare: Klokhet/ visdom.
Oppgave:  Regn ut = ? Gå i gruppe på 3. Forklar hva du har gjort, hvordan du har tenkt, hvorfor blir det riktig? Har dere ulike strategier?
Møte for foresatte 1.trinn IBN vår Klassemiljø – sosial kompetanse MÅL: trivsel og faglig utvikling PERSPEKTIV: nå og i framtiden (skolens visjon)
Foreldremøte 1. trinn. Oppstarten - Nye rutiner - Nye venner - Friminutt - Matboks - Refleksvest - Innesko - Gymsokker - Skiftetøy - Påkledning - Tur.
Kunst og håndverk 10. trinn
Foreldremøte 1. trinn. Oppstarten - Nye rutiner - Nye venner - Friminutt - Matboks - Refleksvest - Innesko - Gymsokker, sklisokker - Skiftetøy - Påkledning.
Velkommen til foreldremøte. God skolestart  Gausel skole starter alltid skoleåret med ekstra stor tetthet av voksne i friminuttene.  Myk overgang fra.
Foreldremøte 2. trinn 14. September Presentasjon av lærere på 2. trinn:
Hva synes dere er det viktigste innholdet i fagene?
Velkommen til foreldremøte i 2d
Multiplikasjon – Om flipped classroom-opplegget – Kompetansemål og læringsmål Denne PowerPointen vil gi deg en oversikt over dette flipped classroom- opplegget.
Nasjonale prøver Sandved skole
Multiplikasjon - Leksjon 1: Sammenheng mellom multiplikasjon og divisjon Lekse til mandag.
EGYPT.
Foreldremøte rød.
Fag / tema Digital kompetanse som støtte og verktøy i ulike fag på ulike trinn Trinn 3.trinn og oppover Elever skal få trening i å se mulighetene ved å.
Fag / tema VÆRET Naturfag Trinn 3. trinn
Elevintervju B – Samarbeid
Elevintervju B – Samarbeid
Modul 1 – Dynamisk kartlegging
Forside/oversikt Fag / tema Kunst og Håndverk Trinn Ungdomstrinnet
Hvordan bruke powerpoint? Og hva kan det brukes til?
Telle i kor Telle med 4 fra 4 A – Forarbeid
Fag / tema Samfunnsfag Trinn
Dybdelæring – regneark B – Samarbeid
Forside/oversikt Fag / tema Naturfag Trinn 4.trinn
Modul 1 – Representasjoner
Modul 3 – Intensiv opplæring
Modul 1 – Kartleggingstest Alle Teller
Utskrift av presentasjonen:

Fag / tema Norsk, kunst og håndverk, matematikk, engelsk, samfunnsfag Trinn 7-9 år Elevene skal: Bli kjent med det gamle Egypt (faraoer, pyramider og sfinkser) Skape tekster i ulike sjangere Arbeide med å ordne og telle i lek, spill og praktiske oppgaver Arbeide med symboler for tall, addisjon og subtraksjon Eksperimentere med tall og symboler Bli kjent med geometriske grunnformer Arbeide med leire Mål Tidsbruk 2 uker Programvare Word, PowerPoint Beskrivelse Bli med på en spennende reise til det gamle Egypt. Vi rir på kameler, besøker pyramidene og Tutankhamons grav. Kanskje blir vi til og med smittet av faraoens forbannelse! Denne malen er laget slik at du skal kunne utvikle dine egne visninger i det virtuelle læringsrommet. Bruk malen til å dokumentere et spesielt undervisningsopplegg som du ønsker å dele med dine kollegaer eller videre ut i kommunen eller resten av landet. Det finnes også en mal på engelsk som gjør det mulig å dele med resten av verden. Slik gjør du det: Bruk malen til å beskrive din egen prosjektinformasjon ved å bruke de punkter og opplysninger som er angitt i de kommende sidene i denne PowerPoint presentasjonen og i de innsatte word-dokumentene. Når du er ferdig med føre inn de opplysningene du ønsker, sletter du bare det som du ikke trenger å svare på, slik at din presentasjon beskriver ditt undervisningsopplegg. OBS! Når du skal angi tittelen på ditt undervisningsopplegg må du gå til Vis, Maler, Lysbildemal og erstatte <Sett inn tittel> med din egen tittel. Klikk deretter på Lukk malvisning. Slik vises tittelen på alle sidene. Åpne Fil-menyen og velg Lagre som… og lagre dokumentet som en PowerPoint-fremvisning. Når du har fullført alle sidene (husk å lagre underveis) kan du distribuere ditt undervisningsopplegg. Egypt, pyramide, farao, Tutankhamon, geometriske former Søkeord Utarbeidet av Anne Kari Flaten Hansen, Lena Kilen og Kristine Jensen Dokumentasjon

Undervisningsopplegget Hvordan er det egentlig i Egypt? Dette er en storyline rundt det å reise til Egypt. Elevene opplever kameltur, pyramider, gravkamre med mange skatter. De lager mumier og sukkerbitpyramider. Men er det ikke veldig varmt der da? Solkrem og vannflaske må nok være med i bagasjen! Huskelisten bør skrives ut som 2 sider per ark. ”Mistet noe?” bør skrives ut som 4 sider per ark Pass skrives ut som 4 sider per ark. Da blir det 2 pass per ark Åpne eventuelle Objekter nede på sidene ved å dobbelklikke på ikonene. Du kan også legge inn egne eksempler på Læringsopplegg. Slik gjør du det: Se igjennom som beskrevet neden for om den Objekttypen du ønsker å sette inn som et Ikon er støttet i programmet: Åpne Sett inn på menyen og velg Objekt… Sjekk om den filtypen du har finnes ved å bla i rullefeltet Objekttype: Så merker du av for Opprett fra fil og klikk for Bla gjennom… og finn den filen som du ønsker å sette inn og klikk på OK Velg Vis som Ikon og trykk på endre Ikon, deretter skriver du en beskrivende tekst i tekstfeltet og trykker OK igjen Plasser ikonene nederst på bildet. Du kan åpne Vis-menyen, velge Rutenett og støttelinjer… og klikke av for Vise rutenett på skjermen, så vises et rutenett som hjelper deg med å ordne ikonene på linje. Dokumentasjon opplegg Dokumentasjon læremidler

Ressurser Klikk på linkene: A to Z teachers stuff. En side med mange linker til spennende kunst og håndverks ideer. http://atozteacherstuff.com/Themes/Egypt/ Anicent Egypt. Les om det gamle Egypt http://www.ancientegypt.co.uk/menu.html Høyskolen i Vestfold. Her kan du lese om Storyline metoden. http://www-lu.hive.no/storyline/index.html Her kan du legge til andre ressurser som du vil bruke i ”opplegget”. Fyll ut mer………… Dokumentasjon

Evaluering Gi din evaluering av opplegget: Dette er et opplegg som blir gjennomført på 2. trinn ved vår skole. Opplegget er laget med metoden Storyline som utgangspunkt. I og med at elevene er så små ennå har vi også brukt mye prinsipper fra rammelek i opplegget. Vi hadde to veldig morsomme uker med gjennomføring.... hadde det til og med kanskje enda morsommere når vi planla det...... Det er viktig å sette av nok tid til å gjennomføre opplegget. Eksempler: Lag ett dokument som beskriver deg og din skole. Sett gjerne inn bilder som viser deg og dine elever i læringssituasjoner. Bruk Word eller PowerPoint. Lærervurderinger: Tanker og kommentarer fra deltakende lærere, samt råd til nye gjennomføringer. Dokumentasjon

Bakgrunnsinformasjon Informasjon om skolen og læreren Innholdet i denne VCT’en er utviklet av lærere ved Åskollen skole. Bilder fra læringsarenaen: