Presentasjon lastes. Vennligst vent

Presentasjon lastes. Vennligst vent

Innledning Sandnes sin matrikkeldatabase inneholder mange feil og mangler. Hvordan kan vi kartlegge disse? Hvordan kan vi rette opp disse? Hvordan kan.

Liknende presentasjoner


Presentasjon om: "Innledning Sandnes sin matrikkeldatabase inneholder mange feil og mangler. Hvordan kan vi kartlegge disse? Hvordan kan vi rette opp disse? Hvordan kan."— Utskrift av presentasjonen:

1 Kontroll mot matrikkel ved hjelp av programmet FME og ArcGis/ArcGis Online

2 Innledning Sandnes sin matrikkeldatabase inneholder mange feil og mangler. Hvordan kan vi kartlegge disse? Hvordan kan vi rette opp disse? Hvordan kan vi bruke matrikkeldatabasen til analyser på tross av at den inneholder feil/mangler?

3 Feilliste på bygningsnummer fra SSB
Etter SSB sin feilliste så inneholder Sandnes sin matrikkel vedrørende bygg feil på bygg! Har organisert feilliste i grupper og koblet i kart: Feil sjekkes (1626 feil) – feil som mulig kan rettes opp Feil rom (46110 feil) Feil areal (49607 feil) Feil eier (549 feil) Feil erstatningsbolig (26 feil) Feil matrikkelenhet (444 feil) Kartlink:

4 Feil sjekkes – feil som sjekkes opp og mulig rettes.
Feil Rom og Areal (95717 feil) kan skyldes «gamle» bygg som ikke er registrert med areal/rom, en av grunnene til feilene kan være at Sandnes kommune ikke har innført eiendomsskatt. Feil eier – feil som rettes opp av faktisk eier eller kartverket? Feil matrikkelenhet – multippel bnr, eiendommer med flere bnr. Feil erstatningsbolig – feil oppstår da det bygges ny bolig med samme adresse. I analyse sammenheng kan det være nyttig å kartlegge områder med manglende areal på spesielt boliger. Kan areal hentes fra andre register i Sandnes kommune? Til bruk i analyser eller oppdatering av matrikkelen?

5 Matrikkelen – ISY Proaktiv
Sandnes kommune har registrert bruksareal på alle bygg som skal betale kommunale avgifter i en database (ISY Proaktiv) Kan dataene her sammenliknes mot matrikkeldatabasen? Kartlink: Blå prikk – lavere areal i matrikkel Grønn prikk – tilnærmet likt areal Rød prikk – høyere areal i matrikkel Kan hente ut bruksareal men ikke antall rom og areal på etasjer. Norkart kan bidra med massiv oppdatering av areal fra lister.

6 Manglende brukstillatelser
Sandnes kommune mottar folkeregisteret 2 ganger i året. Her er det mulig å sjekke om det er «flyttet» inn beboere i boliger uten brukstillatelser. 137 boliger er innflyttet uten brukstillatelse Kartlink: Boligene sjekkes om vedtak i arkivsystem, hvis ikke videresendes til Byggesak for tilsyn.

7 Matrikkelenheter uten teig
Det er mulig å sjekke matrikkeldatabasen mot DEK (kartet) for å sjekke om det er teiger som ikke er registrert i kartet med geometri.

8 Hvordan rette opp/unngå nye feil i matrikkelen?
Sandnes har opprettet ett forprosjekt for kvalitetsheving av bygningsdata i matrikkelen. Hensikt er å kartlegge dagens problemstillinger når det gjelder matrikkelføring og hva kreves for å «rydde» opp i gamle feil. Deltakere i gruppen er fra Miljø og renovasjon, Geodata og Byggesak. Når sluttrapport foreligger så blir dette ett verktøy til å sette i gang strakstiltak og søke om midler/ressurser til ressurskrevende rettelser som eks areal/rom bolig.

9 Analyser Kartlegging av feil og mangler er en form for dokumentasjon av matrikkel som kan oppgis til bestiller av analyser som innbefatter matrikkelen. I Sandnes bruker vi ofte boliger i analysesammenheng. Noen eksempler på analyser fra matrikkel Boligstatistikk : Boligbygging etter 1990:

10 Oppsummering Matrikkelen inneholder mange feil og mangler.
Feil kan kartlegges, utfordringen er å rette opp disse. Målet er å iverksette tiltak etter konklusjoner opplistet i sluttrapport fra «Forprosjekt for kvalitetsheving av bygningsdata i matrikkelen» Analyser kan utføres men vær oppmerksom på feil/mangler i matrikkelen. TAKK FOR OSS 


Laste ned ppt "Innledning Sandnes sin matrikkeldatabase inneholder mange feil og mangler. Hvordan kan vi kartlegge disse? Hvordan kan vi rette opp disse? Hvordan kan."

Liknende presentasjoner


Annonser fra Google