Rapportering av feil og mangler fra bøndene kan

Slides:



Advertisements
Liknende presentasjoner
Ny ordlyd på rapportene i avdelingen og nye rutiner for registrering av skyteaktiviteter For nye brukere: Du må først være registrert med en e-postadresse.
Advertisements

NÅ SKAL DU LÆRE OM FUNKSJONER
Slik bruker du vår nettbutikk!
Vi har kjøpt en liten hytte på fjellet, og lurte på om du ville ta med deg familien eller noen venner og komme en tur i påsken for en liten påskepils med.
Hvordan bruke Lions medlemsregister?
Personlig pålogging – samme Bruker og Passord som på internett
YouTube Amerikansk nettside Gratis Video og musikk
Bygg web på Opplæring Presentasjon Idium AS Bygg web på Opplæring.
De dårige følelsene. Veiene ut..
Antalis-HQ BRUKERVEILEDNING FOR BESTILLINGER. Antalis, Europas ledende distributør av papir, emballasjeløsninger og dekor & display produkter, presenterer.
Registrering 1.åpne din Galaxy. 2.trykk på Programmer som du finner oppe til høyre på skjermen. 3.trykk på ikonet Samsung App. 4.når du kommer inn på siden.
Nye Olweus dataweb en bruksanvisning Generell norsk (Q68T)
GoOnline publisering Hvordan komme i gang med GoOnline. Denne presentasjonen tar deg steg for steg gjennom oppsett av nettsted med bruk av GoOnline Proffesional.
Håndbok til Studweb LES DENNE! Du får en side-for-side veiledning med forklaringer og tips…
Litt mer om PRIMTALL.
22 tips for den faglitterære forfatteren
1 Brukerveiledning for løpssøknad på internett. 2 Hvem skal søke via elektronisk løpssøknadsskjema ? Alle o-grupper som skal arrangere kretsløp, skal.
MX Data1 Opplæring i bruk av TM-GIS * • Oppretting av punkter Oppretting av punkter Oppretting av punkter • Oppretting av trasèer Oppretting av trasèer.
1. Dette portrettet er originalbildet som vi skal se hvordan vi kan forbedre ved å gå tettere på motivet, gjøre bildet skarpere og lysere. Deretter skal.
BRUKERVEILEDNING - AquaLog 05. MARS Brukerveiledning - AquaLog  Denne presentasjonen skal gi brukeren en innføring i bruken av vedlikeholdsprogrammet.
For å åpne Internett trykker du på i startskjermbildet. Når du klikker i adressefeltet, blir det en blå bakgrunn på den nettadressen som står der, og det.
Erfaringer fra Ringsaker kommune
Gammel kinesisk visdom
SOSI Grunnkurs - Øvelse SOSI-vis/SOSI-kontroll
Webredaksjonsmøte 15. september Velkommen. Agenda 1. Hvem oppretter og oppdaterer ansatte? 2. Søkeoptimalisering – sjekkliste og informasjon 3. Demonstrasjon.
Kvalitetsheving DEK/GAB.
MAL MEMORYOPPGAVER Eksempel fra kurset! 1.Rød 2.Svart 3.Black 4.Grønn 5.Green 6.Gul 7.Yellow 8.Hvit 9.White 10.Rosa 11.Pink 12.Lilla 13.Purple 14.Blå 15.Blue.
Matrikulering av veigrunn og gråsoneveier
Forside Korteste sti BFS Modifikasjon Dijkstra Eksempel Korrekthet Analyse Øving Spørsmål Dijkstras algoritme Åsmund Eldhuset asmunde *at* stud.ntnu.no.
Dijkstras algoritme Åsmund Eldhuset asmunde *at* stud.ntnu.no
Unio Min side Oppdatering av e-post og mobil
INF 295 Forelesning 15 - kap 9 Grafer Hans Fr. Nordhaug (Ola Bø)
Om øvelse 9 Vedlikehold av data Databaser. Øvelse 9 I øvelse 8 så vi på: –Registrering av informasjon om hjelpere To små utvidelser av øvelse 8: –Endring.
Presentasjon av ROS PP Trykk pil for neste bilde.
HVEM ER GUD, EGENTLIG? Salem
Agenda Velkommen til nye medlemmer!
PowerPoint laget av Bendik S. Søvegjarto Konsept, tekst og regler av Skage Hansen.
Bildebehandling i Paint
GEOVEKST forvaltningsavtale og oppdatering av kart
Sponsor og Annonser.
1 Oslo kommune Samferdselsetaten Veien til et digitalt grunnlag for gang- og sykkelveinett ATP-modell brukernettverk 2008, Chi Kwan Kwong, Oslo.
ATP modellen Datakvalitet – enkle kontrollrutiner.
Tanker rundt bil- og kontorregistrering
NÅ SKAL VI LÆRE OM LIKNINGER.
Når du er registrert som ny bruker, må passord alltid benyttes - så husk dette ! Første gangs innlogging.
TOA 21. nov.Side 1Divisjon Informasjonsteknologi WinMap produktene Status og nyheter Tor Olav Almås Avdelingsleder NOIS.
Bruk av kart og steder i Reunion Registrering av stedsnavn Endringer av stedsnavn gjennom tiden Redigere stedsnavn Finne steder på kart Personens eget.
Innføring av EUREF i Nordland Erfaringer fra Rana
Hustun og Garasje- anlegg vil etter reguleringsplanen plasseres midt oppå en gammel gårdsvei som også benyttes som turvei og skiløype Det går en gammel.
SOSI arbeidsgruppe 1 LE 28. mar.Side 1Divisjon Informasjonsteknologi Multiple tema og punktinfo i SOSI Lars Eggan.
Online løpssøknad via ”Klubben Online” For O-sesongen 2006 skal alle orienteringsgrupper søke om sine arrangementer via elektronisk søknadsskjema i ”Klubben.
Delegert Vedtak/rekvisisjon
Informasjon fra reindriftsseksjonen
Lions hjemmeside Slik legger du som hjemmeside- redaktør ut en enkel artikkel Medlemsregistret.
Skoleskyss i Nordland SkyssWEB introduksjon Foto: Gro Eli Stoltenberg.
Registrering av testresultater fra mobiltelefon
Skolevei i Google Maps IKT for 4A på Sagdalen Strømmen, © 2007 Øystein Gran Larsen,
God kartfremstilling av detaljreguleringsplaner. God kartfremstilling DisposisjonKunnskaps-/kartgrunnlagetBakgrunnskart Sammenfallende formålsgrenser.
Kart og Kompasskurs DNT Oslo og Omegn 2.mars 2017
Innledning Sandnes sin matrikkeldatabase inneholder mange feil og mangler. Hvordan kan vi kartlegge disse? Hvordan kan vi rette opp disse? Hvordan kan.
Ledningskartlegging – Ny Standard for kartlegging av ledninger, og veien videre Ivar Aanerød Kartverket
Jordskifte Servituttgrenser matrikkelføring
Fast eiendoms rettsforhold
Firmanavn Produkter og tjenester
GRATULERER MED DAGEN! 21 Brett her
Lær mer – vis din støtte til alle som er berørt av demens
Statlig naturskadeerstatning - Landbruksdirektoratet
Velkommen til en enkel innføring i kart og kompass Steinar Lauritzen
Utskrift av presentasjonen:

Rapportering av feil og mangler fra bøndene kan gjøre kartverket i landbruks- områdene bedre! Konklusjonen er uavhengig av koding etter bygg, vei osv. eller plankapitlet. Gårdskart, rapportering fra bøndene.

Feil gårds og bruksnummer i DEK Dette kan være punche-feil. Vi må ha samsvar mellom DEK og GAB. En systematisk konsistenssjekk mellom DEK og grunneiendom i GAB vil avdekke slike feil. Skal være 8/40 Lurt med egen intern avviksbase hos originalvert for å registrere og holde oversikt. Godt manus for løpende eller periodiske tiltak. Gårdskart, rapportering fra bøndene.

Feil grenseforløp i DEK Beskriv hva som gjelder og hva som skal bort. Berørte naboer må kontaktes, og en enkel protokoll settes opp. Gammel grense strykes Lurt med egen intern avviksbase hos originalvert for å registrere og holde oversikt. Godt manus for løpende eller periodiske tiltak. Grensa følger veikantenen Gårdskart, rapportering fra bøndene.

Bekk er lagt i rør - Grense i DEK følger gammel bekk På kartet: - Merk tydelig strekning som er lagt i rør. Det beste er gjennomsiktig merketusj. Det må ikke være tvil om start- og sluttpunkt. - Skriv tydelig om noe har skjedd med grensa. Følger den fremdeles gammel bekketrase, eller er det nå en ny, omforenet grense? - Berørte naboer må kontaktes, og en enkel protokoll settes opp. Ny omforent eiendomsgrense Grensebekk lagt i rør Lurt med egen intern avviksbase hos originalvert for å registrere og holde oversikt. Godt manus for løpende eller periodiske tiltak. Gårdskart, rapportering fra bøndene.

Forbedret grensebekk Gammel grensebekk (sort-stiplet) som er digitalisert fra ØK med dårlig nøyaktighet fjernes. Nykonstruert bekk (blå) hentes fra vanndatasettet over til DEK og kodes om til eiendomsgrense som følger bekk. Bekk forbedret ved nykonstruksjon Lurt med egen intern avviksbase hos originalvert for å registrere og holde oversikt. Godt manus for løpende eller periodiske tiltak. Gårdskart, rapportering fra bøndene.

Steingjerde er fjernet Marker på kartet hva som er fjernet. Hvis ikke hele gjerdet er borte, må det være tydelig hva som står igjen. Merk av tydelig begynnelses- og sluttpunkt. Steingjerder fjernet Obs: Grensedannende Lurt med egen intern avviksbase hos originalvert for å registrere og holde oversikt. Godt manus for løpende eller periodiske tiltak. Gårdskart, rapportering fra bøndene.

Sammenføyning er foretatt DEK er ikke oppdatert Kontrolleres mot GAB. Sammenføyningen utføres i eiendomskartet. Er sammenføyd bnr. 14 utgått Lurt med egen intern avviksbase hos originalvert for å registrere og holde oversikt. Godt manus for løpende eller periodiske tiltak. Gårdskart, rapportering fra bøndene.

Manglende gårds og bruksnummer i DEK GID 38/11 står i GAB men ikke i DEK. Det er samme hjemmelshaver som 38/10 men innbyrdes grenser er ikke registrert. Registrer begge bruksnummer i DEK og bruk ..ekode 4 (flere registerenheter). Landbrukskontoret oppfordrer til sammenføyning. Etter tinglyst sammenføyning oppdateres DEK og GAB Lurt med egen intern avviksbase hos originalvert for å registrere og holde oversikt. Godt manus for løpende eller periodiske tiltak. Skal stå 38/10,11 Gårdskart

Manglende eiendommer i DEK (gamle målebrev og skylddelingsforretninger) Er representert i GAB I DEK er de enten representert som: 1. Ett av flere GID i en teig med flere registerenheter. (19/23 m.fl.) 2. Avgrenset av usikker grense. (Bygg i 19/16 er avgrenset med 4099 grense og har egen gid som ikke synes i ØK) 3. Ikke representert. Det er en ressurskrevende øvelse å rydde opp i dette. Lurt med egen intern avviksbase hos originalvert for å registrere og holde oversikt. Godt manus for løpende eller periodiske tiltak.

Veiarealer som dyrkes Betraktes som leiejord Veiarealer drives av bonden Lurt med egen intern avviksbase hos originalvert for å registrere og holde oversikt. Godt manus for løpende eller periodiske tiltak. Gårdskart, rapportering fra bøndene.

Feil og mangler ved bygninger Bygning mangler (garasje) Bygning mangler. Vis som punkt eller legg inn med grunnriss. Kan eksempelvis måles med målebånd. Angi ca. nøyaktighet på manuset. Før på hva slags bygning. Bygning revet. Vis tydelig hva som er revet. Spesielt hvis bare en del av bygningen er revet. Revet Lurt med egen intern avviksbase hos originalvert for å registrere og holde oversikt. Godt manus for løpende eller periodiske tiltak. Gårdskart, rapportering fra bøndene.

Gårdskart, rapportering fra bøndene. Bekker, veier og stier Bekk lagt i rør. Marker strekning som er lagt i rør. Husk begynnelses- og sluttpunkt. Bekk lagt i rør Traktorvei pløyd opp Privat-,skogsbil-, traktorvei og sti. Marker hva som er slettet, endret og hva som er nytt. Endret til privatvei Annen situasjon som høyspentlinjer, dammer osv. Lurt med egen intern avviksbase hos originalvert for å registrere og holde oversikt. Godt manus for løpende eller periodiske tiltak. Gårdskart, rapportering fra bøndene.

Gårdskart, rapportering fra bøndene. Nye veier Veien synes i ortofotoet men ikke på kartet. Legg ved utsnitt og marker at her mangler veien på kartet. Vi har ikke kapasitet til å lete igjennom ortofoto for hele kommunen på jakt etter manglende veier. Vei mangler på kartet Lurt med egen intern avviksbase hos originalvert for å registrere og holde oversikt. Godt manus for løpende eller periodiske tiltak. Gårdskart, rapportering fra bøndene.

Vei mangler i kart og ortofoto Tegn senterlinja skissemessig. Prøv å anslå nøyaktigheten på inntegningen. Er det traktorvei, skogsbilvei eller privatvei? Ny vei. Manusnøyaktighet ca 10 meter Lurt med egen intern avviksbase hos originalvert for å registrere og holde oversikt. Godt manus for løpende eller periodiske tiltak. Gårdskart, rapportering fra bøndene.

Gårdskart, rapportering fra bøndene. Veger lagt om Fint å vise på ortofoto. Hvis bildet er utydelig, kan man påpeke hvilke strekninger som må rettes, f.eks. med merketusj. Utgått Lurt med egen intern avviksbase hos originalvert for å registrere og holde oversikt. Godt manus for løpende eller periodiske tiltak. Ny trase Gårdskart, rapportering fra bøndene.

Større endringer i høydekurver I store deler av fylket er høydekurvene gamle. Mange er fra før bakke-planeringens tidalder. Hvis du ser et område som er planert, merk av ca. omriss. Grense for planert område Bakkeplanert område Lurt med egen intern avviksbase hos originalvert for å registrere og holde oversikt. Godt manus for løpende eller periodiske tiltak. Gårdskart, rapportering fra bøndene.