Mat og drikke: De er ikke villige til å betale mer for økologisk produsert mat De er ikke interessert i vegetarmat Det er en stor andel av FrP-velgerne.

Slides:



Advertisements
Liknende presentasjoner
Mat, måltider og hverdagsliv
Advertisements

FISKESPRELL Gøy for barnehagen, godt for barna Del 3 Måltidet i barnehagen Norges sjømatråd Husk å sette inn ditt navn på denne foilen, introduser deg.
Eller hvor gode er de til å beskrive smaken
ERNÆRING HIL FOTBALL.
Kosthold og trening med fokus på syklister
Råd for et sunt kosthold (1)
Tekster til kapittel 5 LearnNoW.
DYR.
Kapittel 5 Ekteparet Alfaro spiser meksikansk middag.
Råd for et sunt kosthold (1)
Forurensing Forurensning er utslipp av skadestoffer i naturen.
fra helsemyndighetene
Tone L. Bie, 2014.
Sunn Livsstil Sunne matvaner!.
Våren er kommet til Kuuremää kvinnekloster i Estland.
Hva hvis? Oljen plutselig ble borte. Scenario I 150 år har vi utvunnet den fra bakken. Et drøyt, allsidig drivstoff som har gjort vår moderne verden mulig.
FROKOST Frokosten er dagens viktigste måltid.
Kosthold og ernæring ved revmatisme
Et sunt kosthold.
Vegetarmat Case for ungdomsskolen av Hanne S. Finstad i samarbeid med lærer Trude Nordli ved Jordal Ungdomsskole.
Matkultur.
Pressebakgrunn Meningsmåling om grensehandel Gjennomført 21.sept – 5.okt av Norstat as Antall respondenter: Oppdragsgivere: Handels- og servicenæringenes.
Mat, måltider og følelser
Påbudt merking av matvarer (1)
Globale mattrender 1.
Fløtepotet – til enhver anledning
Helseetaten Presentasjon og diskusjon på foreldremøter m.m.
Mat i barnehagen Forskrifter og andre dokumenter
EFF Omdømme Havbruksnæringen © TNS Gallup – September 2006/Anett Kalleland Devold.
Norturas satsing på spesialiteter og regionmat
Måltidene (1) Frokost er et viktig måltid. En god frokost gir energi, øker konsentrasjonen og gir bedre humør. Hvis du ikke har appetitt om morgenen, ta.
Kapittel 42 Religioner i Norge.
Brukerundersøkelse Klikk Helse (antall respondenter: 439) Gjennomført i perioden 17. septmeber til 29. oktober 2008 Av Innsikt v/ Marta Holstein-Beck.
Kosthold og ernæring ved revmatisme
Presentasjon av nye retningslinjer for mat og måltider i barnehagen
Helseetaten Forskrifter og andre dokumenter
Hva er det viktigste i livet ditt? Betyr det mye å ha god helse?
Hvordan mener du fordelingen av pensjonsfondet ideelt sett burde vært?
Samtale 3.
Innhold Innhold Side 1.
Hva du velger å spise har betydning for humøret ditt og konsentrasjonen din på skolen Ved å spise hver 3. – 4. time så holder du jevnt blodsukker, det.
 Kosthold i fokus  Butikkene blir bedt om å påvirke kundene til å spise sunt  Småbarna bestemmer hva familien skal spise til middag  Ungdom velger.
Kosthold og Livsstil v/Jorunn E. Hauso
Sentio Research Norge EØS Representativ undersøkelse 1000 respondenter Tatt opp oktober 2012 Oppdragsgivere:
Politiske partier og valg
Samtaleverktøyet «Gode vaner for god helse» er utviklet av Kreftforeningen i samarbeid med helsesøstre og fysioterapeut. Målgruppen for samtaleverktøyet.
Presentasjon Tema 2: Kosthold og helse Forholdet mellon mat og helse og hvordan komme i form Cristina Andrea Lydia.
Grunnleggende ernæring
Ap Arbeiderpartiet mener at vi skal fortsette oljeboringen på en konsekvent måte, de vil ta i bruk ressursene vi har. De mener oljepengene skal gå til.
Kapittel 4: En normal ettermiddag og kveld
©TNS X AXIS 6.65 BASE MARGIN 5.95 TOP MARGIN 4.52 CHART TOP LEFT MARGIN RIGHT MARGIN Kvinner og alkohol Kreftforeningen TNS Gallup.
Praktisk mat Uke 12. Planlegg- ”Halvtimen” Frokost Lunsj Middag: husk A og B-måltid, ”frimiddager” og minimum 2 fiskemåltider Mellommåltider x 2.
Teori mat&helse 1 Emne: Mat og livsstil Måltider HVORDAN: 4-6 måltider pr dag. 3-4 timer mellom hvert måltid. Variert kosthold Minst mulig sukker og.
KOSTHOLD FÅ KROPPEN TIL Å YTE MAX GJENNOM HVERDAGEN, PÅ TRENING OG KAMP!
Kapittel 5: Ekteparet Alfaro spiser meksikansk middag Ingebjørg.
MAT 3. KLASSE v/ Henriette Heesch Holmen Kan dere et annet ord for mat?
Orkla Matbarometer Norge 2016
Orkla Matbarometer - en nordisk kostholdsundersøkelse
Orkla Matbarometer Danmark 2016
Åsnes - Kommunesammenslåing.
Nøkkelhullet Enkelt å velge sunnere
Kapittel 4 En normal ettermiddag og kveld.
Kapittel 9 Å spise sunt og riktig.
Kapittel 9 Å spise sunt og riktig.
Praktisk mat Uke 12.
Vitaminer og mineraler
Etter denne timen skal du kunne:
Vitaminer og mineraler
MAT FOR GLEDE OG GOD HELSE
Utskrift av presentasjonen:

Mat og drikke: De er ikke villige til å betale mer for økologisk produsert mat De er ikke interessert i vegetarmat Det er en stor andel av FrP-velgerne som aldri spiser mat fra land som for eksempel Spania, Hellas og India Mange blant dem oppgir at de aldri spiser på etniske restauranter som for eksempel kinesisk, vietnamesisk, meksikansk (ikke gourmet) De er heller ikke så veldig interessert i å kjøpe nye norske matprodukter eller matspesialiteter i matbutikken, som for eksempel ”Blåmuggost fra Telemark”, ”Villsau fra Vestlandet” eller ”Røkt ishavsrøye fra Vesterålen” Alt dette viser at de er svært tradisjonelle når det gjelder mat. Blant annet ser vi at det er mer vanlig å spise halvgrovt brød (for eksempel kneipp) daglig i denne målgruppen, enn i befolkningen generelt Vil stemme på FrP (11,1% av befolkningen)

Mat og drikke: Oftere enn snittet drikker de akevitt til jul De drikker filterkaffe daglig De spiser aldri sjokoladepålegg eller nøttepålegg Det er viktig for Høyrevelgerne å servere ”kun det beste” når de har gjester De er ikke interessert i vegetarmat Vil stemme på Høyre (13,6% av befolkningen)

Mat og drikke: Venstretilhengerne er åpne for utenlandsk mat og kunne tenke seg å tilberede retter fra Japan (sushi etc), Hellas eller Midt-Østen, Thailand eller Indonesia dersom de hadde oppskrifter Ved innkjøp av mat til egen husholdning er det mer vanlig innen denne undergruppen enn det som er tilfelle blant folk flest, å legge vekt på at maten er økologisk dyrket (hver tredje legger vekt på dette) De er også mer enn andre opptatt av ”Fairtraid”-merket mat De sier seg helt enig i at sunn mat kan være saftig og god Fisk kan brukes i mange forskjellige slags matretter ifølge Venstres velgere De spiser aldri nøttepålegg eller sjokoladepålegg De vil helst ikke spise for mye pølser Vil stemme på Venstre (4,8% av befolkningen)

Mat og drikke: Ca. halvparten av KrFs velgere smaker aldri alkoholholdig drikke Et betydelig flertall av målgruppen drikker aldri på bar / pub De spiser stort sett frokost hver dag Det er mer vanlig blant dem enn i gjennomsnittsbefolkningen å spise et måltid etter middag om kvelden De spiser aldri varm mat levert på døren hjemme hos seg selv Hver fjerde KrF-velger spiser hjemmebakt brød hver dag, noe som er langt over snittet av befolkningen Mange blant dem spiser aldri oster som Parmesan/ feta/ mozarella eller ferdiglaget saus på glass/ boks Deres interesser for matvarer merket med ”Fairtrade” er over snittet - hver fjerde innen målgruppen legger vekt på dette ved innkjøp til husholdningen De foretrekker kjøttvarer som er merket med at de er produsert i Norge De mener at husdyr i norsk landbruk, slik som kuer, grise, sauer, høns osv. har det bra Vil stemme på Kristelig Folkeparti (5% av befolkningen)

Mat og drikke: At landbruksproduktene de spiser er norske, er meget viktig for målgruppen. De foretrekker bl.a. kjøttvarer som er merket med at de er produsert i Norge Målgruppen opplever ikke høye priser på kjøtt i Norge som et problem Selv om egg eller kylling som er produsert i utlandet skulle være billigere, ville de velge å kjøpe norske produkter De mener betydelig oftere enn andre at husdyr som kuer, griser, sauer, høns osv. i norsk landbruk, har det bra De har oftere enn andre en spesiell forkjærlighet for regionale og tradisjonelle matprodukter og –retter fra det området de selv kommer fra Det er mer vanlig i målgruppen enn ellers i befolkningen å spise hjemmelaget syltetøy og hjemmebakt brød daglig Melk ser de på som en naturlig del av den norske mat- og drikkekulturen og de mener at melk smaker godt En stor andel av SP-velgerne oppgir at de aldri spiser kinesisk eller indisk mat Andelen som spiser kokte poteter daglig, er høyere i målgruppen enn i befolkningen generelt Vil stemme på Senterpartiet (4,7% av befolkningen)

Mat og drikke: De skiller seg lite fra gjennomsnittet i hva de spiser og drikker Det er imidlertid mer vanlig innen denne målgruppen å drikke akevitt i forbindelse med julen, sett i forhold til gjennomsnittsbefolkningen Det er også mer vanlig blant arbeiderpartivelgerne enn i snittet av befolkningen å drikke kaffe daglig Regelmessig erstatter de vanlig drikke med lavkaloridrikke (light brus, light saft og lignende) De mener det er meget viktig å satse på informasjons- og / opplysningsarbeid for å få folk til å spise mer frukt og grønnsaker Vil stemme på Arbeiderpartiet (24,3% av befolkningen)

Mat og drikke: Når de kjøper mat til egen husholdning, legger de stor vekt på at maten er merket med ”Fairtrade” og at den er økologisk dyrket De er villige til å betale ekstra for økologisk merkede kjøttvarer, frukt og grønnsaker De mener at økologisk jordbruk burde fått mer offentlig støtte enn vanlig jordbruk De mener sunn mat og fisk smaker godt De liker og tilbereder gjerne utenlandske retter (marokkansk, indisk, fransk etc.) De vil helst ikke spise for mye pølser Når de kjøper vin til hjemmebruk / seg selv, velger de oftere enn andre en rimelig vin Vil stemme på SV (6,8% av befolkningen)

Side 8 Vil stemme på Rødt (1,7% av befolkningen) Mange blant dem er opptatt av at når de kjøper mat til seg selv / til egen husstand, er det viktig at maten er økologisk dyrket De er også villige til å betale ekstra for økologisk merkede frukt og grønnsaker og for økologisk merkede kjøttvarer De mener at økologisk jordbruk burde fått mer offentlig støtte enn vanlig jordbruk En betydelig høyere andel enn i befolkningen ellers oppgir at de aldri bruker bil ved innkjøp av dagligvarer De kan tenke seg å lage japansk mat (sushi etc.) hjemme dersom de har oppskrift De er meget interessert i eksotisk mat De er helt uenig i at det meste av ferdigmat man får kjøpe i dag er god Det er lite vanlig blant dem å kjøpe ferdigkuttet og ferdigpakket salat Hver 4. blant dem bruker olivenolje daglig, noe som er langt over snittet i befolkningen (hver 10.)