Målsettinger og oppgaver for handlingsplanen: Nasjonal handlingsplan for helse. Supplerende vaksinering av befolkningen. Gjennomføringsmekanismer og kontroll.

Slides:



Advertisements
Liknende presentasjoner
Kompetanse i lys av samhandlingsreformen
Advertisements

Trender og drivere for sykehusutvikling
Noen resultater fra Cerebral parese registeret i Norge
Mulighetenes Oppland Hvilke lovverk bør du som rådsmedlem ha kjennskap til? En kort gjennomgang av de mest sentrale lovene.
Sparebankforeningens årsmøte 2008 Pressekonferanse 8.oktober Adm. direktør Arne Hyttnes.
Tuberkulose Tuberkulose er en sykdom som oftest angriper lungene. Sykdommen kan også gi infeksjon i hjernehinner, ledd og nyrer.
Samhandlingsreformen Rett behandling på rett sted til rett tid
Prosjekt Skadestatistikk - Bakgrunn Møte i referansegruppen 17. september 2004.
Nasjonal strategi for diabetesområdet
Senter for overvåking og kontroll av smittsomme sykdommer i Kaliningrad fylke Helseavdelingen i fylkesadministrasjonen Prosjektet «Vaksinering av narkotika-
Hva er god svangerskapsomsorg?
Japansk encefalitt og Chikungunya En aktuell trussel for den reisende?
Infeksjonskontrollprogram i Salten
Den ideelle kommunesammenslåing
Ny Intensjonsavtale om et mer inkluderende arbeidsliv Signert av Regjeringen og partene i arbeidslivet 14. desember 2005.
Forebygging av urinveisinfeksjoner Hvorfor trenger vi prosedyrer?
Nye retningslinjer for svangerskapsomsorgen
Levanger kommune Rådmannen Presentasjon av foreløpig forslag til formannskapet Økonomiplan En presentasjon av Foreløpig forslag.
Skolehelsetjenesten. Samarbeid bestående av:
Smittevern – lover og forskrifter Regional smittevernlege
HPV-vaksine Hva nå? Hanne Nøkleby Divisjon for smittevern
Seksuelt overførbare infeksjoner Den epidemiologiske situasjonen i Norge Smitteverndagene 10. og 11. juni 2004 Rådgiver Øivind Nilsen Avdeling for infeksjonsovervåking.
Influensavaksinering Norge henger etter
Anbefalinger for videre henvisning etter tuberkuloseundersøkelse med Mantoux-metode Smitteverndagene Folkehelseinstituttet 26. mai 2005 Brita Winje Rådgiver.
Forebygging av tuberkulose blant innvandrere i Norge
Vaksine WHO-møte 2 ggr. år bestemmer sammensetningen Vanligvis 3 stammer A(H 1 N 1 ), A(H 3 N 2 ) og B Kommende sesong: –A/New Caledonia/20/99(H1N1) –A/Wisconsin/67/2005.
Pneumokokkvaksine i barnevaksinasjonsprogrammet
Helsearbeidere smittet med blodbårne agens Smitteverndagene 4
Beredskapsplan for massevaksinasjon Folkehelseinstituttet Avdeling for vaksine Prosjektleder Anne Wenche Lindboe.
Innføring av HPV-vaksine i barnevaksinasjonsprogrammet
Genitale chlamydiainfeksjoner i Norge Hilde Kløvstad Nasjonalt folkehelseinstitutt 1. juni 2006.
Hofteinngrep i NOIS Resultater fra NOIS-1, 2 og 3 Hege Line Løwer.
Hiv- og hepatitt B situasjonen i Norge Smitteverndagene 3. juni 2009
TANKESMIA AS Medieanalyse for Helse Sunnmøre 06. feb 2008.
TANKESMIA AS Medieanalyse for Helse Midt-Norge Stjørdal
Tankesmia Medieanalyse for Helse Nord-Trøndelag 23. Jan 2008.
Ny IA-avtale ”Aktiviserings og nærværsreformen”
HIV og AIDS Den moderne pesten.
Soning som helsebringende tiltak Avdelingsdirektør Jon Hilmar Iversen Bergen 13. mai 2008.
Infeksjonssykdommer i Leningrad fylke
Forekomsten av tuberkulose i Leningrad fylke i perioden
Skolehelsetjenesten. Samarbeid bestående av:
Samdata 2012 Somatikk.
Koppeberedskap i Norge
Levanger kommune Rådmannen Budsjett Presentasjon av foreløpig forslag – Rådmann Ola Stene Budsjett 2007 presentasjon av foreløpig.
Handlingsplan – forslag til tiltak mot Pankreassjukdom (Pancreas Disease – PD) Paul Negård. Seksjon fisk og sjømat.
Polio – Historie og status
POLIOPLUS ROTARY INITIATIV FOR Å UTRYDDE POLIO. FACTS POLIO ER REDUSERT MED 99% SISTE 20 ÅR TRK HAR TIDLIGERE GJORT EN SOLID INNSATS INDIA.
Levanger kommune Rådmannen Presentasjon av foreløpig forslag – møte med FAU-ledere Økonomiplan , supplert noe med forslag til Statsbudsjett.
Hans Blystad Avdeling for infeksjonsovervåking
Fugleinfluensa – norsk pandemiberedskap Konstituert direktør Gunn-Elin Aa. Bjørneboe.
Drammen | Sosial- og helsedirektoratets rolle Et fagdirektorat underlagt HOD og AID  Fagdirektoratsrollen Følge utviklingen og samle inn kunnskap.
Ny strategiplan mot hiv
IFNgamma baserte tester for TB: Hva vet vi nå ?
Kikhosteepidemiologi Øistein Løvoll Avdeling for infeksjonsovervåking Divisjon for smittevern Smitteverndagene 2004.
Vigdis Solheim - Rikstrygdeverket Januar Attføringsmessa 2006 Det inkluderende arbeidsliv. Erfaringer og veien videre.
ABS-rapportering 2008 for Regionalnett
1 Statsråd Erna Solberg, Utfordringer for kommunesektoren: Strukturreform, regionalisering og moderniseringsbehov.
Barnevernet i Norge – et oversiktsbilde
Likemannsarbeid er vår viktigste oppgave
Bjørn G. Iversen, overlege Folkehelseinstituttet
Hva skal til – sett fra en helseregion Christel G. Meyer Spesialrådgiver Medisinsk og helsefaglig avdeling HELSE ØST.
Forebyggelse av Hepatitt B – trenger vi nye tiltak?
Befolkning og arbejdsmarked 7. Mikroøkonomi Teori og beskrivelse © Limedesign
1 Nasjonale målsettinger ved bosetting og integrering av flyktninger Tromsø 11. mars 2004 Statssekretær Cathrin Bretzeg.
Nytt fra Folkehelseinstituttet
Flyktninghelsetjenesten Molde Kommune Marthe-Lise Riksfjord Flyktninghelsesøster.
Hepatitt B-vaksine Innføring av hepatitt B-vaksine i barnevaksinasjonsprogrammet 2017 Margrethe Greve-Isdahl, barnelege Folkehelseinstituttet 1.
Sommerly barnehage Plan fadder
Nasjonalt velferdsteknologiprogram
Utskrift av presentasjonen:

Målsettinger og oppgaver for handlingsplanen: Nasjonal handlingsplan for helse. Supplerende vaksinering av befolkningen. Gjennomføringsmekanismer og kontroll med utførelsen. Føderalt byrå for overvåking innen feltet beskyttelse av forbrukerrettigheter og menneskelig velferd (Rospotrebnadzor)

For å løse oppgavene som ble gitt av Den russiske føderasjons president på møte med regjerings-medlemmene i Den russiske føderasjon, ledelsen for Føderasjonsforsamlingen og medlemmene av Det statlige råds presidium, Helse- og sosialutviklingsdepartementet og Rospotrebnadzor 5. september 2005, er det utarbeidet en nasjonal handlingsplan for helse.

Hovedmål med handlingsplanen Reduksjon av invaliditet, sykdomsforekomst Bedre kvalitet på helsetjenester til befolkningen Forebyggingsrettet utvikling av helsevesenet Økt vekt på primærhelsetjeneste (allmennleger (familieleger), terapeuter, barneleger og andre spesialister) Legge forholdene til rette for økt volum av medisinske tjenester uten sykehusinleggelse Økt tilfredshet hos befolkningen med høyteknologiske medisinske tjenester.

Viktigste prioriterte områder i Nasjonal handlingsplan for gjennomføring av ytterligere tiltak i perioden 2006-2007 Utvikling av primærhelsetjenesten Utvikling av forebyggingsrettet helsevesen Å sikre befolkningen høyteknologisk medisinsk hjelp Prosjektstyring og informasjonsstøtte

Prioritet : Utvikling av forebyggingsrettet helsevesen inkluderte underområder: Forebygging av HIV-infeksjon, hepatitt B og C Supplerende vaksinering av befolkningen innenfor rammen av det nasjonale vaksinasjonsprogrammet og mot influensa Prioritet: Utvikling av primærhelsetjenesten inkluderte underområder: For diagnostisering og behandling av pasienter med HIV

Delmål: Immunisering av befolkningen innen rammen av handlingsplanen Utkast til føderal lov «Om forandringer til artikkel 9 i Føderal lov av 17 september 1998 № 157-ФЗ «Om vaksineforebygging av infeksjonssykdommer» (inkludering av vaksine mot influensa for risikogrupper i det nasjonale vaksinasjonsprogrammet) Resolusjon fra Den russiske føderasjons statlige sjefssanitærlege av 3. november 2005 «Om supplerende vaksinasjon av befolkningen i Den russiske føderasjon» (registrert hos Det russiske justisdepartement 16. november 2005, registreringsnummer № 7164) Forordning fra Det russiske helse- og sosialutviklingsdepartement av 17.01.06 № 27 «Om innføring av endringer til vedlegg no 1 til Det russiske helse- og sosialutviklingsdepartements lov av 27. juni 2001 No 229 «Om det nasjonale vaksinasjonsprogrammet og programmet for vaksinasjon på epidemiologiske indikasjoner».

Målsetting med vaksinering av befolkningen 1. Reduksjon av forekomsten av hepatitter i befolkningen til sporadisk nivå, derfor planlegges det å vaksinere: 10 mill personer i 2006 - skoleelever opp til 17 år som ikke er vaksinert tidligere; 15 mill personer i 2007 - unge mellom 18 og 35 år som ikke er vaksinert tidligere. 2. Reduksjon i forekomsten av rubella til 10 tilfeller per 100 000 innbyggere og avskaffelse av medfødt rubellasyndrom, derfor planlegges det å vaksinere: Barn på 5, 6 og 7 år i 2006, og samtidig jenter fra 14 til 17 år som ikke har hatt sykdommen eller er vaksinert mot rubella. Barn fra 8 til 14 år i 2007, og samtidig kvinner mellom 18 og 25 som ikke har hatt sykdommen eller er vaksinert mot rubella. 3. For å forebygge av utvikling av komplikasjoner ved bruk av levende poliovaksine i 2006 og 2007, er det forutsatt en årlig anskaffelse av 450 000 doser inaktivert vaksine for vaksinering av 150 000 små barn fra risikogrupper. 4. For å beskytte personer som tilhører risikogrupper for smitte og utvikling av komplikasjoner etter å ha gjennomgått sykdom planlegges det å vaksinere 22 millioner mennesker årlig i 2006 og 2007 mot influens.

Delmål: Forebygging av HIV-infeksjon, hepatitt B og C, diagnostisering og behandling av HIV-pasienter Resolusjon fra Den russiske føderasjons regjering av 31.12.2005 No 870 «Om å skaffe statlige og kommunale helseforetak medisinske ressurser og diagnostiske preparater for forebyging, diagnostisering og behandling av personer smittet med humant immunsviktsvirus, hepatitt A og B, og utstyr og forbruksmateriell for neonatal screening ». Forordning fra Det russiske helse- og sosialutviklingsdepartement av 5.12 2005 No 757 «Om presserende tiltak for å sikre medisinressurser til syke med HIV-infeksjoner», registrert hos Det russiske finansdepartement ( No 7264 av 22.12.05)

Tiltak for forebygging av HIV-infeksjon, hepatitt B og C blant grupper som er mest sosialt sårbare for smitte Tiltak, rettet mot informasjon og opplæring av befolkningen En rekke tiltak, rettet mot å forhindre utbredelse av HIV- infeksjon blant sosialt sårbare grupper av befolkningen. Tiltak rettet mot forebygging av overførsel av smitte fra mor til barn. En rekke tiltak for reduksjon av diskriminering og økt forståelse for personer som lever med HIV/AIDS og medlemmer av deres familier, samt å trekke personer som lever med HIV/AIDS inn i posessen med å øke overholdelsen av antiretrovirale behandlingsregimer for HIV/AIDS.

Kontroll med gjennomføring av tiltakene Å sørge for at statlige og kommunale helsesystemer får diagnostiske testsystemer og antiretrovirale preparater (antall planlagte og anskaffede %) hvert kvartal for behandling av pasienter med HIV-infeksjon. Antall HIV-smittede pasienter som gjennomgår antiretroviral terapi og får behandling, % Forebyggende helseundersøkelser av HIV-infiserte: antall som tilhører foretaket og antall som har fått forebyggende helseundersøkelser (absolutt tall), % Forebygging av utbredelse av HIV-infeksjon blant befolkningen: antall regioner i Den russiske føderasjon som gjennomfører informasjonsprosjekter