Satsingsområder:.

Slides:



Advertisements
Liknende presentasjoner
1 Tittel på foredraget Navn foredragsholder Tid og sted Hvordan kan vi forstå menighetsutvikling i norsk folkekirke? Harald Hegstad Bergen 2. februar 2010.
Advertisements

Når skal Ta med troen hjem – samlingene være?! Vi anbefaler å bruke tiden under menighetens faste gudstjeneste til slike samlinger. Samlingen kan holdes.
Nordnorsk Fagnettverk Hørsel Bodø 6. oktober 2011
Eldsterådets visjonstenkning for Kristiansand Frikirke
Leir-genial trosopplæring
Ungdomsarbeidet i Agder bispedømme
MUV i Asker menighet Årsmøtet 28. april MUV I Asker menighet • 4. september 2012 besluttet Asker menighetsråd at vi skulle delta i prosjektet Menighetsutvikling.
KIRKEN – ET MØTESTED PÅ VEIEN I ET FLERKULTURELT MILJØ.
Menighetsutvikling – hva og hvordan?
Biblioteket som læringsarena i et eBorgersamfunn
1 Tittel på foredraget Navn foredragsholder Tid og sted Teologiske perspektiver på menighetsutvikling Harald Hegstad 4. mars 2009.
HER ER VI NÅ Visjonære tanker.
En tjenende kirke Guds kjærlighet til alle mennesker og alt det skapte, virkeliggjort gjennom liv og tjeneste Visjonen for Den norske kirkes diakonale.
Historien om Lebara • Etablert 2001 • Ledende på mobilsamtaler til utlandet, selger mobiltelefoni og telekort • Sterk vekst – betydelig kundebase • Bred.
Hvorfor FRIBU FRIBUs visjon: ”Vi bygger åpne fellesskap der barn og unge blir sett, møter Jesus og utrustes til å leve som hans etterfølgere” FRIBU = FRIkirkens.
Sør-Afrika KFUM Tensing
Styrket fellesskap Første samling 20. oktober 2009 Melhus bedehus 19:30 Kaffe 20:00 Vi starter presis 22:00 Takk for i kveld.
Fosterbarn, minoritetsbarn, barnevernsbarn, eller barn?
Hva er coaching og ”coachende” lederstil?
Levanger kommune - Levanger bibliotek – Driftskomiteen Folkebiblioteket anno 2008 Hva er det?
Ungdomsarbeidet i Agder bispedømme Formål Vi vil forankre ungdom i trygge og utfordrende menighetsfellesskap og utruste dem til å nå sine.
Kurs om Mukulamesse for barn og familier i Voie kirke torsdag 13
TROSOPPLÆRINGSPLAN FOR RØNVIK MENIGHET
Trosopplæring for alle uansett funksjonsnivå
Velkommen til dåpskurs!
Bufdirkonferansen Før – stue bort - På høy tid at barna selv blir spurt ”Jeg har satt meg fore å endre på at voksne diskuterer hva som er best.
Sosial integrering av mennesker med psykiske problemer
Kristiansand Frikirkes visjonsdokument Vedtatt av menigheten 28. september 2011, redigert sept
Regionalplan for folkehelse 2013 – 2017 Inghild Vanglo Leder politisk styringsgruppe Rogaland fylkeskommune.
Kirken har fått en ny plan for diakoni, en plan som gjelder fra 1. 1
LederAkademiet Presentert av Jan Fikke. LederAkademiet2 LederAkademiet.  Visjon: Arbeide for menneskelig vekst, individuelt og i grupper.  Verdier:
Folkekirke langs nye veier. … gjør disipler, i fellesskap, langs nye veier…” (jf. Matt. 28,19) ”Mens dere går…
Høring om Vestlandet Hordaland fylkeskommune 23 mars 2007 Olav Bergo, BA-redaktør.
VISJON OG VIRKELIGHET RUNDT ”LEKENDE BARN I GUDS VERDEN”
Mange drømmer om: Flere unge familier som begynner å gå jevnlig til gudstjeneste? Barn som får opplæring i kristen tro som en forlengelse av dåpen? At.
PRINSIPPER FOR FORELDREVEILEDNING
Undersøkelsen 2009 Kommunikasjon. Innledning Kvantitativ undersøkelse av kommunikasjon Hensikt: ikke nødvendigvis å finne noe nytt, men å danne et bilde.
VERDENS VIKTIGSTE OPPGAVE
Misjonsforbundet Frimisjonen i Tromsø. Foto: Trond Filberg.
Kurs i Trosopplæringsplanen ARBEIDSBOK Torun Pedersen.
Får jeg jobb da? Karrieresenteret. 2 MÅL: styrke deg i overgangen fra studier til jobb.
Gudstjeneste og trosopplæring i samspill Aktuelt tema – to reformer: Gudstjenestereform, viktig merkedag: 1. søndag i advent 2012 Trosopplæring – ulike.
Velkommen til Link Lyngen Et knutepunkt og senter for selvhjelpsarbeid.
Missional menighet – missionale kristne Tiden – kallet - veien Hva kommer dette til uttrykk i vår kultur – her hos oss? Fotfeste kan svikte.. Vi kan.
Strategi- og aktivitetsplan
Fellesskap og menighetsplanting som misjonsstrategi.
Sosial innsats på Antsirabe - Madagaskar SANDEFJORD MENIGHET MISJONSPROSJEKT Ved å gi til dette prosjektet bidrar du til at de aller fattigste får en bedre.
IOGTs VISJON LikeverdSolidaritet Trygghet Utvikling Frihet Respekt Demokrati Fred Helse Kunnskap.
Et godt tre bærer god frukt, et dårlig tre bærer dårlig frukt. Matt. 7,17 Hva tenker vi om Molde menighet?
Kristine Aksøy Leder av seksjon for barn, unge og trosopplæring Kirkerådet.
 Et håndgripelig verktøy -  som forenkler  skaper sammenheng  skaper helhet  Vi ønsker å -  Fokusere  Inspirere HÅNDTRYKK.
Med Guds hjelp kan vi gjøre det. Sammen bygger vi Jesu kirke.
Kristiansand Frikirkes visjonsdokument Vedtatt i sept. 2011, redigert sept Justert 2015/2016 av stab og eldsteråd.
V Status, utfordringer og strategier. for Den norske kirke 2015 – 2018, vedtatt av Kirkemøtet: Mer himmel på jord Kirken vitner i ord og gjerning om.
Informasjons- innhenting Satsingsområder Tiltak Ringvirkninger Systematisering Forberedelser Rapport med endrings -forslag Implementering Januar 16 –september.
Det er vekst! Fem år med satsingen: Strategisk satsing På Generalforsamlingen i 2010 vedtok Misjonsforbundet satsingen som har fått navnet.
-en stor familie av nasjonale kirker
Invitasjon til Helt sjef!
Mobiliseringskonferanse Interreg
Misjon i Paraguay Misjonstjenesten fortsetter slik:
Verdier Ikke fem punkter på en lapp, men det som kjennetegner livet og hvordan det leves. Utfordres eller befestes av vår etikk. Ofte ser vi at gode verdier.
Overordnet strategi SV-fakultetet
En visjon om å utvikle vanlige folkekirkemenigheter.
Menigheter og fellesskap som går sammen for å nå ut
Hva er Lillestrøm? Byen med den sterkeste veksten i landet
Velkommen til dugnad i kommunen
Invitasjon til Helt sjef!
Kirkens unge en strategisk plattform
Vi vil være en kirke som Strategi for Stavanger bispedømme
Utskrift av presentasjonen:

Satsingsområder:

”Mens dere går, gjør disipler, i fellesskap, langs nye veier” Flerkulturelle menigheter Flerkulturelle menigheter er en fellesbetegnelse for arbeid med utvikling av internasjonale menigheter i større byer (pr. i dag Oslo, Bergen, Stavanger, Kristiansand) og et bredere arbeid med etablering av flerkulturelle fellesskap innenfor etablerte sokn i Dnk. ”Mens dere går, gjør disipler, i fellesskap, langs nye veier”

”Mens dere går, gjør disipler, i fellesskap, langs nye veier” Flergenerasjonsmenigheter Visjonen er å se menigheter for alle generasjoner vokse fram. Vi ser at veien i mange tilfeller går via et mer målrettet og profilert arbeid rettet mot barnefamilier, ungdom og unge voksne, og det er også her NMS-Nettverket vil ha en særlig kompetanse. ”Mens dere går, gjør disipler, i fellesskap, langs nye veier” 3

”Mens dere går, gjør disipler, i fellesskap, langs nye veier” Misjonale fellesskap kan springe ut av det vi allerede gjør på menighetsnivå, men bruker mer radikale arbeidsformer for å nå nye mennesker i vår postmoderne kultur. Et misjonalt fellesskap kan være et forstadium til en egen menighetsdannelse, men trenger ikke nødvendigvis de rammer og den selvstendighet som menighetsbegrepet i Dnk innebærer. ”Mens dere går, gjør disipler, i fellesskap, langs nye veier” 4

”Mens dere går, gjør disipler, i fellesskap, langs nye veier” Vi ser at noe springer ut av det vi allerede gjør, men går lenger for å nå nye: Eks. huskirke/ ungdomsmenighet Ålgård som springer ut fra Bærland (bør vi kalle dette et ”misjonalt fellesskap” i stedet for ”menighet”?) Eks. Familiekor / Barsel-kafé (noen går videre for å etablere møteplasser for mennesker som ikke kommer til gudstjeneste.) Har potensiale til å utvikle seg til et misjonalt fellesskap… ”Mens dere går, gjør disipler, i fellesskap, langs nye veier” 5

”Mens dere går, gjør disipler, i fellesskap, langs nye veier” Vi tror at noen vil gå nye veier for å nå ut i en post-moderne kultur: - ”Gode nyheter for Oslo” Maria Bjørdal - Misjonalt fellesskap for flerkulturelle ( forstadium til flerkulturell menighet). ”Mens dere går, gjør disipler, i fellesskap, langs nye veier” 6

En konkret drøm: ”Luk 10-prosjekt” Vi drømmer om at et team kan starte ved at noen drar fra en av menighetene i vårt nettverk for å etablere seg som familier, og som drivkraft for et nytt menighetsprosjekt i en del av landet hvor menighetsarbeidet står spesielt svakt: En prest + et par familier fra menigheten + kanskje noen fra F2 som er ferdig med studiene ”Mens dere går, gjør disipler, i fellesskap, langs nye veier” 7

”Mens dere går, gjør disipler, i fellesskap, langs nye veier” Mål: Skape en bevegelse av ”Antiokiamenigheter” (Apgj. 13,1-3) som tar det globale misjonsoppdraget videre sammen med NMS. ”Mens dere går, gjør disipler, i fellesskap, langs nye veier” 8

”Mens dere går, gjør disipler, i fellesskap, langs nye veier” - En Antiokia-menighet gir fra 10-50% av inntekter og givertjeneste til global misjon. - Sender og mottar unge korttidsmisjonærer, f.eks gjennom aktivt samarbeid med Hald. - Bidrar med idéer, kompetanse og menneskelige ressurser til NMS’ nasjonale og internasjonale misjonsarbeid, jfr. faddermenighet for nye plantinger, vennskapssamarbeid over landegrenser. ”Mens dere går, gjør disipler, i fellesskap, langs nye veier” 9

Fire strategiske verktøy: Gjøre disipler i fellesskap gjennom cellegrupper Gjøre disipler gjennom gudstjenester med bred involvering og relevant kommunikasjon Gjøre disipler gjennom trosopplæring og ledertrening for barn, unge og voksne Gjøre disipler lokalt og globalt ved å gi videre det vi har fått – tiendebasert givertjeneste som velsignende veiledning til godt liv. Cellebasert Stedegne gudstjenester Trosopplæring og Ledertrening Givertjeneste ”Mens dere går, gjør disipler, i fellesskap, langs nye veier”

Sporene i ”fisken”: Senter for menighetsutvikling på Misjonshøgskolen Nasjonale og regionale nettverkssamlinger Materiell i form av brosjyrer, hefter og bøker Senter for menighetsutvikling Nettverket Materiell ressurser ”Mens dere går, gjør disipler, i fellesskap, langs nye veier”

Stedegne gudstjenester Trosopplæring og ledertrening Givertjeneste Cellebasert Stedegne gudstjenester Trosopplæring og ledertrening Givertjeneste Flerkulturelle menigheter Misjonale fellesskap Flergenerasjons menigheter Senter for menighetsutvikling Nettverket Materiell ressurser Global Misjon ”Mens dere går, gjør disipler, i fellesskap langs nye veier”